Şimdi Ara

Corsair'den yeni su soğutma çözümü, Hydro H50

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • HX serisi yeni güç kaynaklarını kullanıma sunan komponent üreticisi Corsair'in işlemciler için hazırladığı yeni su soğutma çözümü gün ışığına çıktı. Firmanın Hydro serisi altında hazırladığı H350 isimli model, Asetek'in sadece OEM üreticilerine sağladığı LCLC (Low Cost Liquid Cooling) isimli su soğutma çözümünü temel alıyor. Su soğutma bloğu, pompa ve radyatör gibi gerekli tüm bileşenlere sahip olan komple çözümün bakım gerektirmeksizin 50.000 saat kullanılabileceği belirtiliyor.


    Asetek tarafından hazırlanan LCLC modeline göre geliştirilmiş detaylara sahip olduğu belirtilen Hydro H50, Intel'in LGA775 ve LGA1366 formundaki işlemcileriyle uyumlu olarak kullanılabiliyor. Ayrıca soğutucunun AMD'nin Soket AM2/AM3 formundaki işlemcilerle kullanımı için Corsair tarafından ücretsiz montaj kiti sağlanacağı da belirtiliyor.


    Bu ayın sonunda pazara giriş yapması beklenen Corsair Hydro H50'nin, 82$ seviyesinden satışa sunulabileceği bildirilmekte.








  • fiyatı uygun ancak pek ilgi alanıma girmiyor :S
  • anında alınıcak bi ürün bence kendin toplıcan diye uğraşmaya değmez
  • fiyat çok iyi ..
  • dandik birşeye benziyor.radyatör çok küçük hortumlar kısa.blok üzerinden pompalı.normal bir hava soğutma performansı kadar ancak performans verebilir bence.
  • bu fiyatta fanlar var onlar yerine alinabilir bakim gerektirmeden kullanilmasi aletin ozelligi sanirim.radyatoru egzos fan yerine takilacak bu yuzden kablolar kisa fan pratikliginde yani montaj olarak.su sogutmada oda sicakliginin altina inemiyorsunuz zaten hazneye buz filan atmazsaniz ama bol voltajli isinan arkadaslari serin tutmak ayri bir olay.radyatorune yine fan takiyorsunuz ama sunbeam'in son devrini kiyaslarsak bununki kedi mirlamasi gibi olur.
  • Bir tane de ekran kartı desteklese süper olacakmış; iyi düşünülmüş, fazla kablo karışıklığına yol açmayan, az yer tutan, bakım istemeyen. Tam tembel işi tak unut, güzel bir dizayn olmuş. Kompakt ve fonksiyenel.
  • Güzel gerçekten ama performansı çıktıgında görcez.
  • Tam bana göre. Micro-ATX kasası olanlar için süper.
    Ha hava soğutma yetmiyo mu?Yetiyor.Ama yaz aylarında birde kasa küçük olduğu için hararet çok artıyor.Bu nedenle bu ürün kaçırılmaması gereken bir ürün.
  • Güzel bir alete benziyor, yer kaplamaması çok büyük avantaj. Hortum karmaşası yok.
    120 lik radyatörü her kasanın arkasına uymayabilir, dikkat etmek gerek.

    Performansı hava soğutmadan daha iyi olabilir fakat upgrade olanağı olmadığı için pek tutulmaz gibi.
  • Bi Türkiye ye gelsin bakalımda.
  • performanslı olacağını düşünmüyorum hava soğutma ile güncel su soğutmalar arasında bir performansı olabilir ama
  • fazla performans beklememek gerekir ama ufak kasalar için çok iyi çözüm.
  • Sabancı üniversitesinde gerçekleştirilen ARIF etkinliğinde liseli bir çocuk pompasız su soğutma çözümü üretmişti LLC'ye ve Corsairin bu soğutma çözümüne çok benzer, farkı ısınan - soğuyan suyun yükselmesi - alçalması ilkesine dayanıyordu ve oldukça başarılı bir çözümdü..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

    Sabancı üniversitesinde gerçekleştirilen ARIF etkinliğinde liseli bir çocuk pompasız su soğutma çözümü üretmişti LLC'ye ve Corsairin bu soğutma çözümüne çok benzer, farkı ısınan - soğuyan suyun yükselmesi - alçalması ilkesine dayanıyordu ve oldukça başarılı bir çözümdü..


    bunu bende düşünmüştüm ama ısı transferi yapan su hareket etse dahi çok yavaş olur bu yani pompalı gibi bir performans beklenemez tıpkı bu üründeki gibi
  • örmeden bişey demek yanlış olur ama yinede çok performanslı om yacağı kesin bişey en az hava soğutma kadar performanslı olsa yeterlli bence oldukca ufak ve ucuz pratik bi çözüm olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alperen_69


    quote:

    Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

    Sabancı üniversitesinde gerçekleştirilen ARIF etkinliğinde liseli bir çocuk pompasız su soğutma çözümü üretmişti LLC'ye ve Corsairin bu soğutma çözümüne çok benzer, farkı ısınan - soğuyan suyun yükselmesi - alçalması ilkesine dayanıyordu ve oldukça başarılı bir çözümdü..


    bunu bende düşünmüştüm ama ısı transferi yapan su hareket etse dahi çok yavaş olur bu yani pompalı gibi bir performans beklenemez tıpkı bu üründeki gibi


    Her zaman amaç performans olmuyor.. Bakım gerektirmiyen üretimi basit, kullanımı basit ve ucuz bir su soğutma çözümü uzun zamandır piyasada yoktu, corsairde bu boşluğu görmüş, şu andaki hava soğutma çözümleri fiyatına su soğutma çözümü üretirseniz ve bu pompasız olursa hedef market overclock yapmayan sessizlik ve görsellik isteyen kişiler olacaktır..




  • Bu üründen satiyorum Sıfır 150TL ilgilenen varsa msn twilight404 hotmail TR ye hala gelmedi ben yurtdışından getirttim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    Bu üründen satiyorum Sıfır 150TL ilgilenen varsa msn twilight404 hotmail TR ye hala gelmedi ben yurtdışından getirttim

    Temiz kılçıksız 100 lira çalışır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.