'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 16212 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
Parçaları en pahalıdan,en ucuza doğru araba markaları!
2007 model Opel Corsa D'lerin bir kisminin 15.000 km bakimi ortalama 500 YTL civarinda (yaziyla, be$ yuz). Mazot filtresi degi$iyormu$. Daha sonraki modellerde mazot filtresi 30.000 km'de bir degi$iyor neyseki. Onun da fiyati 320 - 330 YTL civarinda. Yani 1 adet mazot filtresinin fiyati 170 YTL diyebilirsiniz.
Opel'de premium opuyor yani mu$terilerini, bir Mercedes, bir BMW misali
2007 model Opel Corsa D'lerin bir kisminin 15.000 km bakimi ortalama 500 YTL civarinda (yaziyla, be$ yuz). Mazot filtresi degi$iyormu$. Daha sonraki modellerde mazot filtresi 30.000 km'de bir degi$iyor neyseki. Onun da fiyati 320 - 330 YTL civarinda. Yani 1 adet mazot filtresinin fiyati 170 YTL diyebilirsiniz.
Opel'de premium opuyor yani mu$terilerini, bir Mercedes, bir BMW misali
Aynen bu konuda ''Das Auto''yu aratmıyor Opel.
Aksesuar veya yedek parçaların liste fiyatlarına bakın, ama web sitesindeki fiyatlardan değil, bayiye sorduğunuzda söyledikleri fiyattan bahsediyorum, oradan %40-45 geri gelin, yaklaşık olarak bayinin alış fiyatını bulursunuz.
babamin i$inden dolayi, ticaretten az biraz anlarim. Opel'in yedek parca deposu Torbali'da. Yani Torbali'dan cikan urun, bayiye geldigi zaman 40 - 45% fiyat arti$ina ugruyor. Urunler genelde stokta bulunmadigi icin, bu parcalar bayinin deposunda degil, Opel'in Torbali deposundan geliyor. Yani oyle stok masraflari falan da cok degil.
daha once de bir ba$ligin altinda fikir ali$veri$inde bulunmu$tuk, ekonominin baya icinde oldugunu biliyorum. Sen de biliyosun ki, bir firmanin maliyetlerine baktigin zaman, ba$i ceken $eylerin ba$inda i$cilik gelir. Kriz esnasinda patronlarin gider azaltma icin ilk ba$vurdugu yontem de i$ci cikartmaktir. Desek ki "karde$im, bu i$i egitimli adamlara yaptiriyorlar (ki servisteki eleman kalitelerini! bilmeyen yoktur), cok da fazla maa$ veriyorlar, o kadar i$ciligin sonunda parca fiyatinin bu kadar artmasi dogal", boyle bir olay da yok. Adamlar i$ciligin parasini catir catir aliyorlar. En son aracimin camurlugunu tamir ettirmi$tim. Autoking butun tamire 150 YTL derken, Opel Gercek servisinden aldigim faturada gorunen i$cilik gideri 250 YTL. Yani bu adamlarin "i$ciligimiz cok para bizim" gibi bir bahaneleri de yok.
I$cilik, stoklama vs... olmamasina ragmen, eger bir parca kargosu + stogu (ki dedigim gibi bu da neredeyse hic yok) + diger masraflari, o parcanin geli$inden 45% daha fazla satilmasini normal hale getiriyorsa ve bu parcanin fiyatini "pahali degil" yapiyorsa, piyasanin cogu i$i bilmiyor, tek mantikli, tek akilli Opel servisleri demektir.
ne stok maliyetinden bahsediyorsunuz ki. bugun bir zamanların doğanı şahini gibi her köse başında gördüğümüz civic sedanın, bir golfün bile bir çok temel parçası serviste yok. düşünün bu araçlardan piyasada ne kadar var, tek bir tampon, tek bir far bile yok ellerinde. isterseniz sipariş veriyorlar depoya, 2 gün sonra geliyor.
e39 5.30i : 65 ytl. (BORUsan'da: işçilik dahil 180 EUR)
hepside aynı marka, BEHR.
işinizi bildikten sonra pahalı parca dıye bısey yok.
Bilim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olurlar. Tavuk toplum, önüne atılan bir avuç yemi gagalarken arkalarından yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz.
Arac garanti kapsaminda olunca, i$i bilip bilmemek cok bi$ey farketmiyor. Sonuc olarak i$i bilince yapilacak kar, herhangibir uretim hatasi kar$isinda aracin garanti kapsami olmamasi durumunda cikacak masrafi kolay kolay kar$ilamayacaktir. Yani "daha ucuz" diye de bakimi servis di$inda yaptirip garantiden olmak mantikli degil. O yuzden, en azindan garanti bitinceye kadar, gayet guzel opuyor servisler...
Araba parçalarının hala bulunamama sorunu olabiliyor mu? Geçen sene babamın mitsubishi colt'un en freni teli değişmesi gerektiydi ama Servis Türkiyede stoklarda olmadığını söyledi. Bu ithal her marka için geçerlidir sanırım. Neden bu markalar her parçayı getirmezler? Çok mu maliyet stokta tutmak?
Bir sorumda, internet te pek çok yedek parça siteleri var. Mesela 99 Mazda düşünüyorum ama parçalarını bulamamktan korkuyorum.Internet sayesinde parçaları bulmak daha kolay değil mi? Fiyatlarda daha düşük değil mi? En azından serviz kazığını yememiş oluruz.Tabi araç garanti dışıysa.Yoksa meçburuz servis bizden makas alacak garanti bitene kadar
stok v.s. değil fiyatlar fahiş .... aynı stok başka endüstriyel şeyler içinde geçerli ancak otomobil olunca uçuyor gitsin...
işini bilmek bencede çok önemli garanti şartlarını... parçayı başka nereden temin edebilirim.. parça değişimi olmadan tamir olabilirmi bunları bilirseniz en az maliyetle kurtuluyorsunuz..
edit: lp640 ta SMG, DSG de oldugu gıbı baskı balata sistemi var demi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GTRulez -- 2 Haziran 2009; 13:47:37 >
Bilim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olurlar. Tavuk toplum, önüne atılan bir avuç yemi gagalarken arkalarından yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz.
parçanın yan sanayisi varsa orjinalindede hatırı sayılır iskonto yapıyorlar.alırkende mutlaka sanayide fiyat araştırması yapın.ve pazarlık yapınç% 30 lara kadar fiyat farkı olabiliyor. birde modeli eskidikçe az değişen parçaları bulmak çok zorlaşıyor,ve pazarlık payı azalıyor.
hehehe katılıyorum en ucuz tofaş en yaygında tofaştır yakında doğan şahin tampon far fln alışveriş merkezlerinde görmeye başlarız 2 dene alana 3.sü hediye
Ön fren balatalarım 45 TL + arka fren balatalarım 25 TL Hava filtresi 18 TL Yağ filtresi 15 TL Benzinm filtresi 20 TL + Yağ ve işçilik.. 30 bin km de bir buji değişirim.Orjinal bujide 40 TL civarı 4 adet..
Gerçekden Mercedes-Benz in parça ve bakımı çok ağır..
Üç beş kuruşun hesabını yapmam fakat bu forumda o kadar ince hesap yapıp, sırf parçası pahalı diye korkudan alt model alan kişiler için yazdım sadece..
Yetkili serviste her marka pahalı oluyor.Doğuş Oto,VDF'den kredi imkanı sunuyor bakım için
Ama garanti bittiği an yetkili servise para kaptırmaya gerek yok.Aracımın bakımlarını İzmir'de AGUŞ Oto'ya yaptırmayı düşünüyorum,birini yaptırdım hatta.
Adam A6,Touareg'ini getiriyor,ben de götüreceğim tabi.İşlerini iyi yapıyorlar,yetkili servisin beni soymasına izin vermem.3 kuruşluk işe 6-7 kuruş verecek kadar zengin değilim.
Geçen sene araştırmıştım mesela x parçası en pahalıdan en ucuza; bmw, mercedes, audi, vw, opel, honda, reno, fiat ve hyundai. Belki bazı parçalar için sırala değişik olabilir ama aşağı yukarı böyledir.
Volvo yu unutmussun yataghan :) yaptıgın lıstede ilk 3 te bıyerde yer bulur kendıne bence....
bence gayet normal bır rakam. alt sınıf olan f430 unkı 5 bın eur ıse, lp640a 8 bın eur normal bence.
Seat da tam kazıkçı. Serviste yan ayna komple boyası ve işçilik ile beraber 550TL. Dışardan aynı aynayı indirimle filan 380TL'ye alabildim. Boyasız.
Yan ayna dediğin 250 liradır ya max
Normal servis ücretleri de 15.000de bir 270-300TL arası Ibiza 1.2 için.
sen kazık gormemıssın o zaman
jazz da yan ayna 1100ytl miydi neydi. forumda okumustum.
edit:imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GTRulez -- 4 Haziran 2009; 13:59:56 >
Yukarıda başkası yazmış Vectra aynası 500lira diye. Bu arada benim yan aynada o siyah çizgiden yok daha çok görüş alanı sağlayan zıkkım O da olsa belki 750TL diyeceklerdi...
bence yeni nesil arabaların hiçbirinin parçası ucuz değil mesela megane nın orjinal komple xenon seti 4500-5000 arasında inanmayan servisine sorsun bu paraya araba alınır fiyatlar çok abartı örneğin arkada dandik bir perde 300 lira
i30 parçalarından ucuzdur, ki i30 un fiyatları bile bedava. baskı balatası (valeo marka) : 175tl fren balataları :110tl tavan ray kapağıı çalmışlar bide korkarak sordum diğer markalardan kazık yemeğe alışmışız 3tl dediler, öpücektim servis danışmanını az daha.
quote:
Orjinalden alıntı: necmi42
huyundaide türkiyede üretilmeyen getz gibi modellerin parçası çok pahalı diyorlar.
6 senedir opel kullanıyorum. Pahalı dediklerini sadece bu sitede duydum. Komple Yol bakımı ( 10.000 ) bakımı 90 TL tutan bir araç nasıl pahalı oluyor. Yukarıda bir arkadaş yazmış mazot filtresi 170 diye filtrelerin tamamı ( mazot-yağ-polen-hava) 43 TL :) Ayrıca OPEL zaten das auto :P
Ön fren balatalarım 45 TL + arka fren balatalarım 25 TL Hava filtresi 18 TL Yağ filtresi 15 TL Benzinm filtresi 20 TL + Yağ ve işçilik.. 30 bin km de bir buji değişirim.Orjinal bujide 40 TL civarı 4 adet..
Gerçekden Mercedes-Benz in parça ve bakımı çok ağır..
Üç beş kuruşun hesabını yapmam fakat bu forumda o kadar ince hesap yapıp, sırf parçası pahalı diye korkudan alt model alan kişiler için yazdım sadece..
Yazdıklarınız orjinal parça ve Mercedes yetkili servis fiyatları olamaz
Yerinden yerine,ustasından ustasına değişiyordur ama benim gördüğüm Seat,VW ve Opel'in parçaları biraz pahalı.Toyota ve Honda "sorunsuzluk" tabirini sonuna kadar hak eden markalar olduğu için her yönden hesaplıdır bana göre.Bana periyodik bakım dışında servis yüzü göstermeyen bu markalar,özellikle VW ve Seat'a daha bir önyargı duymamı sağladı..