Şimdi Ara

####Kayıp Nüfus Cüzdanı ve Yenisini Çıkartmak####

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
4
Favori
256.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar nüfus cüzdanımı kaybettim ve bugün muhtarlıktan talep belgesini aldım yarında yenisini çıkartmaya gideceğim.Kayıp olduğu için herhangi bir ceza ödemem gerekiyo mu?


    Edit: Çözüm


    Nüfus Cüzdanınızı kaybetmeniz durumunda;

    1- Muhtarlıktan "Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi" alıyorsunuz
    2- Kayıtlı olduğunuz nüfus müdürlüğüne gidip yeni nüfus cüzdanı çıkartmak için başvuruyosunuz.
    3-Kayıp olduğu için ailenizle ilgili bir kaç soru soruyorlar ( amca adı vs...)
    4-Hemen ödemede 46,50TL sonra ödemelerde 62TL ceza ödüyorsunuz. + 3TL nüfus cüzdanı için para.
    5-Yeni kimlik hayırlı olsun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acafella -- 3 Haziran 2009; 18:11:24 >



  • Emniyete gitmek şart değilmiş. Ulan ne saçma işler kendileri bile tam bilmiyor.Bir 5 lira diyor alttaki maddede 67 lira oluveriyor.

    http://www.nvi.gov.tr/Sik_Sorulan_Sorular,Sorular.html


    quote:

    14-Kimliğimi kaybettim. Gazeteye ilan ve emniyet makamlarına bildirim zorunluluğu var mıdır?

    Kaybedilen nüfus cüzdanları ile ilgili olarak gazeteye ilan vermek ve emniyet makamlarına bildirimde bulunmak vatandaşın kendi şahsına ait bir işlemdir. Kaybedilen nüfus cüzdanının yerine yeni nüfus cüzdanı alındığında, kaybedilen nüfus cüzdanı hukuken geçersiz hale gelmektedir.

    15-Nüfus ve uluslararası aile cüzdanı bedeli alınmak zorunda mıdır?

    Nüfus ve uluslararası aile cüzdanları 210 sayılı Değerli Kâğıtlar Kanunu kapsamında olduğundan değerli kâğıt bedeli olarak Maliye Bakanlığınca 2011 yılında nüfus cüzdanı için 5,00 TL, uluslararası aile cüzdanı için 50 TL. cüzdan bedeli alınmaktadır.

    16- Hangi hallerde İdari Para Cezaları uygulanır ne kadardır?

    25.04.2006 tarihinde yürürlüğe giren 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin (a) bendi “Nüfus olaylarını bildirmekle görevli olup, bu görevlerini bu Kanunda belirtilen süreler içinde yerine getirmeyen kamu görevlilerine, fiil başka bir suç oluştursa bile, nüfus memurunun teklifi üzerine o yerin ilçe nüfus müdürünün kararı ile 25 YTL idarî para cezası verilir.”, (b) bendi “Nüfus olaylarını bildirme yükümlülüğü olup, bu yükümlülüğünü bu Kanunda belirtilen süre içinde yerine getirmeyenlere, nüfus ve aile cüzdanlarını kaybedenlere ve nüfus cüzdanının geçerlilik süresinin son bulmasından itibaren altmış gün içinde bu cüzdanlarını değiştirmeyen kişilere veya bu durumdaki çocukların veli veya vasilerine, yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerince, yurt dışında ise dış temsilcilik veya dış temsilciliklerde görevli memurlarca idari para cezası verilir.” hükmünde olup, 01.01.2011 tarihi itibari ile kamu görevlileri için 32.00 TL., vatandaş için 67 TL. para cezası uygulanmaktadır.




  • YAZIYA EK ... Forum arkadaşımız eduran bana özel mesaj göndermiş. " Nüfus cüzdanı kaybolması durumunda o kişinin üzerine şirket v.s. kurulmaması için vergi dairesine başvurup bilgi vermek gerekiyor....Bu konuda ayrıntılı bilgiwww.gib.gov.tr adresinde var..Yazıyı güncelleyin " demiş..Kendisine sonsuz teşekkür ederek isteğini buraya aktardım.. VERGİ DAİRESİNE BAŞVURMAYI SAKIN UNUTMAYIN..Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.