Şimdi Ara

HYUNDAİ i20 ANA KONU (1072. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.267
Cevap
202
Favori
1.965.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10701071107210731074
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KATRE K kullanıcısına yanıt
    Aracım 1.2 benzinli. Aslında doğru söylüyorsunuz 6 civarı pek fazla değil ama benzin çok pahalı Ama bulunduğum yere göre 5,5 civarı olsa fena da olmaz :D
  • jjjoookkkeeerrr J kullanıcısına yanıt
    Lastikler 36 olunca sert olmuyor mu? Malum yollarımız köstebek çukuru gibi her an her yerde çukur var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemay

    Lastikler 36 olunca sert olmuyor mu? Malum yollarımız köstebek çukuru gibi her an her yerde çukur var.

    Ben 32-33 ps ayarlıyorum lastikleri, memnunum.
  • KATRE K kullanıcısına yanıt
    Benim de 32 şuan yani lastikçinin söylediğine göre. Bende memnunum. Ama jjjoookkkeeerrr arkadaşın söylediği gibi biraz sönük duruyor. Acaba 34 mü yapsam ama bu seferde sert olupta aracı fazla sarsarsa ve bu da zamanla içerideki plastik kısımlardan ses yapmasına sebep olursa diye fazla hava basmaktan çekiniyorum açıkçası..:(
  • Selamlar. 2013 model crdi i20 Sense modeline sahibim. Bir sorum olacaktı;dizel partikül filtresi bu modelde mevcut mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedom77

    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben arabayı aldığımdan beri opet ten başka yakıt kullanmadım. Arabamı genelde seri kullanırım, evimin bulunduğu mevkii otobana yakın olduğu için aracı her kullanmamda 120-130 km yi görürüm. ( genelde de 90 km de sabitlemeye çalışırım ) umarım kronik bir şey değildir çünkü 1,5 yılda bu sorunla sadece 3 kere karşılaştım.

    önemli değil. aslınsa bugün tekrar yaptı ve sorunun arabanın yakıtı olmadığını anladım. ben bu ara zamlara inat az yaksın diye basmıyordum. hakikatende tasarruf sağlıyordum. böyle yaptık diye bu sorun başıma geldi diye düşündüm ama değilmiş.
    geçen yazmayı unutmuşum servisle görüştüğümüzde bu sorunu tekrar yaparsa aracı olduğu yerde bırakıp bizi arayın biz gelelim dediler. şimdileri yeni planım arabayı çalıştırmadan önce kamerayı açıp sesle birlikte kaydetmek olacak artık birilerine çalıştırtacaz arabayı. servisi çağırınca yine sorun yapmaz uğraşır dururuz.
    işin aslı büyük bir problem değil hatta problem de değil ama neden olsun ki. insanın böyle şeylerde midesi bulanıyor. zaten millet diken gibi :) huyndai söyle böyle diye. arabada pat diye başkasının yanında bunu yaparsa durmaz kimsenin ağzı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemay

    Lastikler 36 olunca sert olmuyor mu? Malum yollarımız köstebek çukuru gibi her an her yerde çukur var.

    Çukurda düşük lastik basıncı janta zarar veriyor, ayrıca düşük lastik basıncı yakıt tüketiminide arttırıyor...biz bazen 4-5 kişi araca biniyoruz...bir ara 32-33 psi yapöıştım basınçları baya yere yapışmıştı...36 vurduğum zaman en azından amortisörlerin iş yaptığını, çukurdan geçtiğim zaman yaylanmayı hissediyorum...

    Bisikleterle olduğu gibi düşünün lastiklerin basıncı az olduğu zaman pedal çevirirken insan daha çok yorulur ve lastik basıncı yine az olduğu zaman bisikletle ufak bir çukurdan geçtiğimizde jantı hissederiz..arabadada durum böyle bence.
  • Gerçekten çok doğru..:) Düşününce bende hak verdim. Hem demek benim yakıt 5,8-6 civarından 6,4-6,6 ya bundan çıkmış olabilir.. Ben araca genelde ya tek binerim yada 2-3 kişi. Bagajda da sadece trafik seti var. O zaman en doğrusu 34 yada 36 yapmak.. Peki yüksek basıncın çukurlardan geçerken araca veya amortisörlere bi zararı olur mu?
  • 2013 dizel i20 için sorduğum sorulara verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
    önceki model getz de elektrikli aynalar olmasında rağmen bunda manuel olmasını firmaya yakıştıramadım.araç 300 kmyi geçti frenler biraz daha iyi alıştım sanırım.
    ancak daha evvel getz ile çıktığım yerleri bir vites küçük çıkıyorum ya da gaza abanmam gerekiyor.6 vitesli şanzımanın etkisi de olabilir


    aracın ideal lastik basıncından yüksek basınçta kullanılması yakıt tasarrufu yaptırır.ancak tutunma ve frenleme kabiliyetini azaltır lütfen bunu göz önünde bulundurun.
  • moza80 M kullanıcısına yanıt
    Vites düşürme konusunda haklısınız 6 vitesten kaynaklanıyor olabilir. Çünkü fazla vites demek genelde düşüreceğiniz 1 vites fazla demektir. Ayrıca getz de 1.5 motor vardı bunda 1.4 ama tork olarak getz den daha iyi olması lazım diye biliyorum. E bu durumda da tork yüksekse vites düşürmeye ihtiyaç duymamalıdır araç..:S Ama yeni olduğu, henüz tam açılmadığı için de olabilir.
    Ayrıca bu lastik basınçları konusunda gerçekten ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.. Lütfen diğer arkadaşlar yardımcı olsun.
    Aracım 1.2 jump, lastikler 185-60-r15.. Genelde tek veya 2-3 kişi biniyorum araca. Bulunduğum şehrin yolları kaymak asfalt değil fakat köy yolu da değil..Kaç hava yapmam gerekir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemay -- 9 Eylül 2013; 0:59:10 >
  • Acaba Lastikleri ön 36 arka 34 mü yapsam..:S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemay

    Acaba Lastikleri ön 36 arka 34 mü yapsam..:S

    Ben 33 ps yapmanı öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elestirmen

    Selamlar. 2013 model crdi i20 Sense modeline sahibim. Bir sorum olacaktı;dizel partikül filtresi bu modelde mevcut mu?

    güncel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemay

    Acaba Lastikleri ön 36 arka 34 mü yapsam..:S

    Kullanım klavuzunda ve aracın şoför kapısının altındaki etikette en uygun lastik basıncının 33 olduğunun belirtildiğini biliyorsunuz değil mi?
  • Anoren kullanıcısına yanıt
    Evet 33 yazıyor ama ne yapsak bilemedim. Ayrıca bu arabanın lastikleri durduğu yerde şişiyor mu yaa.. Az önce dedim bi lastikçiye gideyim. Her zaman gittiğim lastikçiye gittim bi hafta önce ön arka 32 yaptırmıştım az önce ölçtü ön arka 34 çıktı. İdeal budur dedi ve öyle bıraktı. Ama özellikle ön lastikler sönük gibi duruyor.
  • 195/50/16 lastiği 195/55/16 olarak değiştiren var mı? değiştirsek herhangi bir sorun yaşarmıyız?
  • epeydir bu aracı takip ediyorum ve okuyabildiğim kadar bu konu sayfasını okumaya çalıştım genel olarak memnun gibi kullananlar benim ilk aracım olucak eğer i20 alırsam ne gibi +/- leri olabilir fazla km yapmıcağım için benzinli düşünüyorum ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz
  • mgmslck kullanıcısına yanıt
    Valla ben arabamdan son derece memnunum tavsiye ederim.. Özellikle soracağınız birşey olursa cevap vermeye çalışırım. Benim aracım 1.2 Jump modeli.
  • egemay kullanıcısına yanıt
    hocam ben arabayı 2aydır inceliyorum zaten alma durumum şuan için değil en erken yılbaşından sonra olucak gibi 1.2sense modeli hem fiyatı hem donanımı benim için çok uygun geldi ama tabi işin +/- kısımları var fazla km yapmıcam ama yine de yakıt önemli malum benzin aldı başını gidiyo onun dışında herhangi arıza yaşadınız mı ne gibi sorunlar handikapları var aracın ne kadar dışardan bakarken güzel gözüksede kullanıcı yorumları en makul olan durumdur :)
  • Arkadaşlar ekim 2012 de aldığım 1.4 jump otomatik benzinli aracımın yıllık bakımı yaklaşmak üzere. 1. yıllık bakıma gireceğim. şuan 7600 km'de. Hangi işlemler yapılıyor, hangi parçalar değişiyor ve ortalama ne kadar tutuyor bilgi verebilir misiniz. Aydın'da yaşıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nayha87 -- 9 Eylül 2013; 22:20:43 >
  • 
Sayfa: önceki 10701071107210731074
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.