Şimdi Ara

Ölü Ekran kartını yeniden diriltmek için fırına sürün :) !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
0
Favori
16.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sabah sabah stumble da gezerken çok çok ilginç bir post'la karşlılaştım.Post yabancı bir forumda elemanın biri ölmüş ekran kartını ısıtarak .yanlış duymadınız ısıtarak eski haline geri getirmiş.ben hiç denemedim ama elinde ölü artifaktlı ekran kartı olanlara ilginç bir yöntem.tam çevirisi değilde adamın özetlediği şu:

    eleman 8800 gtx varmış.sonra bu kart ölü duruma geçmiş belli bir süre sonra.karttaki sorun ekranda oluşan kırmızı çizgiymiş. herşeyi denemiş.diğer forumlara bakmış,arkadaşların bilgisayarında denemiş aynı hata devam ediyormuş.
    sonra kartın üzerinde bütün vidalarını koruyucularını sökmüş.Gpuyu ve gpunun korumasını çıkarmış.sonra bir tepsi=cookie set :), üzerine kartın 4 tarafına aliminyum folyuyu koyarak eleman fırına vermiş.sonra 195 200 C derecede 8 10 dakika kadar ısıtmış.ısıtma işleminden sonra aliminyum folyaların karta zarar vermemesi için(muhtemelen yapışmaması olabilir) doğal yöntemle soğumaya bırakmış 1 saat kadar.sonra kartı takmış kart çalışıyor takır takır.
    sebebine gelince elemanın tahmini microlehimli yerlerin belli bir süre sonra aşınıyor.ve temassızlık meydana geliyor. ısıtarak bu lehimi o bağlantı noktalarını tekrar birleştiriliyor bu kadar.

    dediğim gibi ben denemedim. bu sadece alıntıdır.muhtemelen garantiside kalkar zaten.deneyenler olursa merakla bekleriz.sıcacık kartları görmek isteriz. gel abi gel sıcacık yanıyoor..

    orjinal post:http://hardforum.com/showthread.php?t=1421792



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdomin25 -- 31 Mayıs 2009; 11:45:15 >







  • garantisi bittiğinde karta bişey olursa elime yeni kartda olursa denerim
    yoksa kıyamam kartıma hocam GTX260^2 erir gider :D

    bilgi için sağol hocam rekli bir haber ...
  • Güzelmiş :) Daha risksiz bir lehimleme yöntemi yok mudur ki :)))
  • gel gel fırından yeni cıktı.. :P
    Sallamıyordur umarım :D
  • yuh
  • bana pek inandırıcı gelmedi.150-200 derecede 8-10 dakkada diğer kompenantların sağlam kalması çok zor

    görüntülerdede hiç ısınmış gibi durmuyor
     Ölü Ekran kartını yeniden diriltmek için fırına sürün :) !
     Ölü Ekran kartını yeniden diriltmek için fırına sürün :) !
     Ölü Ekran kartını yeniden diriltmek için fırına sürün :) !
     Ölü Ekran kartını yeniden diriltmek için fırına sürün :) !
     Ölü Ekran kartını yeniden diriltmek için fırına sürün :) !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 31 Mayıs 2009; 22:59:13 >




  • 8-10 dakika boyunca 200 derecede kalan bir kartın tüm bileşenlerinin işlem göremez hale gelmesi lazım. Belki lehim olayı doğru olabilir. Yüksek sıcaklıkta soğuk lehim olan bölgeler taekrardan yerine kaynamış olabilir; fakat diğer bileşenler kesinlikle zarar görür bu sıcaklıkta. Kendim elektronikçi olduğum için söylüyorum
  • xbox 360 ta da aynı yöntemi kullanıyorlardı.Kutuyu olduğu gibi havluyla sarıp fırına veriyorlardı her zaman olmasa da evet işe yarıyor.Bga chip ler 300 derece civarı bir sıcaklık ile lehimleniyor o yüzden komponentler dışarıdan gelecek ısıya dayanlklıdır.Sıkıntı iç ısıdan kaynaklanır.200 derece normal bir lehimi eritebilmek için biraz az ama üretimde kullanılan lehimler kurşunsuz olduğu için daha kolay erir.Yine de bu yöntemi uygularken dikkatli olmak lazım.
  • Salsa sosu da ekleseymiş fırından 9800GT olarak çıkarabilirdi.
  • quote:

    8-10 dakika boyunca 200 derecede kalan bir kartın tüm bileşenlerinin işlem göremez hale gelmesi lazım. Belki lehim olayı doğru olabilir. Yüksek sıcaklıkta soğuk lehim olan bölgeler taekrardan yerine kaynamış olabilir; fakat diğer bileşenler kesinlikle zarar görür bu sıcaklıkta. Kendim elektronikçi olduğum için söylüyorum

    hocam adamlar denemiş diğer postlarıda göz gezdirdim.deneyenler ve başarılı olanlar var.ama işe yaramamış olanıda var. işte denemek lazım.o zaman kesin sonuçlara ulaşılır.diğer komponentler hehrlade bu sıcaklığa dayanıklıdır.yoksa bu işlem zaten baştan mantıksız olur.

    ben deneyecem bi tane kart buldum ama 4 lü ocakta olurmu diye düşünmeye başladım sıcaklık değerinin 195 de sabit yapma gibi bi durumu olmadığı için.bi fırın bulursam koyacam




  • 9800 e kabartma tozu koyunca fırından 9800gx2 olarak çıkıyormuş
  • Fırında ısıtmak sorunlu ekran kartları için birebirdir bakım içinde musluk altında yıkayabilirsiniz. bileşenleri yakınca daha güzel kullanılıyormuş böyle konular olmasa insanın
    eğleniceği yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 31 Mayıs 2009; 14:14:03 >
  • aşınan, korozyona uğrayan lehim noktaraları tekrar birleşebilir o sıcaklıkta tamam ama üzerindeki plasik malzeme de erir gider.

    bana inandırıcı gelmedi açıkçası. Veya ortada büyük bir tesadüf ve şans söz konusu
  • Şehir efsanesi bu. Hadi lehimler kendine geldi diyelim, ekran kartı üzerindeki her eleman bu sıcaklıklara dayanacak kapasitede değil.
  • Palit 8800GT 1024 mb kullanıyorum bende oyunlarda 1 süre sonra kırmızı çizgiler çıkıyor pc kilitleniyor aynı sorun galiba garanti dışı mı oluyor kart ?

    Fırına sürücem bende ona göre denemeye değer
  • ya yine cephe almış gibi olacam da orjinal postu bi gezmenizde fayda var.fotoğraflara bakılınca eriyen bir plastik yok yerinde duruyor herşey.
  • quote:

    Palit 8800GT 1024 mb kullanıyorum bende oyunlarda 1 süre sonra kırmızı çizgiler çıkıyor pc kilitleniyor aynı sorun galiba garanti dışı mı oluyor kart ?

    Fırına sürücem bende ona göre denemeye değer


    evet aynı sorun ve garanti dışında kalır.denersen bize bilgileri paylaşırsan çok güzel olur.orjinal yazıyı iyice incele ondan sonra yapmanı tavsiye ederim.
  • Niye garanti dışında kalıyor ki onu anlamadım OC falan yapmadım karta hç dokunmadım 5 ay oldu daha alalı
    Garantiye yollayayım bi geri gönderirlerse dener koyarım buraya
  • fırına koyuyorsun abi
  • Taktik kimsenin aklına gelmez
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.