Şimdi Ara

Dente fusION: ION tabanlı miniPC video inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
17.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Enerji tasarrufu ve boyut odaklı PC'ler yaygınlaşıyor. Intel'in Atom platformuna nazaran sahip olduğu bir çok gelişmiş özellikle dikkat çeken Nvidia ION platformu, Dente'nin fusION'ı ile Türkiye'de.


    Bu videomuzda sahip olduğu yetenekler ve boyutlarıyla ofis,oturma odası, çalışma odası gibi bir çok alanda kendine yer bulabileceğini düşündüğümüz Dente fusION'ı inceliyoruz.





  • biraz toplama bişeymiş gibi geldi bana ama neyse yinede ofis için bire bir
  • Mesut abi teşekkür ediyorum test için. Bu saatte emek verip koymuşsunuz o kadar kusur olur artık :) Gördüğüm kadarıyla tek eksiği SSD. Daha doğrusu şu alete SSD koyulsa tadından yenmez. PES 2009'u da 1024x768'de ve yüksek detaylarda akıcı oynayabilmesi bomba olmuş. HD film konusunda sıkıntı yok ki bu en büyük vazifelerinden biri aletin. Gürültü olarak biraz sıkıntılı olabilir hassas kişilere. Yükte kullanımda enerji tüketimi de platforma yakışır düzeyde.

    Ek olarak da LCD'nin ya da beraber kullanılacak aletin arkasında monte edilebilmesi süper bir olay. Görüntü kirliliği yaratmıyor ve yine platformun amacını ortaya koyuyor.
  • bu recep . recep ivedik olmasın abi :)
  • Süper bir ürün kesinlikle, piyasadaki en iyi çözümlerden biri sanırım.



    İnceleme için çok teşekkürler.
  • Ürünün kasası kalitesiz gibi görünüyor, LCD arkasına takılacaksa kimine göre önemlide sayılmaz. Oyun testi yapmanız ve özellikle pes 2009un testlerde olması gercekten cok iyi olmuş merak edilen birşeydi teşekkür ederiz =)
  • bence süper alet inceleme için tşk...güç tüketmini görnce şok oldum yorumları okumayanlar için şok edici bir olay
  • farklı bi konu ama güç değerlerine baktığımda boşta en az 38watt güç tüketiyor. download için aldığım (iyiki almışım) macmini boşta (dl yaparken) 5 ila 15 watt arası güç tüketiyor . bunuda watt ölçmesi için aldığım cihaz üzerinden görüyorum. (5 'le 15 arası gidip geliyor) üstüne üstlük bu minide ilk çıkan minilerden 1.25 ghz ibm işlemcili powerpc g4 .. yeni bi tartışma başlatmak istemem ama apple'yi bu donanımı bilerşimi için kutluyorum..
  • güzel inceleme olmuş, teşekürler.

    ION platformu gerçekten çok başarılı. nettop pc lerd ve netbooklarda standart olması gerekir diye düşünüyorum.

    ben en çok lcd arkasına mönte özelliğini ve kablosuz internete sahip olmasını beğendim.

    videoda da belirtmişsiniz, piyasaya çıktığında kasa belki biraz daha şık bir hale sokulabilir.
  • @fh-b170

    Güzel bir konuya değinmişsiniz, fakat ölçümlerde bir yanlışınız var gibi zira Mac Mini'lerin G4 işlemcili versiyonları uyku modundayken bile 3-5W arası güç tüketiyor.

    Masa üstünde işlem yapmazken ortalama 25W güç tüketim değerine sahipler. Yük altındayken ise 85W'a kadar güç gereksinimi duyuyorlar.
  • dostum elimdeki watt ölçen cihaza göre konuşuyorum. hata olabilir ama başka cihazlarda da denedim watt ölçeri ölçüm konusunda bi yanlış olduğunu düşünmüyorum. uyku modunda neredeyse kapanıyor ve sanırım 1 watt güç tüketiyor ama hiç bi işlem yapmıyor. yani stanby gibi bişey. bi konuda zaten adaptörü 85 watt yani TAM yük altında bile bu değerlere çıktığını görmedim ve çıkmamasıda gerekir çünki adaptör zaten 85 watt. ve evet gözümle görmesem inanmazdım , çekip videosunuda koymak isterim ama mkv tool programı ile ses dosyası çıkarırken ve aynı zaman da dvd sürücüsü çalışırken bile anlık olarak 50 li watt'ları bile geçmedi. bişey daha ; watt ölçer 'in gösterdiği kadarı ile watt belli bi seviyede sabit kalmıyor yani tavan 15 taban 5 arası geziyor yük altındada öyle, tavan 50 60 watt üstü görmüyor ama yük altında da 10 watt'a düştüğü oluyor özellikle seyrediyorum.. dediğim gibi gözümle görmesem inanmazdım.




  • uyku konusunda 1 watt olayına özellikle bakmadım bakıp onunda test edeceğim. ..
  • G4 mobil işlemci varmı yokmu bilmiyorum ama yeni mac minilerde mobil yani notebook işlemcileri kullanılıyor.G4 mobil işlemci varsa onu kullanmış olabilirler
  • g4 ilk çıkan minilerde kullanıldı. ve gerçekten başarılı.. amd ilk zamanlarında işlemcilerine, intelin mhz bazında denk gelen hızının adını verirdi
    mesela 1.6 mhz çalışırdı işlemci ama 2200 derdi adına
    onun gibi
    1.25 çalışıyor ama gayet performanslı
    denediğim kadar ile.. mac'in atom işlemcili olanları da sanırım abd'de çıkmış ama ülkeye yeni gelecek sanırım. onlar nasıl bakalım enerji tasarrufu açısından. ilginç bi şey daha ; mini'nin core2 işlemcili olanlarıda var ve apple enerji konusunda da aynı iddaları belirtiyor sitesinde . kullanıp test etmadim ama apple'ye farklı işlemci mi üretiyorlar anlamıyorum. benim minide onboard 9200 var ve masaüstü bile oldukça görselli . bilirsiniz mac'i ... ama full hd monitöre takıp (lcd tv) 1920x1080 i modunda kullanıyorum ama bu halde bile watt ölçer fazla kımıldamıyor. 12watt 18watt gibi değerler görüyorum. ilginç.
  • güç tüketimi zannedersem 2ghx hızaşırtılmış haliyle ölçüldü yoksa bu şekilde olmasına imkan yok
  • Bu ürünü nerden ve kaç paraya alabiliriz? Türkiyede satışa sunuldu mu?
  • @cgdincer

    Grafiklerdeki isimlendirme hatası sabah saatlerinde düzeltildi. Lütfen baştaki açıklamayı dikkate almayın (hatta onu kaldırmak en iyisi olacak sanırım :))

    Ürünün güç tüketim değerleri standart hızlarındayken ölçüldü. Değerler yüksek zira entegre ekran kartlı yonga seti, işlemciye oranla çok daha fazla güce gereksinim duyuyor...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • watt değerlerinin ölçümünü nasıl yapıyorsunuz. şu piyasada satılan (aslında pek bulunmayan) watt ölçer cihazlarla mı ?.. bide bekleme modunda ve yükte değerler neredeyse aynı birbirine çok yakın buda ilginç...
  • @muratremix

    Dente bilgisayar bir kaç hafta içinde ürünü ülkemizde satmaya başlıcak 400 dolar seviyesinde bir fiyat bekleniyor.

    @fn-b170

    Prizden çekilen güç oranını gösteren bir cihaz kullanıyoruz. Yük altında çok fazla değil çünkü ATOM işlemciler oldukça düşük güç tüketim değerlerine sahipler. Yonga da yük aldında zaten pek bir değişim göstermiyor.
  • teşekkürler. 400 dolar'da kdv dahilse fena fiyat değilmiş..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.