Buarada Okay bana göre çok kötü yorumladı. Dünkü atyarışı anlatır gibi anlattığı sıralama turlarından sonra bugün yarıştaki garip tespit ve yorumları beni bitirdi. Özellikle biara adam gülme krizine girdi ne oluyor bu adama anlayamadım doğrusu
32.000 seyirci izlemiş yarışı,sezon boyunca en az seyirci topluluğu bizde olacak sanırım.
o kadar degildir yaw hersene 90-80 arasi oluyordu sanirim
sanma bence, yok öyle bir şey. o kadar kişi gelse daha ne ister adamlar? Mükemmel bi pistimiz var ama yılda anca 5 tane yarış yapılıyor. F1'de çeker giderse havaya uçan milyon dolarlar olarak kalıcak..
dün yarışı ana tribünden izledim.. bırakın 80-90 bin kişiyi, 32 bin kişi bile yoktu.. bazı tribünlerin üstü brandayla kapatılmış.. hele arka düzlüğün sonundaki silver tribünün hangi akla hizmet iptal edildiğini anlayamadım.. ana tribünden sonraki en iyi tribün oydu bence.. seyirci dediğim gibi çok azdı.. ana tribünün bile yarısı anca doluydu.. açık alanlar boştu, sadece start-finişin başındaki ve sonundaki tribünler biraz doluydu.. her sene seyirci sayısı azalıyor.. 2011'den sonra yarış yapılacağını tahmin etmiyorum çünkü 2011'e kadar seyirci sayısı 5000'e falan iner heralde.. organizasyon iyiydi ama bu bilet fiyatlarına seyirci gelemez.. 700 tl'yi kim verir Allah aşkına.. seyircinin çoğu yabancıydı, Türklerin de büyük çoğunluğu benim gibi davetiyeyle gelmiştir sanırım..
yarışa dönersek, berbattı.. 1-2 geçiş dışında izlenir yanı hiç yoktu.. start-finişin sonundaki hamilton'ın geçişi ve barrichello'nun geçiş hamleleri dışında sıkıcı bir yarış oldu.. neyseki yerim çok güzeldi ve harika resim ve videolar çektim.. özellikle formasyon turu sonunda gride dizilmeden önce araçların çıkardığı sesler tek kelimeyle inanılmazdı
"beyaz beyaz dibine dek beyaz, rüyası insana yalan söyledi. sadece önce şaşkın, dibine dek beyaz sonra. iyi ki varsın iyi ki yokum.. gölgem var iyi ki gölgem var bizi yalnız bırakmayan gölgem"
Serhat müthiş fotoğraflar, teşekkürler paylaştığın için. Yerin de çok iyimiş harbiden..
eyvallah Fuatcım lafı mı olur yerim çok güzeldi gerçekten.. arka düzlükten itibaren nerdeyse start-finiş düzlüğünün sonuna kadar görebiliyordum, üstüne pit stoplar cabası :) zaten anlatım bölümünün hemen altındaydım
mümtaz ve spor bakanının isimleri karıştırıldı.mümtaz ödül verirken spor bakanının ismini yazdılar , spor bakanı ödül verirkende mümtaz tahincioğlu yazdılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 9 Haziran 2009; 14:50:22 >
Benim yarışta yorumcunun bir lafı dikkatimi çekti..."Bu sezon kers kullanan hiçbir araç yarış kazanamadı"...Doğru bir saptama...Neden bu dangalak FIA bu kuralı herkese uygulatmıyor...En az kanatlar ve lastik kadar etkili birşey...Adamlar bütün sezonu kerssiz bitircekler...Hoş şimdi kullansalar ne olur, atı alan üsküdarı geçti...Bence elde patlamış birşey oldu bu kers, en azından kullanan takımlar için...
KERS sıkıntıdan başka bir şey değil. değildi. takımlar KERS üzerinde çok fazla zaman ve emek verdiler. KERS olmadan yapılacak şasi çalışması daha iyi olurdu. ama olmadı. Brawn GP de kimse hesaba katmadı. KERS olmadan bu kadar hızlı olacaklarını. 1 sene önceden KERS başlayan BMW bile KERS kullanmıyor ki yarışlarda. ama aslıda takımlar çok da iyi uyudu. ne zamn 2009 KERS li otomobilleri piyasaya çıkıp çıkıp, KERS kullanmayan 2008 Toro Rosso pilotu S.Buemi den hep geri kaldılar o zamn anlamaları lazımdı. sandılar herkes aynı tencereye girecek.nah girdiler. Brawn her fırsatta takım satıldığı zamn 1 yıl önceden hazırlamaya başladığımız arac en hızlısıydı. Piste en son Brawn diye gelip en hızlı olup kimseyide uyandırmamış oldular böylece. takım değişikliği belkide güzel bir gizlenme oldu.Honda motoru yerine mercedes motoru daha iyi oldu. Red Bull da mercedes motoru olsa daha iyi olurlar diye düşüncedeyim. derken KERS kullanan Ferrari de KERS e göre otomobili yaptı, güzelde uyarladı mecbur kullanacaklar. çıkarsalar şasiyle bir butunluğu olan KERS olmadın mı işin rengi değişiyor. extra güç kötüde değil ama bi halta da yetmiyor. Brawn GP sadece önden, gidişinde, pilot önü kokpit duzluğunde bana hep Ferrari çakması gibi izlenim yaratması gıcığıma gidiyor.
Kers kullanan takımlar kers kullandığından geri kalmıyorlar zaten massa da dedi.
benim demek istediğim bu değil...kuralları kastediyorum ben...kuralsa herkese kural...birkaç yarış müsade edersin tamam, ama bütün sezonda iltimas geçilmezki...herkes ne kullanıyorsa sende onu kullan...
yahu ilk başta ben KERS zorunlu sandım. masraf kısacağız diye FIA zayıf takımları düşünüp zorunluluk getirmedi anladığım. herkes ne kullanıyorsa onu kullanmalıydı. bu şekilde masraf kısılmaz, hem geçişi kolaylaştırmaz hem de takımlar arasında denge olmaz. bu şimdiye kadar ortaya konan tek lastik kuralı, motor dondurma, V8 kurallarına aykırı ve tezat oluşturan bir durum. böyle yaparak hem kuralları hem dengeleri bozmaktan başka bir halta yaramaz.geçen sene güzeldi.bunu korumaları lazımdı.