Şimdi Ara

Qualcomm ve Fresscale'den netbook'lara rakip geliyor; Smartbook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz yıla damgasını vuran ve devam eden ekonomik kriz rağmen bu sene de yüksek satış rakamlarına ulaşacağı ön görülen netbook pazarına rakip geliyor. Intel öncülüğünde oluşturulan ve dizüstü bilgisayarlara kıyasla taşınabilirliği daha yüksek, pil ömrü daha uzun maliyet odaklı mini-bilgisayarlardan oluşan netbook segmentine Qualcomm ve Freescale rakip olmaya hazırlanıyor. Her iki firma da Smartbook adını verdikleri, netbook'lara kıyasla ciddi avantalara sahip olduğu iddia edilen yeni bir mobil sistem formu hazırlıyorlar.


    Bilindiği üzere hem Qualcomm ve hem de Freescale, ARM mimarisini temel alan işlemciler hazırlıyorlar. Başta akıllı telefonlar olmak üzere akıllı telefon vb. mobil sistemlere yönelik işlemci pazarında etkin rol oynayan her iki firmanın da Smarbook isimli yeni taşınabilir sistemleriyle Intel tabanlı netbook'lara rakip olmaya hazırlandıklar belirtiliyor. Özellikle Toshiba'nın TG-01 kod adlı akıllı telefonuyla birlikte son dönemde sık sık gündeme gelen Qualcomm'un Snapdragon platformu ve Freescale'in i.MX51 işlemcisi Smarbook'larda kullanılacak.


    Qualcomm veya Freescale platformuyla hazırlanacak Smarbook'ların, günümüz netbook bilgisayarlarına kıyasla daha yüksek enerji verimliliği dolayısıyla daha uzun pil ömrü sunacakları söylenirken işletim sistemi gibi ek maliyet gereksinimleri doğurmayacaklar ve "anında hazır" ve "sürekli bağlı" gibi daha çok akıllı telefonlarda görülen hızlı başlangıca ve sürekli çevrimiçi olma gibi özellikleri destekleyecekleri belirtiliyor. Tabii Smartbook'ların, rakip netbook'lardan daha hafif ve ucuz olacakları da yine iddia edilen detaylar arasında yer alıyor.


    ARM mimarisini temel alan maliyet odaklı mini-bilgisayarların Computex fuarında bazı firmalarca tanıtılması beklenirken, satışların ise yılın ikinci yarısında başlayabileceği düşünülüyor.








  • Netbooklar amacı dışına çıkmıştı zaten. Bunlar ucuz olursa ve şekildeki gibi internete dayalı cihazlar olup, yolda güzel de müzik keyfi sunarlarsa bolca satar.
  • Off bence çok güzel :D netbook büyüktü bunun ondan küçük olması çok iyi olmuş ,birde 400-450 ytl den daha pahalı olmazsa peynir ekmek gibi satar :D
  • güzel bir ürün bence bilgilendirme için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.