Şimdi Ara

Sanal Kredi Kartı ve Taksit Olayı Hakkında (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
56.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmldrs

    quote:

    Orijinalden alıntı: cmldrs

    Yukarıdaki yazıyı pek anlayamadım satıcının güvenlik testlerinden geçmemesi demek (Satıcı Sanal Pazar Olmuyor mu?) bankanın onay vermemesi anlamına gelir, yani satıcıya para ödememesi gerekmez mi?

    Pardon ben sitenin ebay, gittigidiyor tarzı bir site olduğunu düşünmeden yukarıdaki yorumu yazmıştım. Ürün satın aldığınız kişi pek güvenilir biri olmadığından işleminiz gerçekleşmemiş.

    ama benim kastım daha çok: sanal kart diyelim ki kapandı(unutkanlık,işlemin olumlu biteceğini sanarak süreyi kısa tuttuk yanlışlıkla vs.) ve 1 hafta sonra para geri ödenirken esas karta ödeyebilirmi,nasıl ispatlıyoruz o sanal kartın sahibi olduğumuzu??bunun için sordum para nereye ödeniyor..

    bu arada hayatımda ilk kez internetten alışveriş yapayım dedim onda da sahtekara denk geldik :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulki21 -- 28 Mart 2012; 18:12:09 >
  • Pek başıma gelmedi ama bir kez ebay'dan yaptığım alışverişte bir ürün gelmedi yaptığım yazışma sonucu ödediğim ücret hesabıma geri gelmişti. Tabi bu bahsettiğim Ana kredi kartımdan oluşturduğum sanal kart ile olmuştu. Benim kullandığım sanal karta süre yok kart numarası sen kartı iptal edene kadar kalıyor, üzerinde limit tanımlı olmasa da geri para gelince karta giriyor bunda bir sorun yok. Fakat süre limitli sanal kart var mı? var sa da hakkında pek bilgim yok, ben yaklaşık 10 yıldır bahsettiğim şekilde kullanıyorum.
  • sanal kartta sürekli para bulundurrarak mı bu devamlılığı sağlıyorsun?çünkü ilk msjlarda sanal kart oluşturulurken süre seçiminden bahsediyordu bazıları: örneğin 48 saat vesire...
  • Hayır, ben kendi kullandığım yöntemi anlatayım. Kredi kartı kullanıyorum ve kartı aldığım bankadan internet bankacılığı da kullanıyorum, internet bankacılığı üzerinde kredi kartım ve varsa o bankadaki tüm hesaplarım tanımlı oluyor, hesaba girdikten sonra kredi kartına veya hesaplara ulaşıp istediğin işlemi yapabiliyorsun havale, borç ödeme, ödeme talimatı, kredi kartı harcamalarını görüntüleme, ekstre kaydetme vs. gibi. Kredi kartı sekmesini açınca Sanal kart sekmesi var oradan kart oluşturup limit atayarak kullanmaya başlıyorsun, sen iptal edene kadar ister limit atanmış veya atanmamış olsun kart kalıyor.

    Senin bahsettiğin belki bankadan istenip alınan süre limitli sanal kart olabilir, o konuda bir bilgim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 28 Mart 2012; 19:50:44 >
  • sabırlı cevapların için tşkler dostum ,iyi akşamlar
  • Ne demek, kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KabesTr


    quote:

    Orjinalden alıntı: ramazanyurt

    @BARKU

    arkadaşım bende playclub world card var. sanal kart açmak istiyorum. bunun için ykb şubesine gittim. oradaki kadın bilmediğini söyledi bana internet şifresi verdi. o şifreyle de sadece işlemleri takip edebiliyorum. şu sanal kart olayını nasıl hallediyoruz? vadesiz bir hesabın olması gerekiyor mu? işyerinde bir arkadaşın kredi kartı var ve sanal kart hesabı kullanabiliyor. anlamadım bu işi



    vadesiz hesabın varsa internet bankacılığını kullanabiliyorsun(yani vadesiz hesap sadece internet bankacılığından faydalanabilmen için gerekli), yoksa telefon bankacılığı şifresi alabilirsin şubeden ve telefon bankacılığı ile sanal kart işlemlerini gerçekleştirebilirsin, bunun dışında world online ile işlem yapamazsın

    Internet bankacılığı için vadesiz hesaba gerek yok. Kredi kartın varsa internet bankacılığına gir oradan sanal kart menüsüne girerek istedigin işlemi yapabilirsin.
  • Selamlar öncelikle.Ben konunun bütününü okuma fırsatına erişemedim ne yazık ki.O yüzden bu sorumun cevabı konuda ise kusura bakmayın.
    Ben İş'te Üniversiteli kredi kartıma bugün itibariyle sanal kart tanttım.Fakat bu kartıma para yüklemek için hesabımı kullanmak istemiyorum.Biraz daha açık konuşmak gerekirse, kart borcumu babam karşılıyor ancak ben internetten alışveriş yapmak istediğimde bu tür ödemeleri kendim yapıp aileme yüklenmek istemiyorum.
    Diyeceğim o ki,ben sanal kartıma para yükleyeceğim zaman acaba atm/bankamatikten yükleme yapabiliyor muyum?
    Yardımlarınız için şimdiden müteşekkirim.
    Sağlıkla kalın.
  • benim de bildiğim kredi kartı taksitlendirme yapan firmalar var.
  • KabesTr kullanıcısına yanıt
    peki kredi kartı kullanmıyorsak taksitli alışveriş yapabiliyo muyuz? ben sanal kartımı garantinin normal vadesiz hesap internet şubesinden açtım para kartım üzerine. sanal karta 1000tl limit tanımlasam ama 1000 liralık ürünü 10 taksitle almaya kalksam, hesaptan 1000tl eksilmiş olucak ürünü aldığım için sanal kartın da limiti 0 olucak. eğer taksitle alabiliyosak bu nasıl olur ilk ay o 900tl hesaba geri mi gelir? umarım anlatabilmişimdir durumu
  • bizhy kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde ben de okudum bütün konuyu ama bir cevap bulamadım. Normal kredi kartım yok, dün yaptığım alışverişte vadesiz hesabıma bağlı sanal kart üzerinden 3 taksitli ödeme seçtim. Daha öncesinden sanal kart hesabıma alışverişin tüm miktarını yatırmıştım. ödeme gerçekleştiğinde sanal kartımdan tüm miktar çekildi. Herhangi bir uyarı da vermedi. 1/3 ünü çekerler diye umuyordum açıkcası.
  • sanal kartlarda alışveriş için belirlediğimiz tutar kartın limiti oluyor o limit kadar alışveriş yaparsak kartın limiti bitiyor ama yapılan harcama taksitli ise kartın ekstresi kesilince taksit tutarı kadar borç yansıyor.
  • Arkadaşlar ben garanti sanal kart kullanıyorum.
    Kredi kartım yok, sanal karta mesela 1000 TL yükledim alacağım ürün ise 1000 TL ama 5 taksit yaptım yani aylık 200 TL kesmesi gerekiyor.
    Siparişi verdiğimde 1000 TL direkt mi çekecek yoksa 200 TL mi çekecek ?
    200 TL çekse kalan parayı geri alabiliyor muyum ?

    Bir arkadaşta 100 TL deneme yapmıştık, 3 taksit ayarlamıştık ama paranın tamamını çekti yani taksitli çekmedi o zaman niye taksit yapmaya izin veriyor ?
  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    debit karta taksit olmaz, tek çekim haricinde hata verir, taksitli işlem yapsa bile karttan peşin tutar çekilir. Kredi kartı haricinde taksit yapılması mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 26 Temmuz 2016; 21:19:23 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Peki kredi kartsız hiç bir şekilde taksitli ürün alma şansım yok mudur ?
    Bir yolu varsa yapmayı düşünüyorum yoksa artık kredi kartı çıkarırım mecbur.
  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    evkur gibi yerlerden fahiş fiyatla senet yaparak ürün alabilirsiniz
  • kredi kartına taksitlendirme geleceği hakkında bazı duyumlar aldım acaba doğrumudur..?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 06ensar

    kredi kartına taksitlendirme geleceği hakkında bazı duyumlar aldım acaba doğrumudur..?
    bu konu hakkında bir fikri olan var mı? sanal kart ile taksitlendirme yapabiliyor muyuz?

    (yıl olmuş 2018 ben neyi soruyorum evet cahilim, aydınlatın beni?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.