Şimdi Ara

LaCie ürün gamına iki yeni USB hub ekledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Harici depolama çözümleriyle tanınan LaCie ürün gamına iki yeni USB hub ekliyor. Firmanın Little Disk isimli ürününe imza atan Sam Hecht isimli tasarımcı tarafından hazırlanan yeni USB hub'lar 65 x 45 x 20 mm boyutunda ve 50 gram ağırlığındalar. Yeni modellerden Core4 modeli üzerinde biri mini USB formunda olan 4 adet USB 2.0 portu bulunuyor. Core7 modelinde ise biri mini USB formunda toplam 7 adet USB 2.0 portu bulunuyor. Ayrıca her iki USB hub da kolay bağlantı için iki adet entegre kablo ile geliyorlar.


    LaCie tarafından iki yıllık garanti ile satışa sunulan yeni USB hub'lardan Core4 modeli 9.99$, Core7 modeli ise 19.99$'lık yurt dışı etiket fiyatına sahipler.









  • resimlerden usb çıkışları anlaşılmıyor ama tasarımlarını beğenmedim, renkleri biraz garip, masama koymak isteyeceğim birşey
  • masama koymak isteyeceğim birşey değil yazacaktım yanlışlık oldu
  • yinede haberimiz olduğu için teşekkürler
  • Şöyle bi 16-20 lik usb hub çıkaramadılar ya ona yanarım. 100 lük ethernet switchi yapabiliyorlarda 20 usb hub mu yapamıyorlar.
  • usb hublar bir usb kanalı dağıtırlar, yani usb 2.0 bağlantı 480mbit/s ise sen bunu 16 cihaza bolersen, 30mbit/s gibi bir hız düşer cihaz başına. Ki bu teorik değerler, pratikte elde edilen hız iyice düşecektir. Ayrıca cihazlara verilen elektrik de var. Bilgisayarın usb cıkışından aldığın elektrik ile 16 cihazı beslemen imkansız. Ek güç girişi gerekir. Bunun yerine 4 tane 4 çıkışlı usb hub alıp, bunları bilgisayara bağlamak hem daha ucuz hem de çok daha ucuz olacak hem de hız konusunda ciddi fark olacaktır. Switchler ise sadece anahtarlama yapar yani bir kanalı bolmez. Bu nedenle hızda düşme olmaz.( Pratikte biraz yavaşlama oluyor). Ayrıca switchlerin güç girişi var.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

    Şöyle bi 16-20 lik usb hub çıkaramadılar ya ona yanarım. 100 lük ethernet switchi yapabiliyorlarda 20 usb hub mu yapamıyorlar.




  • Orasının öyle olacağını biliyorum ancak kendi durumumdan örnek verirsek, laptopa 6 tane harici harddisk, klavye, fare, 5+1, harici dvd-rw, soğutucu, vb. bağlı olunca ve bunlarla beraber 3 tane de 4 lü usb hub kullanınca etraftaki kablo kalabalığını hayal edebilirsin. Hızı 2.ci plana attım artık. Zaten 7 li hublarda da adaptör var. Güç bir şekilde bağlanır.
  • Fotoğraf makinası, harici disk gibi USB'den güç alan cihazlar için tehlikelidir diye düşünüyorum bu cihazları. Ama 2-3 tane USB bellek, fare - klavye alıcısı gibi şeyler için iyi olabilir. Masaüstü bilgsiayarlar artık USB kaynıyor zaten, dizüstünde de 2 USB fazla bile zaten...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.