Şimdi Ara

Blackberry Storm Türkiye'de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
11.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Blackberry Storm bugün itibariyle Türkiye'de vitrine çıkıyor. Research In Motion'ın ilk çoklu dokunmatik panelli ve klavyesiz modeli olan Blackberry Storm Türkiye'e Kasımda çıkmasına rağmen neden bu kadar geç geliyor ?


    Blackberry Storm'un özelliklerine baktığımızda ilk dikkat çeken dokunmatik paneli.RIM bu modelde kendisinin patentlediği SurePress teknolojisini tercih etmiş. SurePress tıklanabilir özelliği sayesinde ekran fiziksel bir tuş gibi çalışarak menüler arasında kolay geçişleri ve Blackberry için olmazsa olmaz klavyede kullancıya fiziksel tuşların eksikliğini aratmamayı amaçlıyor…



    Özellikle ekranıylada dikkat çeken Storm 360*480 çözünürlük bakımından en büyük rakibi olarak gösterilen iPhone'a üstünlük sağlarken,65k renk sayısı ile oldukça geride kalıyor.Qualcomm'un MSM7600 528 Mhz'lik işlemcisine ve 128 Mb Ram'e sahip olan Blackberry Storm 1 Gblık depolama alanıyla gelirken microSD girişi desteklemesiyle kullanıcıya daha geniş hafıza alanları sunuyor. Blackberry OS 4.7 işletim sistemine sahip olan Storm'un aynı zamanda GPS ve 3G bağlantı yeteneklerine sahip olduğunuda hatırlatmakta fayda var…



    Genel olarak RIM son dönemlerde çıkardığı en kaliteli cihaz diye lanse edilmesine rağmen nedendir bilinmez firma Storm'a WLAN desteği koymamış.3G'nin Amerika'da bile bazı eyaletlerde çok iyi çalışmadığını yada sürekli seyahat halinde olan bir insanın 3G'nin desteklemediği bir ülkede en büyük yardımcısı olacak WLAN'dan, RIM kullanıcılarını mahrum etmeyi tercih etmiş. Sorunda burada başlıyor.Bu tercih kullanıcılar tarafından tepkiye neden olarak, RIM'in tekrardan politikalarını gözden geçirmesine ve Blackberry 9500 serisi için yeni modeller üzerinde hemen çalışmasına neden olmuş.


    Eylül'de tanıtılıp,Kasım ayında da Amerika'da piyasaya çıkan ve ardından WLAN olmamasıyla kullanıcılardan büyük tepki çeken Storm, 6-7 ay sonra Türkiye pazarında Vodafone ve Avea tarafından kullanıcıya sunuluyor..Bu gecikme operatörlerimizin Blackberry ile uzun süre anlaşamamasından mı kaynaklanıyor,ya da Blackberry talebe karşılık veremeyeceğinden dolayı Türkiye pazarında vitrine çıkış tarihini bu kadar ileriye atıyor ? Belki de Türkiye Storm için bir stok eritme yeri olarak görülüyor.Bu soruların cevabını bilmemiz mümkün değil ancak iPhone 3G'nin bile bu kadar talebe rağmen Amerika'da çıkmasında 2,5 ay sonra Türkiye'de piyasa sürülmesi ister istemez insanlarda soru işaretine neden oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 27 Mayıs 2009; 10:25:00 >







  • Herşey iyi hoşta ''65k renkte neyin nesi oluyor ey RIM'' diye sormazlarmı adama?
  • Hayal Kırıklığı
  • wlan yok ...
  • puhahaha wlan yok 65k renk komedi ya allahda seni güldürsün siyah böğürtlen :DD
  • wlan yoktur,
    şahitlerim var.
  • storm u , iphone u çoktan abandonware sınıfına yollayacak bir cihaz var asya da satısına baslanmıs samsung android tabanlı i7500 , aratın ,bulun.laptop mu desem ne desem swiss çakısı mı desem...
  • Getire getire 9500 ü getirmişler. Cihaz zaten kütük gibi birşey. Ekranı çok kullanışsız kırılmaya imkan veren bir cihaz. Ayrıca dokunmatiğide saçma bir mantığa sahip. Bir de bunun üstüne getirdikleri cihaz wireless olmayan model. Şuan yanımda bi tane var mesele 9530 wifi ve ekran büyüklüğü dışında cihazın alınabilir bir yanı yok.
  • Wi-Fi yoksa kafadan kaybeder ancak ekran kalitesi diğer BB cihazları gibiyse çokta sorun olacağını sanmıyorum,Gps olayında ise harici GPS programı yüklenemiyorsa sorun olabilir.
  • inş türkiyede alan çok az olurda ellerinde patlar bu ürün XD
  • wlan olmayan cihazı niye üretiyorlar anlamış değilim,ceo sunu şamarlamak lazım bu şirketin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: husNUKE

    wlan olmayan cihazı niye üretiyorlar anlamış değilim,ceo sunu şamarlamak lazım bu şirketin

    Cihazın wifi lı olan modeli de mevcut. Storm lar iki versiyon olarak üretildi. 9500 ve 9530 . 9530 da wifi var 9500 de yok

    dungeon keeper

    Türkiye de şuan yurt dışından gelen bir yığın 9500 var. Kullanıcısı olan cihazlar. İnsanlar yurtdışından alıp getirdi veya getirenlerden satın aldı. Elinde patlamaz bb nin fakat kütük gibi bir cihaz, dokunmatik yüzünden ekranı kıran çok olur
  • Blackberry'e ihtiyaç duyan insanlar anlık olarak maillerini kontrol ediyorlar. O nedenle her yerde anlık olarak Wi-Fi bulamayabilirsiniz. Ha olsa kötü mü olur tabiki hayır. BIS ve BES servisleri sayesinde mail kontrolü olduğu için aynı şekilde 'sınırsız internet ile nette gezinebilirsiniz' mantığı da yer alıyor olabilir. Anlık mail takibine ihtiyacım olmadığı için çok da gerekli bir cihaz değil benim için. Ha bu işi diğer cihazlarda yapıyor ama hiçbirisi Blackberry kadar iyi yapamıyor(muş).
  • @Piêr Dê Sans;



    9530 modelinde de Wi-Fi yok malesef.

    Ancak eylül gibi çıkması beklene Storm II de Wi-Fi nin yanı sıra 5mp kamera, daha ince kalınlık ve daha büyük bir ekran olacak. Çöüznürlükte artacaktı galiba. Tam emin değilim o konuda.



    Emin olduğum bir şey varsa mevcut Storm'ların hiç birinde Wi-Fi yok.
  • Millet wi-fi ile bozmuş bırakın cep telefonunda da olmayıversin zaten hayatımız internete bağımlı hale geldi. Bu arada dün inceledim storm u cihaz çok yavaş ve o parayı hak etmiyor. yanlız ekran olayı güzel ekrandaki ikonlara dokununca ekran da içe doğru çöküyor ilginç bir sistem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fettah34

    @Piêr Dê Sans;



    9530 modelinde de Wi-Fi yok malesef.

    Ancak eylül gibi çıkması beklene Storm II de Wi-Fi nin yanı sıra 5mp kamera, daha ince kalınlık ve daha büyük bir ekran olacak. Çöüznürlükte artacaktı galiba. Tam emin değilim o konuda.



    Emin olduğum bir şey varsa mevcut Storm'ların hiç birinde Wi-Fi yok.

    Yanlışın olmasın? Wifi kullandım diye hatırlıyorum çünkü bu cihazda ben

    Demin 9530 vardı bakayım dedim vermişler sahibine. Bir dahakine bakarım iyice.
  • Wi-Fi olmamasının en büyük sebebi 3G'dir. Onu geçin de Storm II çıkacakken Vodafone ve Avea'nın bu politikalarına kanmayın. Dünya insanlarının üzerinden geçtiği teknolojileri 2. sınıf hizmetleriyle bize ulaştırıyorlar. 3G kullanıma sunulana kadar Storm II gelir. 1602 TL'yi Vodafone'a bayılacağınıza 3G keyfinizi Storm II'yle sürersiniz.
  • Wireless yok, ekranı 65k.İphone ile karşılaştırılıcak seviyede değil bana göre.
  • iPhone böyle rakip tanımaz
    büyük hayal kırıklığı
  • daha iyi olabilirdi...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.