Şimdi Ara

Intel Core i5 işlemci ailesini Eylül ayında lanse edebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nehalem mimarisini temel alan Core i7 işlemciler ailesine alternatif olmaları için hazırlanan ve farklı bir soket formuna sahip olan Core i5 işlemciler için yeni bir ertleme söz konusu. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve dört çekirdekli yapıda olan Core i5 işlemciler daha önceki haberlerde de altını çizdiğimiz üzere LGA1156 soket tasarımına ve Core i7 jenerasyonundna farklı olarak üç kanal yerine çift kanal entegre DDR3 bellek kontrolcüsüne sahip olacaklar.


    İlk gelen bilgilerde Temmuz ayında lanse edileceği söylenen, daha sonra çıkan haberlerde ise ufak bir gecikmeyle Ağustos ayına sarktığı iddia edilen Core i5 işlemcilerle ilgili gelen son haber ise, lansmanı için Eylül ayının planladığı yönünde. Son gelişmeler doğrultusunda Temmuz ayında lanse edilmesi pek beklenmeyen Core i5 işlemcilerle ilgili olarak Intel'in okula dönüş sezonunu yakalamak isteyeceği yani Eylül ayında lansman yapılabileceği üzerinde duruluyor.


    Ancak ilk modellerinin anakartlarla birlikte Ağustos sonu gibi pazara giriş yapabileceği de konuşulan Core i5 işlemci ailesinin ilk etapta saat hızlarına göre üç farklı modeli olacak ve bu modeller sırasıyla 2.66GHz, 2.8GHz ve 2.93GHz'de çalışacaklar. Yine modeline göre sırasıyla 196$, 284$ ve 562$'lık yurt dışı satış fiyatlarıyla pazara giriş yapması beklenen işlemcilerde 8MB L3 bellek olacak. İşlemcilerin kullanılacağı P55 yonga setli anakatların da X58 çipsetli modellere göre ciddi oranda daha ucuz olması bekleniyor.








  • quote:

    196$, 284$ ve 562$



    bu işlemciler arasında bu kadar çok performans farkının oldugunu sanmıyorum hadi lansman ve pazar payı arttırımı için bu fiyatlar böyle açıklanıyorda onu anlıyoruz neden o zaman 1 2 sene sonra bu işlemciler arasındaki fark hep aynı kalmıyor madem performans farkı var ve açılış fiyatları böyle ilerde neredeyse eşitleniyor fiyatlar
  • 2.66 ghz 196$
    2.93 ghz 562$

    2.93 ghz olanın yanında hediye filan mı veriyorlar acaba :D nasıl bir politikadır.
  • 2.66 196$ 2.93 562$ Yuhhhhh diyorum Başka bir şey demiyorum.
  • intel çok fazla işlemci üretiyor. ağırdan alsa fena olmaz. soyulduğumuzu hissetmeye başladım.
  • Haberden anladığım kadarıyla 3 işlemci de aynı L3 belleğe (8 MB) sahip olacak. İyi de 2,93 GHz hızındaki işlemci ile 2,66 GHz işlemci arasında niye bu kadar fiyat farkı var?

    bilen biri lütfen bu konuya açıklık getirsin
  • Bu, intelin klsikleşmiş fiyat politikası. Şöyle ki: Burada asıl amaç, fiyatı aşırı şişirilmiş işlemcinin hemen altında konumlandırılmış işlemciyi satmak insanlara. 2.93 GHz lik modelin vazifesi bu. İşlemcileri üretirkende muhtemelen buna göre üretiyor yani 2.93 GHz lik modelden az 2.8 lik modelden çok vs. Niye böyle yapıyor bilinmez ama bu intelin geleneksel fiyat politikası olmuş artık. 2.66 GHz lik modelde ise satılmasını azaltıcı faktörler var. Mesela Hyper Threading özelliğı ve TXT yok. HT yi kaldırarak işlemci performansını kendi elleriyle baltalıyor yani ucuza aldım dediğiniz işlemci aslında o kadarda ucuz değil. Kısacası bu fiyat politikasının amacı kullanıcıları 2.8 GHz lik 284 dolarlık modele yöneltmek başka birşey değil.

    Bu durumda da kullanıcı şunu düşünecek, i7 920 ile bu işlemci aynı fiyat, bu durumda ben niye core i5 alıyorum, sırf anakarttan 100-150 dolar kalacak bana ama bu miktar o kadar çok değil o zaman niye i7 segmentinden bir işlemci almıyorum tereddütünde bırakıp, bu sayede i7 segmentine bazılarını çekebilmek.




  • 2.66 196 Dallırs, 2.93 562 Dallırs... Ne iştir bu ?
  • 2.66 alınır ufak dokunuşla 3... ghz de kullanılır...
  • Alfredo sana katılıyorum
  • CoolnQuite katılıyorum. Hatta şöyle de bir şey var. 2.8 ve 2.93lük işlemciler çok fazla üretilmeyip ve fakat tane başına en fazla kær elde edilen işlemciler olurken asıl sirkülasyondan kær elde edilecek olan işlemcilerden oluşacak ve cazibe unsuru olarak ise kullanıcı kesimin az bir yüzdeye sahip kısmınının "ben de en iyisi var" dedirtecek ego tatminini sağlamak ile yine çoğunluğu oluşturan orta segmentin " ufak bir dokunuşla ekstrem ve 200-300$ pahalı olan bir işlemciye sahibim" duygusunu yaratarak psikolojik çekim alanı oluşturuyor kendine. Mesela Amdnin bir döneminde de böyle birşey vardı.Tabii ghz olayı bu kadar yakın değildi.Mesela fx 57 işlemcisi vardı 1000$lık.Tabi adı vardı kendi yoktu.Prestij işlemcisiydi bu. Millet ekstrem anakart ekstrem bellek alarak işlemcinin en düşük versiyonu olan 1.8ghzlik Athloan 3000+ alıp fx 57nin frekansı olan 2800mhz kadar kasıyodu. Hey gidi günler..Tabi bunlar geride kaldı. AMDnin politikası zamanla değişti. Artık işlemcilerinin büyük bir kısmını büyük bir kesimin alabileceği 200$ altı seviyede sürdürüyor.Yalnız bir-iki seneye ekstrem işlemcilerin gelmesi muhtemel gibi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 28 Mayıs 2009; 2:31:47 >




  • yaw arkadaşlar bu core i5ler kaç çekirdek bilen varmı birisi 2 birisi 4 çekirdek diyor nasıl oluyor bu
  • arkadaşım bunların 2 ve 4 çekirdekleri var 1156 sokettekiler işlemci özelliklerine göre 2 ve dörd çekirdeklidir ama 1155 soket yani 2. nesil core i5 işlemciler ise 4 çekirdektir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.