Şimdi Ara

>> Citroen Saxo Kullanıcıları << (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
204
Cevap
6
Favori
146.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fünfzehn

    hocam sızce sozkonusu arac ne kadar eder ? Butce 14 000 onerılere acıgım . Otomatık vıtes hb olması sart

    bütçeyi biraz daha zorlayıp Benzinli otomatik C3 alabilirsiniz. Hatta çok aceleniz yoksa yeni girilen ilanları günü gününe takip edip elinizdeki paraya uygun bir araca da denk gelebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fünfzehn


    quote:

    Orijinalden alıntı: Details


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fünfzehn

    hocam sızce sozkonusu arac ne kadar eder ? Butce 14 000 onerılere acıgım . Otomatık vıtes hb olması sart

    bütçeyi biraz daha zorlayıp Benzinli otomatik C3 alabilirsiniz. Hatta çok aceleniz yoksa yeni girilen ilanları günü gününe takip edip elinizdeki paraya uygun bir araca da denk gelebilirsiniz.

    uzun suredır araba arastırıyorum cıtroen c3 lerın fıyatı 18 bınden asagı degıl :)


    Benim 92 hp dizel C3'üm vardı zaten ama kardeşimle yaşıyorum işten eve çok geç saatlerde dönüyordu onu arabasız bırakmak istemediğim için ona da bir araç bakınmaya başladım, sahibinden.com'da 15 gün düzenli ilanları takip ettim, benim aracımın aynından yüksek kilometreli olanı denk geldi, 12000 liraya aldım, araç bakım istiyordu ama keyfi yaptırdıgım parça değişiklikleri dışında 14 bin lira civarına malolmuştur. ikinci aracı 221 bin kilometrede aldım, turbo hortumu, intercooler, triger seti ve enjektor bakımı dısında acil müdahale durumu yoktu.
    Benim önerim araç bakarken kilometre sınırları koymamanız 5-6 yaşında bir dizel araç çogunlukla 200 bin, benzinli araç 100 bin kilometre altında olmaz kolay kolay, kazık yemektense dürüst oldugunu düşündügünüz ilan sahipleri ile pazarlık etmeye çalışın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fünfzehn

    220 000 km. Dızel bır arac ıcın 12 000 gayet normal bır fıyat sahsen ben ucuza aldıgınızı dusunmuyorum . Ayrıca km. ne kadar fazlaysa arac o kadar sorun cıkartır o yuzden arac ararken en fazla 90 bıne kadar bakıyorum :)


    18-20 bin lira arası 6 tane araç götürdüm ekspertize 4 aracın kilometresi kesin olarak değiştirilmişti, 1 tanesi çekme belgeliydi ki sahibi kazası yok yurtdışında oldugumuz dönemde vergi ödememek için trafikten çektirdik gibi komik bir yalan söyledi sonra önceki plakasında aracın yaptıgı kazadan ötürü perte ayırıldıgını öğrendik, 1 tanesi de gerçekten dürüst davranmıştı ama aracı bakımsızdı. 18-19 bin liraya araç alıp yeniden masraf etmektense 12 bin liraya almak benim işime geldi, üstelik ben rektefiye-enjektor, turbo masraflarını da göze alarak satın aldım o aracı.
    Kilometre konusu benim kriterim değil, doğrulugunu kesin olarak saptayacak hiçbir güvenilir uygulama yok. Benim 480 bin kilometrede babadan kalma aracım da oldu, yola saçılarak gitmedim ya da servisleri aşındırmadım. Benzinli araç alıyorsanız 90 bin kilometre ve altında araç bulabilirsiniz ama belirttiğim gibi ben bu konuda kimseye güven duymuyorum.




  • Şu km düşürme işi şerefsizliğin önde gideni. Ben arabayı alırken 6 tane saxo gösterdim ustaya, 7.sini aldım. Aldığımda 104000 kmde idi, büyük ihtimalle düşürmüşlerdi kmsini. Ben alalı 1.5 sene falan oluyor şu an 144000 kmde araba. 2000 liranın üstünde de masraf ettim tamir için. En son geçen hafta üst silidir contasını yaptırdım, 650 lira tuttu, şimdi iyi maaşallah, tıkır tıkır çalışıyor. 3-4 ay önce yolda giderken hortum kopmuş, hararet yapmıştı.
  • selam arkadaşlar bende 1.5 d sx saxo var şu sıralar çok aşırı yakmaya başladı sebeb ne olabilir.
  • Enjektörler tıkanmış, mazot pompası bozuk, hava filtresi dolmuş, kayışlar fazla gergin, lastik havası az, motor yağ değişimi gelmiş, debriyaj kaçırıyor olabilir, fren balataları ayarsız olabilir, tekerlek bilyeleri kırılmış olabilir vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bountr -- 3 Ocak 2012; 1:15:54 >
  • arkadaşlar bende de 2000 model 1.5d saxo var. birgün uzun yolda iken ön takımdan tıkır tıkır ses gelmeye başladı. ustaya götürdüm baktı aks başı bozuk dedi. gittim komple aks aldım ve sorun düzeldi. sonra yola çıktım 300 km gittikten sonra yine o sesi yapmaya başladı sonra aracı durdurup 10 dk sonra hareket ettiğimde ise ses kesilmişti. ve yapmadı epey bi süre. şimdi ise arada yapıyo sonra kesiyo sesi sonra yine yapıyo anlayamadım sizce nedendir? ustaya aksı gösterdim sağlam olduğunu söylüyor. bide şunu tespit ettim bu sesi yaparken frene basınca sesi kesiliyor. frende bazen normal yerinin üzerinde tutuyor. sizce nedendir?? :) herkese iyi akşamşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aposentr

    arkadaşlar bende de 2000 model 1.5d saxo var. birgün uzun yolda iken ön takımdan tıkır tıkır ses gelmeye başladı. ustaya götürdüm baktı aks başı bozuk dedi. gittim komple aks aldım ve sorun düzeldi. sonra yola çıktım 300 km gittikten sonra yine o sesi yapmaya başladı sonra aracı durdurup 10 dk sonra hareket ettiğimde ise ses kesilmişti. ve yapmadı epey bi süre. şimdi ise arada yapıyo sonra kesiyo sesi sonra yine yapıyo anlayamadım sizce nedendir? ustaya aksı gösterdim sağlam olduğunu söylüyor. bide şunu tespit ettim bu sesi yaparken frene basınca sesi kesiliyor. frende bazen normal yerinin üzerinde tutuyor. sizce nedendir?? :) herkese iyi akşamşlar

    Fren diskinde catlama olabilir. Bana olmustu gencligimde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaletinbedeli -- 23 Ocak 2012; 22:31:45 >
  • mrba arkadaşlar 2000 model saxo aldım 1.5 dizel araç 160binde.bi ustadan aldım oda bi astsubaydan almış computeste soktuk sağ camurlukta boya cıktı başkada gram boya yok motoruda iyi yani genel olarak araç güzel kapı döşemelerinin deforme olması hariç :) bu benim ilk arabam ve citroen saxo hakkında hiç bir bilgim yok sadece yakıt konusunda cimri olduğunu soyledıler okadar.arabanın dijital göstergesinde anahtar ışığı yanıyor sizce bunun nedeni nedir_ bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ? birde airbag lambası yanıyor koltuğun altındaki kablolarda temassızlık var dıyorlar çünkü bazen yanıyor bazen yanmıyor yardımcı olacak arkadaslar cevaplarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.
  • Anahtar ışığı yanıyorsa immobilizer'dandır. Yedek anahtar varsa onunla deneyin bir de. Düzelmezse aracın sol alt tarafında siyah bir kutu var beyin gibi bir şey ondan da yapabilir. Bir elektrikçiye gösterin yolda kalma ihtimaliniz var.
  • masraf olarak cok tutar mı sizce ? yedek anahtarı yok sacede bi anahtar var malesef
  • Sebebini bilmeden bir şey söylemek zor. Akünün kutup başlarını söküp 10-15 dakika bekledikten sonra tekrar takın, bazen işe yarıyor :) Tesisatla ilgili de olabilir belli olmaz. Bir an evvel iyi bir oto elektrikçisine gösterin.
  • anladım teşekkürler yardımcı oldugunuz için sağolun :)
  • mrba arkadaşlar tüm saxolarda (1.5 dizel) radyatörün önünde pervane oluyor mu yada diğer adıyla fan motoru ? iki gün önce saxo aldık yarın da satışını alacağız fakat aldığmız araçta ben fan pervanesi göremedim yoktu. Acaba hepsinde olmuyor mu ? Eğer hepsinde oluyor da bilerek sökülmüşse aldığım kişiye taktırmasını söylerim yok derse de aracı almam.Sizce ne yapmalıyım ?
  • Elbette var, olmalı da, hatta klimalılarda 2 tane fan vardır. Belki kış diye idare eder ama sıkışık trafiğe girince hararet yapar fansız.
  • acaba arka tarafında var mıdır ? hiç dikkat etmedim arka tarafında var mı dıye bakmadımda :S
  • Bu model ismi yüzünden hep itici gelmiştir bana.Ama fiyatına göre gayet iyi bir araba
  • öğrenciyim günlük 60 km yol yapacağım ismi önemli değil ekonomik açıdan benim için çok iyi olacak inşallah :)
  • arkadaşlar saxolarda ön kaput keçesi oluyor mu ? oluyorsa alacağım ve elinde olan varsa cvp atsn ..
  • bobby selam...
    kaca aldın arabayı?bende hala dusunuyorum bunu:)))))
    nsl memnunmusun?bende acemıyım daha hıc araba alamadık malesef:(((
    ne dusunuyosun arac hakkında???nerelerıne baktırdın alırken???
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.