Şimdi Ara

QNAP, Intel Atom işlemcili ve 4 sürücülü ağ depolama sistemini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Çok bilgisayarlı çalışma ortamlarında kullanıcılar arası dosya ve içerik paylaşımının hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyan ağ depolama sistemlerine (NAS) olan ilgi her geçen gün biraz daha artıyor. NAS pazarının zirvesindeki isimlerinden birisi olan QNAP ta yeni model duyurularına hız kesmeden devam ediyor. Firma son olarak SS-439 Pro Turbo NAS isimli yeni ağ depolama sistemini tanıttı. Küçük ölçekli işletmeler ve SOHO kullanıcılar için hazırlanan yeni NAS, Intel Atom platformunu kullanıyor.


    Açıklanan teknik özelliklere göre 4 sürücülü yeni ağ depolama sisteminde 1GB'lık sistem belleği ve 128MB DOM kullanılıyor. 2.5" SATA disklerin kullanılabildiği yeni NAS sistemi RAID 0/ 1/ 5/ gibi farklı RAID konfigürasyonlarını da destekliyor. Güç tüketiminin 18 Watt olduğu belirtilen yeni ağ depolama sisteminde üç adet USB 2.0 konnektörü, çift Gigabit Ethernet portu ve çift eSATA portu gibi detaylara da yer veriliyor. Kompakt, sessiz ve enerji verimli olarak tanımlanan yeni ağ depolama sisteminin fiyatı ise henüz açıklanmadı.








  • Niye sadece 2.5" disk kullanılıyor, oysa böyle bir çihazın fiyatı oldukça yüksektir, alan firmada yüksek kapasiteli disk kullanabilmek isteyecektir.
  • bana saçma geldi 2.5 disk kullanmak yani hangi amaca dönük olarak yaptıarki 2.5 daha 5200 devirden kurtulamadı 3.5 inçler 7200 sonra 10000 ve 15000 çıktı bu kadar gelişmeler oldu ama bu 2.5 lar hala 5200 devirden çıkamadılar ben olsam bu ürünü almam sanırım boyuttan tasarruf etmek için birde düşük güç olarak piyasaya girmeye amaçlıyorlar öle tahmin ediyorum performans olarak 3.5 lara nazaran düşük olacağı kanısındayım birde bu sistemlerde sigorta varmı bana göre kesin mi kesin olması lazım artı güç dengeleyicisi (voltaj azalma artma gibi diskleri koruması bakımından ) düşünsenize 4 slot dolu elektirk bir salsa yapacak 4 üde salsacı olacak hdd ler :D:D:D:D
  • Dark ın ITX çözümleri var Atom 1.6 kullanıyor 1 Gbit hemde 250 TL Ama 42Wat civarı güç harcıyor...
  • 2,5" lerde 7200 rpm var ayrıca usb lere harici bağlanabilir.raid desteğide var.
  • e-sata portlarıda varmış zaten, illa 2.5" kullanmak şart değil, fiyatı uygun olursa internet cafeler büyük bir pazar olabilir.
  • 2.5 lerde 7200 mu var notebook lar içinde varmı bazı 2.5 ler biraz kalın oluyor bu da olmasın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KanKoKan

    Niye sadece 2.5" disk kullanılıyor, oysa böyle bir çihazın fiyatı oldukça yüksektir, alan firmada yüksek kapasiteli disk kullanabilmek isteyecektir.



    artık hdd ler yavas yavas SSD olacak.

    bundan olmasın ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onurserdar


    quote:

    Orjinalden alıntı: KanKoKan

    Niye sadece 2.5" disk kullanılıyor, oysa böyle bir çihazın fiyatı oldukça yüksektir, alan firmada yüksek kapasiteli disk kullanabilmek isteyecektir.



    artık hdd ler yavas yavas SSD olacak.

    bundan olmasın ?


    Tanesi 1000 dolara yakın olan SSD ler içinse çok çok erken çıkmış bir ürün bence, 7200 devir 2.5" lara gelince bunlardada kapasite sorunu var, en büyüğü

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148374

    bu model bugün amerikadan elime ulaştı, Laptopa takıp performansınada bakıcam, bakalım 3.5" lar kadar iyimi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.