Şimdi Ara

RIM ve Apple güçleniyor,Nokia güç kaybediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın önde gelen bilgi teknolojileri araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner, 2009 ilk çeyrek akıllı telefon pazarı araştırma sonuçlarını yayınladı. Rapora göre Apple iPhone 3G ile 2008 yılının ilk çeyreğine oranla %100'den daha fazla bir artışla %5.3 olan pazar payını %10.8'e çıkartarak akıllı telefon pazarında Nokia ve RIM'in ardından 3.sıraya yükseldi.2008 son çeyreğine göre pazar payında yaklaşık %1'lik artış olmasına rağmen,satışların yavaşlaması iPhone 3G'nin ömrünü doldurmak üzere olduğunu ve Apple'ın 8 Haziran'da yapılacak olan WWDC ‘de tanıtılması beklenen 3.Nesil iPhone ile Pazar payını artıracağı düşünülüyor.



    RIM ise Blackberry cihazları ile krize rağmen geçen seneye oranla %50'ye yakın bir artışla pazar payını 19.9'a çıkartırken,2008 son çeyreğinde elde ettiği %19.5lik payıda arttırmayı başardı.


    Nokia ise 2009'un ilk çeyreğinde,geçen sene sahip olduğu %45.1'lik pazar payı %41.2'e düşerek RIM ve Apple gibi dişli rakiplerinin gerek geçen seneye göre gereksede son çeyreğe göre güçlendiği dönemde kan kaybı yaşadı.








  • nokia'nın bu kadar tutulma sebebi nedir acaba? şahsen bir blackberry olsun bir iphone olsun, bunlar dururken neden nokia bu kadar tercih ediliyor? acaba bizim bilmediğimiz modelleri mi var ya da daha agresif bir fiyat politikası mı takip edyiorlar?
  • 5 senedır nokıa 7610 kullanıyorum , ve telefonumu cok sevıyorum, her halt basından gectı ,6.kattan betona cakıldı ,ıslandı,uzerıne basıldı ,toz duman bır suru hadıseye bulastı ama hep tekrar kapaklarını yerıne takıp ,kurutup kullanmaya devam edıldı...

    rblacberrymıs ,iphone mus peh ,

    n95 dıye bır cıhaz var olmaz boyle bır sey ! olmaz boyle bırsey!!
  • yukarıdakı notuma ektır : 1 kere bıle tamırcıye gıtmedı , 4. yılında pilini degıstırdıydım galıba o kadar ,gerısı tas gıbı....
  • Nokia gerçekten sağlam ve kaliteli telefonlar yapıyor bu bir gerçek, ama estetik görünüş bakımından geride kalmaya başladı, yeni modellerinin görünüşleri hiç güzel değil bence..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: suslu76

    nokia'nın bu kadar tutulma sebebi nedir acaba? şahsen bir blackberry olsun bir iphone olsun, bunlar dururken neden nokia bu kadar tercih ediliyor? acaba bizim bilmediğimiz modelleri mi var ya da daha agresif bir fiyat politikası mı takip edyiorlar?

    Dostum Nokia'nın ucuz modelleride var yüksek modelleride var.Apple'ın ise sadece iphone'u var ve herkesin iphone alıcak maddi durumu olmadığı için Nokia'nın birinci olması normal...
  • @şeytan kobranın da dediği gibi ürün yelpazesi geniş olan kazanır...

    Ama Iphone tek olmasına rağmen satış rakamları çok çok iyi... Bu da ayrı konu : )

    Bence SonyEricsson nokialar kadar kaliteli ve iyiydi fakat son zamanlarda bozmalarından dolayı kaybettiler..

    Yoksa sıralama şöyle olurdu...

    Nokia , Samsung - Sonyericsson , Iphone....
  • valla 3 sene sonra APPLE 1. siradaki yerini kesinlikle alacaktir neden derseniz surda bi kac sene icerisinde neler basardigi ortada nokia yillardir bu isin icinde ama cikardigi modeller ortada karsilastirmak bile ayip insanlar arasindaki anketlerde nokia- iphone tercihinin yapildiginda buyuk ustunlukle apple deniliyo kalitede var icerikte var daha once N95 8gb 5800 N96 kullandim (N96 halen var) cok ust duzeyde memnuniyetsizlik yasadim iphone nun ilk versiyonunu kullanmistim 2 yil once aratiyo kendini 3G ye gecmiyorum cnku yazin sonuna dogru APPLE den 4G tlf bekleniyo ona gecmek istiyorum.cok degil 5 sene sonra bu alanin degisilmez 2 lideri olacaktir 1-APPLE 2-HTC digerleri onceki sattiklariyla avunacaklar ileriye gidemeyecekleri garanti
  • sendemail ayrıca iphone gibi bir telefon alacağıma gider n95 8gb 5320XM 5800Xm alırım..bu telefonlar daha kullanışlı ve yazılım desteği harika.sonuçta symbian bu boru değil...ayrıca 5320 gibi iphonedan kullanışlı bir telefon bile 400tl iphone ise 1000tl galiba.blackbery yi bilmiyorum ama deli bişiye benziyor gerçekten iphone katili olcak gibi..
  • ama dikkat edilirse bu akıllı telefon pazarı oranları yani bütün telefonları kapsamıyor bazı arkadaşlar şaşırmış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DEATH71

    sendemail ayrıca iphone gibi bir telefon alacağıma gider n95 8gb 5320XM 5800Xm alırım..bu telefonlar daha kullanışlı ve yazılım desteği harika.sonuçta symbian bu boru değil...ayrıca 5320 gibi iphonedan kullanışlı bir telefon bile 400tl iphone ise 1000tl galiba.blackbery yi bilmiyorum ama deli bişiye benziyor gerçekten iphone katili olcak gibi..

    Yine iphone'a çamur atmaya başladınız.İphone'un yazılım desteği harika değil mükemmel...
  • Apple'in satışlarındaki ivmenin (satış değil "ivme" ikisi çok farklı) düşmesi gayet normal. Çünki APPLE senede bir kez ürün tanıdır. Bu Macbook/iMac ailesi aynıdır, iPod ailesi içinde aynıdır iPhone içinde aydır...



    Her sene Haziran ayında yeni nesil iPhone'un duyurulacağını bilen kullanıcalar iPhone almayı yeni nesil cihaza ertelerler dolayısıyla iPhone satış ivmesi giderek azalır. Ancak yeni cihaz duyurulduktan hemen sonra iPhone satışları yine patlama yapacaktır. İddia ediyorum üçüncü çeyrek sonunda Apple RiM i geçebilir ya da çok yaklaşabilir.



    Nokia'ya gelince; Yıllardır 1000 TL 1500TL ye sattıkları cihazlara 240x320 pixel ekran koyuyorlar. Asıl şok olunması gereken konu buna rağmen Nokia nasıl bu kadar çok satabiliyor sorusudur.



    HTC rüyasında bile göremez liderlik olayını. WM hala kullanıcı dostu olmaktan çok uzakta dolayısıyla WM ye aşina olmayan hiç kimse HTC almaz... Tabii WM 7 dendiği gibi kullanıcı dostu olur ve Android'e de gerekli önemi verirse HTC, belki bir şeyler yapabilir...



    RiM ise zaten ayrı bir kulvarda yarışıyor. Bizim Plaza'daki (Bizim derken sahibi değilim tabii ki, Yapı Kredi Plaza) firmaların çoğu BB kullanımını zorunlu tutuyor sanırım. Bizim C Blokta Blackberry ezici bir şekilde üstün, peşinden iPhone geliyor. Kabaca oranlarsam %70 Blackberry, %25 iPhone %5 diğer diye oranlayabilirim. Sadece C Blokta yaklaşık 1000 kişi çalışıyor... Bunun A sı B si ve D si var daha... Nokia mi? Samsung mu? Hizmetlilerde onlardan var işte :))



    Bence Nokia'nin pazarda lider olmasındaki en büyük neden şu;



    Hemen hemen tüm cihazları Symbian kullandığından hemen hemen tüm cihazları akıllı olarak geciyor ki bence sadece E serisi akıllı cihaz olarak tanımlanabilir. Yukarıdaki tabloyu E serisi ile tekrar düzenleseler Nokia kaçıncı olurdu acaba?




  • Eğer HTC ms'yi bırakırda Android'e önem verirse bence onu tutabilen olmayacak. Ne Apple ne nokia yalan olur gibime geliyor. Yanılıyormuyum?

    Nokia'nın akıllı telefon piyasasında bir iddasının olduğunu düşünmüyorum. E serisinden bunu anlamak çokta zor olmuyor...

    Apple yine 3. çeyrek ve son çeyrekte yükselişe geçecektir. Eğer yeni iphone beklenenin üzerinde olursa, satış ivmeside Apple'ın bile tahminlerini aşabilir...
  • Nokia'nın tutulmasının nedeni teknoloji odaklı değil müşteri odaklı olması, insanların kullanım alışkanlıklarını ve ihtiyaçlarını iyi belirlemesidir.
  • @Public_Enemy

    iphone da teknoloji odaklı değil, iphone teknoloji olarak iyi bir cihaz değil, dokunmatık ekranı dışında ne var ki,kamerası, bağlantı teknolojileri, multi thread olmayan işletim sistemi mesela, iphone reklam yuzunden bu hale geldi, iphone kullanmak bir statu oldu, nokia ise insanlar uzerinde alışkanlık yaptı. Yıllarca sony ericsson kullandım,sonra nokia aldım. İşletim sistemi kullanım rahatlığı olarak nokia çok rahat ve insanı kendine bağlıyor.
  • ıphone hikaye , nokia şahane
  • 5 senedır nokıa 7610 kullanıyorum , ve telefonumu cok sevıyorum, her halt basından gectı ,6.kattan betona cakıldı ,ıslandı,uzerıne basıldı ,toz duman bır suru hadıseye bulastı ama hep tekrar kapaklarını yerıne takıp ,kurutup kullanmaya devam edıldı... rblacberrymıs ,iphone mus peh , n95 dıye bır cıhaz var olmaz boyle bır sey ! olmaz boyle bırsey!!



    N95 diye bir cihaz :) iphone ile n95 imi kıyaslıyorsun ? şayet öyle yapıyorsan şöle sölim iphone ne yapar n95 i 4 e böler 8 le çarpar 16 dan çıkarır 32 ile toplar.





    sendemail ayrıca iphone gibi bir telefon alacağıma gider n95 8gb 5320XM 5800Xm alırım..bu telefonlar daha kullanışlı ve yazılım desteği harika.sonuçta symbian bu boru değil...ayrıca 5320 gibi iphonedan kullanışlı bir telefon bile 400tl iphone ise 1000tl galiba.blackbery yi bilmiyorum ama deli bişiye benziyor gerçekten iphone katili olcak gibi..





    Iphone aynen senin yazdığın cihazlar ilede resmen dalga geçer ve dans ettirir.sybian iyidir tabiki ama kesinlikle macosx ile kapışamaz heleki yazılım konusunda oldukça zor yani.Blackberry ise iphone katili değil ancak iphone kopyası olabilir.Sana tavsiyem en kısa zamanda iphone edinmen ve cihaza çamur atmayı bırakman.Yoksa ortada kedi ve ciğer olayımı var...




  • iphone ya da baska bır marka telefona çamur atmak yersız ve mantıksız sonucta pıyasadakı bır mal ıcın bırbırımıze laf yetıstırmek yersız ,hastalıklı bır tutum ,kısısel gorusum iphone harıka bır cıhaz (ancak ipod touch olarak degerlendırılecekse) ,telefon ozellıgını sallayın gıtsın,cok pahalı...

    blackberry e gelınce yukarıda bır arkadas ,calıstıgı cevrede rim in acık ara ustunlugu oldugunu belırtmıs,hatta sınıflandırma yapmaktan ımtına etmeyerek rim in beyaz yaka ,nokıa ,samsung diger markaların da hızmetlı efradının tercıh ettıgı tespıtını yazıvermıs ,bu cok kırıcı olmus, halt etmıs ! kuzey amerıka ve avrupa da iş için rim açık ara onde ,hatta rim sadece calısanlar tarafından tercıh edilir ,cunku segmenti çalışanlardır.işverenlerde ,ulaştırma malıyetlerını hafıfletmek ıcın bılınclı bır sekılde rim kullandırtmakta, zira Rim ta ilk cıhazından berıdır emaıl ıletısımı odaklı cıhazlar cıkarttıgından -o zamanlar bu buyuk bır bosluktu- yürüdü gitti piyasada.Rim işverenlere der ki: "ey patronlar calısanlarınızın iletişimi çok ağırlıkla yazılı olsun" boylelıkle işyerınde iletişim iş dısına cıkmaktan alıkonulmakta,yani çalışırken iş telefonunuzdan arkadasınıza hadi gel lan bu aksam içmeye zcmaya gıdelım ya da fatoş bu aksam napıyorsun turu muhabbetler iş çapı dısında tutulmakta.denetım altına alınmakta,yanı o plazadakı 1000 kısının 700 u dıkkatlı olsun ,BB nın her sanıye aktıvıtesı kayıt altında (sankı BB kullanıpta memleketın gsyh sını yukseltıyorlar hayret bırsey ).Hizmetli efradı ,elalemın b.kunu temızlerken emaıl mı atacak ne etsın.Iphone na gırmek dahı ıstemıyorum , iphone 3G ye adanmıs bır cıhaz 3G yani Games ,Girls ,Gambling ... Binaenaleyh nokıanın e serısı ıle iş cihazı boslugunu tamamladıgı bır gercek...

    tum markalar bır yana ,gonlum memleketımden yana Adnan Kahvecının bır zamanlar Rusyadan,Dogu blokundan beyınlerı toparlayıp,memlekette yazılım ve donanım atağı yaptırtmaya calıstıgı bılınen bır gercek ,Allah gani gani Rahmet eylesın. Aselsan neden telefon yapmamakta ısrarlı anlamıs degılım,bır zamanlar bır arkadasımda vardı ,yarı fıyatına pıyasada en gelıskın cıhaz benımkı dıyen nokıa erıcsson ve dıgerlerıne kafa tutuyordu,mukemmel bır iş cıkartmıstı aselsan.dileğim aselsan oyle bir cıhaz cıkartsın kı yukarıdakı lısteyı darmadagın etsın.androıd mı kullanır ,pardus mu kullanır bılmıyorum artık...

    ben murphy kanunlarını yurutuyorum su elektronık mahalde ,yanı " bku cıkana kadar kullanılabılıyorsa ,asla eskımıyor ve kaybettırmıyordur...bku cıkana kadar kullan..." Iphone bır sonrakı modelınde dansoz cıkartsın umrumda degıl 2 mılyar etıketı ,hergun sarj etme zorunlulugu ve mahkummusum gıbı operatore calısma durumu yuzunden , tercıh etmıyecegım, bır gun bır ısveren alın sendemail bey bundan sonra işte bununla calısacaksınız diye BB uzatırsa gerı cevırmem elbet ,yoksa aman aman karızmatık ,akıllı,işbilir goruneceğimm dıye ekstra elektronık tasma tasımaya nıyetım yok...son söz olarak nokia 7610 da mıcrosoft encarta tadında ansıklopedı, 4 dil sozluk,1 acıl durum medıkal basvuru kaynagı,excl,word vs.re kullanıyorum ,kendımı svındırmak ıcın degıl olmadık yerde cok smart bır bıcımde ıse yarayıverıyor.yolda gıdıp gelırkende batak,chess,tennıs,yılan oynuorum...aha da al sana smartphone ıste...kıç kadar ekrandan donem sonu işlem ,temel analiz yapıp,bılanco temızlıyecegız sankı tovbe tovbe BB kullanmayanlar hıc bır seyden anlamayanlarmıs lafa bak ya!!!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: marikanwap

    Eğer HTC ms'yi bırakırda Android'e önem verirse bence onu tutabilen olmayacak. Ne Apple ne nokia yalan olur gibime geliyor. Yanılıyormuyum?

    Nokia'nın akıllı telefon piyasasında bir iddasının olduğunu düşünmüyorum. E serisinden bunu anlamak çokta zor olmuyor...

    Apple yine 3. çeyrek ve son çeyrekte yükselişe geçecektir. Eğer yeni iphone beklenenin üzerinde olursa, satış ivmeside Apple'ın bile tahminlerini aşabilir...




    HTC de multitoch özelliği olmadıktan sonra İPHONE yi geçmesi mümkün değil bence...
  • Onu bunu bırakında Palm Pre 6 haziranda satışa çıkıyor. ABD fiyatı 550$. Sanırım Doğubanka 2 hafta içinde 1000-1200 TL civarında düşer... Hemen kapacam bir tane...

    17 Temmuzda da iPhone geliyor... Ondan da kapacam bi tane...

    Ayrıca şu anda Hem iPhone 3G sahibiyim hem de BB BOLD...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.