Şimdi Ara

Canon PowerShot SX200 (ana başlık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
11.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Test Dijital Kamera Incelemeleri
    CanonCanon PowerShot SX200 IS test fotoğrafları : Canon, PMA 2009 Fuarı'nın hemen öncesinde çeşitli kompakt megazum modellerini duyurmuştu. Canon'un ürün yelpazesinde çok çeşitli megazum modeller olmamasına rağmen yeni tanıtılan bu fotoğraf makineleri göreceli olarak büyük boyutlardaydı. Bu alanda Panasonic başarılı bir liderlik yürütüyor. Bir süredir oldukça başarılı bir profil çizen Panasonic TZ serisine diğer markalardan cevap gelmemesi bizi çok şaşırtmıştı. Ve şimdi Canon'un PowerShot SX200 IS modeliyle bu gidişe bir dur dediğini görüyoruz. 12.1 megapiksel çözünürlüğe ve 12x optik zum objektife sahip olan Canon PowerShot SX200 IS fotoğraf makinesi optik görüntü sabitleme özelliği eşliğinde 28-336mm odak uzaklık değerleri sunuyor.
    Canon PowerShot SX200 IS test

Canon PowerShot SX200 IS fotoğraf makinesi
    Cihazın çarpan faktörü Panasonic LUMIX TZ7 modeline eşdeğer olmasına rağmen Panasonic'in 25-300 mm odak uzaklık değerindeki geniş açı ile biraz daha başarılı olduğu görülüyor. Her iki modelin teknik test verileri DIWA Laboratuarı ölçümleri ile ortaya çıkacak ve böylece dengeli ve sağlıklı bir karşılaştırma yapabileceğiz. Canon PowerShot SX200 IS megazum fotoğraf makinesi sadece DIWA Laboratuarı'nda teknik olarak mercek altına yatırılmıyor, aynı zamanda cihazla pratik kullanım koşullarında çeşitli deneme çekimleri gerçekleştiriyoruz. Ve sizlere cihazla ilgili bir fikir vermesi açısından bu deneme çekimlerini yayınlıyoruz.

Canon SX200 IS fotoğraf galerisi
    Canon PowerShot SX200 IS dijital fotoğraf makinesinin en güçlü özelliklerinden biri de üst seviye EOS dijital SLR kameralarda gelen DIGIC-4 işlemcisi. Güçlü DIGIC-4 görüntü işlemci her ikisi de hareketli nesneleri netlemeye odaklı hareket tespit teknolojisi ve Servo-4 fonksiyonlarına ekstra kolaylık getiriyor. Ayrıca kameranın Yüz Tanıma Teknolojisi de geliştirilmiş. Ve artık FaceSelf Times fonksiyonu sayesinde self-timer ile kendi kendine çekim yapmak çocuk oyuncağı haline getirilmiş. Bu teknik kullanıcılara çok basit bir çözüm sunuyor: cihaz, fotoğrafı gerçek anlamda çekmeden önce kullanıcının çerçevede görünmesini bekliyor. Canon SX200 IS modelindeki bir diğer yenilik de Kapalı Göz Tespit özelliği; bu özellik portre gibi çekimlerlerde insanların gözlerinin kapalı çıkıp çıkmadığını kontrol ederek kapalı gözlerle fotoğraf çekilmesinin önüne geçiyor.

Canon PowerShot SX200 IS test fotoğrafları
    Canon PowerShot SX200 IS megazum dijital fotoğraf makinesi test fotoğrafları Hollanda'nın Purmerend bölgesinde, piyasaya sunulacak tam özellikli bir örnek modelle çekilmiştir, yani bu, fotoğrafseverlerin satın alacakları modelde de test fotoğraflarındaki sonuçları ve performansı benzer şekilde elde edebilecekleri anlamına geliyor. Ayrıca PowerShot SX200 IS megazum fotoğraf makinesi çok yakında DIWA test laboratuarımızda da kapsamlı teknik testlerden geçirilecek. Önümüzdeki günlerde Canon PowerShot SX200 IS modelinin testini sonuçlandırarak kapsamlı incelemesini sizlere sunmayı planlıyoruz. Fotoğrafların altındaki linklere tıklayarak ulaşabileceğiniz orijinal Canon PowerShot SX200 IS fotoğrafları üzerinde herhangi bir işlem yapılmamıştır. Sizleri Canon PowerShot SX200 IS fotoğraflarıyla baş başa bırakıyoruz!

cenkog alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 22 Şubat 2010; 14:30:41 >

• Süper bi makinaya benziyor.. renkler çok canlı çok net... SX100 var bende oda aynı böyle gibi... canon bu işi biliyor yaa
  • Sırf videoda zoom yapmıyor diye gıcık oldum makineye.
  • Neden fotografmakinelerinin Videolarında zoom olmuyor anlayamıyorum. Birde HD video çekiyor diye övünüyorlar makineleriyle. Birde yanlış bilmiyorsam sensor boyutu 1/2.3-inch İso performansının iyi olmadıgı izlenimi veriyor. Acaba kötümü. Yoksa Kompakt bir makinede 12X optik zoom çok iyi.
  • Anlamak zor değil hocam aslında.
    Bu tarz ürünleri teknoloji meraklılarına hemen satabildikleri kadar satıyorlar, sonra gelsin yeni makine , bundan sonra çıkacak -atıyorum- SX300 gibi bir makineye kesin o özelliği koyacaklar.
  • Arkadaşlar Canon'un makinalarında video çekimi sırasında optik zoom yaptırmamasının asıl amacı zoom motor sesinin çıkardığı sestir. Fakat siz canon makina kullanıyorsanız CHDK diye bir yazılım var onu yüklerseniz video çekimi esnasında optik zoomu kullanabilirsiniz. Ben de CANON A590 IS modeli var ona yükledim ve optik zoomu video çekimde kullanabiliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uyutucu

Arkadaşlar Canon'un makinalarında video çekimi sırasında optik zoom yaptırmamasının asıl amacı zoom motor sesinin çıkardığı sestir. Fakat siz canon makina kullanıyorsanız CHDK diye bir yazılım var onu yüklerseniz video çekimi esnasında optik zoomu kullanabilirsiniz. Ben de CANON A590 IS modeli var ona yükledim ve optik zoomu video çekimde kullanabiliyorum.

Hepsinde değil aslında.
    SX-1 ve SX-10 modelinde videoda optik zoom var ve gayet başarılı, hatta motor sesi de yok.
  • bu super bir bilgi?
    hangi modellere oluyor bu ish?
    ve de nerden nasil yukleriz bunu?
  • Türkçe'nin bittiği andır.

quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

bu super bir bilgi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anadolu

Türkçe'nin bittiği andır.

quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

bu super bir bilgi?

video çekerken zoom yapıyor
    yazılımda tr menü yok anlamındamı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 24 Mayıs 2009; 11:08:41 >
  • Bugün bu makinanın sadece bodysini inceledim çünkü içinde şarjlı pili yoktu açıp kurcalayamadım (Elektroworld'de) Şunu söyleyebilirim hiç ergonomik bir makina değil sağ elinizi boşlukta ve rahatsız hissediyorsunuz tam eliniz oturmuyor makinaya ayrıca manuel modda çok kullandığımız ok tuşunun çevresindeki çevirme halkası da çok çok küçük tasarlanmış ve sağa sola çevirirken baş parmağınız ekran çıkıntısına çarpıyor ve sinir bozuyor...Kesinlikle SX100 kadar ergonomik değil biraz küçük ve kompakt yapalım derken cihaz daha kötü olmuş...İşçilik ise her zaman görmeye alışık olduğumuz canon kalitesinden biraz uzakta gibiydi..

En kötüsü de fiyatı: 1000 TL..
  • sx200 ve 100 ü incelemiştim ama noise etkisi çok belirginmiş - puan almıştı ve sx200 çok kaba diye yazıyordu
    +1000 tl adamlar dalga geçiyor sanırım
  • hani fotoğraflar??nereye sakladınız???

(konuya cevap yazınca fotoğraflar birden beliriverdi ne iş anlamadım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrettinkart -- 2 Haziran 2009; 2:31:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fahrettinkart

hani fotoğraflar??nereye sakladınız???

(konuya cevap yazınca fotoğraflar birden beliriverdi ne iş anlamadım)

Fotoğrafları görebilmeniz için mesaj atmanız gerekmektedir
  • geçen sirkeciye indigimde garantili 920 lira çekti ama bence oadar para verilmez.yurdışında eminim 400 ytlden fazla degildir
  • Bu makine bence hızlı bir düşüş yaşayacak. ALdığı puanlar ve fiyatına bakarsak f/p düşmanı bi alet.
  • CHDK yakında video çekimi sırasında optik zoom ve RAW olanağı verecektir ve bu makine tadından yenmeyecektir... Bu arada bu kadar kalabalık bir sensörden yüksek ISO'da performans beklenmemelidir... Bu makinenin en iyi tarafı, sıradışı bir şekilde çok kaliteli ve güçlü optikleri, çok iyi düzeyde işçiliği ve manuel çekimlere alabildiğine imkan vermesi ve üstüne üstlük tüm Canon makinelerin en iyi avantajı olan CHDK yazılımlarıdır... CHDK'de yapabileceklerinizin sınırı yoktur...
  • ben bu makinaya 1000 lira verip bayılırsam 5 sene ne foto makinesi ne de kamera alabilirim.

Uzun vade için kullanışsız bir alet mi bu kadar? Ergonomisi falan uzun vade için o kasdar kötü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrettinkart -- 3 Haziran 2009; 8:55:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenkog

Bu arada bu kadar kalabalık bir sensörden yüksek ISO'da performans beklenmemelidir...

Biu ifade brazcık açılabilir mi bi zahmet?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fahrettinkart

ben bu makinaya 1000 lira verip bayılırsam 5 sene ne foto makinesi ne de kamera alabilirim.

Uzun vade için kullanışsız bir alet mi bu kadar? Ergonomisi falan uzun vade için o kasdar kötü mü?
    Makinayı görmedim, kullanmadım ama DSLR'a geçmeyi düşünmüyorsanız zaten fotograf makinası öyle sık değiştirilecek bir şey değil ki. Sonuçta yeni teknoloji her zaman pahalı olacak. DSLR'a geçmeyi düşünüyorsanız da zaten bu kadar para vermenin anlamı yok.

Bu arada benim tahminim bu kadar küçük bir makinaya 12x zoom koymaları fiyatı yükseltmiş bu kadar. Zaten mantıksız da değil. Kompakt makinalarda genelde maksimum 6x falan oluyor sanırım. Kolay taşınabilirlik ve zoom önemli ise ve tabiki fiyat sorun değil ise alınabilir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.