Şimdi Ara

The Inquirer'dan bir haber: İsveç'te 26Mbit/s geniş bant VDSL bağlantı : (

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önemli haber sitesi adeta bize nazire yaparcasına bir haber yapıp İsveç'in 26Mbit/s geniş bant Internet ile tanıştığını aktarmış.

    Türkiye'de iptal üzerine iptal yaşayan ihaleleriyle yalan hikayesine dönen DSL teknolojisinin farklı bir varyasyonu olan VDSL'i kullanan bağlantının ücreti sadece ve sadece aylık #8364;40 yani 1#8364;=1.750.000 TL'den 70.000.000 TL.

    Very High Bit-Rate DSL, ADSL ve diğer DSL çeşitlerinden farklı olarak maksimum 52Mbit/s'ye kadar çıkabiliyor ama yine asimetrik yapıda (maks upload 16Mbps) ve bakır kablo üzerinde çalışıyor.

    Bu haberin bizim daha da üzücü kılacak başka bir yönü ise yine The Inquirer'da yayınlanan ve bu habere bir anlamda itiraz niteliği taşıyan e-posta.

    Linkteki e-postayı yollayan kişi ağabeyinin İsveç'te yaşadığı evde 100Mbit up/down hıza kirasının bir parçası olarak £19 civarında bir meblağ ödediği ve kendisinin İngiltere'de geniş bant diyemeyeceği (!) bir bağlantı ile CD Iso'sunu 4 saatte ağabeyinin ise 4 dakikada indirdiğini söyleyerek bu yeni 26Mbit/s hızın yavaş olduğunu iddia ediyor ! Aşağıda orjinal metni bulabilirsiniz:

    "Bigger, better broadband in SwedenHi,

    Just wanted to comment on this report. My brother lives in Sweden and he has a 100Mbit connect to his flat and it is built in to the whole apartment block. He has full 100Mbit up/down access so these new 26Mbit are slow. 3 years ago they actully upgraded his service from 10Mbit and that was more than I could dream of here in the UK. I have ADSL(which really isn't broadband). When I downloaded the latest Susu ISO it took me a massive 4 hours per CD, my brother did the same from the same site in Sweden, and it took him less than 4 minutes. Need to say no more. The cost you ask, well I pay £25 a month and he pays £19 as part of his rent..

    Just thought you might be interested

    RegardsJörgenEmail address supplied"

    Bu haberi yazarken Türkiye'nin gerçekleri, ekonomisi, coğrafi yapısı ve nüfusu gibi pek çok etmenden bu tarz bağlantıların (ya da 10'da 1'nin) uzunca bir süre ülkemizde olamayacağının farkındayım.

    Türkiye'nin bütün Internet'e yaptığı son 7 seneki yatırımının (bu rakam komik sayılabilecek 40 milyon $'dır ) onlarca katının Aycell, Aria gibi sadece belli kesime hitap eden kurumlara (sayıca) kısa süre içinde yapıldığını düşünürsek (Aria'nın sadece lisans için 2.5 Milyar $ ödediğini hatırlayalım) şu anda içinde bulunduğumuz durumun ne kadar rezil olduğu ortada.

    Uzayda dolaşan 2 uydumuzdan son gideni bile üzerinde biriken statik elektriği boşaltmaktan aciz olduğu için zaman zaman düzgün servis veremiyor ve Türk Telekom kriz durumlarında uydunun atıl duran kapasitesinden faydalan(a)mıyor.

    Ne diyelim Allah başta Donanımhaber.com okuyucuları olmak üzere tüm Türkiye bilgi otoyolu kullanıcılarına sabır versin.


    Sayfanın Linki : http://www.theinquirer.net/?article=9888




  • ayıp kardeşim bu kadar da olmaz ki böyle de bağlanılmaz ki. yaşasın dial-up
  • buna karsılık,ben sadece ilgililer(!)tek sey soylemek istiyorum:yuh size be!
  • baksana yazık adama
    bir CD Iso'sunu 4 saatte indirmek ne demek
    çatlıyordur adam


    hepsinden öte ben şimdi gerçekten üzüldüm/acıdım kendime ve türkiyeye
  • bizdede olacak kormayın torunlarla beraber baglnacaz hemde onalrdan daha ucuza [wand]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.