Şimdi Ara

Para kazanmak, zengin olmak istiyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Para kazanmak, zengin olmak, sınıf atlamak istiyor musunuz? Bu yazıyı arşivinize ekleyiniz ve 6 ayda bir çıkarıp okuyunuz.

    http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1096464&AuthorID=74&Date=19.05.2009&b=Para%20zenginin%20hizmetindedir&a=Yaman%20T%C3%B6r%C3%BCner&ver=95

    Ne dediğini şimdi anlamasanız bile ilerde anlarsınız.







  • Hayır
  • güzel yazmış.
  • Para zenginin hizmetindedir

    Zenginlerle, fakir ve orta sınıf arasındaki temel fark, paranın ne işe yaradığı konusundadır. Fakir ve orta sınıf para kazanmak ve bu parayla günlük masraflarını karşılamak için, çalışır da çalışır. Zengin sınıf ise, paranın kendileri için çalışmasını sağlamıştır. Para, zengin sınıfın hizmetindedir. Zengin, mütemadiyen yeni varlıklar satın alır; zenginliğini artırır.
    Fakirin sadece masrafları vardır; tasarruf yapamaz. Orta sınıf ise, borçlanarak varlık sahip olma peşindedir. Yani, “varlık zannettiği yükümlülükleri” vardır. Kredi alarak, ev ve araba almıştır; onların taksitlerini ödemeye uğraşmaktadır.
    Zenginler, varlıklarından elde ettikleri gelirlerle harcamalarını yaparlar. Çoğu zaman da bu gelirlerini şirketlerinden geçirip, masraflarını da şirketlerine yazarak, gerçekte, fakir ve orta sınıftan az vergi öderler. Bilhassa, kayıtdışı ekonominin bulunmadığı ülkelerde, zenginin daha da zenginleşmesinin temel unsuru budur. Yani, zenginler önce kazanır, sonra harcar, en son kalandan vergi öderler. Para kazanmak için çalışan fakir ve orta sınıf ise, önce kazanır, sonra vergi öder, kalanı harcarlar. Kayıtdışı işlemin çok olduğu ekonomilerde ise, fakir ve orta sınıf, vergi ödemekten kaçındıklarını zanneder; halbuki, vergiyi zenginlere ödemişlerdir. Gerçekte, vergiyi devletten kaçıran, kendileri değil, zenginlerdir.

    Zengin olmak isteyen
    Zengin olmak isteyen, insan idaresini, zaman yönetimini ve para yönetimini bilmelidir ve her şeyden önce de harcamak için değil, kendi varlık birikimi için harcama yapmalıdır. Yani, işten elde ettiği gelirle önce varlık yaratmaya çalışmalı; sonra, yarattığı bu varlıktan gelir elde etmeye başlamalı ve bu gelirle harcamalarını yapmalıdır. Aksi takdirde, önce harcamalar yapılırsa, geriye pek fazla bir şey kalmayacaktır. Biz bu döneme, “zenginlik için sıkıntı çekilen dönem” de diyebiliriz. Bu dönemde, masraflar kısılır; lüks harcamadan kaçılır. Varlıklar arttıkça, bunların gelirleriyle, güzel ev ve araba alınabilir.
    Sanılanın aksine, profesyonellerden yararlanmak lazımdır. Profesyonellerin yardımından sakınmakla kazanılacak para, yardım almamakla girilen riskten çok yüksektir. Para yatırırken de, gayrimenkul alıp-satarken de profesyonellerden faydalanmanın daha kârlı ve güvenilir olduğu ispatlanmıştır. Gelişmiş ülkelerin zenginleşmesinin temel nedeni budur. Bizde, her işi bir adam yapar; onlarda, her işin bir adamı vardır. Bu yüzden bizde, iş isteyen kişi “Ne iş verirsen yaparım” der; ama, hiçbir şeyi tam yapamaz. Yani, isteyeceği para karşılığında, kendisinin patrona ne verebileceği konusunda bir görüşü yoktur.
    Akıllı bir yatırımcı, yatırdığı anaparayı 3 yıl içinde geri alabilmelidir. “Yatırım 10-15 yılda kendi anaparası kadar kazandırır” tezi, sadece, fakir ve orta sınıf için doğru olabilir. “Karşılıksız vermek”, aslında, bir süre sonra “karşılıksız almak” sonucunu doğurur.
    Sınıf atlamak kolay değildir.

    KAYNAK:::http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1096464&AuthorID=74&Date=19.05.2009&b=Para%20zenginin%20hizmetindedir&a=Yaman%20T%C3%B6r%C3%BCner&ver=95

    BU SEKİLDE YAPSAYDIN ARKADASIM DAHA GUZEL OLURDU GİNEDE PAYLAŞIMIN İÇİN TŞK LER




  • akılsız adam bedeniyle çalışır
    aklıı adam kafasını çalıştırır
    çok akıllı adam başkalarını çalıştırır
    çok çok akıllı adam başkalarının kafasını çalıştırır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: F1SECO

    güzel yazmış.


    niyeyse bu konuya ilgi olmamış pek hakbuki çok güzel bir yazı . bu yazıya uyarsanız şimdikinden daha iyi olursunuz bence tabi halinizden memnun değilseniz . hayat felsefesi olması lazım bence bu yazının .
  • Para bu düzenin tek tanrısı
    Ben paranın olmadıgı eşit adil ve sosyal bir düzen istiyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K.MARX

    Para bu düzenin tek tanrısı
    Ben paranın olmadıgı eşit adil ve sosyal bir düzen istiyorum


    hiç şaşırmadım karl marx amca
  • ha deyince de olmaz ki.asgari ücretle nereye yatırım yapıyosun bakalım.2 çocuklu bir aile geçindirdiğini düşün..zor .Bir de zenginliğin ne olduguna baglı? yalnızca lüks bir evin ve araban olunca zengin mi oluyorsun? Insanın gözü doymuyor ki. arabası olsa daha üst model istiyor belki.Dünyada zenginler varsa zenginin de zengini var. Yalnız parayı akıllı kullanmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 19 Mayıs 2009; 23:38:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K.MARX

    Para bu düzenin tek tanrısı
    Ben paranın olmadıgı eşit adil ve sosyal bir düzen istiyorum




    Bu dediğin gazoz agacı oda Türkiye'de yetişmiyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K.MARX

    Para bu düzenin tek tanrısı
    Ben paranın olmadıgı eşit adil ve sosyal bir düzen istiyorum




    sen hayal dünyanda yaşa...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: necmi42

    akılsız adam bedeniyle çalışır
    aklıı adam kafasını çalıştırır
    çok akıllı adam başkalarını çalıştırır
    çok çok akıllı adam başkalarının kafasını çalıştırır

    +1905
  • ne kadar az ihtiyacın olursa o kadar zenginsindir. Galiba bu sözü önceden duymuştum kanaat en büyük zenginliktir diye. bu sözle ilgisi varmı düşünmeye değer
  • Başlığın devamı

    Kişisel Maliye 1

    Kişisel Maliye 2
  • Fakiri daha da fakirleştiren çocuk yapması mesela. Sen kimsin ki asgari ücretle 4-5 çocuk yapıyorsun senin çocuk yapmaman lazım yatırım yapmak istiyorsan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşındım azda olsa hiç çalışmadan düzenli gelirim var ayda 400-500 tl de güzel para ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.