Şimdi Ara

iUnika güneş enerjisiyle çalışan netbook hazırladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • İspanyol iUnika firması dört yeni netbook hazırladı. Maliyet gözetilerek hazırladığı mini-bilgisayarlardan özellikle bir tanesini, aynı segmentteki diğer pek çok çözümden ayıran önemli bir fark bulunuyor zira iUnika'nın yeni sistemi güneş enerjisi ile çalışıyor. Açıklanan detaylara göre netbook, LCD ekranın arkasına konumlandırılan panel sayesinde, güneş olduğu müddetçe aralıksız kullanım imkanı sunabiliyor.


    Linux işletim sistemi kullanan ve 700 gram ağırlığında olduğu belirtilen netbook'un 220 dolar seviyesinden satışa sunulacağı belirtilirken detayları henüz netleşmiş değil.





  • günümüzde böyle ürünlerin artması güzel
  • Zamanında güneş enerjisi ile içindeki kalem pilleri şarj edebileceğini iddia eden bir Walkman'im vardır, aleti şarj etsin diye birkaç saat güneş altında bıraktığımda öylesine ısınmıştı ki bir daha şarj falan denememiştim. Aynın olayın bir dizüstünde olduğunu düşünüyorum da, bence çok zor.
  • fiyatı da guzelmiş

    ekran boyutu kucuk galiba
  • güzel düşünce ama bir sorun var maliyet odaklı bir üründeki lcd güneş ısıgı alan bir ortamda ne kadar görülebilir. hoş güneş ısıgı direkt ekrana vurmayacak ama
  • Bence biraz mantiksiz. Gunsein atinda kim saatlece otursunki golgelik yada kapali bir yerde ferah ferah calismak dururken. Ustelik ekrani actigimda paneller altta kalacak ve sadeceyerden yansiyan isikla sarj olacaksa isimiz var :D Diger turlu ekrani kapatip sarj olmasini beklersekde gunes makinayi cok isitir. Asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik. :)Komik bir icat ama amac guzel :D
  • özellikle yeni nesil panellerin doğrudan güneşi görmeye ihtiyaç duymayacağını düşündüğünüzde, çok da abes olmuyor bu ürün. aydınlık bir ortamda olması dahi optimal düzeyde akım üretmesi için yeterlidir. çarpan foton miktarının az olması, sadece elde edilecek akımın şiddet kaybetmesine yol açabilir. bu ürünü doğrudan güneşe koymak gerektiği inancını şaşırtıcı bulduğumu da ifade etmeliyim. güneş ışığı deyince ne anladınız arkadaşlar siz? aydınlık ortam dahi yeterlidir yahu.
  • süper olmuş çevreci bir tasarım ayrıca otobüste veya diğer yerlerde netbookunuzun bedavaya jarz olduğunu düşünün iUnika firması işini iyi biliyor
  • Kablosuz internetin olduğu yerlerde işe yarar, yoksa amacı yok bunların.
  • Bence mantıksız. Bilgisayarı ısıtmamak için elimizden geleni yaparız ama güneş enerjisi panelini tam ekranın üstüne yaparlar. Güneşin altında çalışmak lazım bunun için böylelikle hem biz hemde bilgisayar bir güzel ısınacak, verim düşecek, başımıza güneş geçecek.

    Bunun yerine firma ürettiği laptoplara şarj cijazını hem AC hemde güneş ernerjili çalışan tipte yapsaydı daha iyi olurdu. Ekstra bir güneş paneli olurdu ayrı bişey aletin çantasında saklanan onu güneşe koyar şarj ederdik aleti bizde şemsiye altında gölede mis gbi dururduk.
  • Bence güneş enerjisi ile notebook-netbook u şarj edebilen bir mousepad olsa daha çok işe yarardı. Hem ısı yüzünden ne zarar gelebilirki mousepad e. Hemde uyumlu olduktan sonra her cihazla kullanılabilirdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.