Şimdi Ara

Netbook satışları %26 düştü, Aspire One ile Acer lider durumda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına damga vuran ve bu seme de yüksek satış rakamlarına ulaşması beklenen netbook pazarı da küresel ekonomik krizin neden olduğu daralmadan etkileniyor. Yapılan açıklamalara göre netbook satışları yılın üç aylık ilk çeyrek diliminde, bir önceki döneme kıyasla %26 oranında düştü. 5.9 milyon adet netbook'un satıldığı pazarda, 1.8 milyon adetle Acer Aspire One'ın lider olduğu belirtilirken, firmanın en büyük rakibi Asus'a iki kata varan oranda fark attığı belirtiliyor.


    Acer ve Asus'u takiben, üçüncü sıradaki HP'nin 700.000 adet, dördüncü sıradaki Dell'in 400.00 adet ve beşinci sırayı paylaşan Toshiba ve Lenovo'nun 200.000'er adet netbook satışı gerçekleştirdikleri belirtiliyor. Açıklanan son rakamlarla birlikte taşınabilir bilgisayar pazarının %20'sini netbook'ların oluşturduğu belirtilirken, 2009 için ön görülen pazar büyüklüğüne ulaşılıp ulaşılmayacağı şimdiden merak konusu olmaya başladı bile. Zira kimi araştırma kuruluşları bu sene 35-40 milyon netbook satılacağını tahmin ediyorlar.








  • herşey marka ve bilinirlik değilmiş demek ki , fiyat da önemliymiş....
  • acer gayet sağlam firma ve bilinirliğide oldukça yüksek. ürünleride bence çok güzel.
  • Ben olsam ben de Acer alırdım netbook'u. Notebook'ta da çok güzel bileşenler sunuyorlar.
  • Bence haklı bir liderlik.

    Fiyat olarakda dizayn olarakta en iyi netbook acer aspire one
  • bırakta düşsün yani sonucta yeni cıkan bi cihazdı netbook olayı. e kullan at değil ki alan bidaha alsın piyasanın ihtiyacı karsılanınca tabikide satıs düşecektir bu sürpriz bişey değil ki gayet olagan ve normal. bundan böylede bu seviyede ilerleyecek tekrar bir patlama yasanmıyacaktır. bundan sonraki satışlarda sistem konfigürasyonlarının yenileriyle devam ettirilecektir. ki zaten bir netbook tan beklenen iş bellidir.bu yüzden donanım farklılıklarından çok fiyatı önem kazandı. nasılsa hepsi aynı işi yapıyor...
  • Rakipleri 700 -1000YTL civarında fiayatlar ortaya koyarken, Aynı 1GB RAMli 802.11b/g donanımına sahip ve aynı Atom N270 cpuda iken 120/160GB harddiskle 500-550 lira sınırından şaşmadan ürün pazarlayan Acer, tabii ki haklı olarak pazarı elinde tuttu.



    Özellikle ilk oldugu için aşırı pahalı satan Asus'u ve EeePc sini sollayarak yaptı bunu...
  • Bravo Acer a ama nedense birtek Turkiye de tutturamadi bu isi. Sanirim Distributor firmanin basarisizligi bu.
  • selam bende Acer core 2duo t5670 aldım fiyat ve kalite mükemmel.süper hızlı ama adptörü çıkarıp pilden çalışınca kablosuz ağ kopuyor ne yapmam gerek bilen varmı arkadaşlar .yardımcı olursanız sevinirim.
  • PC nin performans ayarlarini kontrol et. Bataryada calisir iken kablosuz ag aygitlari en dusuk guce ayarlanmis ise ondan kopma yapiyordur. Denetim> Masasi > Guc secenekleri menusunden kontrol edebilirsin. Vista kullaniyorsan Dengeli secilmis olsun ve ozelliklerinde dedigim ayari "en yuksek performans" degerine cek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GurcellOnline -- 16 Mayıs 2009; 13:18:33 >
  • şu acer markasını da oldum olası sevmemişimdir.
  • Ulv işlemciler atomun sonunu getirebilir.Özellikle msı xslim serisi hem tasarım hem de performans açısından çok güzel cihazlar olacağa benziyor.Netbook olarak geçen bu seri,var olan netbookların daha da büyüyeceğini gösteriyor.
    daha da yenilik bitmedi.artık netbooklarda hdmı standart hale gelmeye başladı.Dahası grafik kartları da iyileşecek.Hem intel hem nvidia hem de via 1080p video oynatabilen işlemcilerini ve ekran kartlarını duyurdu.Bir de Hdmı ile tvye bağlayınca değmeyin keyfinize!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.