Şimdi Ara

MEMO - MİLLİ FORMA - BOGDAN ÜÇGENİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 8.9.2009)
Giriş

Soru: Şimdi Türkiye'ye geldiniz ve herkes merak ediyor Türk Milli takımıyla ilgili ne olacak diye. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Memo: Ben bu konuda henüz bir şey söyleyemeyeceğim. Türkiye'ye geldik ama şu anda babama zaman ayırıyorum ve hiçbir yetkili ile görüşmedim. Ama kırgınım, bu bir gerçek. Hem verimli oynayabileceğim şekilde kullanılmıyorum, hem de her zaman basının ve taraftarın önüne günah keçisi gibi sürülüyorum. Herkes NBA'de ki Memo'yu bekliyor, ama ben NBA'de kullanıldığım gibi kullanılmıyorum. Yani zor bir durum. Ben klasik sırtı dönük oynayan alçak post pivotu gibi kullanılacaksam bunu yapabilecek başka arkadaşlar var.

Soru: Tanjeviç ile aranızda problemler olduğu söyleniyor. Tanjeviç değil de başka birisi teknik direktör olsa durum farklı olur mu?

Memo: Tanjeviç ile aramızda kişisel hiçbir sorun yok. Ben NBA'de oynuyorum diye de onun benim basketbol tarzımı ve özelliklerimi beğenmesi ve kullanması gerekir diye de bir kural yok. Ben "Memo, Milli takımı istemiyor� havasının yaratılmasından rahatsız oluyorum. İki kerede Milli takıma her şeyimi verdim Tanjeviç zamanında. Zaten kendisi de kampın en istekli ve en iyisi Memo'ydu demişti. Ancak o sistemde başarılı olamıyorum. Türk halkının benden beklediğini veremediğimde çok üzülüyorum, kahroluyorum. Zaten federasyonun da bana sahip çıkma gibi bir tutumu yok. Hep, aman Memo ile Hido'ya sahip çıkarsak Milli takımda bir gruplaşma yaratırız korkusu içindelerdi. Bu sebepten takımda birçok yanlış varken, kolay hedefler belliydi. Geçen sezonki kadro bence son yıllarda seçilen en doğru kadroydu. Hido'nun etrafında problemsiz ve ayrı birer ajandası olmayan birçok oyuncu toplandı. Hido da çok olgun oynadı, adeta ağabeylik yaptı ve başarı geldi.

• Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur'un konuk olacağı Murat Kosova ve Kaan Kural ile NBA Stüdyo, yarın 23.10'da canlı yayınla NTV Spor'da.

Mehmet Okur'a sormak istediğiniz sorularınız için nbastudyo@ntvspor.net adresine e-mail atabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur'un konuk olacağı Murat Kosova ve Kaan Kural ile NBA Stüdyo, yarın 23.10'da canlı yayınla NTV Spor'da.

Mehmet Okur'a sormak istediğiniz sorularınız için nbastudyo@ntvspor.net adresine e-mail atabilirsiniz.
    2,4,6,8.Tanjevic niye Memo'yu küstürdü anlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shaq Diesel

2,4,6,8.Tanjevic niye Memo'yu küstürdü anlamıyorum

Alıntıları Göster
    Memo'yu kullanmak son derece zor. NBA de bile Memo'nun oynayabileceği coach ve takım sayısı parmakla gösterilir.

4 veya 5 numara fiziğine sahip ama pivot yeteneği yok. 3 numara gibi şut atıyor fakat çok ağır. Savunma desen fiziğine göre çok etkisiz.

Hem kendi takımımızın hem karşı takımın dengesini bozuyor. Bence milli takıma alınabilir ama takımı onun etrafında kuracak halimiz yok. Hangi görev verilirse elinden geleni yapsın. Bizlerde ondan tek başına maç almasını beklemeyelim. Yedekse de yedek kalır kimse milli takımdan üstün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Memo'yu kullanmak son derece zor. NBA de bile Memo'nun oynayabileceği coach ve takım sayısı parmakla gösterilir.

4 veya 5 numara fiziğine sahip ama pivot yeteneği yok. 3 numara gibi şut atıyor fakat çok ağır. Savunma desen fiziğine göre çok etkisiz.

Hem kendi takımımızın hem karşı takımın dengesini bozuyor. Bence milli takıma alınabilir ama takımı onun etrafında kuracak halimiz yok. Hangi görev verilirse elinden geleni yapsın. Bizlerde ondan tek başına maç almasını beklemeyelim. Yedekse de yedek kalır kimse milli takımdan üstün değil.

Alıntıları Göster
    memo gibi adamın varsa ne yapıp edip ondan faydalanmanın yolunu arayacaksın.. ama koç tanjevic sağolsn her zaman işin kolayına kaçıp memo'yu sorunlu gösterme yolunu seçiyor.. geçen yazlık 6-0'lık performansının aldatıcı olduğunu bu yaz göreceğiz malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

memo gibi adamın varsa ne yapıp edip ondan faydalanmanın yolunu arayacaksın.. ama koç tanjevic sağolsn her zaman işin kolayına kaçıp memo'yu sorunlu gösterme yolunu seçiyor.. geçen yazlık 6-0'lık performansının aldatıcı olduğunu bu yaz göreceğiz malesef

Alıntıları Göster
    Kaç seneden beri doğru düzgün set oyunu oynamayan oynatılmayan bir takımda memonun kullanılmasını beklemek hayal bence.Ayrıca Ömer ,Oğuz,Kerem,Semih hatta Mirsad ve Ermali de sayarsak daha gerçekçi 4 ve 5 numaralarımız olduğu zamanlarda Memoyu kullanmaya çalışmak bizim için vakit kaybıdır diye düşünüyorum.Avrupa takımları ile maçlarda yumuşak tarafımız olarak kalacaktır,en iyisi kenarda beklemesidir zaten maç kazandıracak tipte bir oyuncu da olmadığına göre...

• quote:

Orijinalden alıntı: Oblomòv

Kaç seneden beri doğru düzgün set oyunu oynamayan oynatılmayan bir takımda memonun kullanılmasını beklemek hayal bence.Ayrıca Ömer ,Oğuz,Kerem,Semih hatta Mirsad ve Ermali de sayarsak daha gerçekçi 4 ve 5 numaralarımız olduğu zamanlarda Memoyu kullanmaya çalışmak bizim için vakit kaybıdır diye düşünüyorum.Avrupa takımları ile maçlarda yumuşak tarafımız olarak kalacaktır,en iyisi kenarda beklemesidir zaten maç kazandıracak tipte bir oyuncu da olmadığına göre...

Alıntıları Göster
    bu adam nba'de bir all star ve biz milli takımda yeri olup olmadığını tartışıyoruz. daha ne olsun? memo ile ilgili olumlu düşüncem neredeyse yok ama ben bile coach olsam onu en efektif şekilde kullanmaya çalışırım..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Quaresma Galatasaray'la anlaştı
    12 yıl önce açıldı
    Jason Denayer Galatasaray'da
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

bu adam nba'de bir all star ve biz milli takımda yeri olup olmadığını tartışıyoruz. daha ne olsun? memo ile ilgili olumlu düşüncem neredeyse yok ama ben bile coach olsam onu en efektif şekilde kullanmaya çalışırım..

Alıntıları Göster
    ömer aşık-mehmet okur tandemi müthiş olur.. milli takım gerçekten 4.5 numara cenneti.. şu an için tek gerçek 5 numaramız ömer aşık, biraz da semih.. içerde ömer pota altını karartırken dışarda memo üçlükleri yollar.. hem de çok uzun bir pota altımız olurdu.. ama nerde tanja'da bunu düşünecek beyin

• quote:

ömer aşık-mehmet okur tandemi müthiş olur.. milli takım gerçekten 4.5 numara cenneti.. şu an için tek gerçek 5 numaramız ömer aşık, biraz da semih.. içerde ömer pota altını karartırken dışarda memo üçlükleri yollar.. hem de çok uzun bir pota altımız olurdu.. ama nerde tanja'da bunu düşünecek beyin

Alıntıları Göster
    Öncelikle Turgay Demirel'in ilgilenmesi gerekiyor. Sonrasında hoca ve Memoyla birlikte 3'ü konuşması gerekir. Memo'dan mutlaka faydalanmalıyız. Memo dışarıya çıktığında 3'lük tehlikesi olduğu için rakip oyuncu boş bırakamaz. Memo'nun bu özelliği Hedo ve Ersan'a boş alan bırakacak. Hedo da çok yönlü oyuncu. Kadromuz iyi fakat sistemi oturtamadık daha. Tanjevic sistemi oturtsun artık şu takıma. En önemli sorunumuz bu. Bakalım akşam ne diyecek. Daha net yorum yapabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metality

Öncelikle Turgay Demirel'in ilgilenmesi gerekiyor. Sonrasında hoca ve Memoyla birlikte 3'ü konuşması gerekir. Memo'dan mutlaka faydalanmalıyız. Memo dışarıya çıktığında 3'lük tehlikesi olduğu için rakip oyuncu boş bırakamaz. Memo'nun bu özelliği Hedo ve Ersan'a boş alan bırakacak. Hedo da çok yönlü oyuncu. Kadromuz iyi fakat sistemi oturtamadık daha. Tanjevic sistemi oturtsun artık şu takıma. En önemli sorunumuz bu. Bakalım akşam ne diyecek. Daha net yorum yapabiliriz.

Alıntıları Göster
    Serhat hocam yapma yaw bu kadar da adamın üstüne gitme... Ergin Atamandan bin kat daha iyidir bu yaz göreceğiz demişsin 6-0 ın rövanşını. Hocam adam takımı iyi oynattı yaw bunun şansla alakası yok be hocam neyse dediğin gibi göreceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer34 -- 15 Mayıs 2009; 21:16:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer34

Serhat hocam yapma yaw bu kadar da adamın üstüne gitme... Ergin Atamandan bin kat daha iyidir bu yaz göreceğiz demişsin 6-0 ın rövanşını. Hocam adam takımı iyi oynattı yaw bunun şansla alakası yok be hocam neyse dediğin gibi göreceğiz

Alıntıları Göster
    memoya milli takımda yer açamamak barcelona forması giyen futbolcuya milli takım forması vermemekle eş. ama memo sezon içinde çok yorulduğunu söylüyor. sonuçta haklı yazın iki aylık kamp tüm bunların üstüne zor olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: muribbi

memoya milli takımda yer açamamak barcelona forması giyen futbolcuya milli takım forması vermemekle eş. ama memo sezon içinde çok yorulduğunu söylüyor. sonuçta haklı yazın iki aylık kamp tüm bunların üstüne zor olur.

Alıntıları Göster
    Bence Tanjevic kişisel egolarını tatmin ediyor...
    Söyleyin hadi J.Sloan Memo olmadıgından önce uzunlarına top indirtirirtmiydi? Uzunların şut atmasına müsade eder miydi?
    -Hayır
    Peki ne oldu Memo dan en iyi verimi almaya başladı sistemiyle.

Bogdan Tanjevic biraz oyunuya göre sistem yapsa suan çok kral takım olacak kapasitemiz var. Ömer Aşık , Semih gibi iyi uzunlarımız var. Hem memo 3 lük de atıyor ama kullanamıyoruz işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

Bence Tanjevic kişisel egolarını tatmin ediyor...
    Söyleyin hadi J.Sloan Memo olmadıgından önce uzunlarına top indirtirirtmiydi? Uzunların şut atmasına müsade eder miydi?
    -Hayır
    Peki ne oldu Memo dan en iyi verimi almaya başladı sistemiyle.

Bogdan Tanjevic biraz oyunuya göre sistem yapsa suan çok kral takım olacak kapasitemiz var. Ömer Aşık , Semih gibi iyi uzunlarımız var. Hem memo 3 lük de atıyor ama kullanamıyoruz işte.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: .iLK.

-Hayır

bu oldu mu şimdi nba tarihinin en çok sayı atan 2. adam malone ve en çok asist yapan adamı stockton utah'taydı ve başlarındaki koç sloan'du

• quote:

quote:

-Hayır

bu oldu mu şimdi nba tarihinin en çok sayı atan 2. adam malone ve en çok asist yapan adamı stockton utah'taydı ve başlarındaki koç sloan'du

Alıntıları Göster
    Allstar olmuş bir adamın Milli Takım için gerekli olup olmadığını tartışıyoruz ya helal olsun bize.

• quote:

Orijinalden alıntı: marophat

Allstar olmuş bir adamın Milli Takım için gerekli olup olmadığını tartışıyoruz ya helal olsun bize.

Alıntıları Göster
    Bazı arkadaşlar konu sayın Tanjevic olunca kinlerini nasıl da kusuyorlar. Eminim O olduğu için Milli Takım farklı yenilsin diye dua edenler bile vardır; kim bilir. Sayın Tanjevic bu takıma disiplin, sonuna kadar mücadele ruhu getirdi. Gençlerin kendilerine olan özgüvenlerini arttırdı. Mehmet Okur kendisi oynamaya çoktan gönüllü değil. Bahaneler türetmeye gerek yok. Yok bu sistemde yararlı olamam, babam hasta, oram ağrıyor, koça kırgınım, aileme vakit ayıramıyorum geçicen bunları sevgili Memo. Takımın sana ihtiyacı yok. Oğuz, Kaya, Semih, Kerem, Ömer gibi elit uzunlarımız bize yeterde artar. Ayrıca şimdi sevgili arkadaşım çok yetenekli Tofaşlı 2.08lik İlkkan Karaman geliyor.

• quote:

quote:

-Hayır

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

quote:

-Hayır

Doğru hocam, uyarınız için teşekkür ederim . Benim hatırladığım C. Malone dönemindeki Utah uzunlarının üzerinden oynamıyordu. Orda biraz karışıklık olmuş .
    Ama tanjevic hakkındaki görüşlerim değişmeyecek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

quote:

-Hayır

Doğru hocam, uyarınız için teşekkür ederim . Benim hatırladığım C. Malone dönemindeki Utah uzunlarının üzerinden oynamıyordu. Orda biraz karışıklık olmuş .
    Ama tanjevic hakkındaki görüşlerim değişmeyecek :)

Alıntıları Göster
    tanjevic i anlamk gerçekten imkansız..adamın takıntıları var ve kesinlkle hiçbirinden vazgeçmiyo..snn elindeki en ii oyuncularn memo ve hedo nba de neler yaptıkları ortada,artk kalburüstü oyuncular arasndalar..alman milli takımı dirk e göre,fransız milli takımı parker a göre,ispanya milli takımı pau ye göre sistem oynadkları apaçık ortada ve bu oyuncular milli takımlarını en az 2 gömlek üste çıkardıkları kesin..ama çok zeki koçumuz tanjevic hala memoya veya hedoya göre sistem ypması gerektiğni kafasına yerleştremedi..memo klasik sırtı dönük oyncak pivot deil ayrıca gerek yok çnkü çok istikrarlı şuta sahip..arkası dönük oyncak mirsad,hüseyin,kaya,kerem gbi oyuncular ztn war,memonun farkı onlara göre çk daa ii şutu olması...memo arkası dönük oynar mı oynar ama saydğım diğer oynculardan çkta fzla bi katkı veremez,o zmn memoya bu takmda ihtiyac yok,oynaması adama eziyet çnkü nbade 70 maç çıkarıyo bu adam en az..eğer memoya uygun sistemde oynarsa milli takım,isterse 90 maç oynasın,memonun milli takımda yürekten oyncağna eminim..

• quote:

Orijinalden alıntı: ysinanunal

tanjevic i anlamk gerçekten imkansız..adamın takıntıları var ve kesinlkle hiçbirinden vazgeçmiyo..snn elindeki en ii oyuncularn memo ve hedo nba de neler yaptıkları ortada,artk kalburüstü oyuncular arasndalar..alman milli takımı dirk e göre,fransız milli takımı parker a göre,ispanya milli takımı pau ye göre sistem oynadkları apaçık ortada ve bu oyuncular milli takımlarını en az 2 gömlek üste çıkardıkları kesin..ama çok zeki koçumuz tanjevic hala memoya veya hedoya göre sistem ypması gerektiğni kafasına yerleştremedi..memo klasik sırtı dönük oyncak pivot deil ayrıca gerek yok çnkü çok istikrarlı şuta sahip..arkası dönük oyncak mirsad,hüseyin,kaya,kerem gbi oyuncular ztn war,memonun farkı onlara göre çk daa ii şutu olması...memo arkası dönük oynar mı oynar ama saydğım diğer oynculardan çkta fzla bi katkı veremez,o zmn memoya bu takmda ihtiyac yok,oynaması adama eziyet çnkü nbade 70 maç çıkarıyo bu adam en az..eğer memoya uygun sistemde oynarsa milli takım,isterse 90 maç oynasın,memonun milli takımda yürekten oyncağna eminim..

Alıntıları Göster
    arkadaşın da dediği gibi, memo efendinin niyeti yok milli takımda oynamaya, yazın karısıyla ailesiyle vakit gecireceğine 2 ay milli takım kampında kalacak da o yüzden işine gelmiyor sürekli bahaneler üretiyor, millet de tanjevice kızıyor, gönülsüz gerdek olmaz arkadaşlar, istemiyosa oynamayacağım diyebilir saygı duyarım. her yaz aynı konu tartışılıyor, milli takımda kargaşa yaratılıyor. hiç gerek yok bunlara memocum. hadi sen sağ biz selamet

• quote:

Orijinalden alıntı: ysinanunal

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: outlawsinan

Milli takımın son maçlarını izlemedin herhalde?? Takım Hidonun etrafında toplandı ve Hidonun kaptanlığı ve takımı kenetlemesi ile biz o maçları kazandık... Artık dünya da oyuncuların değil sistemin önemli olduğu gerçeği kabul olmaya başladı. Memonun ise milli takımda olmasını isterdim. Fakat bu düşüncedeki bir oyuncu istediği gibi oynanmaz ise takım içinde yaratacağı huzursuzluk için bir sinyaldir öncekinde olduğu gibi... Ondan sonra da Serkan çıkar huzursuzluk çıkarır istediğim topları alamıyorum ondan sonra Hide çıkar ondan sonra Ersan bu böyle gider. Milli takım forması kutsaldır ve onu her taşıyan 70 Milyonu temsil ettiğini anlamalıdır. İlla hücum yanında katkı yapılacak diye bişey yoktur top alamıyorsan hücumda savunma da gayret et çalış... O formanın hakkını ver... Bir de 1 oyuncuya dönük olan takımların halleri malum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer34

quote:

Orjinalden alıntı: outlawsinan

Milli takımın son maçlarını izlemedin herhalde?? Takım Hidonun etrafında toplandı ve Hidonun kaptanlığı ve takımı kenetlemesi ile biz o maçları kazandık... Artık dünya da oyuncuların değil sistemin önemli olduğu gerçeği kabul olmaya başladı. Memonun ise milli takımda olmasını isterdim. Fakat bu düşüncedeki bir oyuncu istediği gibi oynanmaz ise takım içinde yaratacağı huzursuzluk için bir sinyaldir öncekinde olduğu gibi... Ondan sonra da Serkan çıkar huzursuzluk çıkarır istediğim topları alamıyorum ondan sonra Hide çıkar ondan sonra Ersan bu böyle gider. Milli takım forması kutsaldır ve onu her taşıyan 70 Milyonu temsil ettiğini anlamalıdır. İlla hücum yanında katkı yapılacak diye bişey yoktur top alamıyorsan hücumda savunma da gayret et çalış... O formanın hakkını ver... Bir de 1 oyuncuya dönük olan takımların halleri malum...

Alıntıları Göster
    son maçlar son maçlar diye geçiyor ama bi hatırlatmada bulunayım o maçlarda biz iki kez fransa'yı yendik o kadar. diğer takımları yenince mutlu oluyorsak yolumuz bayaa uzuun...

bizim gözden kaçırdığımız nokta şu, ispanya'yı ayırıyorum kalan takımlar içerisinde bizden üstün bi kadro yok avrupa'da! hâlâ ön eleme oynuyor olmamız, lobimiz sayesinde wildcard almamız utanç verici..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.