Şimdi Ara

Pioneer KURO KRL 46V LCD CLUB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
1
Favori
14.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonunda cumadan beri beklediğim tv bugün geldi. Öncelikle digicom ve gelen arkadaşa teşekkürler. Gerçekten çok efendi, çok saygılılardı. Buradan direk artı puan.
    Cihazın kurulumu bitti, kasa vs herkes biliyor zaten, gerçekten çok şık duruyor. Kumandası bile kalitesini belli ediyor.
    İlk olarak ölü pixele baktım, gelen arkadaşta zaten hiç karşılaşmadım abi dedi, baktık yoktu gerçekten. Ardından banding olayını kontrol ettik ondada bir problem yoktu. Ardından backlight olaylarına baktım tabii, fotolardan göreceksiniz, pek birşey farkedemedim.

Arkasında güç kablosu çıkışında parazit koruma aparatı filan var. Düşük voltajlarda koruma sağlıyormuş. Hoş bir detay.
    Ses olarak trusurround, dolby digital desteği mevcut. Optic çıkışı var. Şu anda maçı optic kablodan Z-5500 e verdiğim sesle izliyorum.

Mesafem 3 mt belki biraz daha azdır. 2.50-3 arası diyelim. Açıkcası Plazma izliyorum sandım. Dreambox 500s ve normal scart ile baglı, türksat. Görüntülerde bir pixelleşme farkedilmiyor. Bir yumuşaklık mevcut. Plazmadaki kalite diyebilirim. Çok memnun kaldım SD kalitesinden. Altın uçlu kablo ile nasıl olur bilmiyorum.

Hemen notebook u HDMI dan bagladım. LG R500 var, HDMI çıkış mevcut. Zaten tv yi takınca, notebook görüntü ayarlarında Pioneer TV olarak seçenek çıktı. Buda hoş detay. Seçtim ve 1080p görüntü ekrana yansıdı. Cam gibi görüntü vardı. Kurmaya gelen arkadaşta hayran hayran bakıyordu ekrana
    Tek CD divx koydum, kaliteleri malumdur, yine pixelleşme vs olmadan gayet başarılı şekilde izledim. Ardından dvd koydum (Notebook üstünden), oda yumuşak güzel görüntüler veriyordu.
    Kayan yazılarada dikkat ettim, NTV dekilere özellikle, tüplü tv den bir farkı yok. Gayet net ve düz şekilde kayıyor.
    Geniş bir zamanda PS3 ten dvd deneyeceğim. Bildiginiz üzere upscale yapıyor, onu çok merak ediyorum gerçekten. Ve tabii bluray filmler var, onlarıda deneyeceğim. Onlarıda izledikçe resimlerini çekip koyacağım

Parlak, kontrast, renk gibi ayarları henüz dvd den yapmadım. Göz kararı, default ayarlarla izliyorum. Fotolarıda alel acele çektim, maçta olunca çok ilgilenemedim. Flaşlı çekimlerde ekran karanlık çıkıyor, normal çekimdede ortam karanlık kalıyor, gece ışığı oldugu için. Daha sonra ayarlayıp çekerim

Türkçe klavuzu

PC

Backlight kontrol (TV açıktır, sağ alttaki mavi ışık görünüyor zaten)

SD yayın

Pioneer KURO KRL 46V LCD CLUB  Pioneer KURO KRL 46V LCD CLUB

Kayan yazılara dikkat

Devam

Menüden bir demet

720p mkv lerden görüntüler

Bu aralar LCD alacak arkadaşlar düşünmeden gidip alabilir. Görüntü, tasarım, malzeme kalitesi ile kesinlikle pişman olmayacağınız bir ürün.
    Hele bu aralar 3.500ytl iken kaçırmayın.

0sedan arkadaştan alabilirsiniz, kargo ile her yere gönderiyor.
    Yada Ankaralı arkadaşlar direk giderek Ankamall Zen Elektronikten görerek alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 18 Mayıs 2009; 14:07:16 >

• Koray Kardeşim öncelikle tebrikler güzel alet ve güzel inceleme Ben daha (46X4500 LED RGB) Panelimin incelemesini yapamadım Bu konuda benden hızlısın maşallah 1.gün ve inceleme tebrikler-sorularım var tabi size ?

Şimdi SD Yayınlarla ilgilenmiyorum-Onun için Panelin backlıght oranı çok ii olduğu için zaten digi+foto makina ile belli oldu burdan bire bir çok daha iyidir canlı gözle Neyse

Şimdi HTCP Bağlantısı ile panele siz HDMI Yolu ilemi görüntü verdiniz + panelin 1.1 pixsel mapping başarısı kısaca 1920x1080p alabildinizmi birde atı ve nvıdıa kontrol panelinizden hangi sistem varsa ayar yapabiliyomusun +1.1 pixsel mapping yapıyosanız 4cm bi boşluk kaldımı ona dikkaet edin kısaca dev bi monitörmü? HTCP Yolu ile HD/Materyalar bekliyoruz-

Şimdi biz sıkı oyuncular için konsol performansı çok önemli x360 ve ps3 performansı/ Lag ve Buding den kimse bahsetmesin çünkü öle bişey yoktur.FPS Atlaması vs vs onu pas geçiyorum... Ama normalde konsol başarısı nasıl renklerde boğulma gölgelenme ve ekran geçişlerinde kararma ve anlık aydınlama varmı.

şimdiden hyr olsun güzel seçim tebrikler

• Hayırlı olsun

Fotoğraf makınasının flaşını kapatırsanız daha iyi olur , saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 14 Mayıs 2009; 0:16:59 >
  • pc yi HDMI ile bagladım. Notebook yani. NVidia var ve ayardan kastın ne anlamadım ama çözünürlük değiştirilebiliyor. 1080p görüntü verdim. Seçebiliyorsun 24Hz, 50Hz, 60Hz şeklinde. Sag üstündede tv nin yazıyor gelen sinyal. 1920x1080 şeklinde gördüm
    Ekrana tam oturdu hatta taştı ilk yapışta, ama tv nin 16:9, auto vs ayarı ile ekrana oturttum. Çok başarılı geldi pc performansı, direk monitor diyebiliriz evet. 1:1 pixel mapping i test etme yolu varsa edeyim.
    TV deki optik çıkıştanda 5.1 ses alabileceğimi düşünüyorum. Prologic geldi ses ama kabloları söktükten sonra tv nin ayarlarında gördüm dolby digital ayarı. Muhtemelen onu seçince 5.1 olarakta sesi alabileceğim gibi geliyor.

Bazı resimler flaşlı, bazıları flaşsız. Oda ortamında gece oldugu için flaşsızda çok koyu çıktı bazı resimler, onları hiç koymadım. Çıplak gözle görülenle alakası yoktu

• quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

pc yi HDMI ile bagladım. Notebook yani. NVidia var ve ayardan kastın ne anlamadım ama çözünürlük değiştirilebiliyor. 1080p görüntü verdim. Seçebiliyorsun 24Hz, 50Hz, 60Hz şeklinde. Sag üstündede tv nin yazıyor gelen sinyal. 1920x1080 şeklinde gördüm
    Ekrana tam oturdu hatta taştı ilk yapışta, ama tv nin 16:9, auto vs ayarı ile ekrana oturttum. Çok başarılı geldi pc performansı, direk monitor diyebiliriz evet. 1:1 pixel mapping i test etme yolu varsa edeyim.
    TV deki optik çıkıştanda 5.1 ses alabileceğimi düşünüyorum. Prologic geldi ses ama kabloları söktükten sonra tv nin ayarlarında gördüm dolby digital ayarı. Muhtemelen onu seçince 5.1 olarakta sesi alabileceğim gibi geliyor.

Bazı resimler flaşlı, bazıları flaşsız. Oda ortamında gece oldugu için flaşsızda çok koyu çıktı bazı resimler, onları hiç koymadım. Çıplak gözle görülenle alakası yoktu

1920x1080p çöz: sorunsuzsa -1.1 pixsel mapiping yapabiliyosun + kenarlara bak panelin 4cm boş yer varmı çok küçükte olsa masaüstü yani

• Bu tv'nin çerçevesi aluminyum mu ? Yoksa o şekilde mi görüntü vermişler ? Panel sanırım samsunglardaki gibi clear glossy panel yansımadan anlaşıldığı kadarıyla.
  • Kenarlar magnezyum, metal alaşım...Ekran yansımasız panel. Samsungdaki gibi yansıtma yok

Şöyle bir sorum olacak...

Notebook u HDMI dan bagladım. TV üstünde optic çıkış var, ancak pro logic geliyor oradan ses. PC yerine tv yayınına geçtiğimde ise tv ayarlarda dolby digital ayarını görüyorum, ama pc de görünmüyor.
    Benim bildiğim HDMI dan seste iletiliyor. Şimdi benim bu sesi buradan alıp, Z-5500 e iletme şansım varmıdır ? Bunu nasıl yaparım ?
    Notebook üstünden analog kablolarla iletmek istemiyorum..
    Şöyle bir kablo mevcutmu ? Bir ucu HDMI diger ucu HDMI ve optic ses çıkışı içeren bir kablo varmıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 14 Mayıs 2009; 8:45:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pioneer PDP-5080XA
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fenrbahçe maçı şovdamıymış ? bilsem seyrederdim. o sırada assassion oynuyordum

panel çok güzel güle güle kullan
  • konsol performansı nasıl acaba
  • Bazı arkadaşlar merak edebilir....

TV de usb den divx vs çalma yok arkadaşlar. Bunlara göre zaten LCD almayın. Şöyle diyeyim. TV mkv yi, divx i her türlü oynatsa, ama arkadan ışık sızsa yada şu normal SD yayınlarda yapaylık , renklerde sunilik görseydim sanırım rahatsız olurdum. Şu anda divx, mkv çalmıyor diye eksiklik duyuyormuyum ? Kesinlikle hayır. Çünkü 10 sn de notebook u takıp, yada PS3 ü baglayıp zaten bunları oynatabiliyorum.
    S-video dan Xbox takıp, divx izledimki, şu baglantıya bile iyi görüntü aldım.

Tam tersine, ışık sızma, bulutlanma, bandlaşma gibi sorunlar olmadığı için çok memnun kaldım seçimden. TV alırken öncelik bunlarda olsun..MKV, divx çözümü çok basit ama bu tür sorunların çözümü yok ve senelerce kullanacaksınız bu cihazları. Bunlara dikkat edin
  • Hocam hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın
    Bende almak için şartlarımı sonuna kadar zorluyorum beni biraz aşıyor bu fyat şimdilik ama almak için yoğun çaba sarfediyorum, Orhan bey ile bir kaç defa pm yolu ile görüştüm sağolsun çok ilgilendi bakalım nasip olacak mı?
  • quote:

Kenarlar magnezyum, metal alaşım...Ekran yansımasız panel. Samsungdaki gibi yansıtma yok

Notebook u HDMI dan bagladım. TV üstünde optic çıkış var, ancak pro logic geliyor oradan ses. PC yerine tv yayınına geçtiğimde ise tv ayarlarda dolby digital ayarını görüyorum, ama pc de görünmüyor.
    Benim bildiğim HDMI dan seste iletiliyor. Şimdi benim bu sesi buradan alıp, Z-5500 e iletme şansım varmıdır ? Bunu nasıl yaparım ?
    Şöyle bir kablo mevcutmu ? Bir ucu HDMI diger ucu HDMI ve optic ses çıkışı içeren bir kablo varmıdır ?

Öncelikle yeni televizyonun hayırlı olsun. Bana göre CCFL LCD'nin kralını aldın. Güle güle kullan.

Bahsettiğin türde bir kablo yok diye biliyorum. HDMI hem görüntü hem de ses sinyali transferi yapabildiği için ihtiyaç duyulmamıştır. Bana öyle geliyor ki Z5500'ü bırakıp HDMI girişli ve yeni nesil sesleri destekleyen iyi bir amfiye geçene kadar notebook'tan Z5500'e SPDIF ile ses çıkmaktan başka çaren yok.

Selamlar.

• Sanırım mecburen öyle yapacağım
  • quote:

hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullanın.

HDMI sesi ilettiği için bahsettiğiniz tarzda bir kablo yok. ancak HDMI kablo ile ses 5.1 aktarılsa bile her TV optik çıkışından 5.1 ses vermiyor diye biliyorum. dizüstünden ses aktarımını (divx-dvd oynatıcı programdan ayarlanması lazım) HDMI seçmeniz gerekecek. TV nin sesi optikten 5.1 aktarıp aktarmadığını, z-5500 den dolby-DTS çözücüyü çalıştırmadan denemeniz gerek. çünkü bilgisayar AC3 ya da DTS yi çözüp 5 kanal ses ilettiği için birdaha çözmeye çalışacak. eğer Tv den stereo ses alıyorsanız, z-5500 de DTS açık olduğunda sesin 5.1 olup olmadığını anlamanız biraz zor olabilir.

en güzeli sesi HDMI dan verdiğinizde er rayn gibi bir çatışma sahnesi falan seyredin. kurşu sesleri arkadan önden heryerden geliyorsa TV 5.1 veriyordur.

• öncelikle hayırlı olsun çok iyi bir panel aldığına emin olabilirsin..görüntülerin çektiğin resimlerden çok daha iyi olduğuna eminim.ccfl panel olarak piyasadaki en iyi tv ve sd yayındada en performanslı lcd yi almışsın..

1-yanlız backlight için çektiğin resim doğruyu yansıtmıyor.orda simsiyah olan ekran kıstas değil tv açık durumda olsa bile ekranda görüntü olmadığından arka ışıklar kapalı bu durumda haliyle clouding-backlight gibi durumları görmemiz mümkün değil..bunun yerine filmin başında veya sonundaki yazıların fotosunu çekebilirsin siyah zemine beyaz yazıları mesela...yanlız şu japon anime filmine bakıldığında siyah seviyesi çok iyi ve ışık sızması vs. gibi durumlar gözükmemiş bu fikir verebilir biraz..

2-ses konusundada benim z-5500 dede aynı durum var.burada kaynak önemli eğer optikten aktarılan ses 5.1 kodlanmamışsa prologic olarak cihaz bunu sanal 5.1 e çevirir..eğer ekranda pologic varsa 2 kanallı ses mevcuttur kaynakta..dwd veya blu-ray denemelisin digital ses için..ayrıca laptoptan ac3 ayarlarını yapmalısın mevcut değilse ayarları sana atarım

3-mümkünse counter bile olsa laptoptan oyun performansını yazarsan çok iyi olur..sanmıyorum ama inputlag vs. gibi rahatsız edici durumları bildirirsen çok iyi olur.

4- son olarak 5090 gibi daha eski modelde dlna olmasına rağmen bu panelde sanırım dlna desteği yok ?

• DLNA desteği yok evet. USB den resim vs olaylarıda yok. Onlara kasmamışlar hiç. Ben ps3 ve notebook baglayabildiğim için çokta önemsemedim

AC3 ayarlarını atarsan sevinirim groll

Notebook HDMI ile baglı olunca ses ayarındada default oradan yolluyordur diye düşündüm. VLC deki ayarlarına filan kasayım biraz bakalım. Film AC3, 6 kanallı bir film. Ondan eminim. Belki özel başka ayarda gerekiyor olabilir. Benim anladığım, bu optik çıkıştan sesi direk receiver a ham olarak aktarması gerektiği. Z-5500 lede çözerim diye düşünmüştüm ama çok uğraşamadım. Haftasonu incik cıncık kurcalarım. Daha klavuzunu bile okuyamadım yani, o derece...

PS3 üde baglayıp, foto, bluray, upscaled dvd, mkv , oyun olaylarınıda komple bi deneyeceğim
  • yolladım
  • Dostum hayırlı olsun,benim kafama birşey takıldı,hepsiburada sitesinde 6000 tl fiyatı var cihazın,sen ise 3500 aldım yazmışsın...Benmi yanlış ürüne bakıyorum yoksa senmi çok çok ucuza denk getirdin,kafam karıştı açıkçası...

http://www.hepsiburada.com/department.aspx?CategoryID=155051&sp=brand=pioneer
  • quote:

Orjinalden alıntı: cluberrr

Dostum hayırlı olsun,benim kafama birşey takıldı,hepsiburada sitesinde 6000 tl fiyatı var cihazın,sen ise 3500 aldım yazmışsın...Benmi yanlış ürüne bakıyorum yoksa senmi çok çok ucuza denk getirdin,kafam karıştı açıkçası...

http://www.hepsiburada.com/department.aspx?CategoryID=155051&sp=brand=pioneer

Hepsiburada'dan TV alınmaz. Bütün modellerde abuk rakam vardır.

• @ cluberrr

Forumdan 0sedan nick li Orhan bey ile temasa geçersen bu kaçırılmayacak kampanya fiyatı ile alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beceriksiz Adam -- 8 Aralık 2009; 17:16:39 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.