gece fotoları boyutları küçültüldüğünden dolayı noiseler pek görünmese de hissettiriyor kendisini... büyük boyuttaki fotoğraflarını eklerseniz daha aydınlatıcı olacaktır...
Noise sorunu oldugunu sanmiyorum. keskinlik tabi ki farkli. bu linke bu 4 fotonun tam halini koydum;
http://r a p i d s h a r e.de/files/47473224/New_Folder__3_.rar.html
evet,, renkler cok canli sanki vivid cekmis gibi gorunuyor veya mudahale edilmis gibi , asiri enhanced renk sevmiyorum aslinda , ama buradaki goruntuyu en iyi sekilde yansitmis tz7, cunku burasi rusya, gece 11lerde bile lacivert rek gokyuzu var.. asla simsiyash olmuyor bugunlerde ben sadece makinayi kotu pozisyonlayip, ilgili modu secip,sonra da tusa bastim
dikkat etmemisim tele macosu zayifmis bu arada, S6500 den sonra oyle geldi veya belki de aslinda iyi specten de baktim biraz once 100cm.
* bir de SD kart konusunda su da var, HD motion jpeg modunda saniyede 30Megabit (pcm ses dahil) kayit yapiyor.. zaten AVC ayni goruntu kalitesini 16megabit/sn ile verebiliyor. yani 16/8 = 2 MB/sn yani class2 bile yetiyor gorunuyor demistik Teoride.. ama en buyuk data transferi motionjpeg yaklasik 4MB/snyani class4 e denk geliyo ki, markalarin birazcik hile yaptihini ve toleransi dusunursek, class6 alip rahat etmeli. Ben ozellikle 100x veya ustu class6 ariyorum cunku az fiyat farki var.. tavsiye ederim.. PC ye dosya aktarirken bile cok farkeder. e tabi motionjpegi kim kullanir bilmem :)
* vimeo.com su mantigini anlamadim ordaki; HD mode ON diyor ama sonucta oradaki goruntu 640x360 filan cikiyor..tam 1200x700u download ile elde edebiliyoruz. bu cozunurlukte orada HD ON yazmasi manasiz kaliyor HQ ifadesi lazim belki,
*EDIT: ciceklerle baslayan videoyu simdi gordum, windcut acikmiydi? bunun testi de lazim acabaonu surekli acik tutmamak mi lazim, gereksiz zamanlarda ses kalitesini etkiliyor olabilir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 9 Haziran 2009; 18:31:53 >
YIL 2008 PC== E8400 3GHZ CPU* ASUS P5Q PRO*GIGABYTE ATI HD4850*SAMSUNG T260 MONITOR*GIGABYTE POSEIDON Kasa*FSB EPSILON 600W*CREATIVE INSPIRE 6100*JBL CREATURE-II*XFI GAMER YIL 2004 PC==Amd Barton 2500+*Epox 8rda*Leadtek 6600GT*Logitech Z5500*X-fi GAmer*AeroengineII kasa*Termaltake 420W psu*gigabyte cpu cooler*19 SAMSUNG 957MB DIGER == Fuji S6500fd ** Sony H5 **Canon A1000 ** TZ7
eywallah DX25 bu arada senin nickin cikmasina bi 15-20 sene var herhalde dx11 geliyo daha :)
yeni bisiy gordum, **hep kameranin el titresimini anlama ozelligi ne kadar basarili onu merak ederdim..( bu arada MEgaOIS LensShift - en basarililarindan netteki bilgilere gore) **bir de hani su karsidaki goruntu motion-hareketli ise onu algilama ozelligi de var ya.. bunlari gercekten ayirt ediyor mu derdim..
modlarin birine alin makinayi, Quick menuye girin sol ustte IS icin secenekler geliyor( her modda olmayabilir) ona girin.. secenekleri seciyomus gibi yukari asagi yapin.. sonra displaye basin, ekrana DEMO gelecek
VE maknayi bir yere sabitleyin..
EL titreme miktarini ve KAdrajdaki goruntudeki hareket miktarini algilayacak!
makinayi sabitleyerek karsisinda elini sallayin veya bilerek makinayi hafif oynatin.. karsidaki goruntu hareketi ile kendi hareketini cok rahat ayristiriyor.. ben bayildimm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 10 Haziran 2009; 18:45:05 >
YIL 2008 PC== E8400 3GHZ CPU* ASUS P5Q PRO*GIGABYTE ATI HD4850*SAMSUNG T260 MONITOR*GIGABYTE POSEIDON Kasa*FSB EPSILON 600W*CREATIVE INSPIRE 6100*JBL CREATURE-II*XFI GAMER YIL 2004 PC==Amd Barton 2500+*Epox 8rda*Leadtek 6600GT*Logitech Z5500*X-fi GAmer*AeroengineII kasa*Termaltake 420W psu*gigabyte cpu cooler*19 SAMSUNG 957MB DIGER == Fuji S6500fd ** Sony H5 **Canon A1000 ** TZ7
Coupe o normal. Bütün IS,VR,SR falan hepsi karşidaki harekete bir etki yapamiyor. Onun için ISO'yu yükselterek shutter hizini arttiracaksin veya flash kullanacaksin.
aslinda yuksek shutter speed herseye cozum.. el titremesi , hareketli nesne vb.
ama bu makinada isoyu 400 den fazla kullanmayi da sevmiyorum simdilik ( S6500 de iso800 u gecmezdim) mesela aksam evde, standart lambalarla aydinlanan odada, az hareketli cisimleri bile blursuz yakalamak cok zor. Bu isik kosullarinda SABit cismi flashsiz cekebilmek bile dikkat istiyor. tabi evler ve isiklar degisir ama ben 1/8 sn iso 400 le idare edilebilr bu makinayla. S6500 ile genelde 1/15 saniye iso800 yapardim amaonda da IS yoktu iste.
bu arada zaten makina minimum conforlu degeri 1/8 saniye olarak belirlemis oalcak ki normal modda Minimum 1/8sn ye izin veriyor! (1/8 - 1/250) keske bunu 1/4 yapsalarmis, kisiye gore degisebilir basarili bir OIS ve iyi nefes tutucular kullanabilirdi..
ya da daha los cekimi goze alarak EVR yi dusurebilirsiniz. ya da intelligent IS ayarinda max 400 iso ayaliyorsunuz.. veya ishte normal mod zaten minimum 1/8..
Aslinda manual ayara izin vermiyor diye TZ7 elemek yanliş oluyor. Min.shutter speed ve ISO ayarini yaptiktan sonra cogu duruma müdahele edebiliyoruz :)
GEce moduna gecmek zorunda kalacagiz yukaridkai bahsettigim durumlarda
%100 crop yapmadim ozellikle sakiz kutusu ustundeki yazilar icin. ama fark bariz.. iso400 dew cok noise oldu.
fotolar 4 sn iso 80 (gece modu) ve 1 sn iso 400 (normal mod)
Ekte fotolarin TAm halini bulabilirsiniz.. bu asagiya koydugum foto cok fazla croplu oldugundan pek anlasilmiyo fark. Ayrica bir de 360 Derece Panaroma yaptim, Quicktime olanlar bakabilirler..olmayanlar indirsinler walla ilkdefa yaptim boyle panaroma ve de benim kucuk tripod cok uyduruk olunca sandalye ustunde elle cevirerek yapiverdim.. tahminimden kolay oldu.
2 foto ve Panaroma toplam 15 MB link bu; http://r a p i d s h a r e .de/files/47488871/test3.rar.html
tabi bunlarin hepsi yine aceleye geldi bir de ortalik berbat daginik burda cok.. yarin yolculuk var St.Petersburg'a o yuzden daginik kusura bakmayin artik beyaz gecelerden guzel fotolar getiririm artik size insallah.
Aslinda manual ayara izin vermiyor diye TZ7 elemek yanliş oluyor. Min.shutter speed ve ISO ayarini yaptiktan sonra cogu duruma müdahele edebiliyoruz :)
evet, su ana kadar yapmak isteyip de yapamadigim bi ayar olmadi, bir sekilde hallediliyor modlarla veya ayarlarla, MS1 MS2 yi en cok kullandigimiz modlara ayarliycaz, SCN nin de MS3 gibi degil mi bir farki yok sanirim?
EVR ye direk ust tusa basarak ulasmak cok guzel..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 11 Haziran 2009; 0:18:35 >
Benim makinem de alındı arkadaşlar. Haftaya geliyor inşallah...
Taiwan'dan siyah ZS3+4GB kart+Kılıf+Tripod 685 TL
Directx25 adlı arkadaşın takımın aynısı herhalde....Fakat 1 tane alınabilmiş, başka bulamamış nedense alıcı tanıdığım...Arkadaşa alacaktık alamadık malesef...
güzel video ceken, ufak, geniş açılı, 12x zoom yapabilen ,kullanimi basit ,her yere yanimda taşiyabileceğim bir makina istiyorum diyenler için ideal bir makina.. Sormak istediğiniz birşeyler varsa yardimci olabilirim..
Aynen öncelikli hedeflerim bunlardı .Bende ABD modeli/kardeşi ZS3'ü sipariş ettim halen biraz zor bulunuyor makine yurt dışında dahi umarım haftaya elimde olur.Kompaklarda Fujiye hep bir sempatim olmuştur,yinede F30 dan sonra beğendiğim bir Fuji halen çıkmadı.Boş zamanlarda güvendiği sitelerdeki örnek fotoları inceledim ve en beğendiğim 'dramayı' Panasonicte buldum.Geniş açı vazgeçilmezdi video'da zoom da bonus oldu.(Diğer çoğu modelde yok bildiğiniz gibi) Görece küçük yapısı ile sağa sola giderken yanımda/cebimde rahatlık ile taşıyabileceğim bana göre piyasadaki en güzel kompak. Fotoğraf kalitesi ile çıktıları bana eski Sony DSC V1 serisinde ki keskinliği hatırlattı burada Leica nın sadece 'çıkartma' amacı ile kullanılmadığı kanısındayım.
Elime geçince bende bir kaç foto eklerim.
Buradada bir kaç tane güzel örnek fotosu mevcut : http://www.dpreview.com/gallery/panasoniczs3_samples/ (Alttaki dosya nolarına tıklarsanız tam çözünürlükteki örnekleri görebilirsiniz) Özellik ile çöl sahneleri bir kompaktan beklediğimin üzerinde performansa sahip.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 13 Haziran 2009; 7:07:21 >
Petersburgda inanilmaz manzaralarda sarjimin bitmesiyle deliye dondum, , mutlaka yedek batarya lazzim , orjinal olmasa da.. daha az dayansin filan - 2 tane daha tasiriz gerekiyorsa.. boyle iskenceye oluyor resmen. panasonic bu konuda iyi direniyor.. Fuji ve olympusun XD kart direnmesine donmesin de
batarya gostergesi; 3.seviyeden 2 seviyeye cok zor dusuyor , ama yari surede 2 den 1 e dusuyor. ve daha az surede 1 gidiyor.
bu arada yukaridaki sorunun cevabi evet midir? "MS1 MS2 yi en cok kullandigimiz modlara ayarliycaz, SCN nin de MS3 gibi degil mi bir farki yok sanirim?"
yukaridaki rapid adresinde verdigim panaromayi goren var mi? ben orda bir de asagidan yukari panaroma yapsaydim.. soldan saga ile birlestirebilip yukari dogru da 360 derece elde edebilirmiydim yani tam 3 boyut?360 derece oldan saga ile 360 derece yukaridan asagiyi birlestiren progream var mi?
hafta sonundan, Petersburg, portrede arka tarafi blur yapmak icin illa uzaklasip zoom dayamak gerekiyo heykel ve bulutlarda isew gunese ragmen flash patlatmaliymis belki,
mboyaci sagol,mac de bunu yapabileceğim bir program varsa daha iyi olur,windows kullanmıyorum
Photomatix in OS X programı mevcut Adobe PS tada (Merge) HDR mevcut. Photomatix ile HDR birleştirmeyi yapınca tone mapping altından ince ayar yapıp doğa üstü görüntüden kurtulabilirsiniz.
bu aralar bir makine almam gerekiyor. fuji f200exr ve tz7 arasında kaldım gibi. tz7 daha ağır basıyor, hd video nedeniyle. ancak ne faydaki iki aleti de bulamıyorum... satan, satanı bilen, yurtdışından getirebilen birileri varmıdır acaba? teşekkürler.
Normalde Türkiye pazarında olmayan makinelerdi, bildiğim kadarıyla F200EXR hâlâ öyle. TZ7 çok az rastlanabiliyor olsa da resmî olarak Türkiye'ye geldi. Ama sanıyorum fiyatı 1000 TL civarında.
devam.. bu arada videolarda yuksek cozunurlukten midir nedir, el titremesi cok etkili.. 60 fps olsaymis belki daha iyi olurmus :) mumkun oldugunca makinayi oynatmamak lazim.. karsidaki goruntunun hareketi o kadar onemli degil.
evinde su yeni divxplayerlardan olan var mi?HDMI cikisli olup 100-200 ytl bi fiyati olan. onlarin ozelliklerinde 1080p yaziyor. xvid veya divx yani icin her zaman bir numaram Vdubmod. Xilisoft Video Converter tavsaiye ederim bu avc leri donusturmek icin.. mp4 playerim icin 3220x240 yaptim sorunsuzdu.. eski tip divxplayer icin standart, yukaridakilere cevabiniza gore de hd yapilabilir. tabi H264 destekli yeni Playerlar cikmadiysa., ki bu harika olur varsa.
* 2. resim full zoom, gece modu 4 sn. iso80 * 3. resim hareketli tekneden zoomla cekildi.
gimmeluck bi önceki mesajında 3.resim olan petersburga bir binayı çekmişin.normal mod 200 isoda çekmişin sanırım.hangi ayarları kullandın?makina sabitmiydi? birde son mesajında kilisenin içinde çektiğin resim var,o hangi ayarlarla çekildi?
evet o tek bina resmi , normal mod - iso200 de.. 1/3 veya 1/2 sn idi. normal modda max 1 saniye yapabiliyorsun ayari. Gece moduna gecmeden boyle halletmisim, cunku iso80 yapinca 1 saniyeden fazla pozlama gerekiyordu. bunu gece modunda iso80 ve 1.5 saniyede filan ceksem olurmus. makina tabi sabit -ama kadraj egriligi filan bol bende cunku rasgele bi yer bulup sabitlliyorum hep.
bu arada resmi sag tiklayip kaydedersen gorebilirsin Exifi, zoom da var bunda mesela 111mm mis.(35mm)
kilisedeki foto ise iso 400 mecbur elde cektim, kendime guvenemeyip 1/20 sn yakalamak icin,
Ben normal modu max olan 1 saniyeye ayarladim hep, duruma gore elde cekim oncesi 1/8 in altina dusmeyecek kadar iso veriyorum.. ama beyler iso400deki noise hakkaten S6500 kullanmis biri olarak beni cok rahatsiz etti. ya bu iso 400 ve 800 o kadar kritik bir deger ki aslinda, su gercek;
elde cekebilmek icin min 1/8 saniye pozlama gerek dersek, butun su tip isik kosullarinda; tabi ki isik miktarina gore degisir olay ama GEnelde; muze icinde kilise icinde, evde bildigimiz sari ampul isiginda veya floransda, 1/8 i yakalmak icin iso 400 veya iso 800 gerekiyor! o yuzden iso performansi cok onemli...
bu kilise fotosunda 1/20 iso400 cektim, zaten daha yuksek iso tz7'de cok noise veriyor. f200exr veya lx3 olsaydi o an elimde sahsen iso800 ile 1/50sn civari cekerdim. ama burda 1/20sn de yeterli sorun yok.
sorun su; orada isik daha az olsaydi yani 1/4sn gerekseydi bana ya fotoyu cekemiycektim (bu mesafaden flash yaramaz, zaten yarasa renk olduruyor, belki slowsync) veya akcigerlerimi butunuyle durdurup elde deniycektim, ama f200exr olsaydi iso 800 e alip 1/10 saniyede cekecektim.., yani yukarida bahswettigim isik kosullarinda sIksIk olan birsey bu.. ishte o zaman araniyorum S6500 umu...
ama tabi diger ozellikler vbvb acisindan F200exr ile zevk meselesi demistik zaten.. su var ki bu iso400 ve 800 gunluk hayatta cok sik ihtiyacimiz var, elde cekmek veya cekememek durumu cok sik karsilasiliyor.
yukarida tz7 nin iso400 deki noise oranini , f200exr nin iso 800 deki noise oranina yakin oldugunu dusunerek yazdim bunlari, belki f200exr de daha az noise bile olabilir iso farkina ragmen, tahmin ettim.. ve su cok sIk olusan isik kosulunu paylasmak istedim..
3 kurusluk iso performasn farki degil tabi bahsettigim burada , cok daha fazla.
makineden memnunum o ayri
tz7 nin ıso perfonmansı zaten belliydi piksel alma yoğunluğu zaten o sensörle olmazdı mboyacı tz7'de manuel ayara imkan veriyor demiş.makina elimizde olmadığı için ne açıdan tabi bilemiyorum ama şunu sormak istiyorum makinada diyafram öncelikli veya enstantene ve ıso ev ayarı manuel yapma imkanı veriyormu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 17 Haziran 2009; 19:28:14 >
yok evet bu standar compact sensor boyutuyla bu kadar, iso performansi bekledigim gibi zaten, surpriz olan birsey yok ,sadece paylasiyim istedim.. yukaridaki bahsettigim 1/4sn oldu iso yu arttirsam 1/10 olur fotoyu cekebilirim durumu her zaman olmasa da cok sIk karsilasilacak bir durum aksamlari..onemli yani bence. zaten hirsimi GH1 ile alicam :)
ama tz7 videosu, zoomu ve ekraniyla cezbediyor. F200exr yukardaki nedenden ve daha ucuz olmasindan dolayi yabana atilir gibi degil. yani yine zevklere bagli secim ama yukaridaki cok SIK olustugunu bahsettigim durumu goz onunde bulundurmali. bunu fujinin ozel sensorune baglamiyorum, panasonic isterse ayni boyutta sensorle compactta neler yapabilecegini LX3 ile gosterdi.
yok, mboyaci soyle demek istedi; yani yapmak isteyip de yapamadigim bi ayar olmadi su ana kadar. diyafram oncelikli mod yok, zaten bu tip makinalarda diyafram sonuna kadar acik olsun yeterli bence.. belki usulune uydurmak icin manzara fotolarinda kapatilabilir biraz daha o da manzara modunda vardir herhalde, benim istedigim max acik diyaframdi hep o var. iso ayari var, o yuzden enstantaneyi kendi seciyor EVR ye gore.
Haftalardir tz7 i arastiriyordum. tam tz7 den vaz gecmek üzereydimki bu bölüm ile karsilastim. beni 180 derece tekrar tz7 e getirdi. emeginize saglik. bu arada Yeni Firmware1.2 yayinlanmis haberi olmayanlara duyrulur.
ilk mesajinla da bize firmware haberi verdiniz , ama ben bunu yuklemem ya, sanki orjinal yedek battteryleri cok rahat biulunuyomus gibi, boyle birsey getirmisler. guvenlik filan anlamam ben, yedek batarya lazim bana acilen,,
bi de su aklima geldi zs3 ve tz7 hardware oalrak tamamen ayni ,software olarak 15 dakika video sinirlandirmasi vardir, zs3 firmwari yuklesem olay cozulur mu acaba
bu firmware'in tek getirdiği buysa yüklemem bende,ne diye kendi kendimi sınırlayayım.insan yanına bi iki ek özellik atar millet yüklesinde bizde orjinal pil satalım diye
evinde su yeni divxplayerlardan olan var mi?HDMI cikisli olup 100-200 ytl bi fiyati olan. onlarin ozelliklerinde 1080p yaziyor. xvid veya divx yani icin her zaman bir numaram Vdubmod. Xilisoft Video Converter tavsaiye ederim bu avc leri donusturmek icin.. mp4 playerim icin 3220x240 yaptim sorunsuzdu.. eski tip divxplayer icin standart, yukaridakilere cevabiniza gore de hd yapilabilir. tabi H264 destekli yeni Playerlar cikmadiysa., ki bu harika olur varsa.
Arkadaşlar Panasonic Lumix DMC-TZ7'yi nereden satın alabilirim, sizler yurt dışından mı getirttiniz?
Bir diğer sorum da Panasonic Lumix DMC-FX150 (1/1.7 inç sensör, 14.7MP, 720p video çekimi, 28-100 mm, Mega O.I.S, ABD fiyatı $200-230 arası) ile karşılaştırsanız hangisini tercih edersiniz?
Sensör olarak FX150 (1/1.7 inç, 14.7MP) daha iyi ama lens olarak TZ7 (25-300 mm, 12x optik zoom) daha iyi görünüyor. Bir de 720p videoyu FX150 motion-jpeg formatında çekerken TZ7 ise AVCHD formatında (daha iyi sıkıştırma) çekiyor. Yorumlarınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Witchdoktor -- 19 Haziran 2009; 0:56:38 >
FX150 .. once bu modlei almak icin siparis verdim arakdasa gitti bulamadi, gecen yilin modeli eski o onu niye istiyosunuz ki demisler ( moscova) hemen ardindan f200EXR yi gordum cikmisti , tam onu mu yoksa f150 yi mi aliyim derken, alaksiz bir sekilde bu modele Ani donus yapip bunu aldim, islemci farki davar, gercekten eski mode f150 bir de 14 MP kewske daha iyi iso performasni ile birlikte 10 MP yapsalarmis diycem ama bu sefer de LX3e yakin birsey olabilir ki o zmn lx3 satamazlar.... MP zorlamasiyla baska bir musteri kitlesine ulasilmaya calisilmis sanirim...
benim bu modeli alisima bakmayin cunku iyi ornekdegilim sadece kendim icin almadim, kizarkadasim da kullaniyor, cok iyi lcd de lazimdi, video sirasinda xoom da lazimdi..bir de hic panasonic kullanmamistim, yani bu gibi nedenlerle de tercihim boyle oldu.
eger video o kadar onemli degil denebiliyorsa, 3-4X zoom da yeterli denip, f200EXR alinabilir..(fiyat farki da var) video onemliyse bence gecen yilin modeline f150 ye hic bulasmadan tz7 tercih edin derim butceniz uygunsa,,,
ilki 1/1000sn ama sanki yetmemis daha tane tane gostermeye, fiskiyeler hizliydi belki. 500 kusur delik varmis orda su firlatan. 3. foto hareket halinde otobusun icinden,cam temizdi en azindan bu foto bi programla kurcalanirsa belki bisiye benzeyebilir. ama bu topicte kurcalamama kuralimiza devam ediyoruz ( sanki cok iyi anlarmisim bu ishlerden gibi
selam , tz7 camiasina hosgeldin UNDYING. yok kisa zamanda kurcalayarak alisiyo insan.
bu arada mesaj sayisi pc donanimla ilgili? zaten pc sistemin tam f/p optimizesi gibi duruyor- tabi 1.3 yil oncesinin filan :) islemciyi birazdaha yuksek tutmussun ama bu iyi oluyo ilerde sadece ekran karti degisikligi yapilabiliyor
hicbirsey bilmiyorsan benim 3 kurusluk bilgi ve konusma dilinde yazilmis burdaki laflarim faydali olur herhalde
Sağolasın @gimmeluck, şu an kurcalıyorum, kurcalaya kurcalaya zor ama okuya okuya öğreneceğim....Şu an MIN SHTR SPEED, AF ASSIST LAMP, Stabilizer mode 1 mode2, hiçbirini anlamıyorum....Okuya okuya öğreneceğiz artık...
Mesajlar evet donanımla ilgili,
Bilgisayarı aldığım zaman senin kullandığın işlemciden alacaktım ama Vatan Bilgisayar %25 indirimle aldığımdan ve o işlemci stokta olmadığın Q6600 almak zorunda kaldım...Ama daha iyi oldu şimdi ekran kartını değiştirince işlemci darboğazı yaşamam büyük ihtimalle...Gerçi fazlasıyla yetiyor ekran kartı hem de LCD TV'de 1080P çözünürlükte...
Arkadaşlar, makinenin yanında güzel bir Tripod (vertex marka) ve kılıfının dışında 4 GB Panasonic marka class4 SDHC kart da çıktı... Video çekimi 30 dakika gösteriyor (en kalitelisi galiba)....8-9 dakika çektim 1GB yer kapladı....Bu konuyla ilgili olarak 2 sorum olacak size:
1) 16GB kart almak istiyorum, çok pahalı olmasın...Ne tavsiye edersiniz?
2) Çekilen görüntülerin boyutunu, kalitesini düşürmeden, bilgisayarda azaltmak istiyorum. Hangi programla nasıl yapabilirim?
Sağolasın @gimmeluck, şu an kurcalıyorum, kurcalaya kurcalaya zor ama okuya okuya öğreneceğim....Şu an MIN SHTR SPEED, AF ASSIST LAMP, Stabilizer mode 1 mode2, hiçbirini anlamıyorum....Okuya okuya öğreneceğiz artık...
Mesajlar evet donanımla ilgili,
Bilgisayarı aldığım zaman senin kullandığın işlemciden alacaktım ama Vatan Bilgisayar %25 indirimle aldığımdan ve o işlemci stokta olmadığın Q6600 almak zorunda kaldım...Ama daha iyi oldu şimdi ekran kartını değiştirince işlemci darboğazı yaşamam büyük ihtimalle...Gerçi fazlasıyla yetiyor ekran kartı hem de LCD TV'de 1080P çözünürlükte...
evet ben de ilerde hd5870 filan alirim sadece yeter diyoru, cikarsa tabi :) yalniz 8800GT nin purevideo2 degildi galiba, buna ragmen 1080p LCD tv'de memnunsun yani?
sdkart icin class4-6 arasi farklarla ilgili yazi bulabilirsin bu topicte. marka tavsiyesine gerek yok bence hepsi ayni yolun yolcusu, class6 olup da, 100X veya 133X olanlar var, ve fiyat farki cok degil.. onlardan almani tavsiye derim (Extreme-3 vsvs.. den bahsetmiyorum onlar pahali) Aslinda 4 GB da yetebilir genelde, sadece 2 gunluk gezilerde yetmiyor.
2- acikcasi AVC ıle sıkıstırılmıs format bu zaten.. yani divx'den daha gelismis diyebiliriz H264 > H263 su var sadece, bendeki 1080p filmlerin en iyileri bile 10Mbps AVC, bu 720p ise 16Mpbs cekiyor ama ayari va 9Mbps ye dusurebiliyorsunuz. fark nasil bakmadim henuz. ama 16 gerekli degil gorunuyor teoride ( ama ben hep 16 kullaniyorum yani sikistirma geregi kalmaz, daha dusuk olmaz zaten, AC3 (DD) ses formati var.. e onu mp3 dpnusturseniz de degmez zaten..
Program Xilisoft olabilir.. topiici okuyun bence .. uzun degil zaten..
peki buraya nasil koyabilirim tam boyutlusunu, yani sadece link olarak, gecenlerde bi ara yaptim, hatta kac kere download edildigini bile gosterebiliyordu?
evet ben de ilerde hd5870 filan alirim sadece yeter diyoru, cikarsa tabi :) yalniz 8800GT nin purevideo2 degildi galiba, buna ragmen 1080p LCD tv'de memnunsun yani?
Purevideo 2 tam olarak nedir bilmiyorum...ben oyun için almıştım kartı, LCD TV olayına sonradan girdim...Var galiba benim kartta...ama çok memnunum, bir kaç foto çekip koyacağım buraya...
ben biraz daha foto koyiyim, bi sure sadece baskalarinin fotolarina ve yorumlarina bakmaya giricem arti k yaw, t opicde kimseden ses cikmiyor walla.. panaroma 360derece ile iglili sorumuz, divxplayer sorumuz hepsi havada kaldi.. baska foto koyan kimse yok.. kustumm
ilk foto az zoomlu 2.si ayni yer full zoom ( 300mm) yine fotolara hic dokunulmadi.
sorumu arastirabilirdim de ama direk cevap varsa aliyim dedimdi, cunku olaya uzak degilim.., piyasadaki 100-150 ytl hdmi olan divxplayerlar gercekten 1080p goruntuyu iletiyor mu? yani divx veya xvid kodlu 1080p filmleri gosteriyor mu? bir de bu divxplayerlarin AVC okuyanlari- H264 olanlari cikti mi? mkv uzantili olanlari okuynai cikti mi?
o zaman bluray okuyucu ve filmelrine gerek kalmadi, netten tonla HD film indirip DVD data dis olarak yazilip direk izleyebilinir. hatta daha kolayi iyice bi ekran kartiyla laptoptan dsirek goruntu cikilit LCD tvye..
*foto eklemekkolay- cevapla yapip mesajda foto gorunsun tikini atmak ve yanidnaki yazi browser yerine geciyor. max 500KB koyulabilir toplam foto.. 1024x768 den fazla koymayin zaten, bircok program BAtch- toplu oalrak resize yapiyor fotolari.
benim Bilgisayar HDMI (10metre) kablo ile LCD TV'ye bağlı olduğundan ve bilgisayar aracılığı ile HD filmleri izlediğimden dolayı Hd Playerlarla ilgili fazla bilgim yok...Bilgisayar yakındaysa playera gerek de yok....zaten yeni nesil TV'ler USB harddisk direk takıldığında HD filmleri kendiliğinden oynatıyor....
Arkadaşlar bende 1 haftadir giremiyordum.. gimmeluck gel canlandirlim topiği Divx player sorunu bilmiyorum o yüzden boşuna saçmalamiyim Fotoğraflarda cok güzel. Yalniz gece çekerken elde zoom yaparsan IS falan onu zor kurtarir yaw :) O yüzden bence gece cekimlerinde pek zoom yapmassan daha keskin fotolar elde edersin. Ama gündüz cekimlerin gayet kaliteli gerçekten.Eline sağlık..
directX25 fotoğraflar güzel olmuş. Ozellikle sonuncusu benim hoşuma gitti..
Bu arada geçen haftasonu bol miktarda video cektim. Bunlari birleştirip tek video olarak koyucağim birkaç güne vakit bulabilirsem. Yalniz video cekerken pil tam hüsran oldu. Anladimki video tam pil canavari. Yedek pil kesin lazim ama onuda alcak yer yok şimdilik. Yurtdısından bulabilirsem alacağim. Eğer başka isteyen olursa 2-3 tanede aldirabilirim :)
Yeni firmware harbiden komediymiş ,insan bari yanina ek ufak tefek birşeyler eklerde millet yüklemeye mecbur kalir
netün abi :) makina şu manual ayarlara izin veriyor makina.. ISO ,min shutter speed (bu ayar ile neredeyse tam olarak shutter oncelikli gibi oluyor) . Mesela aksam karanlikta istediğin shutter speedi verebiliyorsun. Zaten makinada diyaframi sonuna kadar aciyor. Eğer 1 saniyenin üstünde vermek istersen gece manzara moduna alip ,IS'i kapatiyorsun (gimmeluck keşfi ) Yani tamamen manual ayarlar yok demek haksizlik olur.
dx25 guzel fotolar, gercek goruntuyu gormus biri olarak , sence günbatımı sahne modu White balance ayarinda nasil?
mboyaci, walla dx25 ile ayni anda gorunup ayni anda yok oluyosunuz
abi tabi gece+zoom foto imkansiz, direk bir isik kaynagini zoomluyorsak belki ben genel aksam indoor isik kosullarinda, iso400 ile yakalanabilecek 1/4 saniyeye iyi bir IS eslik ederse (mod2) kurtarabiliyoruz dedimdi.. bi de iyi nefes tutma. tabi ayni durumda f200exr iso 800 1/8 tercih ederdim. bu makinayla croplamadan 10mp iso400 20x30cm baski alacagim bakalim nasil olacak. (aksam tabi az isikta)
mboyaci, videoyu heyecanla bekliyorum. Bahsi geçmişken videoda el ile odaklama yapılabiliyor mu TZ7'de diye sorsam?
el ile focus tabi ki yok makinada..
bi kac fikrim daha olustu;
* ben video cekmeyi en rahat Intelligent modunda oldugunu gozlemledim.. kendi yapiyor ayarlarini ve basarili.. ama zoommacro kullanirken dikkat edin orta seviye zoomda TELE macro moduna gecmeyip min.2metre istiyor ve goruntu bulanik kaliyor, ama zoomu daha da artirirsaniz! telemacro mduna geciyor- bu yaziyi ve 2m-sonsuz focus araligi yazisini gorebilirsiniz ekranda.. * Motipn JPG pc icin diyor kitapciginda, hem uzerinde daha iyi oynama yapilir ustunde diye dusundum ama yok goruntude renk daha doygun avc modunda.. * convert ve cut icin xilisoft oneririm.. sizin onerebileceginiz baska ne programlar var? M boyaci mesela neyle birlestiricen o videolari? * video sirasinda bir elimle SOL aliciyi-mikrafonu kapatip konustum sonra tersini denedim.. pc de dinlerken stereo moduna aldim tum ayarlarimi ama farketmedi.. surekli 2 speakerdan da ses geldi. o 2 deligin icinde tek alici var acaba da x2 yapip stero olarak mi kodluyor diycem ama panasonic boyle bariz kandirmayi yapmaz.. b uyuk ihtimal 2 deligin icindeki alicilar arasinda izloasyon hic yok, sol deligi kapasam bile sesim icerideki 2 aliciya hemen hemen ayni gidiyor... yani stero olayi biraz lafta kaliyor.. ama su gercek alicilkar kaliteli ses kaliteli.. kodlama (ac3) zaten sikistirma miktarina gore kaliteli.. * 2. MACRO modunun ne ise yaradigini anlamadim! * Sadece 1 KERe oldu amaaa, video cekerken bi anda kayit durdu ve " SDcard not Enough Write SPEED" gibi birsey yazdi!! bendeki 8 GB transcend class6 neyse bi kewre oldu bi anlik sorun olmustur olmadi bi daha,, write speed daha dusuk olabiliyo okuma hizina gore bazen :)
gimmeluck kardeşim, ben teknik konulardan hiç anlamıyorum foto hususunda. Normal modda çektiğim resim, bunlara göre çok soğuk görünüyordu, açık renkliydi, bunlar insanın içini ısıtıyor, gün batımı modu kırmızı tonlarını artırıyor sanırım. tz7/zs3 'ün de gün batımını böylesine sıcacık çekmesi gayet yeterli geldi bana. Testlerde renk konularında başarılı olmuş bir makina zaten.
alttaki foto vivid de cekildi, sadece rrenklerin oldugu soldugu kapali havaalarda degil, gunes isigi alan durumlarda da kullaninca cok canli oluyor. ama zaten tonlarin cok canli oldugu gun batimi isigi gibi yerlerde kullaninca suluboyaya donusuyor resim
2. fotoda ise contrast farkini telafi icin pencere disina gore pozlama ayarliyip flash da patlatinca, denge saaglandi diye ornek olsun diye.. boyle sinirli bi tip diilim bilerek yaptim bu pozu EDIT: neyse manyak gibi gorunuyorum saka oldugu anlasilmaz simdi