Şimdi Ara

Sapphire HD 4890 Atomic: 1GHz'de çalışan ilk ekran kartı yolda!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
7.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD-ATi'nin Radeon HD 4890 ve 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ilk ekran kartı unvanına sahip Radeon HD 4770 modellerini tanıtması buna karşılık Nvidia'nın da GeForce GTX 275 modelini duyurmasıyla hareketlilik kazanan ekran kartı pazarına önümüzdeki günlerde hız aşırtma yarışı damgasını vurabilir. Phenom II işlemcileri için hız aşırtma yani overclock odaklı bir tanıtım kampanyası yürüten ve bu konuda isabetli bir karar verdiği arttırmayı başardığı pazar payıyla adeta doğrulanan AMD, benzer bir stratejiyi kıran kırana bir mücadelenin yaşandığı ekran kartı pazarında da takip ederek hem satış rakamlarını arttırmayı hem de mevcut pozisyonunu daha iyi bir noktaya taşımanın planlarını yapıyor.


    alt="Sapphire HD 4890 Atomic: 1GHz'de çalışan ilk ekran kartı yolda!"


    AMD-ATi hazırladığı resmi dökümanda, Radeon HD 4890'ın 1GHz ve üstü GPU hızlarını çıkabileceğini açıklamıştı!


    Geçtiğimiz ay ürün gamının tek grafik işlemcili en hızlı ekran kartı olarak Radeon HD 4890 modelini pazara sunan ve hazırladığı resmi tanıtım dökümanlarında kartın yüksek hız aşırtma potansiyeline sahip olduğuna gönderme yaparak, grafik işlemci çalışma frekansının 1GHz ve üstü hızlara çıkabileceğini iddia eden AMD-ATi'nin bu girişimi oldukça konuşulmuştu. Tabii kart ile yapılan denemelerde GPU hızının standart soğutucuyla bile 950MHz+ seviyesine çıkabilmesi, deneyimli kullanıcıların ince ayarlarla 1GHz gibi oldukça yüksek bir hıza çıkması kartın hız aşırtma potansiyeline yönelik önemli gelişmelerdi. Kaldı ki video incelemesini yaptığımız HD 4770 te 1GHz'e ulaşarak firmanın bu konudaki iddiasını pekiştirmişti.


    Kartların sahip olduğu yüksek hız aşırtma potansiyeli son kullanıcıların yanı sıra ekran kartı üreticilerinin de dikkat çekmiş olacak ki özellikle AMD-ATi tabanlı ekran kartı üreten firmalar arasında en yüksek saat hızına sahip model yarışı başlayacak gibi görünüyor. Haberlerimizde de belirttiğimiz üzere AMD-ATi'nin iddialı pek çok iş ortağı kapalı kapılar ardında özel tasarımlı ve ciddi derecede hız aşırtılmış yeni modeller üzerinde yoğun mesai harcamaktalar. Her ne kadar özel tasarımlı ilk Radeon HD 4890 modeli PowerColor cephesinden anons edilmiş olmasa da, fabrika çıkışı en yüksek saat hızına sahip model unvanını Sapphire'in Atomic serisi altında hazırladığı Radeon HD 4890 modelinin ulaştığı belirtiliyor.


    alt="Sapphire HD 4890 Atomic: 1GHz'de çalışan ilk ekran kartı yolda!"


    alt="Sapphire HD 4890 Atomic: 1GHz'de çalışan ilk ekran kartı yolda!"


    Ekran kartı üretiminde AMD-ATi'nin en büyük iş ortaklarından birisi olan Sapphire'in özel tasarımlı ve yüksek performanslı kimi modellerini Atomic serisi altında konumlandırdığını biliyoruz. Firmanın seriye kazandırdığı son üye ise dünyanın 1GHz'de çalışan ilk ekran kartı unvanına sahip olan Radeon HD 4890 Atomic oldu. Firmanın yeni modeli hem soğutucusu hem yüksek saat hızları hem de özel kutulaması ile dikkat çekecek gibi görünüyor. 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV790 GPU'sunun güç verdiği yeni modelin grafik işlemcisi 1GHz'de, bellekleri ise 4200MHz'de görev yapıyor. 1GB GDDR5 bellekle donatılan ekran kartı, 256-bit bellek veri yolu desteği ve 800x paralel işlem birimiyle birlikte geliyor.


    Grafik işlem biriminin yüksek çalışma frekansı aynı zamanda güçlü bir soğutucu gereksinimini de beraberinde getiriyor. Sapphire bu konudaki tercihini ise yüksek performans odaklı modellerinde bir süredir kullanmakta olduğu Vapor Chamber teknolojili özel çözümden yana kullanmış. Çift slot tasarıma sahip olan soğutucuda ısı iletim teknolojisi temel alınıyor ve ısı iletiminin daha hızlı ve efektif gerçekleşebilmesi adına ısı boruları kullanılıyor. Yüksek saat hızlarına rağmen özel soğutucu ile ihtiyaç duyulan soğutma performansının sağlandığı belirtilen ekran kartı aynı zamanda DirectX 10.1 ve Crossfire X teknolojilerine destek verirken, Unified Video Decoder 2.0 teknolojisiyle HD Video hızlandırma da yapabiliyor.


    alt="Sapphire HD 4890 Atomic: 1GHz'de çalışan ilk ekran kartı yolda!"


    alt="Sapphire HD 4890 Atomic: 1GHz'de çalışan ilk ekran kartı yolda!"


    Sapphire Radeon HD 4890 Atomic, serinin piyasadaki diğer üyelerinde kullanılan "bond" tipi çantayı anımsatan özel kutulamayla gelirken, yeni modelin fiyatlandırma olarak Radeon HD 4890 tabanlı benzer modellerden bir miktar daha pahalı olması bekleniyor. Tabii bu noktada firmanın yeni modelini, en iyisini elde etmek isteyenler için hazırladığını belirtmekte de fayda var. Sapphire'in kısa süre içerisinde raflardaki yerini alması beklenen Radeon HD 4890 Atomic modelinin yanı sıra MSI, PowerColor ve XFX gibi firmaların da yine 1GHz'de çalışan Radeon HD 4890 modelleri üzerinde çalıştığını ve yakın zamanda kullanıma sunmayı planladıklarını da belirtelim.








  • http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd4890_atomic/
    İncelemesi de var. Gpu 1050 Mhz'e Bellekler 1255MHz'e (5020mhz) çıkmış. Oyunların bazılarında GTX285'le kafa kafaya, bazılarında geçmiş. Ne kadardan giriş yapcak acaba Türkiye piyasasına?
  • 5xxx serisi sdandart 1 ghz üreri olur herralde
  • baya iyi oc olmuş kart.testeki diğer kartlarında oc li versiyonları olsa daha güzzel olurmuş ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 10 Mayıs 2009; 20:25:06 >
  • kral kart
  • Selamlar saygılar...Nividia 300 yolda.
  • kart 10 numara olmuş yaw
  • gtx 275 inde o.c. li modelleri çıkıcak bakalım hangisi daha öne geçecek?ama bu ekran kartıda bomba gibi geliyor hani!.
  • Bu ekran kartı piyasası böyle rakabetle gider bizim 5 ay önce aldıgımız dünya para vardigimiz kartlar tırt olur kalır. Bizde hayranlıkla bakarız keşke şu kart olsa falan diye ah ah
  • güzel bir kartmış keşke ülkemizde de görebilsek
  • Kart Diğer Kartlara Nazaran Fazla bir mutasyona uğramamış...
    ama performans olarak 1ghz hızına çıkabilen kart olduğu için büyük ilgi uyandıracağa benziyor
  • 1 ghz güzel değer en azından kulağa hoş geliyor..
  • fiyat ın makul seviyeye gelmesiyle extreme performans ürünü olacak bir kart
  • nvidia nasıl cevap vericek merak ediyorm. ama bundan iki tane alıp birleştirdinmi aman yarebbi. birde üstüne fizik kartı dadından yenmez
  • Kart çok şekil ama Türkiye'ye kaç paradan gelecek önemli olan bu ?

    Çantası bile kafadan 100 TL etkiler. Sanki içinden süikast silahı çıkacakmış gibi bir izlenim veriyor

    Edit: Harf eksikliği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnlineBulent -- 10 Mayıs 2009; 19:15:23 >
  • Kutusunu açık arttırma sitesinde satanlar çok olacaktır diye ümit ediyorum...
  • Bunlar hep göz boyama bilgisiz kullanıcılar için. Bir başka versiyonu için bkz. 2000 yılı alışveriş çılgınlığı



    850'den 1000 MHZ GPU'ya = + % 17'lik bir overclock.



    630 MHZ'lik GTX 275'e % 17'lik bir OC uygularsanız aynı sonuçları alırsınız (740 MHZ ile), yine çoğu oyunda daha yüksek performans verir.



    Bakalım kaç balık oltaya düşecek 1 GHZ muhabbetine merak ediyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yerroner

    Bunlar hep göz boyama bilgisiz kullanıcılar için. Bir başka versiyonu için bkz. 2000 yılı alışveriş çılgınlığı



    850'den 1000 MHZ GPU'ya = + % 17'lik bir overclock.



    630 MHZ'lik GTX 275'e % 17'lik bir OC uygularsanız aynı sonuçları alırsınız (740 MHZ ile), yine çoğu oyunda daha yüksek performans verir.



    Bakalım kaç balık oltaya düşecek 1 GHZ muhabbetine merak ediyorum.



    balık meselesi deil insanlar belli bir seviyenin üstünde olsun ama ati olsun diyerek de ati alıyor ati kullanmak farklı birsey bazı ekstraları ınsanları memnun edıyor ati iyi kart oc ile 285 i baya geride bıraktıgı oyun var

    crysis de basabas bence basarılı hatta 24 pipe ekleyip gtx 260 ı satısa 275 dıe sunmaktan 10 kat daha basarılı . bence


    iste tek gpu ati liderliğe oynuyor bence takdir edilmeli hemde fiyat avantajı ile..

    sadece görüntü de alısa geldıgım renkleri kullanmak icin bile ati kullanmayı düsünüyorum ilerleyen dönemde hatta dx11 kartları tamin edilenden kat kat basarılıda olabilir cünkü bilindiği gibi sp mimarisi en basından beri farklıydı ve oyunlarda optimizasyon istiyordu kendine ozgu her kart gibi..

    ama 11 ile tam uyumlu calısırsa asırı fazla sp etkisini daha fazla göstere bilir..


    gridde cok fark oluyor acaba neden



    + xbox360 da ati cok eski bir gpu su ile hala iyi isler yapıyor bunuda unutmamak gerek .. ati iyi dir ben ce gercek renk hıssıyatı veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Mayıs 2009; 20:24:52 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZartarxiS

    nvidia nasıl cevap vericek merak ediyorm. ama bundan iki tane alıp birleştirdinmi aman yarebbi. birde üstüne fizik kartı dadından yenmez

    dostum sen buraya hiç bakmadın heralde

    http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=478



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 10 Mayıs 2009; 21:16:46 >
  • Yahu bunun neresi çanta?
    Bildiğiniz önceki Atomic çantaların resmini sadece kutu üzerine basmışlar.
    Karta gelirsek, diğer atomic serileri gibi gayet sağlam bir kart olmuş, her zaman hoşuma gitmiştir zaten Sapphire'in Atomic serileri.

    Sapphire HD 4890 Atomic: 1GHz'de çalışan ilk ekran kartı yolda!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 10 Mayıs 2009; 21:23:43 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.