Şimdi Ara

Otomatik Vites Geri Kaçırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
78.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Toyota Corolla Otomatik M/M Elegance model araç aldım. Tek problemim yokuşlarda. Yokuşlarda gaz vermekte biraz geç kalınca geri kaçıyor. Yokuş çok yüksek ise kalkarken patinaj yapıyor. Kalkmasına kalkıyor ama kaydırmaktan korkuyorum. Toyota kitapçığında bu tip kalkışlar için el freni kullanın veya multi mode olduğu için düz vites gibi kullanarak kalkın yazıyor.

    İyi de ben böyle kırk türlü manevra yapacaksam niye otomatik aldım ki? Düz viteste yarım debriyaj ve gaz ile hiç kaymadan kalkıyordum. Ben zaten bundan kurtulmak istemiştim.

    Ayrıca, geçenlerde yokuşta geriye doğru giderek parktan çıkmak istedim. Bir anda araba öne doğru gitti. Eğer mesafe az olsa öndekine vurmuştum. Gazı verene kadar bu kadar öne kaçması moralimi bozdu.

    Madem tam otomatik değil o zaman neden hill-holder takmazlar bu araçlara? Sorduğumda sonradan da takılamazmış!!!

    Uzmanlar bu sorun için ne yapmamı önerirler??
    Teşekkürler...







  • www.sikayetvar.com sitesinde bu arabalarla ilgili yokuşta geri kaçırıyor şeklinde bir sürü şikayet vardı. Üretici firmanın verdiği cevap ta aynen şöyle oluyordu.

    Bu sistem şanzımanlı arabalarda geri kaçırma toleransı vardır. Yarım metre kadar geri kaçabilir.

    O yüzden şikayet edecek bir şey yok. Ya alırken araştıracağız. ya da aldıktan sonra pişman isek üç aşağı verip kurtulacağız. Sonuçta ayıplı mal değil. Adamlar açıkça belirtiyor.
  • Bu araçlarda az da olsa gaz tepkisi geç olduğu için vede yarı otomatik olduğu için geri kaçırma dediğiniz gibi çok oluyor
    Bu gaz tepkisini bir nebzede olsa ortadan kaldıracak bir cihaz var Sprint Booster 2 kademeli bir cihaz gaz tepkisini istediğiniz hıza göre ayarlaya biliyorsunuz bunu öneririm .

    Sprint Booster nedir?

    2003 model ve üzeri bir cok aracta gaz teli bulunmamaktadır, gaz telinin yerini basit anlatımla aracın boğaz kelebeğine sinyal gönderen bir potansiyometre almıştır. Sprint booster otomobilin gaz pedalı sensörü ile beyin ve boğaz kelebeği arasındaki sinyal transferini hızlandırarak aracınızın gaza daha tepkili olmasını sağlayan mucizevi bi parçadır.

    Aracınızdan beklediğiniz atak hareketlerini veya ilk gaz tepkilerini yarı sürelere indirgemektedir. Bu sayede örneğin Mini Cooper S de 0-100 akselerasyonu 0.7-0.9 saniye gibi hızlandırmaktadır ve düşük hacimli veya otomatik vitesli araçlardaki alt devirlerdeki hantallığı %80 oranında serileştirmektedir.

    Aynı zamanda Sakin kullanımlarda %5-10 yakıt ekonomisi de yapmaktadır. Tüm araçlara 5 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabilen bu ürün aracınızı bir kat daha sevmenizi sağlayacak.

    http://vimeo.com/12645186





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.