Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.100
Cevap
26
Favori
929.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • jrmemo Evet e-sata girşi USB olarak 'da kullanılabiliyor

cell@t , sıcaklıklar normal. Bende 1 saat full çöz ve detayda a.a da 8X deyken burnout oynadım, aynı değerlerdeydi sıcaklık.

Bu arada bişey soracağım. Sizin C bölümünde de anormal bir kayıp söz konusu mu? Vistadan mı acaba bu. C ye girin bölmediyseniz tabi böldüyseniz ne oldu bilemiyeceğim daha bölemedim de ben. Neyse işte C sürücüsü içindeki tüm klasörleri seçip özlelikelrden boyutuna bakın. DAha sonra C ye sağtuş ile diyip kulalnılan alana bakın arada baya bi fark göreceksiniz.

Benim C de 95 GB kulalnılıyor derken, C içindeki klasörlerin toplam boyutu 30GB. 465GB HDD nin tümü zaten. 9GB da recovery. kalan 450 küsür de C şu anda ama, fazladan bir 60GB kullanım söz konusu. Kafaı yedim dün ne varda bukadar yer kaplıyor diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 18 Mayıs 2009; 2:48:55 >

• 5920G'min durmadan servise gitmesi yüzünden bende bu aralar yeni laptop bakıyorum. 1 haftadır araştırıyorum ve yeni modellerden 4650 gDDR3 gibi bir ekran kartına sahip sadece HP var ilginçtir. (Samsung vs. de var ama onların da işlemcileri kötü, onlara bir de işlemci alsam zaten bununla aynı fiyat olacaklar) Artık 180 TL lik öğrenci kredimle taksit maksit bunu alıcam gibi gözüküyor. Yıllardır millete HP kazıktır, aman yaklaşmayın diyen ben, büyük ihtimalle HP alıcam :)) Hep bu atasözleri yüzünden

Her neyse, bu arada incelemelere baktım ve bir şey dikkatimi çekti. Bu modelde kullanılan HD 4650 mobility nin çekirdek ve bellek hızları düşürülmüş. HP, sanırsam bu meşhur ısınma problemleri yaşayan laptop ları yüzünden kaybettiği itibarını düzeltmek için ekran kartına da dadanmış. HD 4650 Mobility'nin bellek hızlarını düşürmüş sanırsam. Şöyle ki ; normalde gDDR3 HD 4650'nin bellek hızı 800 Mhz. Bu modelde ise 667 Mhz ile sınırlandırılmış. Belleklerin hızınızı 800 Mhz'e çıkartırsanız bence çok ısınmaz. HP bu ısınma durumunu minimum a indirmek için böyle bir adım atmış herhalde. Peki neden ekran kartının işlemcisinin hızını yavaşlatmamış ? Ati'nin bu yeni kartının 55 nm ile üretilmiş olmasından kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum. Düşürse de, düşürmese de sıcaklık neredeyse aynı olacaktır çünkü. Veya düşürülmemiş haliyle bile çok fazla ısınmadığını düşünmüş olabilirler. Aynı şekilde neden T serisi işlemci kullanmayıp P serisi işlemci kullanıldığı sorusu da bu ısınma olayıyla ceevaplanabilir bence. Dediğim gibi, eğer ki laptop ı alabilirsem ilk işim Ram'lerin hızını 800 Mhz'e çekmek olacak. 3DMark ve oyunlarda ciddi performans artışı yaratır diye düşünüyorum bu olay. o/c yapmayı düşünmüyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece ekran kartının ram lerini olmaları gereken yere getirmeyi düşünüyorum :) Öyle çok ısınma farkı yaratmazsa, üstüne bir de o/c yapılmış versiyonlarını da burada paylaşırız. Ayrıca eğer makineyi alırsam HDD'sini de değiştirmeyi düşünüyorum. Mevcut olanı çıkarıp bende var olan 320 GB Seagate Momentus 7200.3 modelini takıcam. O zaman değmeyin keyfime :)) Birde yine bende mevcut olan OCZ 2x2 GB 800 Mhz lik Ramleri takıp test etmem gerekecek. Benim şu anki laptop max. 667 Mhz desteklemesine rağmen, Ram leri 800 Mhz almıştım ve Ram lerimin Cpu-Z'ye göre 800 Mhz'deki timing leri 5-5-5-18 olarak gösteriliyor. Ne kadar doğru bilemiyorum. Cidden öyleyse, onu da değiştirebilirim. Nitekim bu laptop ta kullanılan Ram lerin timingleri 6-6-6-18 . Öyle ahım şahım bir fark olmasa da, elde olanı değerlendirmek lazım. :)

O kadar şey yazdım, şimdi almazsam olmaz. :) Ah şu PS3'üm bozulmasaydı da satabilseydim. Şimdiye siparişi vermiştim. Neyse ki yaz geliyor ve okul tatile girecek, fırsattan istifade taksit le alayım bari. Sırf yol parasını ayırsam 3 aylık taksidi karşılarım. Ondan sonra da PS3'ün taksitler bitecek zaten. Kasılmadan alabilirim galiba. Neyse, sanırım bu hafta bitmeden bende alırım bu laptop ı

Ek : Bu arada sistemde mevcut olan Vista 32 bit sürümünden 64 bit e geçmeyi düşünen arkadaşlar var. Olabilir mi kesin bir fikrim yok. Ancak ben 32 bitlik Vista sürümüne sahip olan Acer'ım ile Vista'nın tüm sürümlerini içinde barındıran MSDN özel sürümü DVD ile kurulum yaparken, CD Key'imi girdiğimde önüme 2 seçenek sunmuştu : Vista Home Premium X86 ve Vista Home Premium X64 . Vista Home Basic paketine sahip olan arkadaşımın bilgisayarında ise sadece Vista Home Basic seçeneği çıkmıştı. Dolayısıyla ben, bu CD Key lerin hem 32, hem de 64 bit lik Vista Home Premium sürümlerini kapsadığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulamadim -- 18 Mayıs 2009; 3:13:11 >

• isimbulamadim , hayırlı olsun şimdiden. OC skorlarını bekliyoruz. Ben pek kurcalayamıyorum tırsıyorum yeni diye makine Masaüstünde p4 2,0 işlemciyi 2,56 da çalıştırıyorum. Gerçi daha gider ama stabilite bozuluo bu seferde. İşlemciyi gözden çıkarttığım için verdim ayarı
  • notebook kullanicilari acaba ekran kartinin gpu ve memory hizlarini artirabilir mi ? en azindan sadece olmasi gereken memory hizini 667 degil de 800 yapabilir misin? normal degeri cunku 800 mhz..

4670 in gpu hızına gore 675 gpu da stabil olur buyuk ihtimal yani: GPU CLOCK=675 MEMORY=800 YAPIP 3DMARK06 PUAN SS ALABILIR MISINIZ?

NOT: voltaj degerlerini artirmadiginiz icin, bu islemleri yaparken sicaklikta onemli degisiklikler olmaz..

ATITOOL bu konuda yardimci olabilir sanirsam:
    http://www.techpowerup.com/downloads/436d/ATITool_0.26.exe

simdiden tesekkurler..
  • arkadaşlar bu 1115 ten bı sorun falan cıkıyormu memmunmusunuz ben karar verdım alacamda birde windows7 yuklucem buna komple biçimlendırıymı c yı d yı recorvyryı zaten en başta vistasını kurudurup recorverini alacam snra d yı sılıymı sılmıymı ?
  • Bence silme recorvyi fln tam oturmadan win7 ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: _EngiN_

quote:

Orjinalden alıntı: cell@t

arkadaşlar ses sorununu çözdüm.

sorun IDT audio konsolundan kaynaklanıyor. 10 sn kullanılmadığında haporlörleri kapatıyor. çözüm işe IDT audio konsolunu açın sağ altaki nota işareti gibi olan simgeye tıklayın. tercihlerden ayarlar ve ordanda genel sekmesine gelin oradaki harici ampflikatör kapatmasını etkinleştiri kaldırın. hepsi bukadar artık sesiz sedasız kullanabilirsiniz bilgisayarınız. bu özellik 10 sn içinde haporlörleri kapattığı için kapatıp açarken yük birikmesi sonucunda bazı istenmeyen sesler ortaya çıkabiliyor.
    şuan itibariyle bu bilgisayarın tek sorunu olan ses sorununuda hallettik.

arkadaşlar bende dün aldım makinayı red alerd 3 ü harika oynatıyor:D crysis i denemedim daha.. ya şu cızırtı sorununu nasıl yapcaz IDT audio konsolu nerede yaa ne olur tarif edin onu bi bulsam gerisi kolay galiba:D

bilgisayarın tek eksisi bence camerası kötü :D

• görev çubuğunda nota işaretine benzeyen bir simge var koyu lacivert. Ona çif tıkla açılır gerisini analtmış zaten cellat.

Camerası benim hoşuma gitti vallaha. Zifirt karanlıkta bile net görüntü sağlıyor ama isoyu fazla arttırıyor biraz parlıyor yüz. Aslında aarı vardır onunda ama kurcalamadım. Bide hp nin porgramı var kamera programı. AÇın bakın bi çok ilginç bi olay var. İlk defa görüyorum, değişik animasyon resimler var ve kamerada hangi yüz haraketini yaparsınız aynısnı yapıyor çok değişik bişey ya
  • Arkadaşlar bilgisayarı ilke aldık açtık ve açtığımız gibi recovery ile çift katmanlı dvd ye kaydettik recoveryimizi. Bundan sonra ben pc ile gelen home premiumu ve D yi recovery olarak görmek istemediğimden vista ultimate kurucam. Yani demek istediğim recovery aldıktan sonra D ye ayrılan 9 gb lık recovery kısmını silsem bir sorun olur mu ? Sonuçta recovey çift katmanlı dvd mizde olucak... Ne dersiniz ?
  • _EngiN_ , bu konuda bişey diyemiyeceğim. Aa home premium güzlemiş ya ben 3 kere ultimate kullandım hiç bi farkını göremedim doğrusu. Vista başlı başına bi sorun zaten keşke win7 desteği verse HP
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

_EngiN_ , bu konuda bişey diyemiyeceğim. Aa home premium güzlemiş ya ben 3 kere ultimate kullandım hiç bi farkını göremedim doğrusu. Vista başlı başına bi sorun zaten keşke win7 desteği verse HP

Anladım dostum. Teşekkürler. Ama ben de şöyle bir şey var nedense herşeyin üstünü istiyorum yani vistanın da en üstü olan ultimate yi

Nasıl yanibizim bu pc lere windows 7 kuramıyacak mıyız ? Vista driverları, win7 ile uyumlu diye biliyordum ben..

• Destek derken ücretsiz win7 anlamında dedim. Yoksa driver konusunda sorun yaşamayız(inşallah)
  • yazılımcı sana bir pm gönderdim yardımcı olursan sevinirim.
  • Yazılımcı Online muhtemelen bilgisayar otomatik olarak geri yükleme noktası oluşturuyordur.geri yükleme noktası oluşturup oluşturmadığını şuradan bakabilirsin.Bilgisayarım> sağ tıkla özellikler>sol tarafta gelişmiş sistem ayarları>sistem koruması.eğer harddisk üzerinde işaretleme imleci varsa geri yükleme noktası oluşturuyordur ki muhtemelen vardır.o imleci kaldır dedikten sonra uygula,tamam de ve tekrar yeniden başlat.artık geri yükleme noktası oluşturmayacaktır.gelelim geri yükleme noktası dosyalarına.eğer geri yükleme dosyalarını kaldırmak istiyorsan (ki en az 30-40gb yer açılacaktır) Ccleaner proğramını yükle ve Ccleaner proğramını çalıştır.sol tarafta araçlar>system restore ye tıkla.burada ne zaman ve ne kadar geri yükleme dosyası oluşturmuş görebilirsin.bunları silmek istersen silmek istediğin geri yükleme noktasını tıkla ve alt tarafta revome(kaldır) seçeneğine tıkladığın zaman silecektir.ayrıca Ccleaner proğramı bilgisayarda olmazsa olmaz proğramları içerisinde diye düşünüyorum.bilgisayardaki gereksiz tüm dosyaları siliyor.proğram ekle kaldırdan kaldıramadığınız proğramları kaldırabilirsiniz.bende bu bilgisayarı alacaktım ama compaq mini 701et aldım.şimdilik tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor bu küçük kerata.fakültedeki arkadaşların hepsi gözlerini ayıramıyor.bir gün nazar değecek diye korkuyorum
    SAYGILAR
    quote:

jrmemo Evet e-sata girşi USB olarak 'da kullanılabiliyor

cell@t , sıcaklıklar normal. Bende 1 saat full çöz ve detayda a.a da 8X deyken burnout oynadım, aynı değerlerdeydi sıcaklık.

Bu arada bişey soracağım. Sizin C bölümünde de anormal bir kayıp söz konusu mu? Vistadan mı acaba bu. C ye girin bölmediyseniz tabi böldüyseniz ne oldu bilemiyeceğim daha bölemedim de ben. Neyse işte C sürücüsü içindeki tüm klasörleri seçip özlelikelrden boyutuna bakın. DAha sonra C ye sağtuş ile diyip kulalnılan alana bakın arada baya bi fark göreceksiniz.

Benim C de 95 GB kulalnılıyor derken, C içindeki klasörlerin toplam boyutu 30GB. 465GB HDD nin tümü zaten. 9GB da recovery. kalan 450 küsür de C şu anda ama, fazladan bir 60GB kullanım söz konusu. Kafaı yedim dün ne varda bukadar yer kaplıyor diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selazkopat61 -- 18 Mayıs 2009; 19:59:12 >

• Bişey soracağım. Sizin C bölümünde de anormal bir kayıp söz konusu mu? Vistadan mı acaba bu. C ye girin bölmediyseniz tabi böldüyseniz ne oldu bilemiyeceğim daha bölemedim de ben. Neyse işte C sürücüsü içindeki tüm klasörleri seçip özlelikelrden boyutuna bakın. DAha sonra C ye sağtuş ile diyip kulalnılan alana bakın arada baya bi fark göreceksiniz.

turkay23

selazkopat61
    tam cevap gelmedi diye tekrar yazdım ki cevap vermişin bakacağım birazdan sağol hayırlı olsun sana da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 18 Mayıs 2009; 19:02:14 >

• teşekkür ederim yazılımcı online, darısı sizin başınıza ayrıca sorunun geri yükleme noktası oluşturup oluşturmadığını baktıktan sonra bizimle paylaşırsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selazkopat61 -- 18 Mayıs 2009; 20:55:32 >
  • Merhaba
    Bende bu modeli araştırıyorum bir arkadaşım için anladığım kadarıyla genel olarak memnunsunuz
    Ama yine memnuniyetlerinizi yazarsanız daha çok bilgilenmiş olurum içinizde yaklaşık 15 gündür kullananlar var.....
    Eğer bu bilgisayarı alırsak nelere dikkat etmeliyim ve aldıktan sonra neler yapmalıyız...
    Teşekkürler.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecker -- 18 Mayıs 2009; 19:30:22 >
  • Evet hocam dediğin gibiymiş. Önceden bilmiyordum öğrenmiş oldum. işareti kaldırınca uyarı verdi birdaha hiç geri yükleme noktası oluşturulmayacak ve oluşturulmuş olanlar silinecek diye. Tamam diyince biraz bekledi ve sonra baktım şimdi boş disk alanı 420GB gösteriyor

Lazım olur mu bilemem daha onca 1 defa kullanmıştım xpde bir kere daha işim düştü kullanmak istemiştim geri yükleyememişti. XP de de durum aynı onda hiç fark etmemiştim şimdi onda da kapatacağım. Çalışmıyor zaten adam gibi
  • yazılımcı online bence ACRONİS MANEGER proğramı ile yedek aldıktan sonra geri yükleme noktasına hiiiç gerek yok.bütün proğramlarını ve oyunlarını yükle ve bu proğram ile yedek al.yedek aldıktan sonra da winrar ile bölüp dvd ye kopyala.birşey olduğunda dvd deki yedekten faydalanırsın.şu anda en güncel olanı da ACRONİS MANEGER 12.hepinize güle güle kullanmak dileğiyle arkadaşlar.şahsen hala gözüm bu notebook ta.
    quote:

Evet hocam dediğin gibiymiş. Önceden bilmiyordum öğrenmiş oldum. işareti kaldırınca uyarı verdi birdaha hiç geri yükleme noktası oluşturulmayacak ve oluşturulmuş olanlar silinecek diye. Tamam diyince biraz bekledi ve sonra baktım şimdi boş disk alanı 420GB gösteriyor

Lazım olur mu bilemem daha onca 1 defa kullanmıştım xpde bir kere daha işim düştü kullanmak istemiştim geri yükleyememişti. XP de de durum aynı onda hiç fark etmemiştim şimdi onda da kapatacağım. Çalışmıyor zaten adam gibi

• Mahşallah de hocam Dediğin programı biliyorum norton ghost gibi image alıyor sonra tekrar yüklüyorsun format atmaya gerek kalmadan. Recovery olayına benziyor. Boş bir zamanımda yapacağım bişeyler
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.