Şimdi Ara

Microsoft kullanım yaygınlığı açısından Windows 7'ye güveniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yüksek sistem gereksinimleri ve yazılım-donanım uyumluluğu noktasındaki kimi sıkıntılar nedeniyle kurumsal pazarda bazı zorluklar yaşayan Windows Vista'nın aksine yerine geliştirilen ve Beta-RC versiyonları kullanıcılar tarafından olumlu eleştriler alan Windows 7 işletim sisteminin kullanım yaygınlığı açısından Vista'nın çok üzerinde bir başarı sergileyeceği iddia ediliyor. Microsoft Tayvan'daki kaynaklar, Windows 7'nin kurumsal pazarda daha büyük başarı göstereceğini tahmin ediyorlar.


    Windows Vista Business ile iki yıllık süreç zarfında %20-25 kullanım yaygınlığına ulaşan Microsoft, Windows 7 ile bu rakamın çok daha yukarısını beklediğini bildiriliyor. Yayımlanmaya Aday sürümü kısa bir süre önce genel kullanıma açılan 7. jenerasyon Windows işletim sisteminin, kullanıcı dostu ara birimi ve düşük sistem gereksinimleriyle bilgisayar pazarına da yeni bir soluk getirmesi beklenirken cevabı merakla beklenen sorunu ise yeni işletim sisteminin resmi lansman tarihi?


    Yılın ikinci yarısında anons edilmesi beklenen Windows 7 işletim sisteminin Eylül ya da Ekim aylarında lanse edilebileceği üzerinde duruluyor.








  • Şu 1GB bellek işini hâlletseler iyi olur. Büyük tepki görüyor bu 1GB meselesi. 512MB'a küçültmek çok daha büyük ilgi odağı olmasını sağlayacak.
  • 1gb normal bence o kadar özellik görsellik falan
  • 1 GB bence makul. Ben yaklaşık 2 senedir sattığım makinelerde minimum 2 GB ram kullandım. Bence windows 7 de 32bit'te 4GB sınırını aşmaları gerekiyor. asıl can alıcı nokta bu. reel olarak en azından 8GB'ı çalıştırsalar iyi olacak. teknik açıdan bu mümkün mü bilmiyorum gerçi. vista sp1 de sadece görüyor ama fiziksel olarak çalıştırmıyor. müşteriler artık 4GB ve üstü ramlere yönelmeye başladı çünkü.
  • 32bit ile 4gb ve üstü teknik olarak imkansız, çünkü 32bitin matematiksel hesaplamasına yetmiyor, google da ufak bir araştırmayla neden mümkün olmadığını rahatlıkla bulabilirsin ;)
  • Evet ne yazık ki 32 bit OS ler 4gb ın üzerinde bellek adreslemesi yapamazlar.bu teorik bir sınır...O nedenle ben de win7 nin 64 bit ini kurdum...

    ufak bir bilgi daha bazı yöntemlerle 32 bitlik server OS ler 36 bit adresleme de yapabiliyor....Ama sadece bazı server OS ler bunu destekliyor....

    zaten 32 bit artık yolun sonuna geldi...gelecekte tahminim OS ler sadece 64 bit çıkar herhalde...o nedenle artık 64 bit e geçmek lazım....bir devir kapandı vay bee...
  • teşekkürler arkadaşlar bilgi için...
  • Artık 64 bitlik işletim sistemlerinin standart olma zamanı geçti, 32 bitlik işlemci bile piyasada kalmamışken yazılımların donanımlara yetişememesi normal değil. Acilen 64 bit'e geçiş yapmak gerek. Belki piyasadaki yazılımların büyük çoğunluğu 32 bit için yazılmış ama iyi bir emülatörle bu da halledilebilir.
  • Artık MS piyasadaki egemenliğini yazlımların tamamen 64 bite taşınması yönünde kullanmalı. Buna bir sonraki işletim sistemini yalnızca 64 bit olarak piyasaya sürerek başlayabilirler. 4 GB bellek ve 64 bit işlemci artık lüks olmaktan çıktı.
  • windows 7'den sonraki işletim sistemlerinin(windows 8(?)) artık sadece 64 bit olması bekleniyormuş
  • Arkadaşların mantıklı yorumlarına katılıyorum, artık 64 bit OS'ler gerekli . işletim sistemlerinin de hem x64 kodlarına hem de çoklu CPU çekirdeklerine doğal tepkiler vermeliler, bence 64 bite geçiş bile çok sancılı oldu! yazılımsal yetersizlikten dolayı normal kullanım yapılamaması çok yazık bence.Teknoloji devleri 6-8-12 çekirdek işlemciden bahsederken bir kısım(çoğunluğu bizim sürekli kullandığımız oyun, program, vb.) hala tek çekirdek ve 32bit sınırını aşamamış durumda.
  • microsoft un bizlere olan güvenini boşa çıkarmayacağız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sertacaygun

    Şu 1GB bellek işini hâlletseler iyi olur. Büyük tepki görüyor bu 1GB meselesi. 512MB'a küçültmek çok daha büyük ilgi odağı olmasını sağlayacak.


    1gb makul ama sistemi düşük kullanıcıların xpden vazgeçmemeleri için bir neden bu 1gb ram meselesi.

    xp severlerden dolayısı ile düşük sistemlilerden ''1gb ram ne ya xp 256mb ramle bile çalışıyor'' gibi cümlelere hazırlıklı olsun microsoft.

    eğer aşağıya çekmezse w7 vista kadar kötü olmasada xpyi tahttan indiremeyebilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycna -- 12 Mayıs 2009; 21:51:05 >
  • beyler win7 kullanabilirlik acısından baktıgımızda vistadan dahamı iyi/rahat yoksa farkının az olcagı hakkında daha net bir bilgi mevcutmu?
  • Arkadaşlar acil yardım lütfen windows 7 kurdum ama etkinleştirmem gerekiyor ve yapamadım bilen varsa yardım etsin çok acil lütfen arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.