Şimdi Ara

Kindle DX; Amazon popüler e-Kitap okuyucusunu yeniledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Amazon yaptığı açıklama ile popüler elektronik kitap okuyucusu Kindle'ın yeni versiyonunu duyurdu. Kindle DX isimli yeni model, 264 x 182.8 x 9.6 mm boyutlarında ve 535 gram ağırlığında. 9.7" (1200 x 824) büyüklüğünde 16 tonlu E-Ink ekrana sahip olan yeni modelin, gazete ve dergi gibi grafik ağırlıklık içerik görüntülemede bir önceki modele göre daha başarılı olacağı belirtiliyor. Entegre PDF okuma özelliğine de sahip olan yeni model ayrıca Adobe Reader Mobile teknolojisinden de faydalanıyor.


    Otomatik döndürme özelliği ile kullanıcıların cihazı kullanım moduna göre içeriği ayarlayabilen Kindle DX ile birlikte 3.3GB'lık kısmı kullanılabilir olan 4GB'lık depolama alanı sunuluyor. 3g desteğine sahip olan aynı zamanda stereo hoparlörleri, 3.5mm kulaklık girişi ve USB konnektörü de bulunan Kindle DX'in hem kişisel hem de profesyonel kullanım da etkili olacağı belirtiliyor. Elektronik-kitap dünyasının en popüler cihazlarından biri olan Kindle'ın yeni versiyonu Kindle DX, 489$'lık fiyatla ön-siparişe girerken satışına yaz aylarında başlanacak.









  • DRMsiz PDFleri okuyorsa güzel bir gelişme ama çok pahalı. Ayrıca cihazın hedef kitlesi üniversite öğrencileri gibi büyük ve detaylı bilgi gösterebilen bir ekrana ihtiyaç duyan kişiler. Bir üniversitede eğitimde kullanılan kitapların Kindle'a geçirilmesi için pilot çalışma başlatılmış. Malum Amerika'da okul kitapları kar marjı oldukça yüksek bir piyasa, ikinci el kitap satışını da engellemeye çalışıyorlar. Ama cihaz genel kullanıcılar için fazla ağır ve büyük olmuş. Daha ucuz, küçük, ekranı daha hızlı yenilenen ve bütün özellikleri Amerika dışında da çalışan rakiplerini merakla bekliyoruz.
  • ekranın büyümüş olması çok iyi.
  • 1 kg Mini Dizüstü taşımayı tercih ederim hem daha fonksiyonel.
  • Harika alet, kitap okumayı seviyorsanız ve okuyabileceğiniz kitapların maliyetini düşününce fiyat ucuz bile.
  • ekranı görürseniz dizüstü ekranları gibi değil, rahat okunabiliyor
  • Ekranı LCD ekranlar gibi arkadan aydınlatmalı olmadığı için gözü yormuyormuş. Ki saatlerce ekrana şuursuzca bakıp kitap okumayı düşünenler için en önemli özellik şüphesiz bu. Ayrıca dizüstüler gibi bacağınıza koyup dik bir şekilde ekrana bakmak zorundada değilsiniz. Aleti evire çevire çok rahat bir biçimde, aynen kitap gibi okuyabilmek mümkün. Bu kadar hareket esnekliğine hangi netbook sahip ? Ekranı yan yatırdığında kitapta dönüyor vs.

    Ayrıca en önemlisi (burada belirtilmemiş ama) , hangi netbook veya notebook ta batarya 2 hafta dayanabiliyor ?
  • mürekkep ve kağıt kokusunun yeri başka.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 18arif

    mürekkep ve kağıt kokusunun yeri başka.

  • quote:

    Orjinalden alıntı: isimbulamadim

    Ekranı LCD ekranlar gibi arkadan aydınlatmalı olmadığı için gözü yormuyormuş. Ki saatlerce ekrana şuursuzca bakıp kitap okumayı düşünenler için en önemli özellik şüphesiz bu. Ayrıca dizüstüler gibi bacağınıza koyup dik bir şekilde ekrana bakmak zorundada değilsiniz. Aleti evire çevire çok rahat bir biçimde, aynen kitap gibi okuyabilmek mümkün. Bu kadar hareket esnekliğine hangi netbook sahip ? Ekranı yan yatırdığında kitapta dönüyor vs.

    Ayrıca en önemlisi (burada belirtilmemiş ama) , hangi netbook veya notebook ta batarya 2 hafta dayanabiliyor ?




    Eğer "şuursuzca" lafın bana ise SAÇMA, işi yazılım olan veya bilgisayar başında bütün gün yazı okumakla geçiren bir çok insan ve meslek grubu var yani Pc den yazı okumak kadar doğal bir durum yok, zaten cihazların en önemli özelliklerinden birisi bu (e-mailler, word, Pdf gibi dökümanlar, internet sayfaları... v.s v.s v.s), Ayrıca ıssız adada yaşamıyoruz sanırım 2 hafta içinde mutlaka bi yerde elektrik denk gelirde şarz ederiz heralde yoksa edemezmiyiz Daha fonksiyonel bir cihaza aynı parayı vermek duruken, böyle uyduruk bi cihaza 489$ vermek asıl şuursuzluktur şeklinde birşey yazmayı bilmiyormuyum ama yazmıyorum değilmi. Yazmadan önce renklerin, zevklerin ve ihiyaçların değişeceğini düşünüp, yazdıklarımızı akıl süzgecinden geçirerek yazarsak sevinirim, herkesin düşüncesi kendini bağlar ama yapılacak eleştiri varsa SAYGI çerçevesi içerisinde olmalı. Forumların maksadı bu değilmidir...




  • Niye size şuursuz diyeyim ki ? Bunu da nereden çıkardınız anlamadım. Şu anda cidden hayretler içerisindeyim :) Bana akıl süzgecinden geçirin diyorsunuz ancak kendiniz benim yazdığım yorumu tam olarak okumayıp,akıl süzgecinden geçirmemişsiniz gibi görünüyor. "Şuursuzca ekrana bakıp kitap okumayı düşünen" den kastım kitap okurkenki göz hareketlerinizin azlığı ve yavaşlığı dolayısıyla ekrana neredeyse sabit bir şekilde bakmaktır. Ki böylesine parlak bir ışık kaynağına bu kadar dikkatli ve neredeyse sabit bir biçimde bakarsanız, tüm göz kusurlarına maruz kalabilirsiniz.İlk mesajımdaki alındığınız cümleden "bir önceki cümlemde" de belirttiğim gibi bu aletin ekranı normal LCD gibi ekranlardan farklı olarak arka aydınlatmasına sahip olmadığı için, herhangi bir göz kusuru yaşanma ihtimalini çok aza indiriyor. Ayrıca göz kusuru yaşanmasa bile gözün yorulmasını da bilindik ekranlara göre minimuma indiriyor. Ki kitap okuma işlemi de öyle 15 dk okunup kapatılan bir şey değil ? (Sizin için belki öyle olabilir ancak genele vuruyorum) Hazır kitap okuma süresinden bahsederken göz konusundan direkt olarak 2 haftalık şarj süresine geçiyorum. 2-2.5 saat dayanabilen bataryalarda, parlak ekranlarda, hem aletin, hemde sizin hareket özgürlüğünüzün çok kısıtlandığı bir laptopta kitap okumak mı daha iyi olur ; aynen bir kitap gibi hareket özgürlüğünüzün neredeyse sınırsız olduğu, uzun yolculuklarda lazım olabilecek/ her durduğunuz yerde şarja duyulan ihtiyacı minimize edecek kadar dayanıklı bir bataryaya sahip, en önemlisi "sağlık" açısından çok çok daha az zararlı bir alette kitap okumak mı daha iyi olur ? Öncelikle buna cevap vermenizi temenni ediyorum...

    Ben bu ürünü normal şartlar altında almam. Çünkü kitabı elektronik olarak okumaya çok alışamamış birisi değilim. Ama elektronik olarak kitap okuyacak olsam, alacağım alet kesinlikle bu veya buna benzer bir ürün olurdu. Hem rahatlık açısından, hemde sağlık açısından. Sırf zararsız olduğu için 400-500 dolar veririm ben bu ürüne. (Başkalarını bilmem ancak gözümün sağlığı için değil 489$, 489999$ bile veririm.) Ayrıca kısa bir hesap yaparsak :

    1 kitap 10 TL diyelim. Aletin fiyatına da 1000 TL. Bir anda 1000 TL vermek çok yüksek gibi görünüyor değil mi ? Halbuki 100 tane kitapta 1000 TL ediyor. Şahsım adına 2-3 senede 100 tane kitap okuyan bir insanım. Dolayısıyla 1000 TL zaten vermişim. (Hatta çok daha fazlasını) Şimdi bunu alıp 5-6 sene boyunca kullansam zarar mı ederim kar mı ? Ben söyleyeyim. Yaklaşık olarak 1000 TL kar elde ederim.

    Önceki yazmış olduğum yazıyı 2-3 defa baştan aşağıya tekrar okudum. Hala neden alındığınızı anlayamadım. Orada genel bir yorum yapmakla beraber ürünün DH'de verilmeyen özelliklerini anlatmaya çalışıyorum. Yorum yapmadan önce başkalarının yorumlarını okumak gibi "kötü" bir alışkanlığım olduğu için de sizin mesajınızıda okumuşum. Dediğiniz dizüstü olayı aklıma takılmış, benden sonrakileri daha kolay aydınlatabilmek için Kindle'la karşılaştırabilecek bir ürün bulmuşum. En nihayetinde karşılaştırmışım. Ne olmuş yani ? Ayrıca ben o mesajımda kimseyi hedef olarakta seçmemişim. Kalkmışsınız bana "saygı" dersi veriyorsunuz. Ben bu foruma adım attığımdan beri bana küfür eden kullanıcılara bile saygıyla yaklaşmaya çalışmış birisiyim. Bu konuda da ne kadar başarılı olduğuma ben karar veremem ancak bu lafınız açıkçası beni üzdü. Kendinizin yanlış anlamış olabileceğini hesaba katmayıp, daha benden bir savunma bile gelmeden, beni "saygısızlıkla" ve "düşünmeden yorum yapmakla" suçlamak ne kadar saygılı bir davranış sorarım size ?




  • E-ink ekranların temel özelliği ekranı bir kere oluşturduktan sonra sayfayı değiştirene kadar elektrik harcamaması ve normal kağıt gibi davranması. Yani aslında bu tür ekranların pil ömrü saatle, günle değil gösterilen sayfa sayısıyla belirleniyor. Bunun dışında cihazı çalıştıran işlemci vb. parçalar da minimum elektrik harcayacak şekilde seçiliyor.

    Netbook karşılaştırmasına gelince bence anlamsız bir tartışma, birbirimizi kırmayı gerektirecek bir durum yok ortada. Ben duruma göre günün yarısından çoğunu ekran karşısında geçiren bir insanım. Göze kalıcı bir etkisi olmasa ve alışmış olsam da gözü yormadığını, ertesi gün uyandığımda etkisini hissetmediğimi iddaa etmem saçma olur. Gelecekte karma yani video/normal kullanım için LCD, belge görüntüleme için e-ink gibi davranan ekranlı netbooklar çıktığında onları tercih edebiliriz ama şu anda kullanım alanları çok farklı. OLPC projesini incelerseniz bu mantıkla çalışan prototip sayılabilecek bir ekranı olduğunu görebilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.