Şimdi Ara

Xbox Live MTU 1364 Sorunu. Lütfen Yardım edin.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 1 hafta önce Airties air 5050 modem aldım.

Yeni modemle bugün live a bağlanamadım. Yeni modemle diyorum cünkü eski modemimde böyle bir sorun yoktu.

Öncelikle şunu söylim yeni modemimle internete PC ve Playstation 3 üzerinden (PSN) sorunsuz bağlanırken XBOX 360 ile Live a bağlanamıyorum.

Bağlantıyı test ettiğpimde şu hata mesajını alıyorum:

"Your network Doesn't have a sufficient MTU setting. XBOX live requires a minimum MTU setting 1364.

Bende modemi kontrol ettim. MTU ayarım zaten 1364 ün üzerinde. (1492) Sonra ayarı 1364 e de getirdim. Ama aynı hattayı alıyorum.

Ne yapmam lazım arkadaşlar ?

Not: Xbox360 modeme ethernet kablosu ile bağlı.

• İlgili ayarı 1499 yapmayı dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rds

İlgili ayarı 1499 yapmayı dene.

Kardeş denedim. Ama olmadı. Sorun ne acaba anlamadım ?

Bir çözümü yok mu ?
  • Modeminden direk Xbox360'ina bagladinmi? Sadece Xbox360'a! Live'a giris yapabiliyormusun?
    Sonrada Pc+Xbox360 dene...eger calisiyorsa ustune son olarak Ps3'u bagla. Calismiyorsa modemin kitabini ac ve okumaya basla...MTU (Maximum Transmission Unit) hakkinda ayar bilgileri yazmasi lazim.
  • O zaman son önerim ilgili ayarı 1500 yap. Bu sefer çalışacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rds

O zaman son önerim ilgili ayarı 1500 yap. Bu sefer çalışacak.

Hocam sorunumla ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.

1500 yaptım ama gene olmadı. Xbox da configure network yaptığımda modemden IP leri aldığını görüyorum ama Live a bir türlü bağlanmıyor.

Modemi de garantiye yollayamam PC de PS3 de sorun yok.

Hocam ne yapayım ben ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasTek -- 7 Mayıs 2009; 22:53:06 >
  • Arkadaşlar aynı sorunu Arties 6271 modemimle yaşıyorum. Xbox Live için MS sitesinde belirtilen portları açtım. MTU değerini 1500'e getirdim. Konsoldaki DNS ayarlarını 4.2.2.3 - 4.2.2.4 e getirdim ama hala aynı hatayı vermeye devam ediyor. Resimlerle yaptığım işlemleri göstereyim bir yerde hata varsa lütfen düzeltiniz.

Port açma işlemindeki bilgiler;

Xbox Live MTU 1364 Sorunu. Lütfen Yardım edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 UPDATE SORUNU ACİL BAKIN
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bence modemlerinizin güncel firmware'leri var mı bi araştırın, ayarları doğru yapsanız da sıkıntı yaşanıyorsa sorun firmware tarafından kaynaklanıyor olabilir.
  • Firmware yapmayı denedim. Firmware yüklendi işareti olarak modem res atıyor(ama sonradan baktığımda hala eski sürümü gösteriyor) ve sonrasında Xbox Live'dan Test Connection'a geldiğimde bu sefer MTU hatası almadım. Xbox Live bağlantısı yapılırken birden kesiliyor ve modem reboot pls after 30 seconds felan bir şeyler diyor. Bir kaç kez denememe rağmen hep aynı hatayı veriyor.

Bir kerede sorun çıkmadan rahat oyun oynayabilsem ama nerde
  • Bende biri'nin verdiği adsl2+ için olan modemi kullanıyorum.Xbox bi türlü görmedi modemi...en sonunda linkys in kablolu modemini aldım 50 küsur tl şimdi problemsiz bağlanıyorum.Live konusunda airties i pek tavsiye etmem.Wireless adaptör almama rağmen bir türlü bağlantı yapamadım.Benimkide 6271.Yaklaşık 4 tane network kablosu aldım sorun kablodadır diye bişi deişmedi.Sabit ip verdim gene olmadı.Problem xbox ın modemi görmemesi.Dediğim gibi vatana git ufacık bi modem var adsl2 için live e bağlanırken onu kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chetaci -- 3 Haziran 2009; 20:34:10 >
  • Anlaşıldı durum sorun genel olarak Airties'larda. O zaman 1 ay live sız oynayacağım. Artık memlekete gittiğimde Zyxel modeme takarım.

Yardımlarınız için teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: chetaci

Bende biri'nin verdiği adsl2+ için olan modemi kullanıyorum.Xbox bi türlü görmedi modemi...en sonunda linkys in kablolu modemini aldım 50 küsur tl şimdi problemsiz bağlanıyorum.Live konusunda airties i pek tavsiye etmem.Wireless adaptör almama rağmen bir türlü bağlantı yapamadım.Benimkide 6271.Yaklaşık 4 tane network kablosu aldım sorun kablodadır diye bişi deişmedi.Sabit ip verdim gene olmadı.Problem xbox ın modemi görmemesi.Dediğim gibi vatana git ufacık bi modem var adsl2 için live e bağlanırken onu kullan

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Peki Linkys'in kablosuz modemini alıp kullansak sorun ortadan kalkar mı yoksa sorun illa kablosuz modem kullanmak mı acaba?

Çünkü ben netbook da kullanıyorum aynı zamanda, kablosuz olması lazım. Önerileriniz neler?

• baba sen hastamısın niye benzer konulara cevap yazıp duruyorsun
  • Cevap almak için, ama cevap veren yok. Bu şekilde yazmak yerine sorunuma bir öneride bulunabilirsin. Önerin yoksa, yazmana da gerek yok sanırım.
  • AirTies Air 6271 Var bendede

1-Pcnin İpni Sabit Yap Xboxunkinide sabit yap çakışma olmasın
    2-Portları Aç

bende bunları yapdıkdan sonra live bağlantısı mümkün oldu
  • Berkin G kablosuz modem aldım, şimdi giriyor XBOX live'a; ama modem 20 dakikada 1 bağlantı gidiyor geliyor. Ya modemde sorun var ya da internet sağlayıcısı Biri'de.
  • Belkin'de de sürekli bağlantım kopuyordu. İade ettim. Eski modemimi taktım, Xbox'ı ethernet 4'ten bağladım. 1492 olan MTU'yu 1436 yaptım, ve şu an giriyor. O kadar sorun boşunaymış.

Biri'nin modemini kullanan arkadaşlara duyurulur.
  • bende yeni Türkiyeye geldim Almanyada problem yoktu ancak burada ttnet in verdigi kücük cin mali modemde mtu hatasi veriyor! ttneti aradim biz birsey yapamayiz modemi degistirmeniz lazim dedi! Hani bazen kiziyorsunuz niye illa fzladan para harcatmak zorundayiz ki yani!!!!! Yeni geldigim ve konu bayagi eski oldugu icin tavsiyenize ihtiyacim var. Benim modemim de notbook yüzünden kablosuzu desteklemeli ve direkt xbox360 a bagli.... Ne dersiniz arkadaslar ? Simdiden tesekkürler...
  • sanirim airties modemler xbox live için pek ideal değil, aynı markanın 3 farklı modeminde de nat sorunları yaşamıştım.
  • Peki sorunu hangi modemle cözdün ki Usta! yeni bir modem alacagiz anladik ama hangisni
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.