Şimdi Ara

Patriot dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı DDR2 bellekleri duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yüksek performanslı sistem bellekleriyle tanınan ve son dönemde SSD üretimine de başlayan dönemde Patriot, dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı yeni belleklerini duyurdu. Firmanın, Signature serisi dahilinde hazırladığı yeni belleklerin üst seviye mobil sistemlerde kullanılması bekleniyor.


    4GB'lık modül ve 8GB'lık kit olmak üzere iki farklı kapasite seçeneğine sahip olan SO-DIMM formundaki yeni DDR2 bellekler, 800MHz'de çalışıyor ve CAS5 zamanlamalarıyla 1.8v geriliminde görev yapıyorlar. Patriot'ın ömür boyu garanti ile satışa sunduğu bellekler yurt dışında 154$ ve 300$'lık fiyatlara sahipler.




  • 8GB'lık takımı alacaksın ve dizüstüne takacaksın.Bir de 64Bit yükle, bak keyfine...
  • Ram lerin fazlalığı dizüstülerde genel olarak pil tasarrufu sağlıyor.Ancak 8gb ın gerektiği herhangi bir yer yok + ,150-$300$ da verilmez o fiyata atom işlemcili dizüstü alınabilr.
  • 8BG diz üstü bilgisayar için çok uçuk ir rakam olmuş. 4GB bile çok gerekli değil. Diz üstü bilgisayarda 2GB üzeri RAM gerektiren bir uygulama göremedim. Normal bir PC de bile 2GB ram kullanırken 4GB belleğe geçtim. 64bit işletim sistemi her zaman vardı. 2GB ile 4GB arasında bir fark göremedim. En ağır oyunlarla yüklendim sonuç aynı. Güçlü bir masaüstü PC de fark göremediysem diz üstü bilgisayarda hiç göremeyeceğim demektir. Belki çok sıra dışı yazılımlarda 2GB - 4GB arası fark görülür. Bu yazılımları da insanlar diz üstünde çalıştırmıyor.
  • Ben bişey sormak istiyorum. Şu anda DDR3 lü bir laptop mu almak daha iyi DDR2 mi?

    işlemciler 1066mhz p8600 p8700 falan yeni laptplarda. DDR2 belleklerde 667 mhz veriyolu hızına sahip. Peki işlemcinin performansının düşmesine sebp oluyor mu bu olay.

    Ozaman DDR3 lü bir laptop daha çok perfromanslı olalı ki ama DDR3 belleklerinde zamanlaması yüksek oluyor.

    Bana biri açıklıyabilecek mi bunu
  • @ Yazılımcı Online Şu an bile masaüstünde DDR2'den DDR3'e geçişte elde edilen performans farkı günlük kullanımda hissedilemeyecek kadar az. Dizüstünde en iyi verimi almak için 7200 devirlik sabit diske sahip modeller tercih edilmeli veya disk sürücüsü 7200 devirlik bir modelle değiştirilmeli. Aradaki fiyat farkı düşünüldüğünde DDR2'den DDR3'e geçmek -şimdilik- akıl karı değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yc#1

    @ Yazılımcı Online Şu an bile masaüstünde DDR2'den DDR3'e geçişte elde edilen performans farkı günlük kullanımda hissedilemeyecek kadar az. Dizüstünde en iyi verimi almak için 7200 devirlik sabit diske sahip modeller tercih edilmeli veya disk sürücüsü 7200 devirlik bir modelle değiştirilmeli. Aradaki fiyat farkı düşünüldüğünde DDR2'den DDR3'e geçmek -şimdilik- akıl karı değil.


    sağol hocam yenilik diye DDR3 istiyoruz ama teoride değilde pratikte bazı şeyleri test edip görmek lazım. Çok fazla performans artışı olmacaksa DDR3 diye kasmaya gerek yok ozaman.

    Birde işte şu 1066 ve 667 veri yolu hızı aklımı kurcalıyor. Ramlerin veri yolu hızı düşük olması işlemcini performansını olumsuz yönde etkiler mi ki ? Ozamanda DDR3 mantıklı gibi geliyor.

    Vallaha bi laptop alıcam ama halen karar vermedim Şeyten diyo git şimdi HPHDX16 yı al gel ama içimden bi ses biraz daha bekle diyor sanki. Hem perfromansı hem dış görünüşü güzel bişey arıyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.