Şimdi Ara

TR'de neden Vectranın Spor modelleri satarken Passatınkiler Satılmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
32.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaslar günlerdir bu soru çok aklıma takıldı. Sizlerinde fikirlerini alıyım dedim.

Kendimi bildim bileli Türkiye'de hep Yüksek Motorlu Spor modelleri bulunan vede bu modelleri kayda deger bır sekilde satılan araç bu ikisi içinden hep Vectra olmuştur. Gerek eski kasada olsun gerek suanki kasada bir tane bile rastlamadım Spor model bir PAssat'a. Vectrada ise yollarda hergun birtanesi ile karsılasmak mümkün diyebilirim. En basiti Sahibinden.com da ilanlara bakarken bile Vectra'nın envai çeşit spor modelleri satışta mevcutken Passat'ın bölümünde hiç yok diyebilirm...

İsterseniz Timeline olarak konuyu ele alalım;

1988 -1996 yılları arası A kasa Vectra;

Vectra 2.0i 16V GT (neredeyse normal modeli kadar sattı)

Vectra Turbo 4x4 (Ankarada 06 Plaka olarak Rastladım)

1996-2002 Yılları arası Vectra B Kasa;

Vectra B GT 2.0i 16V (Ülkemizde sadece 98 ve 99 Model olarak satılmıştır. Yollarda bolca Görmüşümdür.)

Vectra B SPORT 2.5 V6, 2.6 V6 Makyajlı Kasa (Istanbul ve Ankarada Rastlamak mümkün)

2002-2009 arası Vectra C Kasa;

Vectra 2.2 GTS, 3.2 V6 GTS (C1 kasa)

Vectra 2.0 Turbo GTS, 2.8 V6 Turbo GTS, 1.9 CDTi GTS (C2 Makyajlı kasa)

Ve Vectra nın uç noktası olan 2.8 V6 Biturbo GTS OPC (Halihazirda istanbulda ve izmir torbalıda iki tane mevcut)

Görüldüğü gibi son 20 yıldır Vectranın Büyük motorlu Spor modelleri Ülkemizde Hiç Azımsanmayacak derecede satarken ve bolca bulunurken Passat'ın Spor modellerini yollarda görmek neredeyse imkansız diyebilirm. Satılan Passatların hepsi buyuk oranda muhafazakar motorlu aile versiyonları oldu bugune kadar hep.

Sizce bunun sebebi nedir? Bakalım nasıl yorumlarda bulunucaksınız.

Not: Resimler Plakaları Gizlenerek Sahibinden.Com dan alınmıştır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 6 Mayıs 2009; 14:58:16 >

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)

• passatın 1.8t 'si benzin ucuzken baya baya fazlaydı. tabi üzerinde herhangi bir sportif öğesi yoktu.

2002-2009 arası Vectra C Kasa;

Vectra 2.2 GTS, 3.2 V6 GTS (C1 kasa)

Vectra 2.0 Turbo GTS, 2.8 V6 Turbo GTS, 1.9 CDTi GTS (C2 Makyajlı kasa)

Ve Vectra nın uç noktası olan 2.8 V6 Biturbo GTS OPC (Halihazirda istanbulda ve izmir torbalıda iki tane mevcut) ''denilmiş

Sokakta bile görmedim. Bitek 1.9 CDTi olanını gördüm mavisini beylerbeyinde bi adama ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 6 Mayıs 2009; 15:03:42 >

Ya da Passat Vectradan herzaman bir adım daha ağırbaşlı olduğu içinmi desek?...

Opelin hangi aracına bakarsanız bakın sportiflik önplandadır.

Ancak Vw nin araçları genelde ağırbaşlı olmuştur..

İnsanlar Vw i bu biçimde tanığı için spor modellere pek yönelmiyor olabilir...

Neden uydurmak çok kolay.

Cevap elbette üstadlarda saklı..

Zaten birazdan cevaplar gelmeye başlayınca konu netlik kazanır..

Saygılar..
    150 ps 320 nm 6 ileri Active Select
  • çünkü vw nin 105 hp lik t5 leri bile yarış arabası gibi görülüyor bizim ülkemizde.

youtube bi girin t5 le 8 sn de 100 e çıktığını sanan adamlar var ya.105 lik kediye passat niyetine biniyor millet.
  • Passatın suankı kasasının zaten performanslı modeli ülkemizde gelmiyor R36 dan basediyorsak,bir önceki kasasının spor modeli iseo vergisiyle fiyatıyla yine az cok satıs yapmıstı...4 litre w8 eski kasa passat........
  • passatın fiyatının fazla olmasıda etkili oluyo olabilir. ayrıca bu segmentteki araçlarda pek bi spor model olayı yok zaten vectrada vardı ve fiyatı çok ucuk degildi ayrıca sadece motora yüklenme yoktu o modellerde dıştan jantlar tampon ve marşpiyerlerde aracı cok yakışıklı yaptıgı için insanlara cazip geliyordu.. passatın w8 i haricindeki 1.8 ve 2.0 araçlarında böle bir şey söz konusu degil..

1.8 tsi'ın fiyatından -vergilerden- dolayı performanslı bir otomobil sayılmak zorunda kalındığı
    bir ülkede spor modele ne ihtiyaç var?

Bebek yüzme havuzu (o neyse) kadar çukurların gayet normal karşılandığı bir ülkede niçin 18-19'' jantlı, spor süspansiyonlu araç getirsinler?

Bu kadar otomobilden anlamayan insanın olduğu ülkede 60 bin liralık otomobilin içindeki plastik kokpit kaplamasından yada tavanın açık gri olmasından kim rahatsız olur? Aliminyum kaplama ve siyah tavan döşemesi getirsen ne olur getirmesen?

--------

Motor olarak yapacağı birşey yok vw'nin vergiler yüzünden.
    Ama özel bir paket yapsın, bu paketin içine en azından 17'' jant, spor süspansiyon, alcantara-deri spor koltuk, alimiyum kaplama, siyah tavan döşemesi ve sunroof koysun. Bende bu aracı 1.4 tsi motorla alabileyim. Varsın comfortline üstüne 5 bin lira fark vereyim, ama aracımdan aldığım keyif katlansın.
    Ama bakmışlardır böyle araç isteyecek kaç kişi var yüzde olarak, getirmeye değmez demişlerdir.
    1.4 tsi comfortline içinde ne olursa olsun satar, 16'' jant varmış, plastik kaplaması vardır kimin umrunda. Passat mı passat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GT3 -- 6 Mayıs 2009; 15:33:26 >

• Arkadaslar yorumlarınız için çok teşekkür ederim...

Çok güzel ve mantıklı değerlendirmeler gelmeye başladı bazı arkadaslardan.

Yanlız birşey rica edicem lütfen konu amacından saptırıp kavgaya dönüştürücek msjlar atmayalım. bunun için elimizden geleni yaparsak sevinirim

Yorumlarınızın devamını bekliyorum, hadi bakalım....

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • audi de bu konuya dahil dilebilir.
    çok sayıda s-line paketli a4 var. olay doğuşla alakalı olsaydı audiler de mütevazi görünürlerdi.

şu anda konya yolu üzerindeki audi/vw bayisinde siyah rs6 var ancak vw tarafında en güçlü ara. 2.0 tfsi motorlu passat cc
    bence insanların spor passat talebi yok o yüzden de gelmiyor
  • passatın spor modeli hiç güzel olmaz o ağır tasarıma sportiflik katmak bence katliam olur bence hiç girmesinler 1.4 tsi yeter passata

Orjinalden alıntı: rocky_m5

çünkü vw nin 105 hp lik t5 leri bile yarış arabası gibi görülüyor bizim ülkemizde.

youtube bi girin t5 le 8 sn de 100 e çıktığını sanan adamlar var ya.105 lik kediye passat niyetine biniyor millet.

Jip niyetine binenler de var
  • ayrıca passata yakında 1.6 140 hp dizel motor koyacaklar.o motor geldiği zaman isterlerse arabaya 15 inç plastik kapaklı jant taksınlar bizim ülkemizde yine satar yine satar.sokaktan geçen 10 adama sorun aynı paraya r36 passat mı istersiniz 1.6 dizel passat mı diye eminim çoğu 1.6 der.çünkü bizim insanımızın ilk baktığı şey arabayı kullanırken cebinden çıkacak paradır.bu da gayet normal çünkü para kolay kazanılmıyor.zenginler bile yakıta para vermek istemiyor.binlerce euro arabaya veriyor,bakımına,vergisine milyarlar döküyor ama yakıta para vermek istemiyor.(bence)
    Bence pazarlama stratejisi.
    Mesela GOLF R32 gelmedi. Neden gelmedi? Çünkü o aracı ancak 1-2 vw fanı alırdı.Ki onlarda zaten galeriler vasıtasıyla R32 getirdiler.Benim bildiğim 2 tane r32 istanbulda geziyor.
    Ama doğuş mantıklı düşünüyor.Normalde r32 golf getirse kimse almaz.Alacak adam gider daha ucuza s3 alır başka birşey alır.

ayrıca passata yakında 1.6 140 hp dizel motor koyacaklar.o motor geldiği zaman isterlerse arabaya 15 inç plastik kapaklı jant taksınlar bizim ülkemizde yine satar yine satar.sokaktan geçen 10 adama sorun aynı paraya r36 passat mı istersiniz 1.6 dizel passat mı diye eminim çoğu 1.6 der.çünkü bizim insanımızın ilk baktığı şey arabayı kullanırken cebinden çıkacak paradır.bu da gayet normal çünkü para kolay kazanılmıyor.zenginler bile yakıta para vermek istemiyor.binlerce euro arabaya veriyor,bakımına,vergisine milyarlar döküyor ama yakıta para vermek istemiyor.(bence)

Bende istemiyorum kusura bakma.Ben arabaya alırken zaten değerinden fazla para veriyorum.Kullanırken zaten ederinden fazla yakıtına para veriyorum.Birde gidip 530d yerine 530i almam.
    Bu benim görüşümdür.Bir yerde tasarruf yapmak gerekli diye düşünüyorum.
    Açık söylemek gerekirse kimse ödediği vergiden vede ödediği bakım masraflarından memnun değil.Çünkü bu ülkede lüks araban var ise seni salak yerine koymaya çalışıyorlar.
    Bir tane sıfır 530dizel 1 sene boyunca hiç kullanılmayıp garajda yatsa dahi 13-14.000 lira yiyor.
    Malum böyle bir durum olunca insanlar ister istemez tasarrufa yöneliyor.

• quote:

ayrıca passata yakında 1.6 140 hp dizel motor koyacaklar.o motor geldiği zaman isterlerse arabaya 15 inç plastik kapaklı jant taksınlar bizim ülkemizde yine satar yine satar.sokaktan geçen 10 adama sorun aynı paraya r36 passat mı istersiniz 1.6 dizel passat mı diye eminim çoğu 1.6 der.çünkü bizim insanımızın ilk baktığı şey arabayı kullanırken cebinden çıkacak paradır.bu da gayet normal çünkü para kolay kazanılmıyor.zenginler bile yakıta para vermek istemiyor.binlerce euro arabaya veriyor,bakımına,vergisine milyarlar döküyor ama yakıta para vermek istemiyor.(bence)

Öyle hocam, yakıt çok pahalı ya insanın iflahını kurutur...Türkiye'de yüksek maaş almak hiç kolay bir şey değil. Sokaktaki arabalara dikkatli bakınca mesela %90'ı B ve C sınıfı, az bir kısmı D onun üzeride kaymak tabaka zaten ( Range Rover vs. ) Küçük bir şehirde veya uzun yolda ise C sınıfının üzerinde araba görmek mümkün değil...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.