[DHVideo=videos/521485-0160ca1868064757a07f3b1b943045b0.flv] ATI 2600xt orta seviye için çok iyi bir alternatif.Özellikle 2. el fiyatları inanılmaz uygun.Bu kartın sınırlarını kaldırarak çok daha güçlü bir hale getirebilirsiniz. 2600xt'lerden genel olarak bios engeli olduğu için GPU fazla gitmedi.Bu nedenle GPU'ya vmod yapmaya gerek duymadım.Bu nedenle belleklere yüklendim. Açıkçası sonuçlar fena değil.Ama daha fazlasını beklerdim doğrusu.Kartı tehlikeli düzeyde voltaj versem bile 900mhz'den daha ileriye gidemedim. Zaten önemli olan voltaj-modu başarılı bir şekilde uygulayabilmek. Son olarak 2600xt 2. el için en iyi alternatiflerden biri ve 4000 serisi bile çıkmasına rağmen 2600xt hala daha güncelliğini koruyabilecek nitelikte. Not: Bu video sadece bilgilendirme amaçlıdır.Herhangi bir problemde sorumluluk size aittir.Sorumluluk kabul etmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 14 Eylül 2009; 13:26:04 >
Hocam senin lafın aklıma geldi bi an Beni uyarmasaydın 3va kadar gidicektim ramlerde Helal olsun hocam elimden geldiğince sana yardım etmeye çalışıcam...Tebrik ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 5 Mayıs 2009; 20:42:38 >
Temel donanım bilgisi olan ve eli becerikli olan herkes bu uygulamayı yapabilir. Video için okul sponsor oldu.Okulun kamerası ile kütüphanede çektim.Muhtemelen daha sonraki videolarımıda böyle çekicem. Dediğim gibi DVD kalitesi için indirebilirsiniz. Devam edecek...
Çok güzel bir çalışma olmuş BRAVO arkadaşlar hd 4850 için bir rehber voltaj modifikasyonu çalışması hazırlayabilirmisiniz? Techpowerup sitesinde resimlerle kabaca göstermişler kurşun kalemle hangiyerlerin çizileceğini ama biraz kalın kafa olduğum için anlayamadım.Tekrar teşekkürler
Çok güzel bir çalışma olmuş BRAVO arkadaşlar hd 4850 için bir rehber voltaj modifikasyonu çalışması hazırlayabilirmisiniz? Techpowerup sitesinde resimlerle kabaca göstermişler kurşun kalemle hangiyerlerin çizileceğini ama biraz kalın kafa olduğum için anlayamadım.Tekrar teşekkürler
4850 için şimdilik yapamam.Çünkü yeterli bütçem yok. Ama 2. elden uygun fiyata bulursam yapabilirim.Ama şimdi değil. Birde 4850'ye vmod yapmana gerek yok.Voltage factory programıyla yazılımsal vmod yapılabiliyor.
Tebrik Ederim, emeklerinin karşılığında en azından iki satır yazmaktan öte birşeyler aklıma geldi yapınca haber vereceğim :)
Birde buradaki çalışmana ait video var mı ? [ Rapid e yükleyebileceğin tarzda ? ]
Zaten ilk satırda akıllı.tv linki var.Oradan izleyebilirsin.Kamera kaliteli ve DVD kalitesinde çekiyor. Alternatif olarak rapid link koydum.
Direk akıllı.tv'den izle.İlk mesajımda var. Birde 2 satır yazmaktan te derken sende mi vmod çalışması yapıcaksın? Ati 4670 içinde videom var. İmzamda yazıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şampiyon bilo -- 6 Mayıs 2009; 18:18:36 >
Selam İlk önce emeğiniz için ellerinize sağlık.Fakat dikkatimi çeken konu şu; 2600xt lerin (Jetway,Asus,Msi) bellekleri voltaj modsuz rahat bir şekilde 850mhz görüyor zaten. Siz voltaj modlu 800 mhz yapabilmişsiniz.Acaba bi yerlerde sorun mu var?
Selam İlk önce emeğiniz için ellerinize sağlık.Fakat dikkatimi çeken konu şu; 2600xt lerin (Jetway,Asus,Msi) bellekleri voltaj modsuz rahat bir şekilde 850mhz görüyor zaten. Siz voltaj modlu 800 mhz yapabilmişsiniz.Acaba bi yerlerde sorun mu var?
Ben belleklerde 900 mhz yaptım.Yanlış görmüşsünüz. Videodada açık bir şekilde sesli olarak söylüyorum.GPU-z görüntüsüde videoda okunablir netlikte görülüyor. Bellekler 700mhz DDR olarak 700*2=1400mhz'den ,900mhz DDR olarak 900*2=1800mhz'ye çıkardım. Hiçbir sorun yok.Siz yanlış görmüşsünüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şampiyon bilo -- 7 Mayıs 2009; 9:17:10 >
Öncelikle çalışman için tebrik ediyorum. Ama kartın bellekleri az gitmiş. Benim Sapphire 2600xt 800/1400@860/2000 mhzlerinde herhangi bir mod olmadan çıkmıştı ve stabildi. Sana sanırım böyle bir kart lazım:) Çalışmaların devamını bekliyorum. Kolay Gelsin.
Öncelikle çalışman için tebrik ediyorum. Ama kartın bellekleri az gitmiş. Benim Sapphire 2600xt 800/1400@860/2000 mhzlerinde herhangi bir mod olmadan çıkmıştı ve stabildi. Sana sanırım böyle bir kart lazım:) Çalışmaların devamını bekliyorum. Kolay Gelsin.
Öncelikle teşekkür ediyorum.Ve arkadaşımın sapphire 2600xt'si ile benim jetway 2600xt'yi takasladım. Dediğin gibi sapphire daha iyi overclock oluyor.Senin dediğin değerlere sapphire 2600xt ile bende ulaştım.Ama stabliteyi bozuyordu.Çünkü sıcaklık 80'i buluyordu tam yükte.Belleklerde termal pad ile GPU soğutucusuna bağlandığı için sıcaklıktan dolayı stabiliteyi bozuyordu.Bu sıcaklıkta bile 850@972 mhz tam stabil yaptım.İyi bir soğutma ile 860@1000 mhz'de stabilite yakalayacağım. Bu arada sapphire 2600xt içinde vmod çalışması yapıcam.Ama 2600xt için video çektiğim için sapphire 2600xt için sadece resimli anlatım incelemesi açıcam.
Eminim ki Sapphire ile vmod ile 1100 falan görüp GDDR4 hızlarına ulaşırsın. GPU için 2600 XT'lerde bios sınırlaması var sinir oluyorum . 860'dan yukarı çıkamadım. Sen bu işlerle uğraşıyosun sana tavsiyem 2. el bir Sapphire x1800gto falan bulman. Ben ATI Tray Tools'dan votajları sona dayayarak 500/1000'den 870/1900 açmıştım. Kart bu hızlarda x1950 Pro'yla kafa kafaya gitti. Bi de ona pencil mod falan yaptımı uçurursun. Haydi Kolay Gele
Eminim ki Sapphire ile vmod ile 1100 falan görüp GDDR4 hızlarına ulaşırsın. GPU için 2600 XT'lerde bios sınırlaması var sinir oluyorum . 860'dan yukarı çıkamadım. Sen bu işlerle uğraşıyosun sana tavsiyem 2. el bir Sapphire x1800gto falan bulman. Ben ATI Tray Tools'dan votajları sona dayayarak 500/1000'den 870/1900 açmıştım. Kart bu hızlarda x1950 Pro'yla kafa kafaya gitti. Bi de ona pencil mod falan yaptımı uçurursun. Haydi Kolay Gele
Benim kasam micro-atx kasa.Bu kart ise büyük bir kart.Kasama nasıl sığacak bilmiyorum.
video yu izlemedim ama değerler bana da düşük geldi bende de his 2600xt var ve 875/1075 te sorunsuz kullanıyorum maximum 44 derece gördüm, 2600 leri çok seviyorsan bence bi yerden his iceq serisi kart bulman lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stradale -- 8 Mayıs 2009; 11:09:30 >
HIS kartlarının overclock kapasitesi daha iyi oluyo genellikle. ICEQ ise overclock a daha da yatkın soğutmasından ve özel gpu olmasından dolayı. Benim HD3850'de HIS. Kart inanılmıcak derecede overclock oluyo. 670/1660@875/2400 mhz voltajsız modsuz orijinal bios ile oluyo. Bundan sonra bir kart alırsam yine HIS alırım. @şampiyon bilo x1800gto büyük bir PCB'ye sahip 3850,x1950 ler gibi. Kasana sığıp sığmıcağını bilemiyorum. Ama denemeni tavsiye ederim:)
Orta seviye.Giriş seviyesi 2400 serileri. Ki bu xt versiyon.6 rakamı serisinin orta seviyesi olduğunu gösterir.8 rakamı üst,4 rakamı ise giriş seviyesi. Zaten 2600xt giriş seviyesi olsa 2400 oyuncak olurdu.Ama hiçbir bilgisayar parçası oyuncak değildir.
Dostum o kadar performans artışı asla olmaz. Zaten kartın özellikleri 12 pipe ve 12x1=12 iş hattı var. x1950 prolarda 12 iş hattı ancak 12x3=36 iş hattı ile geliyolar. Onlara bile yetişmekte zorlanıyo kart o haliyle.3800 serisi 320 shader özelliğine sahip ve mimari özellikler bakımından asla x1xxx serisi ile karşılaştırılamaz. Yani vmod yapsan dahi performansı bir yere kadar. Sana o kartı önermemin sebebi hem ATI Tray Tools ile voltaj mod hem de pencil mod deneyip köküne kadar rahatça overclock yapabilmen. Ben voltaj değerlerini sona vurduğumda ramlerde %90 overclock yapmıştım. pencil mod ile gpu 950 görebilir ve x1800GTO'yu uçuran gpu hızıydı.
Dostum o kadar performans artışı asla olmaz. Zaten kartın özellikleri 12 pipe ve 12x1=12 iş hattı var. x1950 prolarda 12 iş hattı ancak 12x3=36 iş hattı ile geliyolar. Onlara bile yetişmekte zorlanıyo kart o haliyle.3800 serisi 320 shader özelliğine sahip ve mimari özellikler bakımından asla x1xxx serisi ile karşılaştırılamaz. Yani vmod yapsan dahi performansı bir yere kadar. Sana o kartı önermemin sebebi hem ATI Tray Tools ile voltaj mod hem de pencil mod deneyip köküne kadar rahatça overclock yapabilmen. Ben voltaj değerlerini sona vurduğumda ramlerde %90 overclock yapmıştım. pencil mod ile gpu 950 görebilir ve x1800GTO'yu uçuran gpu hızıydı.
Anladım.Bu kart yinede çok uygun benim için.Kasanım iç hacmini ölçtükten sonra kesin bir karar vericem.
Markadan markaya göre değişeblir.Benimki jetway 2600xt idi.Overclock potansiyeli diğer markalardan daha düşük.Anlaşılan.Arkadaşın sapphire 260xt'si ile takasladım. Ve bende senin ulaştığın değerlere yakın sonuçlar aldım. 857mhz GPU@999mhz bellek hızlarına çıktım.Ama jetway fazla overclock olmuyormuş.Bunu öğrendim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şampiyon bilo -- 12 Mayıs 2009; 9:15:40 >
o gpu taktığın fanı iyi bilirim zamanında celeron400 e takmıştım saç kurutma makinası gibi üfler namussuz
Valla fan iyi üflüyor.Ama çok sesli.Bunun haricinde soğutucu blok olarak kırılan ati 4670'imin özel soğutucusunu kullandım.Ama bellekleri önünü kestiği için testere ile kenarından biraz uçurarak kullandım.
Bence sizin kartların zamanlamaları daha yüksek Jetway'den, ondan 2000 gibi hızları görebiliyorsunuz. Bios dosyasını açıp bakmak lazım...
geleceğin mesut çeviği soğutucu sökme kısmı komik olmuş bendede 2600pro var da garantisi bitmedi daha bitince yaparım belki böle bişi
Soğutucu sökme kısmı komik olmuş derken? Yani hatamı söyleyinde bir sonraki videomda aynı hatayı yapmıyım.
yok hata değil hani soğutucu vidaları sökünce şak diye düşüyoya o biraz garibime gitti benim 2600 pro nun soğucusunu sökeyim dedim vidaları söktüm soğutucu düşmedi yerinden fazla zorlamayıp vidaları taktım hani çekersem gpu falanda gelir diye bikere p4 2.8 cpu geldi elime öyle de sğutucu yapşık bi şeklde ondan işte yaw
CPU'larda işlemci bacakları karta direk lehimli değildir.Deliklere oturarak takılır.Bu nedenle soğutucuyu çekince işlemcinin deliklerden çıkıp gelme ihtimali var. Ama ekran kartındaki GPU'lar direk olarak lehimlidir.Bu nedenle GPU'nun gelmesi gibi bir sorun olmaz.Ama yinede ekran kartının soğutucusu GPU'ya sert bir biçimde yapışıksa,vidaları söküp, soğutucuyu kendi ekseni etrafında sağa sola döndürüp gevşedikten sonra çıkarmak daha iyi bir yol olacaktır.