Şimdi Ara

Araç boşta giderken mi daha az yakar yoksa debriyaja basılıyken mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
0
Favori
12.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende 1994 model C200 (Manuel) var.Bildiğiniz gibi 2000cc olduğu için bayağda yakıyor benzin fiyatları da malumunuz ayrıca ben arabaya LPG taktırmanın yararlı olmadığını düşünenlerdenim.Bir kaç arkadaştan öğrendiğim kadarıyla yokuş aşağıya vites boştayken araba kayarak giderse normal rölantideki gibi az benzin yakar dediler.Başka bir kesim arkadaş grubumda ayak debriyaja basmazken devirli giderken az yakar dedi.Şimdi yepyeni bir iddaa daha var o da:Araç viteste olacak ama yokuş aşağa giderken debriyajı köklersen daha az yakar dediler.
    Sizce bunlardan hangisi doğrudur.
    Birde vites boşta düşünün araç gene yokuş aşağı sadece frene basıyorsunuz,benzin yer mi acaba? Bunu da neden soruyorum çünkü bildiğiniz gibi BMW'lerde yediği benzini de gösteriyor ya arkadaşın arabasında yokuş aşağı giderken frene basınca o yediği benzini gösteren ibre yükseliyormuş.
    Yorumlarınızı ve cevaplarınızı esirgemeyiniz.
    İyi forumlar.

• Benim bildiğm kadarıyla boştayken araç daha fazla benzin çekmekte,
    Birzamanlar her bulduğum eğimi değerlendiriyordum boşa atarak :D
    Ancak durum biraz daha farklı,araç boştayken benzin çekmeye devam ediyor bildiğm kadarıyla
    Fakat yokuş aşağı viteste inildiğinde daha az yakmakta,sizin aracınızda varmı bilmiyorum ama,araçlarda yokuş aşağı giderken
    motora giden yakıtı kesen bi özellk var,viteste inildiğnde aktif oluyor

Debraj hikaye gibi geldi çünkü debraja basıldığında boşta gitmekten başka bi farkı yok dolayısıyla boşta ne yakıyorsan debraja basıncada aynı şeyi
    yakarsın gibime geliyor
  • Ya araba boşa atılır mı? Ne motor freni kalır ne de frenler adam gibi çalışır. Yapmayın varsın 2 kuruş fazla yaksın. Canınızdan kıymetli değil ya.
  • "Araç viteste olacak ama yokuş aşağa giderken debriyajı köklersen daha az yakar dediler. "

Bunu soyleyen arkadasın debrıyaj balatası degıstırme tarıhı yakındır...

Yok böyle bısey. Debrıyaja basmak ıle boşa atmak aynı seydır.

Rampayıda vıteste ınersenız yakıt yakmazsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bass Boost

Benim bildiğm kadarıyla boştayken araç daha fazla benzin çekmekte,
    Ancak durum biraz daha farklı,araç boştayken benzin çekmeye devam ediyor bildiğm kadarıyla
    Fakat yokuş aşağı viteste inildiğinde daha az yakmakta,sizin aracınızda varmı bilmiyorum ama,araçlarda yokuş aşağı giderken

Debraj hikaye gibi geldi çünkü debraja basıldığında boşta gitmekten başka bi farkı yok dolayısıyla boşta ne yakıyorsan debraja basıncada aynı şeyi
    yakarsın gibime geliyor

Araç 1994 C200 o dediğin özellik var mı bilemiorum ama vitese tak devirli git diyorsun yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: ulashh1907

quote:

yakarsın gibime geliyor

Araç 1994 C200 o dediğin özellik var mı bilemiorum ama vitese tak devirli git diyorsun yani

Özelliğin adı cut off'tur. Enjeksiyonlu bütün araçlarda geçerlidir.

• Yok öyle saçmalık.Debriyajın günahı ne
  • quote:

Orjinalden alıntı: Energetic

quote:

quote:

yakarsın gibime geliyor

Benim aracım enjeksiyonlu olduğuna göre bende vardır bu sistem.Artık yokuş aşağı giderken hıza göre vitesi belirleyip depriyajdan ayağımızı çekip gidicez yani.o kendi devirinde gidecek ama benzi yakmayacak

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Energetic

quote:

quote:

xxx

Benim aracım enjeksiyonlu olduğuna göre bende vardır bu sistem.Artık yokuş aşağı giderken hıza göre vitesi belirleyip depriyajdan ayağımızı çekip gidicez yani.o kendi devirinde gidecek ama benzi yakmayacak

Tabiki vardır. Hiç benzin yakmama olayı tam olarak kanıtlanamadı diye hatırlıyorum ama... ekonomik açıdan avantajlı olduğu gerçek. Aracı böyle kullanmak güvenlik açısından da en sağlıklısıdır.

• araç viteste olcak ve hiç bir pedala basmazsanız hiç yakmıyor araç cut off sistemi
  • Bilgilendirme için teşekkürler Energetic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulas1907 -- 5 Mayıs 2009; 0:02:36 >
  • - LPG taktırmanın hiç bir zararı yoktur diye iddia etmem ama faydası zararından fazla olduğu için yanlış diyebilirim. Sadece duruma göre fayda miktarı değişebilir.

- Yokuş aşağıya vites boştayken rölantideki kadar yaktığı doğru. Ama rölantide yakılan benzin az mıdır, orası tartışılır. Daha azı mümkün olduğu için az denemez.

- Yokuş aşağı araç viteste ama debriyajı köklersen yakıt açısından boşta gitmekten farkı olmaması lazım. Hazır debriyaja basmışken boşa atın bari de ayağınız yorulmasın.

- Yokuş aşağı araç boşta iken sadece frene basmakla yakıtın hiç bir ilgisi yok. Ama frene bastığınız için araç yavaşlıyor ve hızlanmak tekrar gaza basmanız gerekiyorsa elbette benzin yer Arkadaşın arabasındaki ibre anladığım kadarı ile yol bilgisayarlarının anlık verisi gibi bir şey ama söylediğim gibi alakası yok. Gerçekten böyle gösteriyorsa ibrede bir hata vardır.

Neticede herkesin kabul ettiği şekilde; enjeksiyonlu araçlarda yokuş aşağı giderken boşa atılmaz, debriyaja basılmaz. Araç uygun vitese alınır ve yokuş viteste inilir. Böylece hem cut off sayesinde tüketimden kurtulunur, hem de güvenlik zaafiyeti oluşmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.k.o. -- 5 Mayıs 2009; 0:18:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

- LPG taktırmanın hiç bir zararı yoktur diye iddia etmem ama faydası zararından fazla olduğu için yanlış diyebilirim. Sadece duruma göre fayda miktarı değişebilir.

- Yokuş aşağıya vites boştayken rölantideki kadar yaktığı doğru. Ama rölantide yakılan benzin az mıdır, orası tartışılır. Daha azı mümkün olduğu için az denemez.

- Yokuş aşağı araç viteste ama debriyajı köklersen yakıt açısından boşta gitmekten farkı olmaması lazım. Hazır debriyaja basmışken boşa atın bari de ayağınız yorulmasın.

- Yokuş aşağı araç boşta iken sadece frene basmakla yakıtın hiç bir ilgisi yok. Ama frene bastığınız için araç yavaşlıyor ve hızlanmak tekrar gaza basmanız gerekiyorsa elbette benzin yer Arkadaşın arabasındaki ibre anladığım kadarı ile yol bilgisayarlarının anlık verisi gibi bir şey ama söylediğim gibi alakası yok. Gerçekten böyle gösteriyorsa ibrede bir hata vardır.

Neticede herkesin kabul ettiği şekilde; enjeksiyonlu araçlarda yokuş aşağı giderken boşa atılmaz, debriyaja basılmaz. Araç uygun vitese alınır ve yokuş viteste inilir. Böylece hem cut off sayesinde tüketimden kurtulunur, hem de güvenlik zaafiyeti oluşmaz.

bi daha yorum yapmam artık. bitmiştir olay.

• 2siylede vitesdekınden daha fazla yakar
  • @oflazca
    ya ekleme yapmam gerekirse, başlığı açan arkadaşın bahsettiği bmw ibresi eğer benim bildiğim ise(tıpkı hız ibresi gibi, ama yakılan yakıtı gösteriyor yani dijital değil) bunun frene basıldığında yükselmesi aracın burnunun yere yaklaşmasından kaynaklanıyor olabilir. aynı şey benim benzin deposunun göstergede oluyor, araç öne doğru yığılacak şekilde fren yaparsam benzin miktarında artış olmuş gibi ibre kalkıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: GTRulez

"Araç viteste olacak ama yokuş aşağa giderken debriyajı köklersen daha az yakar dediler. "

"debriyaj balatasi degistirme tarihi yakindir" derken neyi kastettiniz acaba?

altindada demissiniz debriyaja basmak ile bosa atmak ayni seydir diye. Madem oyle debriyaj balatasina ne zarari olabilir ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

@oflazca
    ya ekleme yapmam gerekirse, başlığı açan arkadaşın bahsettiği bmw ibresi eğer benim bildiğim ise(tıpkı hız ibresi gibi, ama yakılan yakıtı gösteriyor yani dijital değil) bunun frene basıldığında yükselmesi aracın burnunun yere yaklaşmasından kaynaklanıyor olabilir. aynı şey benim benzin deposunun göstergede oluyor, araç öne doğru yığılacak şekilde fren yaparsam benzin miktarında artış olmuş gibi ibre kalkıyor

Dediğinde haklı olabilirsin dostum ama benim bildiğim benzin ibresi anlık olarak oynamaz yani sen ani fren yaptığında depodaki yakıt göstergesi çabucak oynamaz gibi geliyor bana.
  • quote:

Orjinalden alıntı: benbenor

quote:

Orjinalden alıntı: GTRulez

"Araç viteste olacak ama yokuş aşağa giderken debriyajı köklersen daha az yakar dediler. "

"debriyaj balatasi degistirme tarihi yakindir" derken neyi kastettiniz acaba?

altindada demissiniz debriyaja basmak ile bosa atmak ayni seydir diye. Madem oyle debriyaj balatasina ne zarari olabilir ki?

Debriyaja bastığın sürece balatadan yiyosun,düşün 5 km rampa indin debriyajda,noldu o balataya sonra

• Bence yokuş aşşa inerken aracı stop edin hiç benzin yakmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExTReMee

Bence yokuş aşşa inerken aracı stop edin hiç benzin yakmaz

hatta anahtarı çıkartalım direksiyon kitlensin girelim duvara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulas1907 -- 8 Mayıs 2009; 23:28:12 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.