Şimdi Ara

Win7'de Virtual PC'yi çalıştırmadan Sanal XP'de yüklü olanı çalıştırmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıda Virtual XP'yi çalıştırmadan, o XP'nin içinde yüklü olan bir uygulamayı win7 masaüstünde nasıl çalıştıracağımızı anlatıyorum...

Virtual XP'yi nereden indireceğim diyenler;

http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

Öncelikle sanal xp'yi çalıştırıyor ve başlat menüsüne sağ klik yapıp "tüm kullanıcıları aç" diyoruz:

Açılan klasöre win7 masaüstünde çalıştırmayı arzu ettiğimiz programların kısayollarını atıyoruz. Ben örnek olarak önce IE'nin kısayolunu attım.:

Sonra sanal xp'yi kapatıp win7 başlat menüsüne tıklıyor ve "Windows Virtual PC" klasörü altında "Virtual Windows XP Applications" klasörünün oluştuğunu ve onun içinde de IE kısayolunun olduğunu görüyoruz:

Kısayola tıkladığınızda ise Virtual PC'yi çalıştırmadan IE'nin açıldığını göreceksiniz, tüm programları bu yöntemle çalıştırabilirsiniz. Aşağıda aynı anda sorunsuz çalışan IE6 ve IE8 görülmekte.:

Ayrıca bkz: Sanal XP'yi Türkçeleştirmek için:http://windowsum.com/f586/windows-7-virtual-pc-turkce-5867/ (Teşekkürler @serciyo84)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr NO -- 7 Mayıs 2009; 1:11:09 >

• VT destekli bir işlemci şart
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3X3CUT0R

VT destekli bir işlemci şart

Aynen öyle, onu belirtmek hiç aklıma gelmedi. Bios'tan açmak da gerekiyor ayrıca, default olarak kapalıydı benim anakartta.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3X3CUT0R

VT destekli bir işlemci şart

bu kötü oldu işte,olmasa olmazmı yaa
  • olmaz
  • sevdim ben bunu
    tanitim icin sagol
  • Bir saniye anlamadığım birşey bu yukarıda ki örneği yapabilmemiz için normal XP CD'sine ihtiyaç duyuyormuyuz?? yani sanal makineye eskisi gibi XP kuracakmıyız yoksa bunu 18MBlık bir dosya ile mi hallediyoruz???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

Bir saniye anlamadığım birşey bu yukarıda ki örneği yapabilmemiz için normal XP CD'sine ihtiyaç duyuyormuyuz?? yani sanal makineye eskisi gibi XP kuracakmıyız yoksa bunu 18MBlık bir dosya ile mi hallediyoruz???

18mb'lık dediğin 18kb'lık torrent dosyasıydı, o dosya yardımıyla herhangi bir torrent programıyla dosyayı indiriyorsun. Dosya boyutu 445mb
    Bu tür karışıklıkları önlemek adına yayınlanan direk linki veriyorum:

• quote:

Orjinalden alıntı: kcbilir

quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

Bir saniye anlamadığım birşey bu yukarıda ki örneği yapabilmemiz için normal XP CD'sine ihtiyaç duyuyormuyuz?? yani sanal makineye eskisi gibi XP kuracakmıyız yoksa bunu 18MBlık bir dosya ile mi hallediyoruz???

18mb'lık dediğin 18kb'lık torrent dosyasıydı, o dosya yardımıyla herhangi bir torrent programıyla dosyayı indiriyorsun. Dosya boyutu 445mb
    Bu tür karışıklıkları önlemek adına yayınlanan direk linki veriyorum:

• Kullanmayali Virtula PC de cok gelismis.
    Bu dediklerinizi VMWare Workstation'da da yapilabiliyor. Hatta daha fazlasida var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

Kullanmayali Virtula PC de cok gelismis.
    Bu dediklerinizi VMWare Workstation'da da yapilabiliyor. Hatta daha fazlasida var.

Haklısın ama bunun güzelliği lisanslı xpsp3 elde etmiş olmamız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.