Şimdi Ara

Pegatron, Nvidia Ion tabanlı nettop tasarımını gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Intel ile olan güçlü ilişkilerinin etkilenmemesi adına Ion tabanlı herhangi bir sistem hazırlamayacakları iddia edilen Asus ve MSI bir yana pek çok üretici Nvidia Ion teknolojisi üzerine inşa edilecek sistem çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde ilk detaylarını verdiğimiz AsRock'ın Ion 330 isimli nettop sisteminden sonra OEM ve ODM dünyasının önde gelen üreticilerinden Pegatron'un hazırladığı Cape 7 isimli nettop sistemi ilk görseliyle birlikte gün ışığına çıktı.


    Çok sayıda firma tarafından kullanılması öngörülen Cape 7 isimli nettop tasarımı, AsRock'ın modelinden farklı olarak aynı Acer'ın Ion tabanlı AspireRevo isimli nettop sisteminde olduğu gibi dikey kullanıma yönelik tasarım çizgilerine sahip. Intel'in Atom işlemcisiyle (muhtemelen çift çekirdekli Atom 330) Nivida'nın DirectX 10 desteği sunan ayrıca HD Video hızlandırma yeteneğine sahip grafik işlemcili GeForce 9400M yonga setini bir araya getiren sistem 4x USB, Ethernet ve HDMI portlarına da sahip.


    Haziran ayında Tayvan'da yapılacak Computex fuarında üretime hazır versiyonunun görünmesi kuvvetle muhtemel olan Pegatron Cape 7 için henüz daha fazla detay bulunmuyor.








  • Bütün sistemi ADSL modem kadar birşeyin içine sığdırmışlar, hemde güzel bir sistemi... Alkışı hak ediyor doğrusu.
  • intel ile nvidia arası ilişkiler fena durumda.
  • nvidia iyi iş yapacak
  • Nvidia iş yapacak yapmasına da, sistem hala Intel'e bağımlı durumda. Bu Atom'un yerine bence acil olarak başka işlemcilere yönelmesi gerekiyor. Bu AMD olabilir, hatta VIA.
  • amd mi? şaka yapıyorsun heralde amd nin böyle bir işlemcisi yok yakın zamanda da olmayacak. ayrıca neden nvidia en büyük rakibiyle ortaklık yapsın? ortaklık yapabileceği en yakın firma VİA onunla böyle bir işbirliğine gitmediğine göre vardır bir bildiği. açıkcası bu sistem via kullansa bende soguk bakardım sonucta via bildik bir marka değil bu yüzden güven endeksi düşük. en doğrusu intelle çalışmak.
  • AMD Fusion olayının yanında Nettop olayına da öenm vermeliydi. AMD hem kendi çipsetini, hem kendi işlemcisini, hemde kendi grafik kartını üretiyor. İstese Ion platform'un çok daha iyi bir sistem kurabilirdi. Neyse; biz Ion platformuyla önümüze bakalım, umarım yakın zamanda ülkemize gelir ve fiyatları da abartı düzeylerde olmaz :)
  • amd fusion a önem verdi verdi de ortada birşey yok intel amd den sonra duyurdu sene sonu işlemciler geliyor :) amd bütçe yüzünden fazla noktaya odaklanamıyor. herşeye el atarsa batar. böyle devam etsin
  • Bu Ion çok can yakacak çok... nVidia'yı yavaşlatabilen mücadeleye ortak olur. Yoksa Intel'in ve özellikle AMD-ATI'nin işi çok zor.
  • gerçekten güzel bir alet almak lazım aslında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.