Şimdi Ara

__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
569
Cevap
239
Favori
220.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki

__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri)


(En Son Oy Tarihi: 18.7.2023)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buffon1987

    ben 1ay a kadar sınava gireceğim ingilizce temelim var gramerim baya iyi fakat sınavda 10tane paragraf sorusu çıkacak 4türkçe-ingilizce 4ingilizce-türkçe çevirme çıkacak bunlar için bir teknik taktik varmı baya önemli bu sınav benim için kelime bilgim fazla yok



    şuraya bir bak bakalım. işini görebilir. kemime çalışmayı ihmal etme. kelime bilip kural bilmeden soru çözebilirsin fakat kuralları bilip kelime bilmiyorsan okuduğunu anlamadığın için baştan kaybedersin.

    parağraflarda önce soruyu oku, sonra paragrafın son cümlesini bir kere hızlıca okuduktan sonra paragrafın tamamını oku.

    aşağıdaki linkte soruların çözümleri, yorumlar var. gerçi çok kapsamlı değil ama sen başla bakalım. 1. sayfada verdiğim linklerle desteklersin.

    kolay gelsin.

    http://www.testyourenglish.net/online-ingilizce/cloze-paragraf/paragraf1.html




  • Arkadaslar ing. altyazılı film bulamadım bende sprun var heralde eğer nerden indirebiliceğimi bilen varsa atarsa sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oranj

    Arkadaslar ing. altyazılı film bulamadım bende sprun var heralde eğer nerden indirebiliceğimi bilen varsa atarsa sevinirim



    bencede sende var bir sorun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oranj

    Arkadaslar ing. altyazılı film bulamadım bende sprun var heralde eğer nerden indirebiliceğimi bilen varsa atarsa sevinirim


    Zaten çoğu film ingilizce olduğu için İngilizce altyazı bulman çok zor.Filmi indirip sonra altyazıyı indir.

    http://divxplanet.com/
  • up yararlı
  • şu an format atacam ama formattan sonra buradayım 23 yasındayım 15 yasındakı cocuk ıngılızce bırseyler sordu ve sap dıye kaldım kendımden utandım bır ıs gorusmesıne gıttım magaza muduru olarak ıcerı gırdım adam ıngılızce basladı konuya hello welcome..ama dıger soyledıklerını anlmadım ve ıngılızce ı am sorry...good bye dedı ve kapıyı gosterdı az cokk dedıklerını anlıyorum ama onlarla konusamıyorum lise ıngılzıcem harıka ıdı pratık hıc yapmadım bu aralar yenıden baslamak ıstıyorum ardından dil kursu sertıfıkası alacam burayı ınceledeım ısıme yarayacak bılgıler var az sonra buradayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muka01



    good
  • Callan yöntemi biraz ingilizcesi olanlar için aktif konuşmayı geliştirecek bir yönteme benziyor. Böyle bir kursa giden var mı arkadaşlar. Benim okumamda hiç sıkıntı yok, yazmam da iyi diyebilirim; ama konuşmam tecrübesizlikten dolayı yok denebilir. KAfamda çeviriyorum. Araştırdım callan işe yarar gibi. Ne dersiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeat

    Callan yöntemi biraz ingilizcesi olanlar için aktif konuşmayı geliştirecek bir yönteme benziyor. Böyle bir kursa giden var mı arkadaşlar. Benim okumamda hiç sıkıntı yok, yazmam da iyi diyebilirim; ama konuşmam tecrübesizlikten dolayı yok denebilir. KAfamda çeviriyorum. Araştırdım callan işe yarar gibi. Ne dersiniz



    bu methot pek tutmadı. "speaking english" alıştırması yapman lazım.
  • Ben de haftada 20saat almanca goruyorum.11saat alman hoca tarafından.Almanca ogrenmede bana ne gıbı tavsıyelerınız olabılır?


    Ayrıca:Bye Bye Türkçe(Oktay SİNANOĞLU) Kitabını okuyun derim
  • güzel konu...
  • www.kpds.org
    Çok sayıda örnek ve soru çözümü var. Özelliklede kpds ye girenler mutlaka bakmalı..
  • merhabalar arkadaşlar.

    teşekkür edenlere bende teşekkür ederim.

    Yakında bu konuda kapsamlı bir güncelleştirme düşünüyorum (1. sayfada). Önerilerinizi mutlaka yazın.

    Paylaşmaktan çekinmeyelim güzel bulduğunuz her ne varsa.

    Biliyorsunuz, dünyada ingilizce bilme oranı en düşük ülke türkiye. Nedenleri, bilimsel analizlerini çok yaptık burada ama sanırım işin özü öğrenme ve öğretme sistemimizdeki yanlışlıklar. Diğer dünya insanlarıyla anlaşamıyoruz, kendimizi tanıtamıyoruz. Bu yönüyle içe kapanık bir toplumuz.

    Gramere o kadar çok kafa takıyoruz ki; zamanla dilin ana amacının konuşarak anlaşma olduğunu unutup asıl önemli olan speaking konusunu es geçiyoruz.

    Fazla lafı uzatmak istemiyorum. Bu konuyu güncel tutalım ve hep beraber geliştirelim arkadaşlar.

    Önerilerinizi bekliyorum.




    not: ayrıca bu konuyu favorilerinize ekleyi ara sıra uplayın arkadaşlar. Konu yok olup gitmesin, güncel kalsın.

    Şimdiden katkı sağlayacak arkadaşlara teşekkür ederim.




  • Paylaşım diye buna derim, bravo
  • Bu konu benimde ilgimi çekti ve bir iki cümle yazmayı düşünüyorum.

    İngilizcede en azından benim sorun cümle düzeni.Fiil miydi yardımcı fiil miydi bunun tensi neydi falan bayağı kafamı karıştırıyor.Geçenlerde bir site buldum güzel bir site üye oldum bir kaç kişiyle mesajlaşmaya başladım ve çok iyi geldi.Ben cümleleri karman çorman kurarken karşımdaki bana düzeltip geri veriyordu çok ilginçti ama güzel bir yöntemdi.

    Ayrıca Türkiye de ingilizce öğrenme tamamen grammere adanmış vaziyette..halbuki bize speaking olarak yoğunlaşsalar eminim çok şey değişecektir.Bu demek değildir ki konuşan adam hiç bir zaman dilbilgisi kullanmayacak veya öğrenmeyecek..Elbet bir gün gelecek ki konuşmaları mutlaka grammer bilgisi iseyecek..

    Sık kullanılanlara ekledim bu konuyu..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murderuo

    Bu konu benimde ilgimi çekti ve bir iki cümle yazmayı düşünüyorum.

    İngilizcede en azından benim sorun cümle düzeni.Fiil miydi yardımcı fiil miydi bunun tensi neydi falan bayağı kafamı karıştırıyor.Geçenlerde bir site buldum güzel bir site üye oldum bir kaç kişiyle mesajlaşmaya başladım ve çok iyi geldi.Ben cümleleri karman çorman kurarken karşımdaki bana düzeltip geri veriyordu çok ilginçti ama güzel bir yöntemdi.

    Ayrıca Türkiye de ingilizce öğrenme tamamen grammere adanmış vaziyette..halbuki bize speaking olarak yoğunlaşsalar eminim çok şey değişecektir.Bu demek değildir ki konuşan adam hiç bir zaman dilbilgisi kullanmayacak veya öğrenmeyecek..Elbet bir gün gelecek ki konuşmaları mutlaka grammer bilgisi iseyecek..

    Sık kullanılanlara ekledim bu konuyu..



    sitenin ismini alabilir miyiz?




  • gerçekten faydalı bir konu katkıda bulunanların ellerine sağlık
  • Arkadaşlar bir şeyi karıştırıyorsunuz yanlız. İş ingilizcesi farklıdır, normal konuşma dili farklıdır. Örneğin ben yabancı arkadaşlarla yazışırken Whats up? Its ok, Are u kay ? Tarzında konuşabilirim bu hem yazarken hemde pratik konuşma anlamında daha rahattır. Fakat iş resmi bir yazışmaya konuşmaya geldiğinde iş değişir ve o zaman burada öğrendiğimiz ve bizim robot ingilizcesi diye eleştirdiğimiz dil bilgisi girer. Yahu ben Farewell diyen adam gördüm. En son orta çağda kullanılan bir hoşçakal terimi Farewell.

    Fakat ben her zaman şunu savunurum. Eğer iş için kullanmayacaksak yani ağır gramer gerektiren bir ingilizce bilmemize gerek yoksa, internet üzerinden oyunlardan filmlerden özellikle yabancı kişilerle konuşup yazışmak ingilizceyi aktif şekilde öğreten tek yol bana göre. Kendimden örnek vereyim. Yaklaşık 2 yıl Rakion adlı bir online oyun oynadım. Oyunda çok az Türk vardı. Yani bir günde ortalama 10 Türk görmek gayet iyi bir sayıydı. İş böyle olunca küçüklüğümden beri kendi çabalarımla öğrenmeye çalıştığım ingilizcem kalıyor geriye. Bizim clanımız yabancı olunca Türkçe konuşacak 1 arkadaşım da olunca haliyle ister istemez ingilizce öğreniyor insan. Valla her ne kadar çok eleştirdiğim bir arkadaşımda olsa gerektiği yerlerde bana yardım etti bilmediğim kelimeler konusunda vs. İlk başlarda çat pat tarzanca konuşurken bir süre sonra kendi kendime rahat bir şekilde konuşacak hale geldim. Fakat çoğumuzun yaşadığı ya yazmazsam ya rezil olursam halini bende yaşadım. Ama arkadaşlar her türlü yazın çekinmeyin. Eğer karşınızdaki de bir insansa zaten ya hatanızı göz ardı ediyor ya da sizin öğrenmeye çalıştığınızı gördüklerinde hatanızı düzeltmenize ve doğruya gitmenize yardımcı oluyorlar.
    Yüz yüze gelsek alnından öpeceğim bir Hollandalı arkadaşım vardı. Saolsun ben ne yazsam ne yanlış yapsam olsun fark etmez derdi. Dediğimi anlamaya açlışırdı hatta eğer kelimenin ingilizcesini bilmiyorsam olsun sen genede anlat ben sana söylerim ne olduğunu derdi. Bu şekilde 2 yıl içinde yazma ve okumamı inanılmaz derecede ilerlettim ve iyi derecede yazıp okuyor kıvama geldim diyebilirim.
    Bu yaz o oyunda tanıştığımız İsveçli iki arkadaş bizi ziyarete geldi. Sudan çıkmış balığa döndüm. Çünkü onlarda okulda öğrenmişler ingilizceyi. Ve resmen İngiliz aksanıyla konuşuyorlar. Benim alışkan olduğum şekil normal Amerikan aksanı. Adamların kurduğu 3 cümleden 1 i anlaşılmaz oluyor. Gerçekten çok farklı çünkü. Hem süratli hemde kelimeleri yutarak konuşuyorlar. Haliyle çoğu zaman anlamıyorum. Ama işte benim şanslı olduğum nokta o çocuklarda durumumu bildiği için hem anlayacağım şekilde hemde eksiklerimi gidereceğim şekilde zorla pratik yaptırdılar bana. 2-3 gün zorlandım sonrasında durum düzelmeye başladı hemde artık konuşabiliyorum diye zevkte almaya başladım. Hatta bir ara öyle gaza gelmişizki 2 Türk 2 İsveçli cafede otururken İsveçliler kendi arasında bizde arkadaşla İngilizce tartışmaya başlamışız, fark ettiğimizde ben garsondan ingilizce hesap istiyodum
    Fakat şu var arkadaşlar bir kere başladınız mı yabancı dil işine sürekli pratik yapmanız gerek. Misal ben şu an o yabancı arkadaşlarımın çoğuyla bağım koptu. Ve ileri düzeyden resmen orta düzeye düştüm.




  • çok yararlı bir topic olmuş. Emeğinize sağlık.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.