Şimdi Ara

__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
569
Cevap
239
Favori
220.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki

__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri)


(En Son Oy Tarihi: 18.7.2023)
Giriş
Mesaj
  • evet hepsine çalışıyorum hatta daha fazlasına vakit buldukça 26 dile kadar yolu var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: şoray uzun yolda

    evet hepsine çalışıyorum hatta daha fazlasına vakit buldukça 26 dile kadar yolu var.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazan_abi


    quote:

    Orjinalden alıntı: rock_elif

    ben 14 yaşındayım. ingilizcenin önemini yeni yeni anlamaya başladım ve çok geç olmadan ingilizceyi öğrenmek istiyorum. ama nasıl ve nereden başlayacağımı bilmiyorum. bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? bi plan programa göre gitmek istiyorum ama ne yapacağım konusunda hiç bir fikrim yok. okul döneminde ingilizce kursuna gideceğim(ne kadar faydasız olcağını bilsem de) o zamana kadar biraz ilerlemek istiyorum. konu hakkında bilgisi olanlar plan yapmama yardımcı olabilir mi?




    http://www.ezgi.com/


    buradan başlayabilirsin. senin gibi yeni başlayanlar için süper bir site. "derse başla" kısmına tıkla ve başla çalışmaya.


    öncelikle :

    1) yukarıdaki sitedeki derslerin tamamını bitir.

    2) kelime çalış fakat telaffuzları orjinal olsun. unutma yanlış telaffuz senin ingilizce öğrenme geleceğini karartır.

    3) mp3 player vs cihazın varsa mp3 şeklindeki kelimeleri cihaza yükle ve anlamlarını bilmesende sürekli dinle.

    4) kelime, kelime, kelime ... ingilizce bilmenin anahtarı gramer değil kelimedir. kelime bilen bir şekilde çat patta olsa konuşur. sadece gramer bilip kelime bilmeyen ise dut yemiş bülbül gibi susar :)

    5) Önemlisi ve bu işi isteyerek, severek ve sürekli yapman...





    öneriler güzel.

    Bende bir iki ilavede bulunayım:

    İngilizce bir zorunlukla öğretilmez. İçinizden gelecek. Öyle öğretiliyor olsaydı ülkemizde devlet okullarında çalışan ingilizce öğretmenleri su gibi ingilizce konuşuyor olurlardı. ( benim araştırma alanım içinde kimse itiraz etmesin. istisnalar kaideyi bozmaz)

    Bu söylediklerim moralinizi bozmasın ama klasik ing. öğretme ve öğrenme taktiğinin bizi getirdiği nokta bu. İflas etmiş bir öğretim yöntemi.



    İngilizce öğrenmek isteyen kişi: istersen başarırsın.

    Bunun için:

    ramazan_abi nin söylediklerine ilaveten;

    1) bol bol alt yazılı dizi veya film izle. Önce alt yazıyı türkçe olarak ayarla ve izle. sonra alt yazıyı ing. yap ve izle son olarakta alt yazısız izle bu tekrarları kendi öğrenme durumuna göre istediğin kadar arttırabilirsin. Bu şekilde ing. düşünme sistemini kavramış ve telaffuzları tam olarak oturtmuş olursun.

    2) kendi sesinle kayıt yap. özellikle zorlandığın ing. kelimeleri devamlı kayıda al ve kendi sesini dinle. İnsanın kendi sesini dinlemesi ne kadar hoş olmasada; bu şekilde hatalarını ve ilerleme hızını kendinin görmeni sağlayacaktır.




    Arkadaşlar katkıda bulunalım lütfen. Olmuyor böyle.

    O kadar bilgi paylaşıyoruz. Rehberlik ediyoruz. Bir teşekkür eden bile yok.

    Sİz bunları yapmayın sonrada forumda niçin adam gibi paylaşımlar olmuyor diye sızlanın olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 20 Temmuz 2009; 15:20:08 >




  • bende ingilizceye çok meraklı biriydim yabancı dizi film ne varsa durmadan izlerdim belli bir kulak dolgunluğu oldu tabi fakat grameri oturtmadan olmuyor maalesef buyüzden bir kursa gitmenin daha yararlı olacağını düşündüm biraz araştırduktan sonra infolang'a yazılmaya karar verdim şu an orada eğitim alıyorum kursa başlayalı çok olmamasına rağmen ingilizceme çok yararı oldu
  • yararlı up.
  • süper. çok iyi çalışma teşekkürler paylaşım için
  • Arkadaşlar sitede kelimlerin çeşitli dillerdeki telaffuzlarını download edebiliyorsunuz pc nize.Üyelik gerektiriyor.
    Yararlanmanız dileğiyle...

    http://forvo.com/
  • cok guzel bir konu sagolun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: konyaaslani

    Arkadaşlar sitede kelimlerin çeşitli dillerdeki telaffuzlarını download edebiliyorsunuz pc nize.Üyelik gerektiriyor.
    Yararlanmanız dileğiyle...

    http://forvo.com/



    Siteni ilk sayfaya ekliyorum.


    @ diğer teşekkür eden tüm arkadaşlara bende teşekkür ederim.

    paylaşımınızla dahada büyüyen bir portala ulaşmak amacıyla.




  • Arkadaşlar hayatımız boyunca ingilizce dersleri görmemize rağmen bu ingilizceyi bir türlü öğrenemedik..Çok düşündüm bunu ya bende bir sorun var yada sistemde Bir kere sınav ingilizcesi için kursa gitmiş biri olarak şunu söyliyebilirim "İş kelimede bitiyor...".Yani ne kadar kelime öğrenirsek o dili öğrenmemiz o kadar kolaylaşır.Önceleri full grammer çalışırdım(İşte that den sonra virgül kullanılmaz vs vs) am o kadar çalışmama rağmen bir turistin karşısına geçtiğimde ilkoklda bize öğretilen nerelisin ismin ne v.b sorularından başkasını soramıyorum Son 3 -4 aydır okuma parçaları üzerinden çalışma yapıyorum ve hepsinede değiyor.... Size önerim ilk başta basit okuma parçalarıyla başlayın kitapçılarda satılıyor 1 lira.Seviyenize göre ayarlarsınız(Tabi önbilgi olarak ufak bir gramer çalışması). Bakın ben yeni bir uygulamaya başladım bugun bir program indirdim ve ingilizce kelimelerin telaffuzlarınıda netten indirdim(http://forvo.com/ ) arkasından program yardımıyla konusunu çalıştığım yerlerdeki kelimelerin telaffuzlarının arkasına kendi sesimden anlamlarını ekledim ve mp3 olarak kayıt ettim.İşime yara gibi duruyor..İlgilenen olursa bu forumda anlatabilirim.Elimizin altında net var hiç yararlanmıyoruz aslında....Birde şu konuyu devamlı aktif tutabilsek herkes devamlı birşey katsa bakıp geçmese(Yardımcı olanlara sözüm yoktur biline) inanın dahada iyi olacak...

    25 tane kelime mp3 upload ediyorum.Dileyen indirsin yararlansın..İçinde bir de word dosyası var onun içinden seçtim kelimeleri takıldığım kelimeler...(Bu iş çok zahmetli oluyor inanın birlik olarak yapsak daha hızlı ilerleriz...)(Dosyaları tamamen kendim hazırladım ve kendi uploadımdır.Yalnız rapidden premium hesabı olan bi arkadaş alıp eklerse sevinirim 4shared de 90 gün sonra siliniyor dosyalar diğer arkadşların faydalanması için.)

    http://www.4shared.com/file/120425874/110b510c/ceviri.html

    Rar pas:konyaaslani




  • quote:

    Orijinalden alıntı: konyaaslani

    Arkadaşlar hayatımız boyunca ingilizce dersleri görmemize rağmen bu ingilizceyi bir türlü öğrenemedik..Çok düşündüm bunu ya bende bir sorun var yada sistemde Bir kere sınav ingilizcesi için kursa gitmiş biri olarak şunu söyliyebilirim "İş kelimede bitiyor...".Yani ne kadar kelime öğrenirsek o dili öğrenmemiz o kadar kolaylaşır.Önceleri full grammer çalışırdım(İşte that den sonra virgül kullanılmaz vs vs) am o kadar çalışmama rağmen bir turistin karşısına geçtiğimde ilkoklda bize öğretilen nerelisin ismin ne v.b sorularından başkasını soramıyorum Son 3 -4 aydır okuma parçaları üzerinden çalışma yapıyorum ve hepsinede değiyor.... Size önerim ilk başta basit okuma parçalarıyla başlayın kitapçılarda satılıyor 1 lira.Seviyenize göre ayarlarsınız(Tabi önbilgi olarak ufak bir gramer çalışması). Bakın ben yeni bir uygulamaya başladım bugun bir program indirdim ve ingilizce kelimelerin telaffuzlarınıda netten indirdim(http://forvo.com/ ) arkasından program yardımıyla konusunu çalıştığım yerlerdeki kelimelerin telaffuzlarının arkasına kendi sesimden anlamlarını ekledim ve mp3 olarak kayıt ettim.İşime yara gibi duruyor..İlgilenen olursa bu forumda anlatabilirim.Elimizin altında net var hiç yararlanmıyoruz aslında....Birde şu konuyu devamlı aktif tutabilsek herkes devamlı birşey katsa bakıp geçmese(Yardımcı olanlara sözüm yoktur biline) inanın dahada iyi olacak...

    25 tane kelime mp3 upload ediyorum.Dileyen indirsin yararlansın..İçinde bir de word dosyası var onun içinden seçtim kelimeleri takıldığım kelimeler...(Bu iş çok zahmetli oluyor inanın birlik olarak yapsak daha hızlı ilerleriz...)(Dosyaları tamamen kendim hazırladım ve kendi uploadımdır.Yalnız rapidden premium hesabı olan bi arkadaş alıp eklerse sevinirim 4shared de 90 gün sonra siliniyor dosyalar diğer arkadşların faydalanması için.)

    http://www.4shared.com/file/120425874/110b510c/ceviri.html

    Rar pas:konyaaslani




    çok haklısın herkes yaptığı çalışmaları paylaşırsa burası daha verimli olur.




  • ingilizce eğitim sitesi ingilizce dersleri videolu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birol Çakır -- 17 Eylül 2009; 22:47:24 >
  • Up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: konyaaslani

    Arkadaşlar hayatımız boyunca ingilizce dersleri görmemize rağmen bu ingilizceyi bir türlü öğrenemedik..Çok düşündüm bunu ya bende bir sorun var yada sistemde Bir kere sınav ingilizcesi için kursa gitmiş biri olarak şunu söyliyebilirim "İş kelimede bitiyor...".Yani ne kadar kelime öğrenirsek o dili öğrenmemiz o kadar kolaylaşır.Önceleri full grammer çalışırdım(İşte that den sonra virgül kullanılmaz vs vs) am o kadar çalışmama rağmen bir turistin karşısına geçtiğimde ilkoklda bize öğretilen nerelisin ismin ne v.b sorularından başkasını soramıyorum Son 3 -4 aydır okuma parçaları üzerinden çalışma yapıyorum ve hepsinede değiyor.... Size önerim ilk başta basit okuma parçalarıyla başlayın kitapçılarda satılıyor 1 lira.Seviyenize göre ayarlarsınız(Tabi önbilgi olarak ufak bir gramer çalışması). Bakın ben yeni bir uygulamaya başladım bugun bir program indirdim ve ingilizce kelimelerin telaffuzlarınıda netten indirdim(http://forvo.com/ ) arkasından program yardımıyla konusunu çalıştığım yerlerdeki kelimelerin telaffuzlarının arkasına kendi sesimden anlamlarını ekledim ve mp3 olarak kayıt ettim.İşime yara gibi duruyor..İlgilenen olursa bu forumda anlatabilirim.Elimizin altında net var hiç yararlanmıyoruz aslında....Birde şu konuyu devamlı aktif tutabilsek herkes devamlı birşey katsa bakıp geçmese(Yardımcı olanlara sözüm yoktur biline) inanın dahada iyi olacak...

    25 tane kelime mp3 upload ediyorum.Dileyen indirsin yararlansın..İçinde bir de word dosyası var onun içinden seçtim kelimeleri takıldığım kelimeler...(Bu iş çok zahmetli oluyor inanın birlik olarak yapsak daha hızlı ilerleriz...)(Dosyaları tamamen kendim hazırladım ve kendi uploadımdır.Yalnız rapidden premium hesabı olan bi arkadaş alıp eklerse sevinirim 4shared de 90 gün sonra siliniyor dosyalar diğer arkadşların faydalanması için.)

    http://www.4shared.com/file/120425874/110b510c/ceviri.html

    Rar pas:konyaaslani




    Yazın ve ilgin için teşekkürler arkadaşım. ilk sayfada bir mp3 kısmı oluşturabilirim. Yeteri kadar kaynak olursa tabiki. Sanırım bu telaffuzlar sana ait. Telaffuzlarda kısımlarıda belirtmissin. (bunu niçin yaptığını anlmadım doğrusu)

    Yapılan çalışmalar daha çok tek bir mp3 doyası olarak kayıt edilirse daha sağlıklı olur.

    Bunun gibi paylaşımlar artarsa niçin olmasın, elbette sonuçta paylaşan insanlar üretir, üreten insan ise hem kendisine hemde başkalarına fayda sağlar. Bilgiyi kendinde saklayan O bilginin esiri olur.

    İyi geceler.




  • Merhaba Arkadaşlar,

    Öncelikle bende ingilizce öğrenmek için yöntemlerimi sizlerle paylaşmaya çalışayım. Daha yeni yeni başladım bu taktiğe.. fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle bol bol dizi izliyorum.. Diziyi aynı anda hem ingilizce altyazılı hemde Türkçe altyazılı izliyorum. Burda amacım kelime öğrenmek ve günlük konuşmaları ezberlemek. Ayrıca yabncı slow parçaları dinliyorum ve kelimeleri anlamaya çalışıyorum. Şarkının sonunda doğru çeviriyi netten bularak benim anladığım ile karşılaştırıyorum. Son olarak netten örnek veriyorum 100 tane kelime bulun ve telefonun ses kaydını açın. Daha sonra kelimelerin hem türkçe hemde ingilizcesini kendiniz yükses sesle okuyun ve kaydedin. Daha sonra bu ses kayıtlarını otobüsde, uyurken, vb. yerlerde dinleyin. Faydalı olacağını düşünüyorum. En azından bana faydası dokundu.

    Herkese iyi geceler.
  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: verifyersin

    Merhaba Arkadaşlar,

    Öncelikle bende ingilizce öğrenmek için yöntemlerimi sizlerle paylaşmaya çalışayım. Daha yeni yeni başladım bu taktiğe.. fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle bol bol dizi izliyorum.. Diziyi aynı anda hem ingilizce altyazılı hemde Türkçe altyazılı izliyorum. Burda amacım kelime öğrenmek ve günlük konuşmaları ezberlemek. Ayrıca yabncı slow parçaları dinliyorum ve kelimeleri anlamaya çalışıyorum. Şarkının sonunda doğru çeviriyi netten bularak benim anladığım ile karşılaştırıyorum. Son olarak netten örnek veriyorum 100 tane kelime bulun ve telefonun ses kaydını açın. Daha sonra kelimelerin hem türkçe hemde ingilizcesini kendiniz yükses sesle okuyun ve kaydedin. Daha sonra bu ses kayıtlarını otobüsde, uyurken, vb. yerlerde dinleyin. Faydalı olacağını düşünüyorum. En azından bana faydası dokundu.

    Herkese iyi geceler.



    İngilizce öğrenmenin çok fazla yolu var ve kişiden kişiye değişkenlik arzeder. Bu nedenle bir kalıba bağlı öğrenme sistemleri herkes için aynı sonucu vermez. Her dil öğrenicisi için gerekli olan ise "dili doğru telaffuzuyla öğrenmektir". Bizim dil öğrenmedeki en büyük sıkıntımız "telaffuzları" doğru çıkartamamamız ve duyduğumuzu anlamamamız. Bu nedenle kendi sesinden kelime öğreniyorsan telaffuzunun iyi olduğundan emin olman gerekir. Yanlış öğrenilmiş bir telaffuzu silmek yani sonradan yanlışı düzeltmek daha zor. Konunun ilk mesajında telaffuzla ilgili çeşitli siteler var.

    Dil öğrenmedeki gayretinin istikrarlı bir biçimde devam etmesi dileğiyle.




  • up

    uplayın arkadaşlar bu konuyu
  • **********************************************************************************
    **********************************************************************************


    Kelime öğrenmekte sıkıntı çekenler için mükemmel bir site ve bilgisayar programı:


    http://www.wordexam.com/


    detay:

    http://forum.donanimhaber.com/m_33648100/mpage_1/key_//tm.htm#33648363




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dh_experience

    **********************************************************************************
    **********************************************************************************


    Kelime öğrenmekte sıkıntı çekenler için mükemmel bir site ve bilgisayar programı:


    http://www.wordexam.com/


    detay:

    http://forum.donanimhaber.com/m_33648100/mpage_1/key_//tm.htm#33648363





    Süper...

    Ellerin dert görmesin dh_experience






  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.