Şimdi Ara

__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri) (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
569
Cevap
239
Favori
220.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki

__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri)


(En Son Oy Tarihi: 18.7.2023)
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ,

    Ben de sizler gibi yıllarca ingilizce çalışan ama ilerletemeyenlerdenim, denemediğim program kurs paket kalmadı, effortless english , american calture , evde çalışma busuu ,skypie üzerinden kız bulup onunla konuşma pratiği yapma gibi bir sürü şey denedim.Bu bağlamda ingilizcemi ilerletmemde hangisi yararlı oldu onları aşağıda sıralayacağım.

    1. Eslpod.com ; eğer gün içinde yolda çok fazla zaman harcıyorsanız bu site tam size göre şöyle ki; bir kaç günde bir text yayınlanıyor ve text i en az %60 anlıyorsanız her gün bu texti mutlaka dinliyorsunuz tabi en az 6 ay veya 1 yıl , alıştıktan sonra zaten bırakamayacaksınız güncel konularda çok faydali ve eğlenceli bilgiler veriyor.Bu hizmet bedava ama yok textin pdf ini görmek isterseniz (pdf te kelimeler ve biraz daha ek note var ) o da aylık 10 $. Ben aboneyim faydasını çok görüyorum listening düzeyimi çok geliştirdi.

    2. Verbling.com / cambly.com ; Bu iki site de online 1' e 1 ve yabancı hocalarla konuşma imkanı sağlayan amerikada ki hoca ile tr deki öğrenciyi (veya herhangi bir öğrenci) birleştiren efsane site , bu işte bundan faydalısını ben görmedim,

    şöyle ki ; normal klasik bir kursa giderseniz 2+1 kampanyalı fiyatımız 2000 tl derler.(o kampanya hiç bitmiyor) haftada 2 gün ders olur , dersler 45 dk sınıfta 9 kişi , hoca kafadan 20dk konuşur geriye kalan dakkaları sınıfa böler , size ya 5 dk kalır ya da biraz yırtık biri iseniz 10 dk kalır.(5 dk full konuşma ) ama bu sitelerde dersler 60 dk olur ve kötü hoca ise dersin 30 dk sını alır iyi hoca ise dersin en fazla 15 dk sını alır ve geriye kalan sürede pratik yapma imkanınız olur.

    Verbling.com çok pahalı dolar 2 tl olduğu zaman ben buradan dersler aldım toplamda 30 ders falan , haftada 3 saat( haftanın 3 gününe dağıttım) dersler ortalama 20 dolar, paranız çok ise yazılabilirsiniz.
    Verbling.com bir de bu sitede 9 kişilik sınıflarda konuşma imkanınız var ,bu da o zaman 49 dolar civarındaydı, her gün ve günün 24 saati herhangi bir sınıfa girebiliyorsunuz burayı da denedim burada size 10 dk konuşma gelir , diğer katılımcıların ses kalitesi görüntü kalitesi farklı olduğundan onları dinlediğinizde anlamaz ve sıkılabilirsiniz ki ben çok sıkılyıordum.(onları anlamaya çalışmak güzel oluyor bazen öğretici oluyor.)


    cambly.com ; bu site de aynı mantık ile çalışıyor online 1 e 1 dersler şeklinde, burada iste format farklı hesaplama yapıldığında hoca ile görüşmenin saati ortalama 8 dolara gelmekte , ben burada haftanın 5 günü günde 30dk olacak şekilde programa kayıt oldum (86 dolar) eğer o gun 30 dk konuşmassanız dk yanıyor, bir sonra ki güne aktarmıyor , zaten amaçta biraz sürekliliği sağlamak her gün 30 dk pratik.(isterseniz 15 /30/60/120 dk ve haftanın 3/5/7 günü seçenekleri var) burada ise önemli olan doğru hocayı seçmek ve aynı hoca ile süreklilik sağlamak.Haftanın 5 günü ders alıcaksanız 2 hoca veya 3 hoca ile sınırlandırmak ve onlar ile devam etmek gerekir.




    özetle benim methodum ; her gün evde online görüşme + her gün listening yapmak.Çalışıyorum ve fazla zamanım yok işten gelince kafa patlayacak gibi oluyor oturup ders çalışmak zor geliyor adama ondan dolayı böyle bir yol seçtim.Bu hedefte eğer çok ekstrem bir durum olmassa 1 yıllık bir süreç koyarak durumumu görmek istiyorum

    Herkese bu illeti öğrenmede, akıcı konuşmada başarılar dilerim,gerçekten üniversitelerde tez konusu olacak kadar başarısızlık var ülkemizde. ( o kadar sene lise de üni de hazırlık okumalar kurslara gitmeler yurtdısında maltalara gitmeler ama elde 0 )

    Saygılarımla ,
  • Arkadaşlar grameriyle düzgün ingilizce öğreneceğim zamanlarıda derseniz benim tavsiyem bu siteyi tavsiye ediyorum içinde zamanlar sorular cevaplar olumlu ve olumsuz cümleler hepsi varwww.ingilizcezamanlar.gen.tr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu siteyi henüz yeni buldum.. Ücretsiz ve faydalı gibi

    https://tr.duolingo.com/


    Windows 10 Mağazasından da indirebilirsiniz...

    https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/duolingo-learn-languages-for-free/9wzdncrcv5xn
  • yeni site kurdumhttp://mygrammar.wix.com/home buradan öğrenebilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BreakBeaT

    gidip yerinde öğrencen

    8 senedir ingilizce görüyorum en basit şeyleri zar zor anlıyorum.

    aslında anlamasına anlıyorumda. yazamıyorum ingilizce olarak hiç bişi

    şimdi nasıl ingilizceniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BreakBeaT

    gidip yerinde öğrencen

    8 senedir ingilizce görüyorum en basit şeyleri zar zor anlıyorum.

    aslında anlamasına anlıyorumda. yazamıyorum ingilizce olarak hiç bişi
    quote:

    Orijinalden alynty: BreakBeaT

    gidip yerinde ö?rencen

    8 senedir ingilizce görüyorum en basit ?eyleri zar zor anlyyorum.

    aslynda anlamasyna anlyyorumda. yazamyyorum ingilizce olarak hiç bi?i

    ?imdi nasyl ingilizceniz ?
  • Sanırım bazı şeyleri ayırt etmemiz gerekiyor.

    Bir dilde konuşabilemek ve konuşulanı anlayabilmek.

    Bir dilde yazabilmek ve yazılanı anlayabilmek.

    Bir dili bilmek.

    Bu üçü hernakdar görünsede bana göre ayırt edilmesi gereken ve farkına varılması gereken en öncelikli şeyler. Bunları göz önünde bulundurur ve öğrenmeye buna göre başlarsak bu daha kolay bir hal alır.

    Artık ben ne yapacağımı şaşırdım. Ancak bazı yollar ı denemeye devam edeceğim. İyi bir kelime hazinesi ve ardından medyadan yeterince yararlanma. Daha önce Türkçe dublajını izlediğim disney gençlik dizilerinin orjinal dilinde izlemek mesala. Bunu denedim. Elbette her kelimeyi cümleyi hatırlamıyorsunuz. Hatta çeviri yaparken acayip uyarlamalarında yapıldığını görüyorsunuz. Herkes ingilizce öğrensin diye yavaşça konuşmuyorlar ve biliyorsunuz ki amerikan ingilizcesi ile konuşuyorlar. 20 dakikalık diziden bir kaç dakikayı iyi biçimde anlayabilmek gerçekten çok hoşuma gitti. çok basit kısımlarıda olsa. Ve emin olun kitaptan gramer öğrenek bile bu basit kısımları anlayamazsınız. Birde bizim klasik bir biçimde gramer öğrenmemizle konuşma dili arasında inanın uçurumlar var.

    Bunları söyleyen kişi olarak eğitim sistemimizdeki ingilizce öğrenme biçiminin çokta yanlış olmadığını düşünüyorum. Eğer üzerine olur ve grammer i öğrenirseniz iyi bir kelime hazinesi ile birlikte bu işin yarısından fazlasını halletmişsiniz demektir. Bundan sonra yapılması gereken şey pratiktir. Yukarıda bahsettiğim şeyler de bu işin pratik kısmına girer. Ve büyük bir çoğunluğu da bu kısım oluşturacaktır. Ancak bunu bu şekilde halleden hem grammeri hem konuşma dilini öğreten ve bunu iyi yapan kaç yer var bilmiyorum.

    Edebiyat hocamız bize bu konuda bir ipucu vermişti. Demişti ki ;

    Bir dili öğrenmenin en iyi yolu kendi ana dilinizi yasaklamaktır. Ve o dil ile konuşmaya çabalamaktır.

    Bence haklı gibi. Çünkü her sıkıştığımızda kendi dilimizde konuşmak yazmak bir başka dili öğrenmeyi bizim için imkansızlaştırıyor. Hatta ulaşılamaz görüyoruz zor görüyoruz çok zor diyoruz.

    Diyorum ki anadilimizi yasaklayarak ve ihtiyaç duyduğumuz her şey için en basit yöndende olsa ingilizce ile işi çözmek ve ihtiyaç duyduğumuz kelimeliri ki bu yöntemde mutlaka ihtiyaç olacak ve bazan en basit şeyleri bile bilmediğinizi göreceksiniz, iyi bir telaffuzla öğrenmek. Telaffuz diyorum çünkü biraz olsun olmazsa konuşmak ve anlamak mümkün olmaz.

    Ama benim gibi işin kolayına kaçmayı ertelemeyi ve tembelliği seven istikrarsız kişiler için her yol kapalı.

    Ah be cüneyt hoca. O yıl askere gitmesen ne vardı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 11 Haziran 2016; 2:42:04 >
  • şuan hayattaki en büyük amacım ama zor bir dil ya.
  • Arkadaşlar şöyle dizileri veya videoları anlayabilecek kadar ingilizce öğrenebileceğim bir yer site veya yöntem var mı ?
  • http://www.voscreen.com 10 saniyelik (dizi,film vs.) alınan videolarla ingilizce öğretiliyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen hemen iki yıldır Abd'de yaşıyorum.. gelmeden önce üç ayda ingilizceyi anlarım diyordum
    Fakat iki yılda öğrendim sadece bir kaç kelime
    Nedeni hiç inglizce çalışmadım dinlemedim tüm boş zamanımı Türkçe okuyarak Türkçe dinleyerek geçiriyorum
    Hatta Türkçe düşünüyorum.. bunu kesinlikle engelleyemiyorum..Eşim yabancı Türkçe bilmemesine rağmen ingilizceme faydası olmadı
    Burada kimse sizin yanlış konuşmanızı düzeltmez yanlış konuşmanız kimsenin umurunda da olmaz..öyle yurtdışına çıktım üç ayda ingilizce ana dilim gibi öğrendim yalanlarına kanmayın
    Çalışmıyorsanız dünyanın neresine giderseniz gidin bu dili öğrenemeyeceksiniz birde yeteneğiniz olması gerekiyor.. yeteneğiniz yoksa yine bu dili öğrenemeyeceksiniz
    Ben alfebenin nasıl okunduğuna Abdye geldikten birbuçuk yıl sonra baktım.. Abd'de iki yılımın sonunda gün boyu tv dinlersem anladığım bir yada iki cümle
    İngilizce olan çalıştığım kelimelerin tamamını bir gün sonra hiç hatırlamayacak şekilde unutuyorum.. bu sorun sadece inglizce de ... resmen beynim kilitleniyor.. öğrenmemek üzere savunmaya geçiyor
    ve ertesi gün hiçbişey hatırlamıyorum..üç ay bu şekilde kelime çalıştım bugün hiçbirini hatırlamıyorum
    nedeni asla ingilizce çalışmamam was were nerede kullanılır onu bile iki yıl sonra öğrendim.. IQ sorunum yok diğer Türkçe herşeyi kolaylıkla anlıyorum
    bu dili öğrenmek umrumda olmadığından böyle bir sorun oldu..eşim ayrıca İspanyolca biliyor ana dili gibi konuşuyor.. eşimin arkadaşı on yıldır Abd'de çocukların yazıldığı ingilizce kursuna yazıldı..
    Yani demek istedeğim şu
    Önce dili seveceksiniz sonra çaba sıkı çalışma çaba bende bunların hiçbiri yok..
    Sizde bunlar varsa tabiki bu dili öğrenirsiniz..
  • Merhaba arkadaşlar;

    Şu anda anladığım ve araştırdığım kadarıyla en populer method callan methodu. 1 ncisi bu methodla ingilizceyi nerdeyse sıfıra yakın bir seviyeden geliştirebilen var mı? Kimileri özel ders alınması gerektiği ve 4 ay gibi bir sure için 8 bin 10 bin tl nin gözden çıkartılması gerektiği söyleniyor. 100%100 öğretme garantisi hatta ingiliz konsolosluğunun yılda bilmem kaçkere açtığı sınavdan da başarılı olma garantisi verildiği söyleniyor.

    diğer populer olan method da 1 ay da 5 gunde 1 hafta da ingilizce (bilinçaltı)

    bu iki yöntem ile ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    tesekkurler
  • https://www.penpaland.com adresinden kendinize pratik yapmak için bir dil arkadaşı edinebilirsiniz.
    Android telefonlar için:http://app.appsgeyser.com/Penpaland
  • Merhaba Arkadaşlar,

    İngilizce Öğrenmek isteyenleri yeni Youtube kanalımıza bekliyoruz...


    https://www.youtube.com/watch?v=TQYj7u2AHr8
  • https://youtu.be/0nh_iGZI2xE

    İLK DERSTEN İTİBAREN KONUŞMAYA BAŞLIYORSUNUZ,
    SOHBET ORTAMINDA BİREBİR CANLI,YAZIŞARAK DEĞİL KONUŞARAK İŞLENİYOR DERSLER..
    ŞAŞIRMAYIN..DERS ÜCRETİ DE SADECE 10 LİRA..
    ÜCRETSİZ DENEME DERSİ DE ALABİLİYORSUNUZ
  • başlıyacagım artık ingilizce ögrenmeye kafama koydum
  • Değerli Arkadaşlarım

    İngilizceyi en kısa zamanda ve en düşük maliyette öğrenmenin ilk yolu , o dili yerinde öğrenmektir.
    Her ne öğrenirseniz öğrenin onu sokakta , evde ,okulda ,alışverişte vs kullanmadıkça malesef kalıcı olmayacaktır.
    Size tavsiyem ; UNEDCO nun size uygun kampanyalarından faydalanıp , İngiltere de bütçenize uygun dil okullarında eğitim almanızdır.
    Yurtdışında edineceğiniz tecrübede yanınıza kar kalacaktır.
    Selamlar , Sevgiler
  • merhaba
    görüyorum ki bu sayfa ingilizce kursu reklamı dolmuş.
    bende alakam olmayan ama çok istifade ettiğim değerli bir insanı tavsiye edeceğim.
    mustafa özay ingilizce bitmiştir kursu
    arkadaşlar bu yoruma istediğiniz şekilde anlayabilirsiniz sadece istifade ettiğim ve ondan ders almak nasip işi olduğunu düşündüğüm ve onun tanınması için bir katkım olur amacı ile yazıyorum
    mustafa özay hocaya mutlaka gidin. ingilizce sorununuz varsa maddi açıdan da sıkıntılarınız varsa mutlaka gidin. öksüz ve yetim kontenjanından ondan ders aldım ücretsiz ders veriyor şehit ve gazi çocuklarına öksüz yetim üniversite öğrencilerine. para ile gelenler de senet kredi kartı peşin ödeme sözleşme falan imzalamıyor.
    müfredatı çok sistematik 1 ay hatta 1 ders bile anlamanıza yetecektir.
    sadece bir tavsiye hiç olmazsa gidip ofisine muhabbet edin gittiğinizde bir sürü öğrenci olacaktır mutlaka onlardan da bilgi alın derim. herşeyi çok net göreceksiniz zaten.
  • DiziyleOgren.Com Nedir?

    Diziyleogren.com ingilizce öğrenmek için dizi ve film izleyenlere yönelik kurulmuş ücretsiz bir platformdur. İçerisinde bulunan birçok dizi ve filmden dilediğinize tıklayarak o dizide kullanılan tüm İngilizce kelimelere ve anlamlarına eğlenceli quiz eşliğinde çalışabilirsiniz. Böylece hem birçok yeni kelime öğrenmiş olursunuz hem de tüm kelimeleri bildiğiniz için diziyi rahatlıkla ingilizce altyazı ile izleyebilirsiniz.

    https://diziyleogren.com/
  • Dizi ve film izlerken ingilizcenizi geliştirmek isterseniz diziylogren.com'u kullanabilirsiniz

    Diziyleogren.com kısaca nedir?

    Diziyleogren.com ingilizce öğrenmek için dizi izleyenlere yönelik kurulmuş bir servistir. İçerisinde bulunan birçok dizi ve filmden dilediğinize tıklayarak o dizide kullanılan tüm İngilizce kelimelere ve anlamlarına eğlenceli quiz eşliğinde çalışabilirsiniz.
    https://diziyleogren.com/

    Ayrıca ingilizce dizi ve filmlerde en sık kullanılan 5000 kelimeye çalışmak isterseniz:

    https://diziyleogren.com/blog/ingilizce-dizi-ve-filmlerde-en-sik-kullanilan-5000-kelime
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.