Şimdi Ara

Stereo FLAC Müziği 5+1 DTS veya AC3'e çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kaliteli Ripli Kayıpsız ses formatı olan FLAC'ı 5+1 ses format olarak ta
    DTS(1536-768Kbps) veya AC3(640,448,384Kbps) çevirmeyi anlatacağım.

Gerekli Programlar
    FLAC dosyasını 1536K WAVE/PCM'e çevirmek için herhangi bir program
    ben Xillsoft HD Video Converter Kullanıyorum.

UpMixGUI,BeSweet,SOX Paket Halinde
    http://rapid-share.com/files/228637352/Stereo_to_5.1.rar.html

Surcode DVD-DTS Encoder

Programları kuruyoruz...
    Paket halinde olan Stereo to 5.1'i masaüstüne çıkartıyoruz
    İlk Önce
    Xillsoft HD Video Converter açıyoruz
    FLAC dosyalarıımızı içine sürükleyip bırakıyoruz
    Dönüştüreceğimiz Formatı Audio bölümünde resimdeki gibi WAV olarak seçip
    Resimlerdeki gibi ayarları yapıp convertliyoruz.

Çevirme işlemi bittikten sonra.
    UpmixGUI'yi açıyoruz
    Files Location bölümünde Program dizinleri gösterceğiz(Çift tıklayınca açılır)
    Resimdeki gibi EAC boş ve alttaki 2 program bölümü boş olacak
    En üstteki OUTPUT ise çevilirdikten sonra dosyanın çıkaracağı yeri gösterir

Şimdi çevirme işlemine başlayacağız.
    Input Audio CD-Other : Other seçiyoruz
    Input File: FLAC'tan çevirdiğimiz WAV dosyasını seçiyoruz
    Process Entire Folder:
    eğer tek bir dosya ise işaretlemiyoruz
    çoklu ise Klasör seçmek için tıklıyoruz

Diğer ayarlar resimdeki gibi olmalı
    yalnız
    Bitrate kısmı: AC3 ve ye göre DTS değişir

AC3 için Dolby Digital (ac3enc) seçiyoruz ve Bitrate'i ayarlıyoruz 448 İdealdir.
    Upmix tıklıyoruz
    DTS için ise dts DVD seçiyoruz fakat bu işlem sonucunda hata verecektir

manuel oalarak yapmamız gerekecektir.
    DTS manuel olarak yapmak için Surcode DVD DTS seçiyoruz.
    UpmiGUI nin dizinindeki temp klasörünün içindeki ayrı ayrı kanaları gösteren WAV dosyalarını
    Left Front : FL
    Right Front: FR
    Center: CC
    LFE: LFE
    Left Surr: SL
    Right Surr: SR
    şeklinde seçiyoruz.

Options kısmında Encode Options kısmından Bitrate i ayarlıyoruz
    Sample Rate 48Khz olacak
    OK deyip
    ve Encode diyoruz aşagı kısından

Çok fazla fark edermi bilmiyorum. Ama Deneyenler Farkı burda söyleyebilirler...

İyi Günler

• Anlatımın için çok teşekkürler tam aradığım şeydi.

Rehberdekilerin aynısını yaptım.Kullandığım müzik flac formatında batman begins soundtrack i olan Molossus oldu. Orjinal Flac dosyası ile çevrilmiş Dts dosyasını ayrı ayrı dinledim.Gerçekten bir fark var.Dts formatında bir derinlik olduğu hemen belli oluyor.Basslar daha bir oturaklı çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 17 Haziran 2009; 21:14:54 >
  • bu yöntemle yapacağınız şey 2 kanal sesi 5.1 kanala yaymak olur. sonuç itibariyle 5.1 farklı ses almazsınız. aynı sesi 5 kanaldan almış olursunuzki kaanatimce buna gerek yok.
    ha şöyle derseniz bendeki streo yani 2 kanal ses var. onu 5 lpcm yapıp her birinin ses değerlerini değiştirip baskın yönlerini farklılaştırdıktan sonra 5.1 dts veya dolby yapacam tamam o zaman kendi zevkinize göre bir ses dosyası hazırlamış olursunuz.
    genel olarak bu tür programlardan, hiç bir şey yapmadan bir tuşa tıklayarak programın var olmayan ses kanalları yaratmasını beklemeyiniz.
  • Paylaşım için teşekkürler..

Ancak yapmayın dostlar böyle şeyler bırakın 2 kanal kalsın 6 kanal istiyorsanız orjinal dts audio dinleyin , eğer yapmaya kararlıysanızda upload etmeyin net alemine kendiniz dinleyin
  • flac müzikleri nerden buluyorsunuz??
  • Gereksiz yere birsürü uğraş verilmiş oluyor.. Ayrıca kayıpsız bir format olan FLAC'ten kayıplı bir format olan DTS'e convert yapıyorsunuz; bu şekilde ses kalitesinin artmasını beklemek hayalcilik olur. (Zaten convert işlemleri kaliteyi artırmaz, aksine azaltır.) Üstelik bitrate 1536kbps'e çıktığı için dosya boyutu da artmış oluyor..

Bunun çok daha basit bir yiönetimi anlatayım, Foobar2000 adlı programı indirip prologic eklentisini kurduktan sonra her türlü stereo kaynağı realtime şekilde 5.1 olarak dinlersiniz. Convert vs uğraşmazsınız, dosyayı kayıplı bir formata çevirmediğiniz için olası kalite kayıplarını da önlemiş olursunuz..

Buna artı olarak Resampler eklentisiyle yine realtime olarak 192khz'ye kadar upsample (üst örnekleme) yapmak mümkün. (tabiki 5.1 ve resampling olayı birlikte yapılabilir.) Çok daha zahmetsiz ve ancak bu şekilde teknik olarak ses kalitesinde artma beklenebilir..

• quote:

Orjinalden alıntı: red_wine

bu yöntemle yapacağınız şey 2 kanal sesi 5.1 kanala yaymak olur. sonuç itibariyle 5.1 farklı ses almazsınız. aynı sesi 5 kanaldan almış olursunuzki kaanatimce buna gerek yok.
    ha şöyle derseniz bendeki streo yani 2 kanal ses var. onu 5 lpcm yapıp her birinin ses değerlerini değiştirip baskın yönlerini farklılaştırdıktan sonra 5.1 dts veya dolby yapacam tamam o zaman kendi zevkinize göre bir ses dosyası hazırlamış olursunuz.
    genel olarak bu tür programlardan, hiç bir şey yapmadan bir tuşa tıklayarak programın var olmayan ses kanalları yaratmasını beklemeyiniz.

Burada yapılan varolmayan kanalları oluşturmak değil, belli frekanslardaki sesleri kanallara ayırmaktır. Böylece çeşitli enstrüman sesleri frekans aralığına göre değişik kanallardan çıkarak sanal bir surround oluşturulmuş olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar track şarkılar mı daha kaliteli oluyor mp3 mü??
  • quote:

Orjinalden alıntı: mawoix

arkadaşlar track şarkılar mı daha kaliteli oluyor mp3 mü??

Mp3 sıkıştırma formatı, doğal olarak da daha kalitesiz.
  • mp3 dinleyeceğinize hiç dinlemeyin daha iyi. en kötü ses formatı benim kanaatimce. ogg dinleyin daha iyi. mp3 kadar sesi bu kadar bozan bir format var mıdır başka bilmiyorum. sesi bozduğu gibi frekans aralıklarındaki enstrumanların seslerini kafasına göre azaltıp yükseltebiliyor. bizzat denedim ve şahit oldum. mp3 e alışmış olduğum zamanlarda ezbere bildiğim bir şarkıyı flac olarak dinledikten sonra bu şarkı hangi şarkı dediğim anlar oldu.
  • arkadaşlar mp3leri flac yapma gibi bi şansımız var mı?? bu arada orjinal albümlerdeki müzikler track oluyor di mi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: mawoix

arkadaşlar mp3leri flac yapma gibi bi şansımız var mı?? bu arada orjinal albümlerdeki müzikler track oluyor di mi??

MP3 dosyalarını FLAC'a çevirmek mümkün tabi, ama kaybedilen verinin geri gelmesinin imkansız olduğu için FLAC formatında ve büyüklüğünde fuzuli yer kaplayan ve mp3 kalitesinde bir dosyaya sahip olursunuz. Yani FLAC'e çevirince ses kalitesi artmaz. Orjinal CD'den FLAC'e çevrilmiş dosyalar edinmelisiniz..

İkinci sorunun cevabı ise, evet.
  • ya şimdi ben flac veya track şeklinde yabancı müzik nasıl bulcam??
  • Hangi format daha kaliteli ses verir acaba?flac mı ve dts mi?Teşekkürler...
  • FLAC tabiki.. Ama DTS'le aradaki kalite farkını anlayabilmek için iyi bir kulak ve iyi bir sisteme ihtiyacınız olabilir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko

FLAC tabiki.. Ama DTS'le aradaki kalite farkını anlayabilmek için iyi bir kulak ve iyi bir sisteme ihtiyacınız olabilir..

Cevabınız için teşekkürler. Şükür ikiside orta düzeyde var:)(Creative Megaworks 5.1 ve orta büyüklükte hafif kepçe bir çift kulak)Madem FLAC iyi o zaman o zaman niye dts ye göre bitrate daha düşük...Yada bitrate düşük olması kaliteyle doğrudan ilgili değilmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: quasi522

quote:

Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko

FLAC tabiki.. Ama DTS'le aradaki kalite farkını anlayabilmek için iyi bir kulak ve iyi bir sisteme ihtiyacınız olabilir..

Cevabınız için teşekkürler. Şükür ikiside orta düzeyde var:)(Creative Megaworks 5.1 ve orta büyüklükte hafif kepçe bir çift kulak)Madem FLAC iyi o zaman o zaman niye dts ye göre bitrate daha düşük...Yada bitrate düşük olması kaliteyle doğrudan ilgili değilmi?

Flac kayıpsız bir format, elimde 500kbps'in altında olan flac şarkılar bile mevcut.. DTS ise yapısı gereği kayıplı bir format, şimdi dts'in kayıpsız versiyonu DTS-HD çıktı 1080p mevzusuyla beraber..

Bİtrate olayına gelince, Flac'ler 2 kanal, DTS ise 6 kanaldır.. Kanal başına düşen bitrate DTS'te daha düşüktür.. (Tabi FLAC formatının da 6 kanal desteği var, ama bitrate dramatik şekilde arttığı için henüz pek tercih konusu değil.

5.1'de dinleyecekseniz DTS'lerde daha bi keyif alacağınızı düşünüyorum. (Tabi orjinal DTS'ler, yukarıdaki gibi sonradan frekansların kanallara dağıtılması işini "pro logic" adı altında pek çok sistem zaten yapıyor.)

• Orjinal Dts albüm ile "çakma" dts albüm(netten temin edilenler için söylüyorum) arasındaki farkı galiba sadece kulakla anlayabiliyoruz. yani bunu sayısal değerlerden anlamak mümkün mü? tekrar teşekkürler, iyi geceler...
  • Evet, dinlemeden anlamak mümkün değil.. Ama şimdiye kadar çakma DTS albüme rastlamadım. Gerçekliği teyid edilmiş kaynaklara bakarsanız sorun olmaz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.