Şimdi Ara

Jeep Patriot vs Jeep Compass ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
91.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ailemizde bir tane yeni kasa 2.4 lt. 173 bg. limited edition Chrysler Sebring var. Bu yüzden Chrsyler-Jeep-Dodge araçlar konusunda bayağı bilgim de var. Alınmaz diye yazanlar önce bir Jeep veya amerikan aracına binsin öyle yorum yapsın. Bal gibide alınır ve yıllarca da kullanılır. Chrsyler holdinge bağlı Jeep firmasının global planlarından birisi olan Compass ve Patriot, Sebring altyapısı kullanılarak üretilmiş kompakt SUV sınıfında yer alan çok sağlam üretimlerdir. Bu sınıfta yer alan araçları saymak gerekirse, VW Tiguan,Land Rover Freelander, Nissan, Qashai, Renault Koleos,BMW X3 örnek verilebir. Her iki araçta da ülkemize ithal versiyonlarında 2.0 lt dizel 140 bg. motor ve 2.4 lt 173 bg. benzinli otomatik motor kullanılmaktadır. dizel motor VW üretimi TDI motordur. 2.4 lt. ise Chrsylerin 2007 yılında üretimine başladığı world engine adına verdiği VVTi sistemli çok modern bir makinedir. araçlar limited yani tam full olarak gelmektedir. hafif arazi kullanımında yeterli verim alınmaktadır. ama araçların ön ve arka yaklaşma ve uzaklaşma açılarının azlığından dolayı daha çok asfalt kullanımına uygundurlar.kokpitleri 2009 yılında makyaj görmüştür. Compass modelini Limited donanımın yanında Rally kiti ekleterek sportif tampon ve mrşpiyeler ile de alabilirsiniz. Aynı segmentte neden iki ayrı araç diye sorulacak olursa Compass biraz daha şehirli hani yeni moda crossover çizgilere sahipken patriot klasik keskin köşeli Jeep çizgilerine sahiptir. ülkemizdeki satışlarda patriot biraz daha öne çıkmıştır. fiyatların TL olarak verilmesi ise eldeki araçların satışına katkı yapmak amaçlı bir stratejidir. Bence SUV alacaksanız gidin bu işin adını koyan markadan alın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Müteferric

    Ötv indirimiyle beraber alınabilecek en uygun 4x4 (ki özellikleri de iyi) tiguandir..Dir diyorum çünkü anında tükenmiş:)Ben olsam daha bir garantiye oynar Mitsubishi Outlander,Suzuki Grand Vitara veya onun gbi kendini ispatlamış modellere bakardım..Jeepler için pek birşey demiyorum ama oto testlerde falan yapılan bazı olumsuz yorumlar(doğru veya yanlış) insanı soğutmuyor değil..

    ülkemizde ve avrupa da okunan veya basılan otomobil dergilerinin büyük bir bölümünün orjini Alman olmalarıdır. Çok görünür şekilde Alman araçlarını üstün gösterirler. Tabii ki Alman mühendisliği iyidir. ona lafımız yok. Ama bu bilinç altı olayı herkese bir baskı yapar. Tiguan geldi bitti vs. sözler doğrudur. ama Tiguan bana göre ne kokpiti ne de kasa olarak çok güzel bir araç değildir. Modern araçların hepsinde olan dizayn sonlandırma hataları bunda da vardır. Daha önce de yazdığım gibi otomobilleri üretildikleri ülke normlarına göre değerlendirmek ve kendi zevkinize göre almak lazımdır tabii bir de paranıza.....Jeep'in kendini ispatlama olayını gelince Jeep kendiniçoktan ispatlamış ve olay bitmiştir. Tüm dünyada SUV veya 4X4 tipi araçlara insanlar Jeep demektedir. Varmı dahası?




  • yıllarca doğan görunumlu şahine, torosa ladaya binmiş bir ırkın uyeleri jeep i beğenmiyor...:) guzel bir söz var değişmeyen tek şey değişim
  • Bazı yazılanları toparlayalım. Jeep firması (yani konumuz olan Compass ve Patriot'ı da üreten firma) Chrysler Holdinge bağlı bir üretim şirketidir. Chrysler Holding'in markaları Chrysler, Dodge ve Jeep'tir. Chrysler Holding'in yöneticisi ise Cerberus finansal yatırımcılıktır. Mopar ise Chrysler grubunun yedek parça üretici ve tedarikçisidir.
    GM ise tamamen başka bir amerikan otomotiv kuruluşudur. şuanda her iki firmada iflastan koruma kuruluna başvurmuştur. Amerikada batmak çıkmak öyle pek kolay olmaz,, hepsinin bir prosedürü vardır. Amerikan hükümeti de neredeyse amerikanın pretiji olan bu iki grubu kolay kolay batırmaz.
    konumuza dönersek bu iki modelden alınası olan Patriot'tır. Compass orası burası şişmiş komik bir araçtır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: newmonarch

    quote:


    GM ye gelince... GM kağıt üzerinde batmamış görünmekle birlikte iflas erteleme kararı alması ve ardından hisselerinin devletleştirilmesi fiilen batışın/çöküşün delilidir. Zaten senelerdir zor durumda idi, son finansal kriz de tabuta son çiviyi çaktı...


    Hayır değildir. Batmakla çökmek arasında fark olduğu gibi batmakla "küçülmek" arasındada fark var. Dediğin olsaydı eğer, %60'ı alınmazdı. Komple tarihten silerlerdiki Abd otomotiv tarihinde bu güne dek 100'lerce marka yok olmuştur.


    ABD hükümetinin şirketin %60'ını almasının nedeni küçülme vs değil, GM'nin batmasının getireceği sosyal çalkalanmayı ve piyasadaki tedirginliği gidermektir. Ecnebilerin "too big to fail" diye bir tabirleri vardır. GM gibi büyük firmalar fiilen batmış olsalar dahi batırılmalarına izin verilemez, çünkü abd de binlerce kişi bu şirketler ve bunların yan sanayileri sayesinde ayakta durmaktadır. Eğer abd de liberal piyasa dinamikleri tam olarak işletilse ise GM'nin devletleştirilmesi söz konusu olmaz, batmasına devlet göz yumardı. Aynen AIG ya da Citibank gibi büyük bankaların, finans kurumlarının batmasına izin verilmediği gibi GM'nin batmasına da izin verilemez. Yani konu GM'nin küçülmesi vs değil, piyasanın tamamını korumak arzusudur...




  • taş gibi lafı şuan için bir kaç firmanın birkaç niş modeli haricinde kullanılamamaktadır. buna amerikan üretimleri de alman üretimleri de dahildir. şu dediğiniz çok doğrudur. dünyadaki ekonomi tamamen kullan ve tüket hesabına kurulmuştur.bunu en önce uygulayan ve ihraç eden ülke amerikadır. ve şuanda özellikle çin pazarında yapılan üretimler ile tepe noktası yapmıştır. (mesela BMW güncel 5 serisini Çin'de de üretmekte ve belli dünya ülkelerine oradan ihracat yapmaktadır, bir önceki nesil Mini de motorlar Brezilya'daki Chrysler fabrikasında üretilip İngiltere'ye gönderiliyordu, yeni nesilde ise benzinli motorlar Peugeot Citroen grubu ile geliştirilmiştir.)
    Amerikan araçlarının fiyatları Alman araçları kadarken Amerikan aracı alınmaz sözünüze ne yazık ki katılamayacağım. Buyrun bazı örnekler 0 km. bazında,

    D sınıfı premium Chrysler Sebring Limited 2.4 otomatik benzinli tam full 67.000 TL
    D sınıfı premium BMW 325i otomatik baz versiyon 95.254 EURO

    E sınıfı premium Chrysler 300M 3.0 CRD otomatik 58.631 EURO
    E sınıfı premium BMW 530d otomatik baz versiyon 105.874 EURO

    Büyük boy premium SUV JEEP Grand Cherokee 3.0 CRD otomatik 58.444 EURO
    Büyük boy premium SUV BMW X-5 3.0d baz versiyon 107.467 EURO

    Super spor sınıfı Dodge Viper 8.3 lt 506 bg. 193.000 EURO
    Super spor sınıfı Porsche 911 Turbo 480 bg. 266.986 EURO +4.925 TL

    İşte sınıflarına göre benzer premium araçların Türkiye fiyatlarının karşılaştırması.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kegand

    alman arabalarıyla amerikan arabalarının karşılaştırılmasına şaşırdım. arabayı almanlar üretir alır, uzun yıllar kullanırsınız çoğunu ( mercedes,vw..vs). amerikalılar ise benzini resmen içen büyük motorlu arabalar yapmaya çalışırlar.

    amerikalıların motor teknolojisi de hala 1900'lü yıllarda saydığı için GM bugün iflasını isteyecek hale gelmiştir. almanlar ise hem motorları küçültüp hem de performansı arttırmaya çalışmaktadırlar. örneğin vw 1,4 tsi motorları artık passat,tiguan gibi araçlarda kullanmaktadır.

    jeep kendi kategorisine ismini vermiş bir markadır ve saygı duyulmalıdır, Grand Cherokee gibi tezlere konu olmuş modeller üretmiştir. son dönemlerde çıkan modelleri ise her kesime hitap edebilmek için yapılmış hamleler olarak değerlendirilmeli ve aynı performanslar beklenmemelidir.

    ancak alman arabalarını motor teknolojisi, yol tutuş, sağlamlık, konfor, sürüş zevki, performans vs. hepsini birarada düşündüğümüzde amerikan arabalarıyla karşılaştırmak yersiz olur.

    tabiki bir BMW 5 serisi Chysler 300M'den veya bir Porsche 911 Turbo Dodge Viper'dan iyidir, sürüş zevki performansı, kalitesi düşünüldüğünde kat kat üstündür ve daha pahalı olacaktır. kim aksini söyleyebilirki.

    ve tabiki eğer alabiliyorsan amerikan yerine alman aracı alınır.

    Çok yanlış düşünüyosun... Mercedes'inde yakın zamana kadar büyük hacimli ancak size göre "verimsiz" motorları vardı.

    Eski 6.9'lar, 6.3'ler, W220 S500'de kullanılan 4.9 litrelik motorlar. Yazılacak çok şey var aslında bunlar hakkında ancak böyle kestirip atamazsınız. Ayrıca Grand Cherokee'nin ne tip tezlere konu olduğunu merak ediyorum. Asıl Almanlar'da, Q7 gibi X5 gibi karda gidemeyen modeller üretilerek, bunlar daha sağlam tezlere konu olmuşlardır. Keza Grand Cherokee SRT8'in muadil Cayenne Turbo'dan fren ve yol tutuş performansında iyi olduğunu söylemeye gerek yok.

    Alman motor teknolojisinin önemli bir şey olduğu yok, hiç biri gözümde bir LS7 etmez.

    Ki Avrupa kıtasında sadece Mercedes'te adam akıllı motorlar var, onlarıda hoyratça "Verimsiz" damgası verip eleştirdiler. 6.2 V8 motor, neden C63 Amg'de 457 ps üretiyormuş. Bmw M3 gibi bir taraflarını yırtması gerekirdi çünkü. Keza motor tipleri farklı olan uygulamalarda motor iç hacmi dış büyüklüğü ve ağırlığı belirlemez.

    Keza Corvette'nin 7.0 litrelik motoru size eşşek kadar gelebilir ancak dış boyutları ve ağırlığı E92 M3'ün motoru kadardır. Arada ise 100 hp güç farkı var, şimdi kim daha verimli oluyor birde buradan bakalım isterseniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 5 Haziran 2009; 12:18:34 >




  • tip olarak patriot daha artistik
  • Arkadaşlar bu iki Jeep arasındaki fark nedir?İkisi de aynı fiyat,aynı motor ve donanımları da aynı galiba...Bu iki Jeep arasında bir fark varmı?Sizce hangisi?

    İki araçta 65.000TL şu an dikkatimi çekti..


    Jeep Compass 2.0 CRDI 140 HP

     Jeep Patriot vs Jeep Compass ?


    Jeep Patriot 2.0 CRDI 140 HP

     Jeep Patriot vs Jeep Compass ?







  • yok mu kimseden cevap?
  • Dış kasa haricinde teknik altyapı ve donanım+motorlarda hiçbir fark yok.
  • Sadece dış tasarımları farklı galiba. Patriot daha oturaklı duruyor.
  • dış tasarım
  • Bence alınmaz, boşver.
  • selam neden alınmasın ? ben aldım gayet memnunum 2 senedır hıc bır sorun yok
    bu rakamlara alınacak en ıyı 4 carpı 4
  • patriot daha güzel duruyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ablukada54

    Sadece dış tasarımları farklı galiba. Patriot daha oturaklı duruyor.

    +1
  • araç sorun çıkartmaz akrabamda 2001 model JEEP var 4.7 Limited, daha sorun çıkarttığını görmedim araç hala yeni gibi duruyor bastın mı zaten fırlıyor yerinden
  • Patriot daha güzel
  • merhaba; zamanında bizde jeep patriota bakmıştık. Genelde yabancı sitelerde çok kötü bişey söylenmemişti. beğenilmeyen özelliği içindeki işçilik ve malzeme kalitesi. En büyük özelliği az yakan bir 4x4 olması, bir depo benzinle 1000 km gidiyor diye bir haber vardı bir ara. Ancak daha sonra yolda görünce biraz soğudum. Gerçi bu zevk meselesi. O fiyata en yakın dodge nitro var. Ama onunda iç kalitesi çok iyi değilmiş herhalde.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.