Şimdi Ara

SAMSUNG B650/51/52/53 serilerinde input lag problemi(giriş gecikme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SAMSUNG B650/51/52/53 serilerinden birisini almayı düşünüyorum çok ciddi araştırmalar yaptım ve tüm yabancı forumları ve test sitelerini gezdim çıkan sonuç ürünün gerçekten bi çok özelliğinin iyi olduğu fakat PS3 oynarken input lag(giriş gecikme)* probleminin çok yüksek olduğunun belirtilmesiydi, yapılan yorumlarda oyun modun da 25-30 ms vga modundA 80-100 ms civarında olduğunu belirtmişler.

Sonuç olarak bu cihazı alıp ps3 ile test etmiş arkadaşlarımız varsa lütfen performansı ile ilgili yorumlarını yazarak beni aydınlatmalarını rica ediyorum.

*input lag(giriş gecikme): PS3 oynarken joypad den verdiğiniz komutun tv de gecikmeli olarak görüntülenmesi, örnek call of duty 4 oynarken adamın kafasına nişan alıyorsunuz ve ateş ediyorsunuz ama adamı vuramıyorsunuz çünkü görüntü geç görüntülendiği için aslında nişan aldığınız hedef yerinden hareket etmiş oluyor, yada pes 2009 oynarken pas tuşuna basıyorsunuz ama tv de bu aksiyonun yarım saniye sonra gerçekleştiğini görüyorsunuz vb...

• Bendün bu v den aldım. Satıcı benden önceki müşeriye PS3 oynamak için 100 Hz özelliğini kapamak gerekiğini söylüyordu. Bende PS3 olmadığı için ilgilenmedim ama kulak misafiri oldum sadece.
  • aslında o da bir muamma kimisi diyorki ps3 te 100 hertz gerekli kimisi diyorki kapamak lazım bende şaşırdım valla, ama alıp test eden biri olursa çok memnun olucam, sd yayın kalitesi nasıl peki denildiği gibi iyi mi ?
  • B650 serisinde yansıma sorunu da var. Bugün gördüm, tv güzel ama mağazada ne var ne yoksa hepsi TV'nin içindeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 1 Mayıs 2009; 20:44:40 >
  • Bence öyle bir sorun olacağını zannetmiyorum sonuçta ps3 hdmi dan bağlı ve hdmi girişinden öyle bir gecikme olacağını zannetmiyorum, eğer olsa bile sizin dediğiniz gibi adamın kafasına nişan alıyorum ama ateş ettiğimde adam gitmiş oluyor diye verdiğiniz örnek kadar abartılı olacağını zannetmiyorum. Tv nin özellikleri çok iyi bu arada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bodrum

Bence öyle bir sorun olacağını zannetmiyorum sonuçta ps3 hdmi dan bağlı ve hdmi girişinden öyle bir gecikme olacağını zannetmiyorum, eğer olsa bile sizin dediğiniz gibi adamın kafasına nişan alıyorum ama ateş ettiğimde adam gitmiş oluyor diye verdiğiniz örnek kadar abartılı olacağını zannetmiyorum. Tv nin özellikleri çok iyi bu arada.

O sorun bağlantıdan ziyade TV ile alakalı bir durum dostum. TV kendisine gelen (HDMI, VGA) komutu ekrana getirmekte geç kalıyor.

Fakat ben sıkı bir oyuncu olmadığım ve şu anki TV'imde test sitelerine göre 0ms.ye ye yakın bir INPUT LAG değeri olduğu için uygulamada 15-30 ms. gibi değerler ne kadar sorun yaratır bilemiyorum. Herkesin farkına varacağı kadar olacağını sanmıyorum. Ama oyunlarla çok haşır-neşir olan insanları rahatsız edebilecek bir gecikme de olabilir. En iyisi aslında deneyip almak. Çünkü TV kadar, kullanıcının algısının kuvvetliği de önemli.

• Bende bu tvyi düşünmeye başladım şimdi ama bu başlığı görmek iyi olmadı açıkçası. Gerçekten varmı böle bişey acaba.?
  • Dün mağazada canımız sıkıldığı için notebook hdmi bağlantısı sayesinde denemeler yaptık.
    Deneme yaptığımız üç ayrı tv mevcuttu.
    1. deneme > Sony 40z4500
    2.deneme >Samsung 46b651
    3.Deneme >Lg 42lh4000

Görüntü olarak Transformers isimli filmin mkv formatlı verdiyonunu kullandık.
    İlk olarak z4500'e bağladığımızda ekran kartı ayarlarından AA kapalı olduğu için görüntüde ki hızlı sahnelerde kesintiler oldu.
    Benim müdahalem ile Aa değerini açıp 16x yaptıktan sonra ki denememizde bir sorunla karşılaşmadık.
    Sonrasında ki denememizi 46b651 modelinde yaptık.Görüntüyü oynattığımızda sanki AA açık değilmiş gibi bir sonuçla karşılaştık.Şaşırarak ekran kartı ayarlarını kontrol ettiğimde biraz önce ki değerleri sabit kaldığını farkettim.
    Aa değerinin açık ve 16x olmasına rağmen sanki değer kapalıymış gibi hızlı görüntülerde kesintiler yaşadık.
    Aynı durumu "Samsung" kadar olmasada Lg4000'de de yaşadık.
    Bilginize.

• Arkadaşlar;

Valla ben bu bilgileri tv testlerinde ün salmış sitelerden aldım bunlardan birtanesidewww.hdtvtest.co.uk sitesi, benim başlığını açtığım problemin orjinal metni ve ulaşım linki sırayla aşağıda belirtilmiştir ayrıca tam inceleme içinde bir link koyuyorum gerçi tüm metin ve içerik ingilizce ama ingilizceniz yoksa google translate iş görür diye düşünüyorum

İncelemenin orjinal linki:http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40B650/Picture-Quality.htm

TV nin PS3 için olan inceleme metni :HD Console Gaming (Sony PS3)

The Samsung LE40B650's impressive video processing comes at a price unfortunately, and it's not good news for avid gamers. We measured the input lag on the LE40B650 to be around 84ms to 100ms slower than our resident Samsung F96 LED-backlit LCD TV (which had [Game Mode] enabled), which is almost as bad as the Philips 37PFL9632D (the worst in our database of reviewed HDTVs). Rock Band was basically unplayable unless we compensated for the input lag via the in-game calibration menu.

Fortunately, we could reduce the input lag on the Samsung LE40B650 to between 17ms and 34ms either by engaging [Game Mode] or using VGA connection (not a feasible option for the PS3, we know). While this amount of input lag is still higher than recent offerings from Sony and Sharp, whether or not you will be affected depends on your individual sensitivity, and the reflexes demanded by the particular game.

Buda tv hakkındaki tam inceleme linki:www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40B650/

• quote:

Orjinalden alıntı: ocularis

Dün mağazada canımız sıkıldığı için notebook hdmi bağlantısı sayesinde denemeler yaptık.
    1. deneme > Sony 40z4500
    2.deneme >Samsung 46b651
    3.Deneme >Lg 42lh4000

İlk olarak z4500'e bağladığımızda ekran kartı ayarlarından AA kapalı olduğu için görüntüde ki hızlı sahnelerde kesintiler oldu.
    Benim müdahalem ile Aa değerini açıp 16x yaptıktan sonra ki denememizde bir sorunla karşılaşmadık.
    Sonrasında ki denememizi 46b651 modelinde yaptık.Görüntüyü oynattığımızda sanki AA açık değilmiş gibi bir sonuçla karşılaştık.Şaşırarak ekran kartı ayarlarını kontrol ettiğimde biraz önce ki değerleri sabit kaldığını farkettim.
    Aa değerinin açık ve 16x olmasına rağmen sanki değer kapalıymış gibi hızlı görüntülerde kesintiler yaşadık.
    Bilginize.

Benim anlamadığım Hızlı sahnelerle AA nın ne alakası var.? Vsync Olmasın o hocam.? AA nın filmlere bi getirisimi oluyomuş.?

• quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

quote:

Orjinalden alıntı: ocularis

Dün mağazada canımız sıkıldığı için notebook hdmi bağlantısı sayesinde denemeler yaptık.
    1. deneme > Sony 40z4500
    2.deneme >Samsung 46b651
    3.Deneme >Lg 42lh4000

Bilginize.

Benim anlamadığım Hızlı sahnelerle AA nın ne alakası var.? Vsync Olmasın o hocam.? AA nın filmlere bi getirisimi oluyomuş.?

Haklısınız.
    Ben yanlış şekilde tabirini belirttim.

• Bu serilerde Samsung markasının bazı teknik verileri sır gibi saklamasıda ayrı bir oyun.tepki süresi ve kontrast değerlerinin verilmemesi beni kıllandırıyor.
  • Arkadaşlar bende B 653 'ü alacaktım,geçen hafta sonu inceledim ve çok güzel olduğuna karar vermiştim...Ancak burada yazılanları görünce biraz kıllanmadım desem yalan olur..2700TL verip sorunlarla boğuşmak istemem...
    Sizlerin 2000-2700 TL arasında önerebileceğiniz LCD'ler varmı??
  • Ben 1 senelik Toshiba nın 32C2005 mi ne o modelinde oynuyorum her akşam, 50hz tv, ne input lag sorunu görüyorum ne birşey. Bu yeni tvlerde hiç farkedilmez.
    Millet pireyi deve yapıyor, anlamış degilim.
    Bu forumları okursanız hiçbirşey alamazsınız, öyle diyeyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: denisrodman

Bu serilerde Samsung markasının bazı teknik verileri sır gibi saklamasıda ayrı bir oyun.tepki süresi ve kontrast değerlerinin verilmemesi beni kıllandırıyor.

Ben gördüm valla.. Geçenlerde dolaştığım büyük bir mağazadaki Samsung B serilerinin kontrastlarına MEGA KONTRAST yazmışlar. :)))))) şaka gibi, ee sıkılmışlar artık sallamaktan, oraya 100.000 kontrast yazsa bir diğeri 150.000 yazcak. Samsung bu; sallama konusunda altta kalırmı hiç.. hemen 300.000 kontrast bi model uyduru verir.
  • Bugün 46B653 aldım arkadaşlar, bakalım memnun kalacakmıyım... Ps3 üm olmadığı için oyunlarda deneyemem şuan için ancal laptopta vga dan denerim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

Bugün 46B653 aldım arkadaşlar, bakalım memnun kalacakmıyım... Ps3 üm olmadığı için oyunlarda deneyemem şuan için ancal laptopta vga dan denerim...

Hayırlı olsun hocam..

Denemelerinin sonuçlarını merakla bekliyoruz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

Bugün 46B653 aldım arkadaşlar, bakalım memnun kalacakmıyım... Ps3 üm olmadığı için oyunlarda deneyemem şuan için ancal laptopta vga dan denerim...

Hayırlı olsun....bende almayı düşünüyorum inceledikten sonra buraya aktarmanı dört gözle bekliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

Ben 1 senelik Toshiba nın 32C2005 mi ne o modelinde oynuyorum her akşam, 50hz tv, ne input lag sorunu görüyorum ne birşey. Bu yeni tvlerde hiç farkedilmez.
    Millet pireyi deve yapıyor, anlamış degilim.
    Bu forumları okursanız hiçbirşey alamazsınız, öyle diyeyim

Aynen sana katılıyorum dostum 2 yıldır Samsung R81 modeli kullanıyorum ve haftanın 5 günü PS3 le oyun oynamama rağmen bu input lag dediğiniz şeyi hiç göremedim o kadar dikkat etmeme rağmen :) İlginç.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatogn -- 6 Mayıs 2009; 15:10:25 >
  • arkadaşlar selam,
    forumda yaklaşık 2 ay süren araştırmalarım oldu. forumda okuduklarınıza ne kadar çok dalarsanız karar vermek çok zor oluyor. yok clouding sorunuymuş, yok input lagmış, yok yansımaymış. sonuç olarak hepsinin birbirine göre farklı özellikleri var. en sonunda daha fazla dayanmadım. media markta gittim. inceledim.led 6000 serisi kafama takılmıştı. sony de vardı kafamda ama sony istedeiğim modeller pahalıydı. (bu arada sony ps3 80gb pal ve sony hdr sr11e hd kameram var.). evet sony daha doğal renk veriyor ancak samsungda renkler daha canlı herkesin beğenisi farklıdır. neyse konuyu fazla uzatmayalım, samsung bayisinden eşimin de beğenisiyle samsung 46 b653 aldım. m.markttaki arkadaş .mkv fringe koydu görüntü güzeldi tatmin oldum. altyazı konusunda birşey diyemeyeceğim. herhalde ayarsızdı. ps3 bağlattım ve street fighter oynadım. sony 40v 4000 ile arasında bir fark hissedemedim. hd film koydular o da tatmin edici seviyedeydi. ancak kamera hdmi bağlantsı biraz daha küçük girişli olduğu için deneyemedim.

iyi ya da kötü sonunda kara verip aldım. alacak arkadaşlar kafanızı çok bulandırmayın. gidin görün hangisini beğeniyorsanız onu alın (bir de tabii hangisine paranız yetiyorsa.)

ha bir de 40 inch düşünüyordum. standda 40 lara bakınca küçük olduğuna karar verdim (oturma odamız için). ben de 46 aldım biraz daha göz dolduruyor diyelim.

tv cuma günü gönderilecek. servis getirip kuracak. kurulum sırasında ölü pixel garantisi verdiler. çıkarsa değiştirecekler.
    cmt günü artık evde kullanımım sonucu edineceğim izlenimleri sizlerle paylaşırım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.