Bildirim
5800 xpress music deki GPS ücretlimi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Cihazda dahili GPS var. Onun vasıtasıyla ücretsiz girebilirsin. Harici 1 donanıma da gerenk kalmıyor.
Normalde 3-4dk'da bağlanır. Benim işim acele dersen şebeke desteği ile en fazla 10sn'de bağlanırsın ama her uygulamayı açışında 1 kontör alır senden.
Örnek uygulama için imzamda Garmin kullanım kılavuzu linki var. Orayı oku.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 1 Mayıs 2009; 9:50:00 > -
Sanırım cps kullanmadın dahaönce zaten güncel haritalarda ücretsiz navidation yok gibi bişi .
GPS aaletleri harita güncellemesi için para alıyor normalde 3 ayda bir garmin kullanıcısı 150 euro lar civarında paraödüyebliyor kanpanyalar dışında tabikide .
Telefonu aldığınzaman nokia nın haritaları içinde yüklü geliyr e haritaları ücretsiz şekilde maploader programı üzerinden güncelliyebliyorsun yada dünyada istediğin başka ülkenin haritasını ücretsiz indirip onlarıda ücret ödemiyosun tabikide böylece cihazında sürekli güncel harita bulunmuş oluyor.Nokia nın harita programına göz atalım lisans alınmadan neler yapılabiliyor.
Harita güncellemeleri ve istediğin ülkenin haritası herzaman elinin altında ve güncel ücrete gerek yok
Yerini noktasal olarak bulabilirsin yada gidiceğin sokağı aratıp ona yolcizdirip similasyon yapabilirsin.
Ama sana sesli olarak anlık olarak yol tarif etmesi için nokiadan lisans satınalman lazım.
Buda normal gps e göre ucuz .
İster 1 yıllık paket alırsın 100 tl ye
İster 1 ay lisans için 7 euro ödersin sana kalmış .
Ama önemli olan cihazda uydu sinyalini alıcak donanım var .
Güncel harita kullanmak istemezsen garmin programını netden bulabilirsin ama garmin normalde ücretli ama şifre kırıcı programlarla falan atablirsin telefonuna garmini kullanırsın
-
quote:
Orjinalden alıntı: alphan12
arkadaşlar karar verdim alıcam.
bu gps işi kafamı kurcaladı ekstra para veriliyomu gps i kullanmak için?
gps her yerde çekerdmi?
gps e adres gireriz mesala su cadde su sokak bize yön tarif edermi anlık konumuzu harita üzerinden görebilirmiyiz?ds
GPS daha once kullanmamis oldugunuz ve cok fazla arastirma yapma firsati bulamadiginizi dusunuyorum, on gore bir iki sey yazacagim. Reis-i Eagles zaten yeterli aciklamayi yapmis ama GPS konusunda cok bilgili olmadiginiz icin sonradan hayal kirikligi yasamamaniz icin yaziyorum. GPS her yerde cekmez!!!! mesela salonunuzda oturup hadi evin yerine bakalim haritadan derseniz cekmez. GPS kullanmak icin acik havada olmalisiniz. ayrica havanin bulutlu olmasi, yuksek binalarla cevrili bir yerde olmaniz, hareket halindeki bir aracta olmaniz, GPS sinyali almanizi geciktiren etkenlerdir, baglanmaniz birkac dakikayi bile bulabilir bu tur durumlarda. Bunu yazdim, cunku daha GPS kullanmamis insanlarin en yaygin hatasi, GPS'li bir cihaz satin alinca evde acip, hadi bir bakalim demek, sonra sinyal alamayinca da panige kapilmak, acaba calismiyor mu demek, ya da foruma gelip, su cihazi aldim sinyal alamiyorum diye baslik acmak oluyor. Siz de dusmeyin bu hayata, bunlari bilerek alirsaniz daha saglikli olur.
-
quote:
Orjinalden alıntı: deimos
quote:
Orjinalden alıntı: alphan12
arkadaşlar karar verdim alıcam.
bu gps işi kafamı kurcaladı ekstra para veriliyomu gps i kullanmak için?
gps her yerde çekerdmi?
gps e adres gireriz mesala su cadde su sokak bize yön tarif edermi anlık konumuzu harita üzerinden görebilirmiyiz?ds
GPS daha once kullanmamis oldugunuz ve cok fazla arastirma yapma firsati bulamadiginizi dusunuyorum, on gore bir iki sey yazacagim. Reis-i Eagles zaten yeterli aciklamayi yapmis ama GPS konusunda cok bilgili olmadiginiz icin sonradan hayal kirikligi yasamamaniz icin yaziyorum. GPS her yerde cekmez!!!! mesela salonunuzda oturup hadi evin yerine bakalim haritadan derseniz cekmez. GPS kullanmak icin acik havada olmalisiniz. ayrica havanin bulutlu olmasi, yuksek binalarla cevrili bir yerde olmaniz, hareket halindeki bir aracta olmaniz, GPS sinyali almanizi geciktiren etkenlerdir, baglanmaniz birkac dakikayi bile bulabilir bu tur durumlarda. Bunu yazdim, cunku daha GPS kullanmamis insanlarin en yaygin hatasi, GPS'li bir cihaz satin alinca evde acip, hadi bir bakalim demek, sonra sinyal alamayinca da panige kapilmak, acaba calismiyor mu demek, ya da foruma gelip, su cihazi aldim sinyal alamiyorum diye baslik acmak oluyor. Siz de dusmeyin bu hayata, bunlari bilerek alirsaniz daha saglikli olur.
Bi ayrıntıyı sanırım gözden kaçırdın cihazda a gps olduğu için kapalı alandada yerini bulur görebilir .Sorun o değil.
2 Sene nokia maps ı tanıtdım sormak istediğin extra soruların varsa yardımcıolmaya çalışırım .
Bende şu an 5800 ı kullanıyorum iyi bir seçim tebrikler
-
ultrax dogru mu anladim? ben salonda oturdugumda GPS'le yer bilgisi alabilecegimi mi soyluyorsun? eger telefonu camin kenarina birakmazsan bence bu pek mumkun degil. otomobillerdeki termal islemeyle uretilen camlar bile GPS sinyal kalitesini cok fazla etkileyebiliyorken sen beton duvardan gecebilecegini mi soyluyorsun? eger dedigini dogru anladiysam yaniliyorsun dostum. ben biraz da meslek icabi (havacilik ve uzay muhendisligi) uydulara ve benzer teknolojilere asina biriyim ve bu GPS olayini da ceplerimize girmeden once de takip ediyordum, daha once rusya denemis yapamamisti ve ABD yillar suren bir projeyle gerceklestirdi, ancak GPS sinyallari basitce aciklamak gerekirse "line of sight" yani gorus alani sistemiyle calisir. bunun anlami da sudur, isigin gecebildigi, haliyle senin gorebildigin yerlerden gecebilir sadece. o yuzden camlar ve benzer materyallerden gecebilirken duvarlardan gecemez uydu sinyali, o yuzden de pencere kenarinda degilsen ve telefonu disari dogru tutmadiysan GPS sinyali alman biraz zor.
ama nokia maps konusunda birkac soru sorabilirim tabi ki
nokia maps'in navigasyon ozelligi olmadigini biliyorum ama geo-mapping ozelligi var mi? yani bulundugun yeri gosteriyor mu ondan cok emin degilim? ornegin ben googlemaps'deki goruntuyle haritada bulundugum yeri gorerek istedigim yere gidebilir miyim? ben daha once denedigimde dunya haritasi cikti ve bulundugum yerin koordinatlari yazdi ama harita uzerinde bulundugum noktayi gosterme kismini becermedim. zoom yaptigimda da bulanik bir goruntu olustu, bunun icin internet (edge ya da wifi) baglantisina mi ihtiyac duyuyoruz yoksa benim yanlis yaptigim bir sey mi var? cunku bu telefondaki garmin beni pek tatmin etmedi acikcasi, daha once kullandigim igo daha iyiydi. sadece arayuz olarak soyluorum, harita bazinda zaten ayni haritayi kullaniyorlar. o yuzden ornegin arabayla degil de yurureyek giderken googlemaps' goruntusune ulasip bulundugum noktayi gorerek kendim gitmek istedigim yere gidebilmeyi tercih ederim. ama nokia maps kullanarak beceremedim bunu.
-
quote:
Orjinalden alıntı: deimos
ultrax dogru mu anladim? ben salonda oturdugumda GPS'le yer bilgisi alabilecegimi mi soyluyorsun? eger telefonu camin kenarina birakmazsan bence bu pek mumkun degil. otomobillerdeki termal islemeyle uretilen camlar bile GPS sinyal kalitesini cok fazla etkileyebiliyorken sen beton duvardan gecebilecegini mi soyluyorsun? eger dedigini dogru anladiysam yaniliyorsun dostum. ben biraz da meslek icabi (havacilik ve uzay muhendisligi) uydulara ve benzer teknolojilere asina biriyim ve bu GPS olayini da ceplerimize girmeden once de takip ediyordum, daha once rusya denemis yapamamisti ve ABD yillar suren bir projeyle gerceklestirdi, ancak GPS sinyallari basitce aciklamak gerekirse "line of sight" yani gorus alani sistemiyle calisir. bunun anlami da sudur, isigin gecebildigi, haliyle senin gorebildigin yerlerden gecebilir sadece. o yuzden camlar ve benzer materyallerden gecebilirken duvarlardan gecemez uydu sinyali, o yuzden de pencere kenarinda degilsen ve telefonu disari dogru tutmadiysan GPS sinyali alman biraz zor.
ama nokia maps konusunda birkac soru sorabilirim tabi ki
nokia maps'in navigasyon ozelligi olmadigini biliyorum ama geo-mapping ozelligi var mi? yani bulundugun yeri gosteriyor mu ondan cok emin degilim? ornegin ben googlemaps'deki goruntuyle haritada bulundugum yeri gorerek istedigim yere gidebilir miyim? ben daha once denedigimde dunya haritasi cikti ve bulundugum yerin koordinatlari yazdi ama harita uzerinde bulundugum noktayi gosterme kismini becermedim. zoom yaptigimda da bulanik bir goruntu olustu, bunun icin internet (edge ya da wifi) baglantisina mi ihtiyac duyuyoruz yoksa benim yanlis yaptigim bir sey mi var? cunku bu telefondaki garmin beni pek tatmin etmedi acikcasi, daha once kullandigim igo daha iyiydi. sadece arayuz olarak soyluorum, harita bazinda zaten ayni haritayi kullaniyorlar. o yuzden ornegin arabayla degil de yurureyek giderken googlemaps' goruntusune ulasip bulundugum noktayi gorerek kendim gitmek istedigim yere gidebilmeyi tercih ederim. ama nokia maps kullanarak beceremedim bunu.
:D
Tabiki uydu sinyalleri kapalıalana gelmez Forum daş :D 2 Sene nokia maps ı tanıtdım diyip böle saçma bişiyimi öne sürerim bu gerçekden fıkra olurdu.
tmm şuan bende kullanıyorum maploader ı zaten ama ilk olarak kapalı alanda nası yerimizi gördüğümüzü açıklim.
Biliyosun normal navigation aletleri tüm uyduları tarar (32 ye çıktı gps uyduları) sonra kendine lazım olan 3 tanesiyle bağlanır ve navigationa o şekilde başlar yaklaşık bu 6 -10 dk ları falan alır tabi bu çok değişir çünkü rasgele sinyal atdığı için neyse .Ama ben A-gps den bahsetdim biliyorsunki telefonlarımızda simkart var bu A-gps yazılımsal bişi açıp kapatabiliyosun şimdi A-GPS in çok büyük faydaları var mesela 3 saniyede kendine lazım olan uyduları bulabiliyor bu çok büyük bi yarar bu işlem en fazla 1 dk falan alıyo nokia nın haritalarını yürür moddada yoltaribi alabildiğin için bu çok büyük bi avantaj.
2. Yaptığı olayda bu A-GPS in dediğimiz şeyin kapalı alanlarda nerdeyizi görebiliyoruz kapalı alana uydu sinyali gelmediği için telefon hangi bazistasyonuna bağlıysa onun yerini haritada gösteriyor .Bölece bizde tahmini olarak yerimizi görmüşoluyoruz.
A-GPS Aslında çokbüyük bir avantaj ama faturalı hattı olanlar bunu açık tutsunlar hiç bir ücretsel tarafını görmicekler.Ama malesef trkcll kontürlü hat kullananlar için aynı şeyi söleyemicem şimdi bi örnek verim .Telefonumuza hücre bilgisi geldiğinde KONTÜRÜMÜZ gitmez dimi A-gps in oporötörden çektiği veri 1 bit bile değil sadece hücre bilgisine bakıyor ama kntrlü sistemlerde bu olay sanki bir veri indirmiş gibi algılanıyo ve haritayı her açtığınızda kntr gidiyor .
Bende kontürlü hat kullandığım için A-gps özelliğini kapatdım bölece bir kntr düşümğm olmuyo ama faturalı hat kullananlar gönül rahatlığıyla kullanabilir onlar hiç kapatmakla uğraşmasınlar.
Şimdi bulunduğun yeri gösteriyomu dedin :D Bu garip bi soru ama cevaolim tabiki gösteriyo bu konuda normal GPS Aletlerinden hiç bir eksiği yok hem sesli hem görsel bire bir zamanlı yol tarifi alırsın.
Sanırım msj çok uzun oldu takıldığın başka bişi varsa sorarsın soru cvp olsun.
-
A-Gps bambaska bir olay zaten. benim bahsettigim normal, konvansiyonel GPS'ti. Yoksa A-Gps'i biliyorum a hic kullanmadim. Acil GPS kullanmami gerektirecek bir durumum olmadi aslinda, o yuzden. Ayrica bildigim kadariyla A-GPS telefonun bagli oldugu baz istasyonunu degil, en yakindaki, sinyal alabildigi 3 baz istasyonunu kullanarak ucgensel tarama yoluyla buluyor bulundugumuz yeri, ama bundan emin degilim. Yanlissa duzelt.
gelelim nokia maps'e.
ben havaalanindayken uyduya baglanmistim, sonra kapatmistim nokia maps'i. simdi programi tekrar actim, beni havaalaninda gosteriyor, ben evimin oldugu yeri bularak yuruyerek gitme yolunu ogrenmek istiyorum mesela. normal sesli navigasyon ucretli bunu biliyorum, benim ilgilendigim ucretsiz olan kismi. yani bulundugum yeri saptadiktan sonra bana yolu cizsin, ben de o yolu takip ederek gidecegim yere ulasayim istiyorum. sesli yonlendirme olmadan. yani basitce anlatirsak kagit haritayi alip, uzerinde kalemle yolu cizmisim gibi goreyim, ve (eger mumkunse) o an rota uzerinde nerede oldugumu goreyim. mumkun olup olmadigini bilmiyorum, daha dogrusu mumkun ama ucretli kisimda mi ucretsiz kisimda mi onu bilmiyorum. simdi ne istedigimi yazdiktan sonra takildigim yerlere geleyim.
kontor gitme olasiligini elemek icin icinde kontor olmayan bir sim karti takip telefonu actim. nokia maps'e girdim. internet baglantim aktif oldugu icin su an zaten bulundugum yer haritada kirmizi bir yuvarlak olarak isaretli, bir adres girip search dedim ve adresi buldum. ancak bundan sonra yol cizdirme kismini yapamadim. adresi secip walk to dedigimde, bulundugum yeri gosteriyor, muhtemelen be yurudukce bu kirmizi nokta da hareket edecek ama ben yolu yurumeden once simule edip gormek istiyorum, onu beceremedim, yukaridaki mesajinda bunun da ucretsiz kismiyla mumkun oldugunu yazmisin ama nasil yapilyor, tarif edersen sevinirim. diger sorularim,
2)POI'lerin uzerine tikladigimizda POI'lerle ilgili bilgi alabiliyo muyuz yoksa sadece simge olarak mi gorunuyor? Ve online iken daha cok POI cikiyor, acaba bu POI'leri offline olarak kullanmanin bir yolu var midir?
3)Ben Ispanya'dayim su an, ama mesela Turkiye haritasina ihtiyacim oldu, o haritayi nasil indirecegim? Internete bagliyken bir adrese baktigimde o adres ve cevresini indiriyor otomatik olarak ama acaba ayri bir download bolumu var mi? Mesela Turkiye haritasini download et dedigimde indirecegi bir bolum?
Simdilik sorular bu kadar
-
5800 degil evin icinde disarida zor cekiyor gpsi,ama ses cikisi cok iyi bende touch cruise var ev icinde dahi 3 4 uydu goruyor 5 dakika civarinda disarida 2 dakikayi gecmiyor gps icin alicaksan tavsiye etmem, ikisinede sahip biri olarak gps de cruise den sasmam ayrica omniada iyi gps de -
http://www.nokia.com.tr/nokia-servisleri/maps/download/nokia-map-loader
Bu maploader uygulamasını pc ne indir.
Bu bir arayüzdür bu arayüzde kıtalardan birini seçiyosun sonra ülkeler çıkıyor mesela :
Eurapada Türkiyeyi artıya basarak sepete atıyosun
Ama maploadere pc ne indir sonra kur bu programı sonra telefonunu toplu depolama aygıtı olarak göster pc ye.
Sonra ordan eurapa kıtasında tr yi seç sağda aşşadaki dovloand linkine tıkla program otomatik atar telefonunun içinde.
Şimdi haritenın ücretsiz kısmını açıklim sanırım şöle bi yanlış anlaşılma var ücretli olan şey sadece sesli anlatım değil.
Telefona rota çizdirip bu rotonun üstünde bire bir eş zamanlı olarak gitmek istemendir.
Ama mesela telefona 2 rota noktası ekletip bu rota yolu üzerinde similasyon yaparsın.
Yada o haritada gördüğün kırmızı nokda sen dışarda sokakda yürüdüğünde o kırmızı noktada ilerler .
Yani hem yol çizim hem o yolun üstünde nerde olduğumu görüm dersen oda olmaz.
Tek başına ya yol çizdirip onun üzerinde similasyonunu görürsün.
Yada konumunu sokakda yürürken haraket ediyo şeklinde kırmızı nokta olarak ilerlediğin yeri görürsün haritada.
Similasyonu nası yaparım diyosan telefondaki uygulamanın sürümüne göre değişiyo ama mantık olarak telefona bir bulunduğun yeri gösteriyosun birde gideceğin yeri işaretliyosun rotayı göster diyeret telefona hesaplatıyosun sonra orta tuşa basıp ya similasyonu başlat yadabenzetim yap seçeneğinden o yola nası ulaşacağını similasyonlu bir şekilde görebilirsin.
zaten yaya navigationunda sesli anlatım yok.
Araç navigationunda sesli anlatım war .
-
birkac gundur foruma giremedigim icin cevap yazamadim. maploader'i en kisa zamanda deneyecegim. internetten baktigimda nokia'nin sitesinde 5800 secince, maploader telefonunuzda yuklu diyerek indirmeye engel oluyordu, bu linkten indirince sorun cozulur sanirim. ucretsiz kisminda da soyle birsey yapilabilir, simulasyon olarak yola cizdirilir, simulasyon kapatilir, kirmizi noktaya bakilarak ilerlenir, emin olunmayan yerlerde tekrar simulasyon acilir, tekrar bakilir ve kapatilip kirmizi noktaya gecilir. ilk basta da aslinda dusundugum buydu. ama sorunum simulasyonu bulamamak oldu. her turlu kurcaladim ama bir turlu bulamadim. bir nokta seciyorum daha sonra baska bir nokta sectigimde, walk to, drive to, add to route gibi secenekler cikiyo ve bunlarin hicbirisi simulasyon degil. walk to dedigimde ise gidecegim yeri gosteriyor ve harita aciliyor. yani hala bulamadim. -
Yaw arkadaşlar bu garmin ile navigasyon kullanmak mümkünmü.Yani ben herşeyi düzgün bir şekilde yükledim ama GPS cihazı bulunamadı hatası alıyorum sürekli.Nokia 5800 bunda GPS cihazı nerden açılıyor,aktif hale getiriliyor.Birde bu iş için kesin internetmi lazım.Yani sürekli bağlı olmamızmı gerekiyor internete ki Garmin çalışsın. -
quote:
Orijinalden alıntı: huzeyfe
Yaw arkadaşlar bu garmin ile navigasyon kullanmak mümkünmü.Yani ben herşeyi düzgün bir şekilde yükledim ama GPS cihazı bulunamadı hatası alıyorum sürekli.Nokia 5800 bunda GPS cihazı nerden açılıyor,aktif hale getiriliyor.Birde bu iş için kesin internetmi lazım.Yani sürekli bağlı olmamızmı gerekiyor internete ki Garmin çalışsın.
Garmin ile navigasyon yapılabiliyor.
Garmin için internet gerekli değil.
5800' da Garmin' i problemsizce kullanan arkadaşlar vardı. Garmin' i 5800' a kurmanın belki bir püf noktası olabilir. Ama dediğim gibi 5800' a Garmin' e kurup problemsizce kullananlar var.
Google' da ''5800 garmin kurulumu'' diye arama yapabilirsin. Veya forumda 5800 Garmin kuranlar varsa yardımcı olurlar herehalde.
Foruma baktım; arkadaşlardan birisi şöyle bir açıklama yapmış:
ana garmin menüsünde yukarıda kırmızı ile çizilmiş bir şekilcik var.oraya basınca dahili gps ve bluetooth gps seçeneği var.ordan dahili gps deyince oluyor.
-
Dün akşam hevesle kurduğum Garmin'i (komşunun odanın köşesinden 16 kb/s ile 130 mb ı yaklaşık 2 saatte indirdiğim) dün odamda açıp Uydu arıyor ibaresini 5 dakikadan fazla görünce paniğe kapılmıştım. Bu konuyu görmem iyi oldu. -
ben çok kullandım şimdiye dek 5230 un GPS ini, zaten 5800 ile aynı neredeyse sadece kamera ve wifi farkı var, GPS hatsız modda da bağlandığına göre herhangi bir ücret yok ama şebeke üzerinden yerinizi bulması daha hızlı oluyor sadece yerinizi yakalamak için türkcell de 2 kontör gidiyor veya hatsız moda alıp belki kısa belki uzun bir süre içinde kendi gps inden bağlanıyor. internet paketiniz varsa köntör gitmiyor sadece kalan mb ile ilgli mesaj geliyor oda zaten 1 kb civarı bişi harcıyor -
Arkadaşlar ben mi bilmeden bişey yaptım yoksa olması gereken mi budur;
Telefonu yaklaşık 1 ay önce aldım. Bu navigasyon işini çözmeye çalışırken, "Navigasyon için 10 günlük deneme sürenizi başlatmak istiyormusunuz" gibi bir soru çıktı karşıma. Onayladım ve telefona hiçbirşey yüklemeden, yani ilk aldığım hali ile navigasyonunu çok kısa bir süre de olsa, 5 dakika kadar denedim. Sonra "wireless" yoluyla nete bağlanıp "ovi store" dan bazı indirmeler, güncelemeler filan yaptım. Navigasyon programı değişti, "Ovi Maps" oldu. Şuan onu kullanıyorum.
Bende, A-GPS sürekli açık. Hattım faturalı ve aylık sabit ücretli. GPS' e bağlandığım dakikalarda 0,05 TL gibi komik bir ücret yazmışlar faturama. Navigasyonu canım sıkıldıkça açıyorum, çok zevkli bişey. Geçenlerde de "konum paylaşma" seçeneği ile, "facebook" ta resim ve konumumu paylaştım. Bunun için de 0,09 TL gibi yine komik bir rakam yazılmış faturama.
Şuan kullandığım navigasyon, nasıl yaptığımı hatırlamadığım bir şekilde yüklendi telefonuma. Hatırladığım kadarı ile, NOKİA' da bir hesap açmıştım. Zaten programı açtığım anda, hesabım da açılıyor. Bu programın ücretsiz ve sınırsız olduğu yazıyor. Yerimi bulmada da oldukça etkili. Program tamamen "TÜRKÇE". Kullanımı da çok basit. Sesli yönlendirme de mevcut. Şimdiye kadar işaretlediğim yerleri de hep "güncel" gördüm.
Benim GPS pencereye yakın bir yerden bile, hatta bazen odanın ortasında bile çekiyor. Buna evimizin etrafının tamamen açık olması ve en üst katta olmamız da neden olabilir.
Sonuç olarak; 5800 GPS konusunda, bir telefona göre oldukça tatminkar diyebilirim, en azından benim açımdan böyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual82 -- 2 Nisan 2010; 22:24:57 >
-
bende aynı telefonu almayı dusunuyorum ve sorumda aynen konu baslıgındaki gibi "individual82" arkadasın anlattıkları dısında hicbir yazıdan dogru durust birsey anlamadım cunki daha önce hiç gps kullanmadım simdi sormak istediğim soru ise individual82 arkadasımızın a-gps özelligi açık oldugu içinmi boyle bir ücretlendirmeye tabi oldugu yoksa a-gps açık olmasada bu ücreti ödeyecekmiydi. ücretlendirmeler çok yüksek fiyatlar değil tabiki ama uzun süreli kullanımda farklılıklar gösterebilirmi açısından, ayrıca operator farklılıgından dogacak farklardan dolayı soruyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: mobilspy
bende aynı telefonu almayı dusunuyorum ve sorumda aynen konu baslıgındaki gibi "individual82" arkadasın anlattıkları dısında hicbir yazıdan dogru durust birsey anlamadım cunki daha önce hiç gps kullanmadım simdi sormak istediğim soru ise individual82 arkadasımızın a-gps özelligi açık oldugu içinmi boyle bir ücretlendirmeye tabi oldugu yoksa a-gps açık olmasada bu ücreti ödeyecekmiydi. ücretlendirmeler çok yüksek fiyatlar değil tabiki ama uzun süreli kullanımda farklılıklar gösterebilirmi açısından, ayrıca operator farklılıgından dogacak farklardan dolayı soruyorum.
Arkadaşım gps kullanmak için para ödemezsin. A-GPS i açarsan internete bağlanır ve data çeker kolay uydu bulmak için. Ayrıca haritaları da önceden telefonuna indirmen gerek yoksa haritayı da indirmek için internete bağlanmak isteyebilir.
Benim tavsiye şu 100Mb lık 8-10TL lik paketlerden almanız kafanız rahat etsin. Facbook twitter bilimum email işlerinizde kullanın 100MB rahat rahat yeter.
-
navigasyon araç sürme ile giderken gittim arabada gayet güzel tüm yolları gösteriyor ama veri alıyor mu uydu dışında hat üzerinden bilen var mı ? -
Internete wlan disinda girme ihtiyaci hissetmiyorsan
Ayarlar\Baglanti\Hedefler\internet burada sadece wlan hesabin olsun diger hesaplari sil.
Wap servisleri olsun ,Multimedya servisleri olsun bunlarin erisim noktalarinin hepsini sil.
Bunlari yaparsan sebeke üzerinden internete giremezsin,mms alip gönderemezsin fakat kafan rahat olur data ücreti ödemezsin.
Sadece navigasyon icinse yapacagin
Menü -> Uygulamalar -> Yer -> Konumlama -> Konumlama yöntemlerinde sadece tümlesik isaretli olsun,digerleri isaretli olmasin.
Benzer içerikler
- samsung duos tuşlu telefon şebeke yok
- nokia tuşlu telefon imei değiştirme kodu
- telegram video izleme
- gök gürültüsü tehlikelimi
- asker telefonu
- firmware nedir
- türk telekom numara değiştirme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X