Şimdi Ara

nvidia 185.81 sürücüsü eski sürücüsü 182.06 karsi test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar nvidianin günlük taze ekmek cikartir gibi sürücü cikarttigini iyi kötü hepimiz biliriz. Ama bugün cikan sürücünün bazi oyunlarda hemen hemen yari yariya fark attigini söylemesi biraz düsündürücü olmustur. Eger böyle bir sey var ise o zaman nvidia ekran kartlari ati ekran kartlarina oyunlarda büyük bir fark atiyor anlamina gelmezmi. O zaman söylede denebilir gtx 260 ekran kartinin karsiti ati 4870 iken bir anda gtx260 ekran karti ati 4890 a kafa tutmazmi diye soru isaretleri oluyor akillarda. Bende bundan yola cikarak ufak bir test yapiyim dedim.
    Eski nvidia sürücüsü
    182.06 forceware
    yeni nvidia beta sürücüsü
    185.81
    yapilan testlerde sistem hic bir degisiklik yapmadim. hersey resimlerde görüldügü gibidir. Nvidia sürücü ayarlari aynidir.
    isletim sistemi windows xp pro 32 bit
    x48 dQ6 anakart
    gtx260gs gainward ekran karti
    ocz 4 gb 1100 mhz 5-5-5-15
    islemci intel Q6600 2480 mhz
    Nvidia eski sürücü testi
    Nvidia yeni sürücü testi

not.
    eger islemci hiz asirtilmis olsaydi aradaki fark daha büyük olurdu.
    örnegin
    4 ghz ile calisan bir q6600 ile yapilan teste yukardaki sonuclar
    eski sürücü
    17000 puan
    yeni sürücü
    18000 puan alirdi
    bu aradaki farki baya bir belli ettirirdi.

buda yeni testler vantage
    surucu 181.71 windows 7 32 bit

en yeni surucu 185.81

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 1 Mayıs 2009; 20:38:37 >

• Bence vista dx10 ile test etseydin nvdia'nın yeni sürücüsü daha fazla fark yaratabilirdi?

Ancak yarı yarıya performans artışı yorumu çok saçma öyle bir şey mümkün değil.

Not:xp 32 bit kullanıp nasıl 4gb ram kullanıosun anlamadım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: V_VendettA

Bence vista dx10 ile test etseydin nvdia'nın yeni sürücüsü daha fazla fark yaratabilirdi?

sizin verdiginiz notu cevabsiz birakmak yanlis olur. Suan bilgisayarimda kurulu olan isletim sistemleri
    1 windows vista 32 bit ve 64 bit versiyonu
    2 Windows 7 32 bit ve 64 bit versiyonu
    2 Windows xp 32 bit versiyonu

ben windows vista 64 bit ile crysis oyunlarini oynarken mecburen 4 gb ihtiyacim olacak haklimiyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: sakiri

quote:

Bence vista dx10 ile test etseydin nvdia'nın yeni sürücüsü daha fazla fark yaratabilirdi?

sizin verdiginiz notu cevabsiz birakmak yanlis olur. Suan bilgisayarimda kurulu olan isletim sistemleri

ben windows vista 64 bit ile crysis oyunlarini oynarken mecburen 4 gb ihtiyacim olacak haklimiyim

Anladım,cevap için teşekkür ederim fakat yanlış anlamadıysam testleri xp 32 bit pro işletim sisteminizle yaptınız bu durumda ram'lerinizi de windows otomatik olarak 3.84Gb olarak görmesi lazım..(Bildiğim kadarıyla)

Bende sizinle aynı görüşteyim haber kesinlikle satış politikasını desteklemek amaçlı çeşitli kelime oyunlarıyla kullanıcıyı yanıltamak için düzenlenmiş..

Aynı zamanda keşke bu kadar emek harcamışken tam olarak cevap nitelğinde bir test yapsaydınız??

Mesala windows 7 ile süper olurdu.

• 3DMark saçmalığıyla zaman harcamaktan vazgeçin artık. Teorik testleri haricinde, gereksiz bir uygulamadır.

Sürücülerin getirileri oyuna göre yazılmış:http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_185.81_beta.html Yazılan getiriler de, "görülmüş en yüksek getiriler" ("up to"). O ME'de yeri geldiğinde %10 getiri de olabilir örneğin. Oluyor da zaten.
    Tabii esen havada bir yamukluk varsa eleştirilmeli. Ama AMD de nVidia da "up to" ibaresini eskiden beri hep kullanır.
    Hatta yeri geldiğinde "belli haritalarda şu kadar fark" bile derler.

Getiriler oyunun sahnesine, seçilen ayara, kullandığınız karta/kartlara ve sisteme göre değişir, çok çok değişebilir hatta. Ayrıca, merkezî işlemci sınırı meydana gelirse kare/sn hiç artmayabilir. Yapılan geliştirmenin işlemci ilişkisiyle ilgili bir boyutu varsa değişim olabilir; ama yüzdeler işlemci sınırlı duruma göre yazılmıyor elbet. Olsa da az olabilir getiri.

Rakip olayıysa karışıktır. Düz ilk nesil GTX 260'ın düz 4890'ı yakalamak bir yana, rahat geçtiği örnekler hiç az değil meselâ. Malûm uyumluluk-verimlilik mevzuları.

Düz 4870'in de düz GTX 275 ya da 280'i yakaladığı veya geçtiği durumlar da elbet yok değil. Ama onların "sebebinin" uyumluluk olduğundan şüpheliyim.

Karşılaştırmaları oyun ve sahne-ayar tabanında yapmanızda fayda var, anlayacağınız. "Şu şöyledir" diyoruz ama sonra adamın oynadığı oyunlarda öyle olmuyor, laf yiyoruz bir güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 1 Mayıs 2009; 8:31:53 >

• quote:

quote:

quote:

Anladım,cevap için teşekkür ederim fakat yanlış anlamadıysam testleri xp 32 bit pro işletim sisteminizle yaptınız bu durumda ram'lerinizi de windows otomatik olarak 3.84Gb olarak görmesi lazım..(Bildiğim kadarıyla)

Bende sizinle aynı görüşteyim haber kesinlikle satış politikasını desteklemek amaçlı çeşitli kelime oyunlarıyla kullanıcıyı yanıltamak için düzenlenmiş..

Aynı zamanda keşke bu kadar emek harcamışken tam olarak cevap nitelğinde bir test yapsaydınız??

Mesala windows 7 ile süper olurdu.

eger zamanim olursa onuda yaparim

• yeni testler ekledim konuda var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • xp 32bit le alakası yok bütün 32 bitler aynı gösteriyor ram i ama 3.25 gb harcıyor stres yazılımıları aracılığı ile bizzat ben ölçtüm gerisi yatıyor ram in
  • benimde yaklaşık 5gb ram bi güzel yatıyor.
    gta4 ü bi daha kurmak ıvırı zıvırı ile uğraşmamak için ultimate 64 bit kuramıyorum.
    gta4 ten hele bi sıkılayım 64 bit konforuna geçiş yapacağım inşallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacksmoke

benimde yaklaşık 5gb ram bi güzel yatıyor.
    gta4 ü bi daha kurmak ıvırı zıvırı ile uğraşmamak için ultimate 64 bit kuramıyorum.
    gta4 ten hele bi sıkılayım 64 bit konforuna geçiş yapacağım inşallah

senin yerinde olsam hemen geçerdim ne kadar üşeniyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: vespasianus

3DMark saçmalığıyla zaman harcamaktan vazgeçin artık. Teorik testleri haricinde, gereksiz bir uygulamadır.

+1

Driver açıklamarında 3dmark ile alakalı herhangi birşey yazmıyor sonuçta, neye göre & niye 3dmark ile test edilip koyuluyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

3DMark saçmalığıyla zaman harcamaktan vazgeçin artık. Teorik testleri haricinde, gereksiz bir uygulamadır.

+1

Driver açıklamarında 3dmark ile alakalı herhangi birşey yazmıyor sonuçta, neye göre & niye 3dmark ile test edilip koyuluyor?

haklisiniz
    biz sizin kadar dusunecek seviyede degiliz belkide ondandir
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

+1

haklisiniz
    biz sizin kadar dusunecek seviyede degiliz belkide ondandir

Bunun yanına birkaç güncel oyun testleride koysaydın ,konu bundan daha çok ilgi görürdü Sonuçta kimse 3d mark oynamıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.