Şimdi Ara

Araç perte çıktığında kasko bana ne kadar öder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
27.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Meraktan kafama takıldı, acaba aracım perte çıksa kasko bana ne kadar ödeme yapar? 2000 model araç, 8900 kasko değeri gösteriyor..



  • 8900 öder..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Chryin

    8900 öder..

    Yanlış cevap pert olduğu tarihteki piyasa değerini öder...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MeHuG


    quote:

    Orjinalden alıntı: Chryin

    8900 öder..

    Yanlış cevap pert olduğu tarihteki piyasa değerini öder...



    Doğru cevap...

    İlave olarak, aracın temiz kağıdını almadan da ödeme yapmaz. Yani bütün cezalar, vergi borçları, banka kredileri ödenir, bunların ödendiği ile ilgili kağıdı sigorta eline alır, daha sonra kendi belirlediği parayı bir ay sonra banka hesabınıza öder.

    8900 yerine 3000 dahi diyebilir, sizin itiraz etme, mahkeyeme gitme hakkınız var. Mahkeme ne zaman sonuçlanır, belli değil, siz 8900 yerine 8000'e razı olsanız bile mahkeme sonuna kadar sigorta o parayı bankaya yatırır, bankadan parasını kazanır, siz mahkemeyi kazanınca da size 8000 olarak öder.

    Sigortaların insafına kalmış bir durum...

    Bizim başımıza geldi, ondan biliyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MeHuG


    quote:

    Orjinalden alıntı: Chryin

    8900 öder..

    Yanlış cevap pert olduğu tarihteki piyasa değerini öder...



    Sadece bilgi amaçlı söylüyorum yermek için değil umarım yanlış anlamazsınız.
    Poliçede belirtilmemişse ( Genelde de belirtilmez) tam ziya hasarlarda her daim sigortaya konu olan malın hasardan bir gün önceki değeri ödenir.
    Saygılarımla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MeHuG


    quote:

    Orjinalden alıntı: Chryin

    8900 öder..

    Yanlış cevap pert olduğu tarihteki piyasa değerini öder...



    çalınsa bu kadar öder haklısınız ama pert olmuşsa yani kazalı araçsa kazadan ötürü değer kaybı da oluyor diye biliyorum, sonuçta o arabayı size yapıp da verseler 8900'e satamazsınız, çünkü bu araba ağır kaza geçirmiş derler
  • Ona da bakılmaz, kazadan bir gün önceki değeri ödenir.

    Kazadan sonraki değer düşmesi dikkate alınmaz.
  • bunu sormamda ki amaç, arkadaşımın aracı perte çıkmıştık piyasa değerinin yaklaşık %15 daha azını ödemişler.. tam prosedürü merak ettim.
  • Piyasa değerinin daha azını ödedilerse dava açın.
  • seat ibiza 2006 30 bin km dizel, kaskoda 22500 gozukuyordu,

    anadolu sigorta 18500 odedi. ortaligi birbirine kattik, sonuc: bu araba onden kazali oldu artik bu fiyata bile satamazsiniz, isterseniz mahkemeye verin bizim avukatlarimiz bu tur davalar icin var! bizzat anadolu sigorta yetkilisinden telefonda aldigim cevap. razi olduk subatin basindaki kazanin parasini gecen hafta binbir bagrisma ile alabildik.

    hepsi birbirinden terbiyesiz Allah kimseye kaza yaptirmasin.
  • Tehdit etmişler. Saçmalamışlar yani.

    Sigortanın amacı, zararın meydana geldiği andaki fakirleşmeyi tazmin etmektir. Bu kadar basit. Çingenelik yapmışlar resmen.
  • sigorta şirketi aracın ikinci el piyasa değerini tespit etmek için 2-3 yerden fiyat araştırması yapıp genelde en düşüğüne yakın bir fiyatı ödemeyi tercih eder. kasko değeri, piyasa değerinin üstündeyse kasko değerini alamazsınız ancak piyasa değeri kasko değerinin üstündeyse o zaman kasko değerini vermeyi teklif edebilirler.
  • benim arabam pert olduğunda sigorta kafasına göre takılacaksa kasko değeri denen olay neden var?
  • Arkadaşlar lütfen, bu tür durumlarda en düzgün, en profesyonel davranan sigorta şirketlerini tespit edelim ve onlarla çalışalım. ben henüz aracıma kasko yaptırmadım. yaptırmak istiyorum ama mağdur duruma düşürüyorlar müşterilerini..

    Eskiden kullandığım connect, yeni şoförüyle iki ay önce kaza yaptı, tanıdığımız bir usta (çok dürüst bir insandır), işçilik hariç 3000 lira fiyat çıkardı bize. işçilikle 3500 dedi, kaskodan yaptıracağımızı söyledik, işçiliğini tam almasını istedik. tamam hallederiz o zaman dedi.. exper geldi ve araca 2600 lira işçilik dahil fiyat verdi. ne bu ya? ulan parça fiyatı senin işçilikle verdiğin paradan daha pahalı.. itirazlarımızdan sonra aynı araca 4 exper daha geldi sonuncusu 4 250 verdi. bu ne tutarsızlık? bu ne çelişki? bu ne saçmalıktır ya?

    Kardeşim benim aracıma sarhoşun biri vurduğunda, bana çıkma parça takamazsınız! kopan kaputu kaynatamazsınız! orjinal sıfır parça isterim!

    ekleme: ŞU SİGORTA ŞİRKETLERİNİN TANITIMLARINI YAPANLARI KONUYA DAVET EDİYORUZ!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 29 Nisan 2009; 1:58:28 >
  • SANA KASKO DEĞERİ KADAR KASKO ÖDEMEZ. SİGORTALAR BİRLİĞİ TARAFINDAN VERİLEN ORTALAMA FİYAT ÜZERİNDEN PARANI ALIRSIN. ŞU ŞEKİLDE İZAH EDEYİM ARACIN İKİNCİ EL FİYATI YAKLAŞIK OLARAK 6.000 TL OLSUN SANA BU PARAYI VERİR SİGORTALATTIĞIN FİYATTAN ASLA ÖDEME YAPMAZLAR. DAHA ÖNCE 2000 MODEL COROLLA TERRA ARACIMI SAATIM İKİ HAFTA SONRA PERT OLDUĞUNDA ADAMA SİGORTALAR BİRLİĞİ TARAFINDAN BELİRLENEN İKİNCİ EL FİYATI ÖDENDİ DAHADA AZ BİR MİKTAR ÖDENDİ.
  • ZOOM ZOOM SENİN YAZINI ŞİMDİ OKUDUM VE AYNEN KATILIYORUM SANA. YA ASLINDA SİGORTA ŞİRKETİNDE ÇALIŞAN ARKADAŞLARIN BURADA OLMASI GEREKİRDİ. KATILIMLARINI BEKLERİZ.
  • bu fiyatı neye göre belirliyorlar? benim aracımın piyasa değeri 8 civarı. kasko kalkarda bana 6 verirse neye dayanarak itiraz edicem?
  • alayı fason bunların...



  • up olsun...
  • Sayın polemik tamamen doğru söylüyor. araç pert olduğunda piyasa değeri ödenir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.