Şimdi Ara

Pigtail 9db anten taktım sanki hiç takmamış gibi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar benim laptopa 9db anten ve pigtail montajı yaptım herşeyi doğru olarak,
    Odamda çeken bir var bazen 2 diş çekiyor bağzen bağlanıyor ama genelde bağlanmıyor bende 9db anten ve pigtail alayım dedim ve aldım taktım fakat sanki hiç takmamış gibi sinyalde ne artma var ne azalma.

Nedeni ne olabilir?

• kanka burada cevap gelmez , gel sana yeni işlemcili p serisi alak onların çekim gücü iyi

baglantı yanış olmasın ? , uyumsuz olmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlker Gökmen
    Selam arkadaşlar benim laptopa 9db anten ve pigtail montajı yaptım herşeyi doğru olarak,
    Odamda çeken bir ağ var bazen 2 diş çekiyor bağzen bağlanıyor ama genelde bağlanmıyor bende 9db anten ve pigtail alayım dedim ve aldım taktım fakat sanki hiç takmamış gibi sinyalde ne artma var ne azalma.
    Nedeni ne olabilir?

Merhaba,
    Mini PCI kart üzerinde genelde 2 adet anten soketi olur. Antenin takılı olduğu kabloyu diğer sokete takıp bir deneyin. Birde antenin sağlamlığından ve ayrıca montajını yaptığınız kabloda temassızlık vs. olasılığını da düşünmek gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Selam arkadaşlar benim laptopa 9db anten ve pigtail montajı yaptım herşeyi doğru olarak,
    Odamda çeken bir ağ var bazen 2 diş çekiyor bağzen bağlanıyor ama genelde bağlanmıyor bende 9db anten ve pigtail alayım dedim ve aldım taktım fakat sanki hiç takmamış gibi sinyalde ne artma var ne azalma.
    Nedeni ne olabilir?

Merhaba,
    Mini PCI kart üzerinde genelde 2 adet anten soketi olur. Antenin takılı olduğu kabloyu diğer sokete takıp bir deneyin. Birde antenin sağlamlığından ve ayrıca montajını yaptığınız kabloda temassızlık vs. olasılığını da düşünmek gerek.

iki noktayıda denedim maine taktım aux ada taktım kablo ve antenin sağlamlığını nasıl test edebilirim acaba?

• quote:

iki noktayıda denedim maine taktım aux ada taktım kablo ve antenin sağlamlığını nasıl test edebilirim acaba?

Pigtail kabloyu ancal bir ölçüm cihazı (AVOmetre vs.) ile test edebilirsiniz. Anten testi için ancak sökülebilir anteni olan başka bir cihaza anteni takarak denenebilir. Anteni yeni aldı iseniz arızalı olma ihtimalini gözardı etmemek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 27 Nisan 2009; 16:37:54 >
  • Anten bozuk.
    Piyasada satılan 9 dBi omni antenlerden aldıysanız(hele markasız) onların kazancı 0 dBi.
    Evet kazık yediniz, bunu söylemek zoruma gidiyor ama forumda bas bas bağırdık zamanında, almayın bu antenleri, eğer ufak omni alıcaksanız d-link gibi bir marka alın, airties bile insana kazık atarken, bu devirde nerdeyse, wi-fi işini pro.ca yapmayanlara güvenmemek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Anten bozuk.
    Piyasada satılan 9 dBi omni antenlerden aldıysanız(hele markasız) onların kazancı 0 dBi.
    Evet kazık yediniz, bunu söylemek zoruma gidiyor ama forumda bas bas bağırdık zamanında, almayın bu antenleri, eğer ufak omni alıcaksanız d-link gibi bir marka alın, airties bile insana kazık atarken, bu devirde nerdeyse, wi-fi işini pro.ca yapmayanlara güvenmemek lazım.

abi nası 0 db ya en azından 1 db kazansa çekecek o wiraless bağlantıda onuda çekmiyor gerçi içinde iletken birşey yokmu bu antenin o bile çekmesi lazım anten sonuçta

ayrıca bundan aldım

http://urun.gittigidiyor.com/LAPTOP-ANTEN-TAKIMI-PIGTAIL-ANTEN-STAND_W0QQidZZ17227610

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlker Gökmen -- 27 Nisan 2009; 17:56:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet antenin içini açtım antenin yarısı boş çıktı alttaraftan bakır bi çubuk çıkıyor yarısına kadar başka bişiy yok kazık yemişis evt
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Anten bozuk.

abi nası 0 db ya en azından 1 db kazansa çekecek o wiraless bağlantıda onuda çekmiyor gerçi içinde iletken birşey yokmu bu antenin o bile çekmesi lazım anten sonuçta

ayrıca bundan aldım

http://urun.gittigidiyor.com/LAPTOP-ANTEN-TAKIMI-PIGTAIL-ANTEN-STAND_W0QQidZZ17227610

wi-fi hassastır, öyle fm radyolar gibi elle dokununca fazla çekme değil, elle dokunsan bile çekiş azalır. Yani kabloyu ona göre kesmek, kıvırmak gerekir. Milimetrik işlerdir bunlar...

• okuyunca benım sınırım bozuldu.gercekten yazık gunah.ıcıne ıkı tel yerlestırıp dısını bıseye benzetınce teknolojı harıkası dıye satıyorlar demekkı.bende bu tarz bırsey dusunmustum ama yazdıklarını okuduktan sonra akıllandım...:)
  • bildiğimiz atacı çubuk yapıp anten yapmışlar ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.