Şimdi Ara

Dumping Physical memory to disk hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
42.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşlar daha önce xp 32 bit kullanıyordum ve iki gün önce başka bir harddiske vista sp1 64 bit yükledim ve başlıktaki sorunla karşılaşmaya başladım.
    sorun şöyle oluşuyor. bütün sürücüleri ve yazılımları yükledim. 2-3 saat de deneme sürem oldu ve birden resimde görünen hata ortaya çıktı. mavi ekrana düşüyor ve Dumping Physical memory to disk % 100 e kadar sayıp restart atıyor. ama sorunla ne zaman karşılaşacağım belli olmuyor kimi zaman oyundayken kimi zaman masaüstündeyken bu sorun çıkıyor.
    bununla ilgili bir kaç araştırma yaptım sorunun birçok nedeni olabiliyormuş. bunlar:
    -nvidia sürücüsü güncelleme
    -ram zamanlamalarını düşürme
    -ramler bozuk
    -harddisk bozuk olabilir.
    -C1E kapatılması gerekebilir
    -Windows Güncelleştirmenin kapalı tutulması gerekiyor gibi nedenleri varmış ama ben asıl nedenini öğrenmek istiyorum. çünkü dediğim gibi sorunun ne zaman çıkacağı belli olmuyor bunların hepsini denemeye kalksam günler sürebilir.

NOT:BIOS ayarları xp deki ile aynı ayarları kullanıyorum hiçbir değişiklik yapmadım. ve memtestle de ramleri test ettim. o yüzden ram zamanlamalarını düşürme ve ramlerin bozuk olma ihtimalini eledim.

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Geriye kalanlardan hangisi olabilir? veya başka bir neden mi var?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dumping Physical Memory to Disk Hatası

"Dumping physical memory to disk" hatası, bilgisayarınızın yeterli fiziksel belleğe sahip olmadığı ve bu nedenle bellek dökümü işlem yapmaya zorlandığı anlamına gelir. Bu işlem, sistem belleğinin bir dosyaya kopyalanmasıdır ve genellikle sistem çöktüğünde veya bir hata oluştuğunda gerçekleşir.

"Yeterli fiziksel bellek bulunmuyor; bellek dökümü işlemi uzun sürebilir" mesajı, şu anlama gelir:

• Bilgisayarınızın, oluşabilecek en büyük bellek dökümü dosyasını oluşturmak için yeterli fiziksel belleğe sahip olmadığı,
    • Bellek dökümü işleminin tamamlanmasının uzun zaman alabileceği.

Dumping Physical Memory to Disk Windows 7 Çözümü:

• Bellek kullanımınızı azaltın: Arka planda çalışan gereksiz programları kapatın ve belleği yoğun kullanan uygulamalardan kaçının.
    • Daha fazla RAM takın: Bilgisayarınızın desteklediği maksimum RAM miktarını yükseltin.
    • Sanal bellek ayarlarınızı optimize edin: Sanal belleğin boyutunu artırın ve daha hızlı bir sürücüye taşıyın.
    • Sisteminizi güncelleyin: En son sürücüler ve işletim sistemi güncellemeleri, bellek yönetimi sorunlarını çözebilir.

Dump Physical Memory to Disk 100:

• Bu hata genellikle, sisteminizin fiziksel belleğinin tamamen tükendiğini ve bellek dökümü işlemi için yer kalmadığını gösterir.
    • Bellek dökümü işleminin tamamlanması için sabırlı olun.
    • Bellek kullanımınızı azaltın ve yukarıda listelenen çözümleri uygulayın.

Physical Memory Dump Hatası Windows 7:

• Bu hata, Windows 7 işletim sisteminde "Dumping memory to disk" olarak da görülebilir.
    • Çözümler, Windows 7 için de benzerdir.

"Dumping physical memory to disk" hatasını çözmek, bilgisayarınızın kararlılığını ve performansını artıracaktır. Bu adımları izleyerek bu sorunu hızlı ve kolay bir şekilde çözebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: scientist8

Arkdaşlar daha önce xp 32 bit kullanıyordum ve iki gün önce başka bir harddiske vista sp1 64 bit yükledim ve başlıktaki sorunla karşılaşmaya başladım.
    sorun şöyle oluşuyor. bütün sürücüleri ve yazılımları yükledim. 2-3 saat de deneme sürem oldu ve birden resimde görünen hata ortaya çıktı. mavi ekrana düşüyor ve Dumping Physical memory to disk % 100 e kadar sayıp restart atıyor. ama sorunla ne zaman karşılaşacağım belli olmuyor kimi zaman oyundayken kimi zaman masaüstündeyken bu sorun çıkıyor.
    bununla ilgili bir kaç araştırma yaptım sorunun birçok nedeni olabiliyormuş. bunlar:
    -nvidia sürücüsü güncelleme
    -ram zamanlamalarını düşürme
    -ramler bozuk
    -harddisk bozuk olabilir.
    -C1E kapatılması gerekebilir
    -Windows Güncelleştirmenin kapalı tutulması gerekiyor gibi nedenleri varmış ama ben asıl nedenini öğrenmek istiyorum. çünkü dediğim gibi sorunun ne zaman çıkacağı belli olmuyor bunların hepsini denemeye kalksam günler sürebilir.

NOT:BIOS ayarları xp deki ile aynı ayarları kullanıyorum hiçbir değişiklik yapmadım. ve memtestle de ramleri test ettim. o yüzden ram zamanlamalarını düşürme ve ramlerin bozuk olma ihtimalini eledim.

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Geriye kalanlardan hangisi olabilir? veya başka bir neden mi var?

uzun süredir 64 bit visa sp1 kullanıyorum ilginçtir son 1 haftadır sistemde en ufak bi değişiklik yapmadım ve bende aynı hata ve aynı mavi ekran olayı başladı..
    aylardır yüzde 40 oc li sistemde durup dururken ne oldu anlamadım..

nivida sürücü güncelleme: nvidia kart vardı satıp atiye geçtim tabii nvida dirverını kaldırdım atiyi kurmadan önce,bundan olacağını sanmıyorum..
    ram zamanları: hiç dokunmadım..
    harddisk bozuk olabilir.durup dururken bozulduysa bilemeycem ama zannetmem diskin bozulduğunu..
    ramler bozuk:oda durduk yerde bozulmuşsa olabilir,sanmam ama,bu arada şu memtestin doğru düzügn kullanımı nedir,yani ram bozuksa memtest hangi test yada nasıl bi hata verir bozuk ramde?
    c1e hep disable zaten
    güncelleştirmede kapalı...

gelde işin içinden çık yerli yerszi çat amvi ekrana düşüp bende aynı sorunu verip resetliyo,sinir ediyor

• aynısı bende de oldu. XP ve windows7 de sorun yok ama vistada mavi ekran alıyorum
  • dostlar aynı hata bende de var. vista sp1 64 bit güncelleme yaptıkdan sonra oldu. anlamadım. daha bilgisayarı alalı 1 hafta oldu. ara sıra çıkıyor.
  • aynı sorun bendede var arkadaşlar genelde webcam in driverını yükleyince böyle bir hata alıyorum... ilk win 7 yüklediğimde hiçbir sorun yoktu ama geçen formattan sonra webcam driverını yüklerken camı çıkartıp takmam gerekiyordu ve usb çıkışına dokunur dokunmaz aynı hatayı aldım ( webcam a4tech ) xp de böyle bi sorun olmuyordu zaten win 7 yi ilk yüklememde 2 ay boyuncada bişi yoktu ama nedense son zamanlarda daha sık alır oldum bu hatayı ve çok sinir bozucu bişi nedenini bilen bir arkadaş yardımcı olabilirse çok seviniriz....
  • arkadaşlar bende vista ultimate vardı hiç böyle sorunla karşılaşmıyordum dün windows 7 yi yükledikten sonra bu sorun az evvel meydana geldi güvenli modda sistem geri yükleme yaptım olmadı en iyi ayarlar dedim yine olmadı ram in yerini değiştirdikten sonra düzeldi ramla alakalı bir problem bu bence bu gibi bir durumda ilk olarak ramlar le oynayın bakalım ne olacak .
  • Arkadaşlar hatayı bende alıyorum kafayı yiyecem deli gibi sistem kurdum ama tadını çıkaramıyorum bilgisayarın bazen oyunda veriyor bazen sorun vermiyor ama bir sey dikkatimi çekti Dentv arkadaşın da dediği gibi windows 7 de sisteme puan verirken işlemci değerlendirmesinden hemen sonra ram değerlendirmesine gecemeden cat mavi ekran hatası alıyorum ne yapim bilmiyom yolluyacam bu gidişle ramleri firmaya geri Ocz ddr3 1333mhz gold edition 4gb dual kit...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dumping Physical memory to disk
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bendede aynısı var daha 2 gün oldu alalı çözüm bulan varmı
  • bendede aynısı var 2 gun oldu alalı format atsak duzelırmı
  • windows 7 bu xp ye çevirsek düzelirmi
  • arkadaşlar aynı hata bendede de var bi hafta önce aldım cihazı
    www.novabilgisayar.com
    Nova Bilgisayar, Notebook, Toplama Bilgisayar ve İş İstasyonu gibi teknolojik ürünleri satan mağaza
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7291
    ürün bu ne yapmalıyım garantiye yollayayım mı burada çözebileceği bi sorun mu çözersem bile garanti kapsamından çıkarmı ?

• aynı mavi den bende 5. kez servise yolladım ama bir türlü giderilemedi sorun :@ ramler desek değiştirildi. hdd desek o da değişti. anakartta olabilir diyorum artık ben. ama servis öyle düşünmüyor işte. anakartta ramlerin taklıdığı yerde bir sorun olmalı. evet önceden bu sorunu yaşayan arkadaşlar çözümünüz ne oldu? bilgilendirirseniz seviniriz. reklamda yapayım :P
    http://imageshack.us/photo/my-images/823/maviekran.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramcoo -- 1 Eylül 2011; 0:41:48 >
  • Yokmudur bir hal çaresi a DH yazarları çizerleri?
    Zaten bu mavi ekran hatasına microsoft bile çözüm bulamıyor heralde :S
    Sizlerin başka tavsiyeleri varmıdır?
  • bende alıyorum aynı hatayı şu anda ama ben hep oyunlarda alıyorum.c1e nedir memtest nasıl yapılır? bunları birisi açıklayabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turshusuyu -- 7 Eylül 2011; 4:59:44 >
  • Bende de aynı hata var. RAM'den olduğunu düşünüyorum. Ben daha çok internetten video izlerken alıyorum bu hatayı. Çözebilmiş değillim.
  • Mavi ekran hatası genelde bilgisayarın bellek çakışması diye tabir edilen özel durumlarda olur. Yada bellek adresininm okunamamasıı yani read olmama durumu %90 ram bellekten kaynaklanır. işletim sistemi bilgisayarın donananım parçalarını yönetir bu bilinen birşey ama bazen farklılık olabilir her nekadarda amaç işletim sistemlerinde aynı gibide görünse işletim sistemlerinde yapi ve çalışma farklılıkları olabilir arkadaşların win 7 de sorun oluyo vistada olmuyo yada xp de bu sorunu almıyorum gibi çelişkileri olmuş ondan bu açıklamayı yaptım ram bellek değişirse bu hatadan kurtulursunuzzz. Umarım yardımcı olmuşumdurr
  • bu sikinti bendede var suan sorunu cozebilen varmi?Deli olacam suan 2 bilgisayarimdada bu olay var.
  • Bu olay benim de 8-10 kere başıma geldi Windows vista kullanıyorum . Şunu farkettim

1-Bol resimli internet sitelerine girip sürekli yeni sekmeler yada sayfalar acarsanız oluyor . Özellikle facebook , mynet gibi siteler çok resim içeriyor ve bilgisayarınızın ram'i bunlara yetişemiyor .
    2-Ekran kartını zorlayan oyun yada programlar kullanırsanız oluyor .
    3-photoshop gibi bir programınız varsa işletim sisteminiz bunu kaldıramadığı zaman aynı hatayı veriyor .
    4-Aynı anda üç dört program birden güncelleme almaya çalışırsa meydana geliyor . Bunun için virüs programı ve windows güncellemelerini manuel yaptım kendim sırayla açıp güncelliyorum . Bilgisayarınızdaki bazı bilgisayar her açıldığında otomatik başlat seçeneğiyle başlatmayınız .

Başka çare bulamadım , önerilerinizi bekliyorum .
  • arkadaşlar şu linki çeviremedim ama bi bakarsanız faydası olabilir

alıntıdır:

bir çok kullanıcı ve bilgisayar teknik servis işi ile uğraşan arkadaşlarında bu sorunla karşılaştığını ve internet üzerindede bunun ile ilgili bir çok konu başlığı olduğunu söyleyebilirim.Arıza konusu
    resimdende anlaşıldığı üzere Physical Memory Dumping %00 dan saymaya başlıyor ve %100 e kadar gidiyor ardından reset arızası

Pc tamire geldiğinde tipik mavi ekran hatası diye düşündüm ve işe ilk olarak RAM lerden başladım
    Değişik RAM kullanarak format atmaya çalıştıysamda bunda başarılı olamadım.NOT:Cihazın CD sürücüsü arızalı Harici ve çalışan bir DVD rom ile yükleme yapıyorum
    Zira windows yükleme işleminin yarısına geldiğinde başka bir mavi ekran ve hata iletisi alıyor ve yükleme işlemi yarıda kalıyordu.
    hemen ardından hard diskte bir sorun olabileceğini düşünüp başka bir hard disk ile Denedim sonuç yine aynı.( BU arada kurmaya çalıştığım sistem XP SP3)
    Kablolarıda elden geçtikten sonra yavaş yavaş anakartta bir sorun olma ihtimali üzerinde durmaya başlamışken bir de wista cd si ile yükleme yapayım bakalım dedim.
    Orjinal yükleme cd sinden kuruluma geçtim ve format işlemi sorununu hallettim.Amma velakin iş bununlada bitmedi
    PC açılırken anakart modeli ni yazan resim açılıp makina öylece kalıyordu.Bu sefer anakart üreticisi asus un sitesinden bios update yaptım
    Arızalı olan Cd sürücüsüne ait kabloları söktüm pc ye restart yaptım en küçük bir sorun olmadan açıldı. Ve sonuç olarak müşterimize sorunsuz bir şekilde iki günümüze mal olan pc yi teslim etmiş olduk.İyi günlerde ve arızasız bir şekilde kullanması dileği ile.

Bu arada microsoft ve bir çok kaynakta bu linktede olduğu gibi STOP 0x0000008e arızasının RAM uyumsuzluğu ile alakalı olduğuna dair bilgiler mevcuttur.Bu uyarılar göz önünde bulundurularak işelm yapılmıştır.Yani RAM konusunda bir hayli çalışıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ueroglu -- 4 Aralık 2011; 22:28:39 >

• bende de aynı sorun var ben raid sistem kulanıyorum ve hdd lerimde sorun yok ispatı raid zaten fakat en son arkadasımız farklı cd ile windows u kurarak sorun cozuldu diyor yoksa benmi yanlıs okudum ?

eğer öyleyse 1 yıldır sorun yoktu şimdi neden oldu bilmiyorum ?

acıkcası ben cd den olacagını sanmıyorum hani öyle olsaydı 1 yılda bi kez gorurduk
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.