Şimdi Ara

PowerColor sıvı soğutmalı Radeon HD 4890 modelini satışa sundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • AMD-ATi'nin yüksek performans segmenti için hazırladığı Radeon HD 4890 modeline yönelik tasarım çalışmalarını kullanıcıların beğenisine sunan ilk üretici PowerColor oldu. Firma PCS+ serisi dahilinde hazırladığı ZEROtherm soğutuculu modellerin yanı sıra sıvı soğutmalı Radeon HD 4890 modelini de kullanıma sundu. Firmanın LCS (Liquid Cooling System) serisi dahilinde hazırladığı yeni ekran kartı, Bakır tabanlı su soğutma bloğu ile desteklenmiş durumda.


    55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV790 GPU'sunun güç verdiği yeni ekran kartı, 256-bit bellek veri yolu desteğine, 800x paralel işlem birimine ve 1GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip. Fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak gelen PowerColor Radeon HD 4890 LCS'nin grafik işlem birimi 900MHz'de, bellekleri ise 4000MHz'de görev yapıyor. Bu noktada dikkat çekici olan detay ise 950MHz/4400MHzlik saat hızlarıyla ZEROtherm soğutuculu modellerin daha hızlı çalışması.


    Kendi segmentinin pazara sunulan sıvı soğutmalı ilk örneği olan PowerColor'ın yeni ekran kartı Crossfire X kurulumlarına da olanak tanıyor. UVD 2 teknolojisi ile yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma yapabilen kart üzerinde iki adet DVI ve HDTV konnektörü bulunuyor. Sahip olduğu sıvı soğutma sayesinde hız aşırtma konusunda da iddialı olması beklenen PowerColor Radeon HD 4890 LCS'nin yurt dışında yaklaşık 290 Avro'luk fiyat seviyesinden kullanıcılarla buluşuyor.








  • 950MHz/4400MHz

    Fena DeğiL..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BaRo55

    950MHz/4400MHz

    Fena DeğiL..


    ZEROtherm soğutuculu modellerin (hava) hızı o. sıvı soğutma 900/4000 mhz.
  • 950/4400 değil 900/4000 hızlara sahip. 950/4400 hıza sahip zerotherm marka hava soğutmalar var onlar dikkat çekiyor diyor. bunar işin zevkli kısmını kullanıcıya bırakmışlar sanırım:)
  • zerotherm daha iyi soğutuyorsa, su soğutmaya boşuna para vermeye gerek yok. Tabi oc değerlerini görmek lazım
  • Böyle saçmalık olmaz, su soğutmalı model diye koyacaksın, saat hızı hava soğutmadan daha düşük olacak...
  • Umarim bu seferki LCS TR yede gelir.TR de ne 4870 su blogu var nede su sogutmali 4870.Umarim 4890 icin gelir ozellikle bu model cok iyi duruyor.
  • Soğutması bizden, hıaşırtması sizden demek istemişler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TiesTorN

    Böyle saçmalık olmaz, su soğutmalı model diye koyacaksın, saat hızı hava soğutmadan daha düşük olacak...


    aynen su soğutma havadan saat hızları daha iyi olması gerekirken bu yaptıkları çok saçma.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: reys


    quote:

    Orjinalden alıntı: TiesTorN

    Böyle saçmalık olmaz, su soğutmalı model diye koyacaksın, saat hızı hava soğutmadan daha düşük olacak...


    aynen su soğutma havadan saat hızları daha iyi olması gerekirken bu yaptıkları çok saçma.



    Saçmalık olarak değerlendirmek yanlış olur.
    Hava soğutmalı bir kartı overclocklu bir şekilde fabrika çıkışlı satacaksanız eğer, 40-45 derece maksimum kasa sıcaklığını simüle edersiniz, soğutucu yeterli mi değil mi bakarsınız. ancak sıvı soğutmada böyle bir şansınız yok. Kullanıcının sıvı soğutma sisteminin debisi, kaç komponent bağlı olduğu, radyatör büyüklüğü vesaire derken sıvı soğutmada standart vermek imkansızlaşıyor. Kart üreticisi de durumu bildiğinden saat hızlarını düşük veriyor, saçma olan birşey yok yani, bu kart o hızların üzerine çıkabilir... Ha, eğer pompa ve radyatörü üzerinde gelen bir ekran kartı soğutucusu hazırlasalardı, daha yüksek saat hızları verebilirlerdi, test kolaylaşırdı çünkü..

    Yorum yapan arkadaşlardan ricam, biraz daha etraflıca düşünelim

    Kişisel yorumum bu kartın TR'ye hacimli olarak girmesi çok zor, çünkü sıvı soğutma kullanan kişi sayısı ortada, e bunların %40'ının soğutması anca yetecek bu karta uygulamaya, soğutucusu yetenlerin de yüzde biri alır anca sanırım bu kartı.. Üst düzey bir kart olduğunu da hesap edersek..




  • MSI K9A2 Platinum'da 4 yollu Crossfire yapmak için birebir. Yoksa dipdibe olacak ve en alttaki kart hariç hiç birisi hava almayacak.
  • Bende de o anakarttan var ama daha 2 tane ekran kartını yan yana takmış değilim :P
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BaRo55

    950MHz/4400MHz

    Fena DeğiL..

    Oc ile Yükseltilir bellek ve gpu
  • powercolor un neden böyle bir kart dizayn ettiğini anlamak çok güç. sonuçta daha serin ama daha yavaş bi kart hiç gerek yok
  • 4890 serisi gereksiz mi oldu ne???
  • bu kart türkiyeye ne zaman gelir acaba bılgisi olan varmı almak istiyorumda :D
  • Bende almak istiyorum ama TR de 4890 LCS modelinin cikacagini hic sanmiyorum.4870 de cikmamisdi cunku isin kotusu 4870 icin su bloguda gelmedi TR ye.Haliyle 4890 ve GTX 275 icinde su sogutmali kartlarin gelecegini hic sanmiyorum ayni sekilde bu kartlar icinde su sogutma blogu buyuk bir ihtimalle gelmeyecekdir gelsede az sayida ve cok yuksek fiyattan gelecekdir.

    Suanda en ucuz TR de satilan PC 4890 275$+KDV. Su durumda LCS modeli en fazla 349+KDV gibi bir fiyatla listelere giris yapmali tabi TR ye gelirse bende bekliyorum bu modeli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.