Şimdi Ara

Athlon X2 7750 Black Edition'da dört çekirdek aktif!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
13.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Phenom II işlemci ailesiyle yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran ve bir önceki çeyreğe göre işlemci satışlarını arttıran AMD'nin bu yükselişinde üç çekirdekli Phenom II X3 işlemcilerinde dördüncü çekirdeğin açılabilmesinin de etkili olduğu biliniyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda AMD'nin üç çekirdekli Phenom II X3 işlemcilerinde, Advanced Clock Calibration teknolojisi ile dördüncü çekirdeğin de açılabilmesi gündeme gelmiş ve belli koşullar altında biraz da şansın yardımı ile kimi kullanıcılar daha düşük bir maliyetle üç çekirdekli işlemcilerinden dört çekirdekli bir çözüm elde etmeyi başarmışlar biz de hazırladığımız video incelememizde bu durumu gözler önüne sermiştik.


    AMD işlemcilerdeki bu durumun arkasındaki temel neden ise firmanın doğal dört çekirdekli işlemcilerinde çeşitli nedenlerle (pazar koşulları, çekirdek verimliliği vb.) bir veya iki çekirdek kapatarak çift ve üç çekirdekli işlemciler hazırlama girişimiydi. Gelen yeni bilgilere göre benzer bir durum fiyat/performans oranıyla dikkat çeken ve çarpan kilidi açık olarak geldiği için hız aşırtmacıların da dikkatini çeken Athlon X2 7750 Black Edition modelinde de yaşandığı belirtiliyor. Çift çekirdekli işlemcini, Advanced Clock Calibration teknolojisine destek veren anakart üzerinde yine BIOS yardımıyla diğer iki çekirdeğin de açılarak dört çekirdekli olarak çalıştırabildiğine dair yeni bir çalışma gün ışığına çıktı.


    Yapılan çalışmada Athlon X2 7750 Black Edition işlemcisi, Asrock'ın 790GX+SB750 (ACC) anakartı üzerinde BIOS yardımıyla diğer iki çekirdekte açılarak dört çekirdek aktif olarak çalıştırılabildi. Windows XP SP3 altında, işletim sisteminin Athlon Phenom(tm) FX-7750 olarak algılayan işlemciyi, CPU-Z hem model bazında doğru tanımlamış hem de dört çekirdeği aktif olarak göstermiş. Phenom II X3 konusunda olduğu gibi henüz detayları kesinleşmiş olmasa da Athlon X2 7750 Black Edition gündeme gelecek olası bir dört çekirdek durumu, fiyatıyla dikkat çeken işlemciye olan talebin artmasını da sağlayabilir.


    Kaynak; http://gigglehd.com/zbxe/2245916#12








  • ee nede olsa amd fıyat performans segmentının ıntele gore wen ıyısı ıntelde fıyat revızyonlarına gıdıyo ama tane tane ındırıyo bravo amd basarılarının devamını ve de dırek 32 nm ye ıntelden onde gecmenı beklıyoruz
  • Hız aşırtma sektörü dal değiştiriyor sanki :D
  • Kapalı olan 2 çekirdek açıldığında sistem stabil olabiliyorsa çok iyi, 70 dolara dört çekirdek
  • biz boşuna bu işe "çekirdek aşırtma" demedik bu haberi okuyan çoğu kişinin yok artık seslerini duyar gibiyim
  • Performansı ne kadar etkiliyor bilmiyorum ama 4 çekirdek çitlediğinizde ikisinin boş çıkmasından iyidir.. :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hey

    biz boşuna bu işe "çekirdek aşırtma" demedik bu haberi okuyan çoğu kişinin yok artık seslerini duyar gibiyim



    Başlığı görür görmez yok artık dedim

    Daha fazla söyleyecek söz bulamıyorum




  • MSI açmıyor.Ben denedim daha ilk aldığımda nafile.
  • AMD : Overclock + Over Core... :)
  • -dehşet-



    bu işlem tam olarak kesinleşince msi da düzeltilmiş bios çıkartabilir,ya da kullanıcıları yeni bios için baskı yapabilir.
  • güzel haber. X3 te yaşandığı gibi, 4 çekirdeği de aktif olarak kullanan uygulamalarda performans artışı gözlenecektir. ama kullanamayan uygulamalarda işlemci belleğinin yarı kapasiteye düşmesi nedeniyle negatif yönde bir değişiklik olabilir. 4çekirdeği de aktif X2 7750 testleri işe son noktayı koyacaktır.
  • 4 çekirdek 3 ghz sadece 70 dolar helal olsun amd ye

    3 ghz PII 940 ile , 3 ghz hızına overclocklu phenom x4 işlemciyi karşılaştırmışlardı öyle çok fark yoktu ...

    diyecek söz bulamıyorum yapmak isteyen şansını denesin derim
  • ama her çekirdek 512 kb cache kullanıyor performansı düşürebilir
  • İki parçayı sıfırdan almak avantajlı değil. Ama elinizde 790gx anakart varsa x2 7750 alınıp ayın 30 unda milli piyango bilet listesi alınabilir.

    790gx anakart
    sorunsuz açılıp açılmayacağı belli olmayan x2 7750 yerine
    110$ + 70$ = 180+kdv

    AMD Phenom II X3 710 AM2+ 2.6 GHz, AM2+, BOX İşlemci
    780g anakart
    135$ + 70$ = 205$ + kdv

    Aşırtma yapıp 3600 kullanırım. En iyi ihtimalle sorunsuz bir şekilde yapabileceğiniz 3ghz 4 çekirdek p1 den daha fazla performans alırım.

    Amd artık piyango yerine ilk p4 zamanlarında olduğu gibi çok daha ucuz satmalı.
  • İki parçayı sıfırdan almak avantajlı değil. Ama elinizde 790gx anakart varsa x2 7750 alınıp ayın 30 unda milli piyango bilet listesi alınabilir.

    790gx anakart
    sorunsuz açılıp açılmayacağı belli olmayan x2 7750 yerine
    110$ + 70$ = 180+kdv

    AMD Phenom II X3 710 AM2+ 2.6 GHz, AM2+, BOX İşlemci
    780g anakart
    135$ + 70$ = 205$ + kdv

    Aşırtma yapıp 3600 kullanırım. En iyi ihtimalle sorunsuz bir şekilde yapabileceğiniz 3ghz 4 çekirdek p1 den daha fazla performans alırım.

    Amd artık piyango yerine ilk p4 zamanlarında olduğu gibi çok daha ucuz satmalı.
  • tüh be sistemi yeni aldım bileydim ile 780g yerine 790 gx destekli anakart alırdım ama işlemcinin 2 cekirdeklede güzel performansı var güzel yürü be amd kim tutar seni
  • Bu phenomlardaki çekirdek atlatma olayını çözemedim ben , bu voltaj aynı mı kalıyor 2 çekirdek yada 1 çekirdek daha açınca , yada bu amd gerçekten mal ozaman bu fiyata 4 çekirdek olarak versin de parayı kırsın

    ---------------------

    Hocam başka arkadas vermişti zaten.

    http://forum.donanimhaber.com/m_31273119/tm.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DEATH71

    ama her çekirdek 512 kb cache kullanıyor performansı düşürebilir


    Olabilir.Ama 4 çekirdek 4 çekirdektir.Hemde 70 dolara.
    Ama bu 2 çekirdeğin açılması olayı çıkacak olan athlon x4 işlemcilerinin satışlarını negatif etkileyebilir.Ama AMD süper işlemciler yaptı.
  • Güzel haber.Ben daha önce 7750i de açarlarsa şaşırmam dediydim, şaşırmadım da .Şu ECSye doğru düzgün bi bios atsalarmış,bu iş 150tllik anakartla bile olacakmış.275liraya 4çekirdek+ anakart .İşlemci mi bedavaya gelirdi yoksa anakart mı nedeni de şu 2.7ghz de çalışan 4 çekirdekli AMD işlemci yok:) en kötü ihtimalle 9950nin yerini almış oluyor, üstelik çarpanı da açık bakın şu işe yav.Amdde eğlencenin sınırı yok.) FX hocam sizden bir 955 bir de 3ghz hızaşırtılmış fx7750 incelemesi alsak..)çok şey mi istiyorum acaba..
  • Az bile istiyon hemen sagı solu arıyorlardır zaten mesut hoca şunun 2 çekirdek açma videosunu çekse olay olur olay
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.