Şimdi Ara

Trafik mahkemesi neresidir? Nasıl başvurulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
54.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eve resimsiz bir trafik cezası geldi...Hata olduğu aşikar her sabah geçtiğim ve polis olduğunu bildiğim bir noktada emniyet şeridi cezası...Ancak ocak 2009 trafik çıkışlı arabamda ceza tarihi, mart 2008. Yani arabanın henüz yeryüzünde olmadığı bir tarih...Polisin 2009 yerine 2008 yazdığı açıkça belli...

    Tarihi doğru dürüst atamayan polisin arabaları karıştırdığı bariz...İtiraz edersem ödemem...

    Şimdi itiraz süresi içinde -ki haftaya salı bitiyor- itiraz etmek istiyorum. Bunun prosedürünü bilen var mı? Benim şahsen gitmem şart mı? Bir dilekçeyle mesela babamı yollasanm olur mu? Yeri neresidir bunun mesela ümraniye ataşehir beşiktaş veya esenler civarlarında var mıdır?

    Bir bilen yardımcı olursa sevinirim..



  • Trafik Mahkemesi adliyede, fakat ilk önce müracaatı Cumhuriyet Savcılığına ya da Nöbteçi Makemeye yapmak gerekiyor, onlar da taksim/tevzii yapıp dilekçeni ilgili mahkemeye gönderirler. Adliyede sana yol gösteren olur, belgeleri hazırla bol bol, ruhsat, ehliyet, ceza tutanağı, araç faturası, her birinden 2'şer fotokopi, bir de mahkeme harcı var. Başarılar!
  • ülkemizdeki bürokrasi yüzünden bence burnunu çeke çeke,birazda söverek o cezayı yatıracaksın.neticede uğraşmaya değmez dersin.
  • Arkadaşım, ikamet ettiğiniz ilçe adliyesine, yazdığınız bir dilekçeye ceza tutanağını ekleyip, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine başvurun. Trafik mahkemesi birkaç yerde var, bu yerler dışında Sulh Ceza Mahkemeleri Trafik Mahkemesi sıfatıyla itirazını değerlendirirler.

    Muhtemelen sizin ceza tutanağı iptal edilir.

    Başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederim.

    Bu işin masrafı yoktur. Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.