Şimdi Ara

Ekonomik Kriz Apple'ı etkilemiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple gerçekleştirdiği konferans ile 28 Mart'da sona eren 2009 mali yılının 2.çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Apple,bu çeyrekte hisse başına 1,33 dolardan 8,16 milyar dolar gelir ve 1,21 milyar dolar net kar elde ettiğini açıkladı. Geçen sene aynı çeyrekte ise hisse başına 1,16 dolardan 7,51 Milyar dolar gelir ile 1,05 milyar dolar net kar elde etmişti. Küresel krize rağmen bu veriler geride bıraktığımız Mart ayının Apple'ın geçirdiği en iyi Mart dönemi olduğunu gösteriyor.



    Apple bu çeyrekte geçen seneye oranla %3 düşüşle 2,22 milyon Mac,%3 artışla 11,01 milyon iPod ve %123 artışla 3,79 milyon iPhone satışı gerçekleştirmiş. Konferansın soru cevap bölümünde Netbook ile ilgili bir soruya Apple COO ve geçici CEO’su Tim Cook “Netbooklar herşeyiyle kötü cihazlar. İleriyi düşünerekten eğer Apple olarak farklı bir cihazla katkı yapmanın yolunu bulursak,onu yapacağız. Şu anda ilginç fikirlerimiz ve çalışmalarımız var.” şeklinde cevap vererek kafalarda yeniden soru işareti bıraktı.








  • BENCE BU ATAGI KESİNLİKLE İPHONE BORÇLU
  • Bence bu atağı kesinlikle Iphone'a borçlu
  • tuzu kuru olan alıyor demek ki!!
  • Apple'ı ayakta tutan iPhone.Apple'ın tek derdi macleri nasıl daha çekici hale getirmek olurdu.
  • APLLE kolay kolay zarar etmez zaten.

    5 kurus masraf etmeden darphane gibi para basan iki mağazası var.

    iTunes Store ve AppStore...



    Tabii ne kadar çok iPhone ve iPod satılsa o kadar çok uygulama ve multimedya satılacak demektir. Ben olsam iPhone ve iPod ları zararına çok çok ucuza satar, parayı iTunes ve AppStore'dan kırardım.
  • Fettah kardeşim, zaten peynir ekmek gibi sattiğin birşeyin fiyatını neden düşüresin? Senin o güzel kalbinden geçen bu ama açıkçası pek gerçekçi değil.. Ayrıca Apple'ı ayakta tutan illaki bir ürün söyleyeceksek oda iPhone değil iPod'dur beyler. İphone daha dünkü çocuk :)
  • Daha çok kazanmak için. :))
  • köklü kuruluş kolay kolay zarar etmez
  • Ne köklü kuruluşlar ne zararlar ettiler bu krizde.

    Kriz köklü kösüz dinlemez. Adam gibi iş yapmayanı affetmez.
  • quote:

    Ne köklü kuruluşlar ne zararlar ettiler bu krizde.

    Kriz köklü kösüz dinlemez. Adam gibi iş yapmayanı affetmez.


    +1
  • İpod satışları %123 artmış daha ne olsun...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Seytan Kobra

    İpod satışları %123 artmış daha ne olsun...

    Aynen bencede daha ne istiyolar
  • Sırf hava olsun diye ipod iphone alan insanlar olduğu sürece bu tür firmalar batmaz.
  • yaw zaten adamlar zenginlere hitab ediyor

    zenginlerin para sorunuda olmayacağına göre
  • Nedeni çok açık. Apple çok büyük bir ''marka'' ve piyasaya bakış açısından tutun ürünlerine kadar herşeye farklı bir yaklaşımı var. Bu farklılıktan mıdır bilinmez, bu markaya ''bağımlı'' diğer hiçbir rakibinde var olmayan bollukta ve derecede ''fan'' var. Bu fanlığın ölçüsü aşırılara kaçmış durumda. Bu forumda da görüyoruz o arkadaşları; onlarla konuşmak boş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 24 Nisan 2009; 17:24:06 >
  • yahu neden illa b.k atmak zorundasınız bu apple. Adamlar işini iyi yapıyor. Pazarlamasını iyi yapıyor. Tasarım konusunda zaten bişey diyecek yok. Bütün koşullar adamların lehine. Ondan sonra zarar etmez tabiki.

    Ben şunu söyler şunu bilirim. Allah çalışana verir. Ne zamanki hakkıyla birde çalışmaya başlarız. O zaman bişeyler olur. O sebepten bırakın artık şu apple kötülemeyi.

    Not : Apple da çalışmıyorum. Apple karnımı doyurmuyor. Çalışmanın hakkını veriyorum :)
  • Apple'ın 'vizyonu' onu kurtarıyor diyebiliriz.Mac (Masa üstü/diz üstü) satışlarına bakarsanız ufakta olsa bir gerileme var.İlerlemeyi yani kar etmeyi sağlayan araçları : iPod ile iPhone.

    O kadar çok yazdımki kendim kendimi tekrarlamaktan sıkıldım o yüzden yazmıyacağım sadece dikkat çekmek istediğim noktalar :

    - iTunes entegrasyonu ve bu mağazanın tüm rakiplerinin çok ötesinde bir performans ile dünya geneline yayılışı.
    - SJ keynotelarda belirttiği 'piyasasının sadece %1 bizim olsa ile cümlesi ile başlayan ' ileriye dönük planları.

    Apple kesinlik ile doğru yolda.Halen pahalı kabul edilsede pek çok ürünü statü sembolü olmanın yanında görece 'satın alınabilir' bir konuma geldi (Her ne kadar ülkemiz koşullarında bilgisayarlarını bu genellemeye katamasamda iPod,iPhone gibi cihazları kast ediyorum).Üstelik 'heyecanı' ara vermeden sürdürmeyi biliyorlar.




  • @Figure



    Fan olayı konusunda haklılık payınız olduğu bir gerçek. Ancak; olayı tamamen fanatizme bağlamak çok yanlış olur. Bu başarıda APPLE'in son derece zekice hamlelerini göz ardı etmekte karşı fanatizm olur. Nedir o zekice hamleler...



    1- Dokunmatik ekranın ve buna bağlı olarak Mobil OS un yeniden tanılanması. Biliyorsunki iPhone'dan öncede dokunmatik ekranlar ve Mobil OS lar bolca vardı...



    2- iTunes ve AppStore denen bir çeşit darphane diyebileceğimiz sanal mağazalar... Samsung, Nokia, Rim gibi devlerinde birer birer uygulama mağazalarını açmalarının bir sebebi olsa gerek...



    3- Tasarım ve Kalite... Teknik özellikleri bir kenara bırakacak olursak Bir Macbook Pro ile Bir Asus Laptop'u yanyana koyunuz... Macbook ben buradayım diye bas bas bağıyor olacaktır. Halbuki Macbook Pro yu da Asus üretiyor...



    4- Teknoloji öncülüğü ve İyi pazarlama... Mesela Multitouch... Taa 1980 lerde bulunmuş ve patentlenmiş bir teknolojinin daha yeni yeni kök salması ne kadar ilginç değil mi? Apple bu olaya el atmasa idi kimsenin de el atacağını zannetmiyorum açıkçası.



    5- Reklam: Bilmiyorum dikkatiniz çekiyor mu? Eskiden tüm Amerikan filmlerinde eğer filmde bir notebook veya PC görünecekse bu mutlaka APPLE olurdu. Hadi orası Amerika... Peki Türkiye'ye ne diyeceğiz. Son zamanlarda gerek dizi ve sinema filmlerinde gerek Haber programlarında ve gerekse diğer görsel medyada öğelerinde eğer görüntüde bir Notebook, Mp4 Player, Telefon olacaksa bu mutlaka APPLE olmaya başladı. Zannetmiyorumki APPLE yapımcıları arayıp, yapımlarınızda APPLE ürünlerini kullanırsanız size şu kadar para vereceğim desin. Buna ben bile anlam veremiyorum.



    Elbetteki APPLE'dan başka hiç bir markada böylesi fanatik grubun olmayışınında bu başarıda payı olduğu muhakkaktır...




  • Fan sayısındaki artışdan ziyade ciddi olarak sırf gösteriş amaçlı alınan telefonlar piyasada mevcut. Bir iphone fanatiği sayısı kadar 8800 fanatiği veya kullanıcı sayısı hatta fazlasını bulabilirsiniz. Yıllardır öne çıkan tasarım ve kalite farkı insanları bu cihazları almaya itiyor. 8800 ler ve 8210 lar ilk çıktığında hatırlarsınız millet sırf karizması yüzünden bu cihazlara milyonları yatırıyor ve bu paraya acımıyordu bile. Halen şarjı 2 günü doldurmayan, herhangi bir özelliği olmayan 8 serisi cihazlar milyarlarla telaffuz edilirken ve yeterince satarken iphone gibi bir cihaz için telaffuz edilen para pek fazla değil bana kalırsa. Ayrıca günümüz çağında artık sms gibi standartlaştırılmaya başlayan wifi özelliği, dokunmatik ekrandaki başarısı ve cihazın kendi güzelliği ortaya atılınca iphone un bu kadar satması ve fanatiğinin olması çok da garipsenecek bir durum değil. Fakat bu cihazları bilinçli olarak alıp kullanan sayısına bakınca farklı rakamlar çıkabiliyor. İnsanımız sırf karizma olsun özelliğe gerek yok diyerek carbon a 2 milyar yatırabilecek potansiyele sahip. Bu yüzden ben çoğu şeyi garipsemiyorum açıkcası. Tıpkı apple ın bu kadar yüksek kar etmesini garipsemediğim, ericsson un zarar açıklamasını garipsemediğim, kvk nın samsungu bırakmasını garipsemediğim gibi




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.